***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

25 Haziran 2009 Perşembe

Taşıt ve ihtiyaç kredileri yapılandırılsın


Hükümetin "Kredi kartı borçlarının yapılandırılması" ile igili aldığı kararın son derece yerinde bir karar olduğunu fakat eksik olduğunu belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, "Kredi kartı borçlarının yapılandırılması güzel bir olay. Ama bu borç yapılandırılırken keşke taşıt kredisi ve ihtiyaz kredisi kullanan vatandaşın ve esnafında borcu yapılandırılsaydı" dedi.

Kriz nedeni ile esnafın, vatandaşın taşıt kredisi kullandığını, ihtiyaç kredisi kullandığını belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, "Hükümetin kredi kartı borçlarına kolaylık getirmesi, yapılandırması son derece güzel bir gelişme ama eksik bir gelişme.
Kriz döneminde kimi kredi kartları ile harcama yaptı, eksiğini giderdi kimi ise taşıt kredisi veya ihtiyaç kredisi kullanarak krizi en az hasarla atlatmayı hedefledi. Dolayısı ile yapılandırmanın bu tür kredi kullanan esnaf ve vatandaşa da getirilmesi lazımdı" dedi.
Bu konuda girişimlerde bulunduklarını, Federasyona dilekçe ile müracaat ettiklerini belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, "İnşallah kredi kullanan esnafın ve vatandaşın yararına da bir düzenleme yapılır. Aksi taktirde bu kredilerin ödenmesinde çok büyük sıkıntılar yaşanacak" dedi

KAYNAK:ÇERKEZKÖY GAZETESİ

MENEKŞE SOFULAR KÖYÜ`NDE KURULACAK OLAN SÜT SAĞIM MERKEZİNİN TEMELİ DÜZENLENEN TÖRENLE ATILDI







Edirne Merkez Menekşe Sofular Köyü`nde kurulacak olan Süt Sağım Merkezinin temeli Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK’ün de katıldığı törenle atıldı. Süte verilen kalite primleriyle Süloğlu Yağcılı, Keşan Büyükdoğanca ve İpsala Hıdırköy`de inşa edilen süt sağım merkezlerinin dördüncüsü, merkeze bağlı Menekşe Sofular Köyü`nde kuruldu. Merkezin temel atma törenine başta Vali Mustafa BÜYÜK olmak üzere, Vali Yardımcısı Abdullah ASLANER, İl Tarım Müdürü Erdinç YAZICI, Ziraat Odası Başkanı Cengiz YORULMAZ, Merkez İlçe Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği Başkanı Mustafa SUİÇMEZ ve köy halkı katıldı. Tarım Bakanlığı ve Danone firması işbirliğinde kurulacak olan merkezde AB standartlarında süt elde edilecek. 24 ineğin 10 dakikada sağılabileceği merkezde veterinerlik hizmetleri de verilerek sütün kalitesi artırılacak. Köydeki hayvanların tek noktada sağılmasını sağlayacak olan merkez, sütü AB`nin istediği standartlara ulaştırırken, çiftçinin kazancını da artırıyor. Temeli atılan tesis hakkında bilgi veren Danone Tarımsal Projeler Danışmanı Süha ÖZKIZILTAN, 174 m2 alan üzerine kurulmuş sağım merkezinde veterinerlik ve besleme hizmetlerinin de verileceğini ifade ederek, “Sağımı tamamlanan hayvanlar köye gönderilmeden önce beslemeye alınacak. Süt verimi tespit edilen hayvanlara ihtiyaçları olan vitamin, mineral ve protein miktarına göre özel yemler hazırlanacak” dedi. Edirne Merkez İlçe Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği Başkanı Mustafa SUİÇMEZ de merkezde hayvanlardan alınan sütün havayla temas etmeden soğutucuya gideceğini, bununla birlikte sütte AB standartlarında bir kalite yakalanacağını belirtti. Elle ve makineyle yapılan sağma işleminin sütün kalitesini düşürdüğünü ifade eden İl Tarım Müdürü Erdinç YAZICI da, “Bu sistemle birlikte AB standardında süt üretileceği ve çiftçinin gelirinin artacağı ortadadır” dedi. Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK de Hayrabolu`da kaymakamlık yaptığı dönemde başlatılan süt toplama çalışmalarının sütün kalitesinin artırılması için önemli bir adım olduğunu kaydetti. Vali BÜYÜK, “Sütün sağlıklı şartlarda kontrollü olarak toplanması ve sanayi kuruluşlarına teslim edilmesi çok önemli. Sağım merkezlerini yaygınlaştırarak sütün kalitesini artırmalıyız” dedi. Yapılan konuşmaların ardından dua edilerek kurban kesildi ve Vali BÜYÜK’ün butona basmasıyla merkezin temel atımı da başladı. Daha sonra törene katılanlara ikramda bulunuldu.

YOLLAR DÜZENLİ OLARAK YIKANIP TEMİZLENİYOR




Tekirdağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Temizlik firması ekipleri, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, Pazar olduğu günlerde Pazar yerlerini, iki günde bir de Hükümet Caddesi’ni trafiğin yoğun olmadığı sabah saatlerinde arazözle düzenli olarak yıkayıp temizliyor. Ayrıca her gün ana caddeler, Tredaş’a çıkan yol ve etrafı da arazözle ıslatılarak tozlar bastırılıyor. Tekirdağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İsmail Erkaya, şehrin temizliği konusunda son derece duyarlı olduklarını belirterek, “Yolların temizliğine de büyük önem veriyoruz. Ana caddeler ve Pazar yerleri arazözle düzenli olarak yıkanıyor” dedi. Vatandaşlardan çevre temizliği konusunda duyarlı olmalarını da isteyen Erkaya, her türlü istek ve önerilerin 263 94 45 ve 258 59 69 no’lu telefonlara bildirilmesini de sözlerine ekledi

TRAKYALILAR VAKFI'NDAN BAŞKANA ZİYARET


Merkezi Ankara’da bulunan ve başkanlığını Merkez valisi Ayhan Çevik’in yaptığı Trakyalılar Vakfına bağlı Tekirdağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanı Ferhat Akgül ile gazeteci Elmas Cankurt Tekirdağ Belediyesini ziyaret ederek Belediye başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç’la bir süre görüştüler.Başkan Dalgıç’a başarılar dileyen ve belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Ferhat Akgül 1 Temmuz Çarşamba saat:20:30 ‘da Anfi tiyatroda yapılacak olan ve Kültür bakanlığı sanatçılarının katılacağı ‘Balkan Kültür ve Sanat Şöleni’ne başkan Adem Dalgıç’ı ve tüm Tekirdağ’lıları davet ettiler.Akgül ‘ Derneğimiz Bölgemiz insanının birlik beraberlik ve dayanışmaları ile balkanlardaki ortak kültürel etkinliklerin korunması tanıtımı amaçlı bazı etkinlikleri düzenlemeyi planlamaktadır’ dedi. Başkan Adem Dalgıç da Trakyalılar vakfının her türlü etkinliğine belediye olarak destek vereceklerini söyledi

Taşımacılık izni iptal edildi


Tekirdağ Çorlu arasında yaşanan yolcu taşımacılığın ki rekabete Tekirdağ İdare Mahkemesi noktayı koyarak,Yeni bir kooperatife taşımacılık izni verilmesini gerektirecek ve ihtiyacı somutlaştıracak yeterli bir tespit ve inceleme yapılmamıştır diyerek, S.S. Yeni Çorlu Kooperatifinin Çorlu Tekirdağ arası 26 araçlık yol iznini iptal etti.
Tekirdağ Çorlu arasında yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde bulunan S.S. 125 nolu Elbirlik Minibüs ve Otobüs ile Yolcu Taşımacılığı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından S.S. Yeni Çorlu Minibüs ve Otobüs ile Taşıyıcı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine Tekirdağ Çorlu arasında yolcu taşımacılığı faaliyet izni verilmesine ilişkin Tekirdağ İl Trafik Komisyonunun kararının, komisyonun usulüne uygun toplanmadığı, söz konusu güzergâhta 22 araç ile taşımacılık yapıldığı belirtildi. İkinci bir kooperatife ihtiyaç bulunmadığı, yolcu artışı olması durumunda kalkış saatlerini sıklaştırmak sureti ile ihtiyacın karşılanabileceği hususunda davalı idareye başvurulduğu, mevcut hak sahiplerinin önceliği olduğundan ihtiyaç varsa öncelikle davacı kooperatif bünyesinde taşıt artışına gidilmesi gerektiği, komisyonun alt çalışma gurubunca yeterli araştırmanın yapılmadığı, haksız ve hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek iptali istenmektedir denildi.
Aylardır Tekirdağ Çorlu arasında yaşanan kıyasıya rekabetin ardından diğer firmanın Tekirdağ Bölge İdare Mahkemesine açtığı davayı kazanmasının ardından S. S. Yeni Çorlu Kooperatifi kararın iptali için Danıştaya başvurdu.
Uzun yıllardan bu yana Çorlu Tekirdağ arasında yolcu taşımacılığı yapan tek firmanın ardından ikinci bir firmanın faaliyete başlamasıyla yaşanan rekabet her iki firmayı da mahkemelik etti.
İl Trafik Komisyonunda alınan kararın haksız ve hukuka aykırı olduğunu iddia ederek Tekirdağ Bölge İdare Mahkemesine Tekirdağ Valiliği hakkında dava açan S.S. 125 nolu Elbirlik Minibüs ve Otobüs ile Yolcu Taşımacılığı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi vekili Avukat Özlem Müzde, mahkemenin kararı sonrasında adaletin yerini bulduğunu söyledi.
S.S. 125 nolu Elbirlik Minibüs ve Otobüs ile Yolcu Taşımacılığı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin Tekirdağ - Çorlu arasındaki yolcu taşımacılığı ile ilgili Tekirdağ Bölge İdare Mahkemesine açtığı davayı kazanmasının ardından diğer yolcu taşımacılığı yapan S.S. Yeni Çorlu Kooperatifi hakkında verilen mahkeme kararının ardından Tekirdağ İl Trafik Komisyonu da söz konusu kooperatifin yol iznin iptaline ilişkin karar aldı.
KAYNAK:www.habercorlu.com

İtfaiyeden Yangın Uyarısı


Çorlu`da bu yıl anız ve ekili alan yangınlarının bir hayli fazla olduğuna işaret eden Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürü Faruk Yücel; “Hasat sezonunun henüz başı olmasına rağmen çok fazla yangınla karşı karşıya kalıyoruz. Anız yangınlarının yanı sıra şu ana kadar 400 dekara yakın ekili alan yangını meydana geldi. Bunların yaklaşık 70 dekarı arpa ekili, geri kalan bölümü de buğday ekili alanlardı. Geçen sene ekili alan yangımız yok denecek kadar azdı. Sadece 20 – 25 dekarlık ekili alan yangınımız vardı. Bu yıl henüz hasat devam ederken yaklaşık 400 dekar ekili alanın yanması son derece üzücü” dedi.
Anız yangınlarının rast gele atılan sigara izmaritinden çıkabileceğini de kaydeden Yücel, vatandaşlara dikkat etmeleri konularda da uyarılarda bulundu. Piknik alanları ile tarlalarda cam kırılmamasını, cam kırıklarının, cam şişelerin bırakılmamasını isteyen Yücel; “Alanda mangal yakılmışsa söndürmeden kesinlikle ayrılmamak gerekiyor. Vatandaşlarımız sigaralarını araç içerisinde söndürsünler. Çiftçilerimiz eğer imkanları varsa yanlarında su bulundursunlar. Herhangi bir yangına müdahale etme ihtiyacı konusunda da tırmık ve pulluk bulundurmaya gayret etsinler” diye konuştu.

KAYNAK.www.corlukent.com

5 Gündür Sokakta Yatan Yaşlı Adam Yardım Bekliyor


Çorlu`da 5 günden bu yana parklarda yatıp kalktığını söyleyen ve çevre sakinlerinin yardımları ile hayata tutunmaya çalışan yaşlı adam yetkililerden yardım istedi.

Kız kardeşinin kendisini kapı dışarı ettiğini iddia ede yaşlı adam sadece üzerinin örtülmesini, kendisine kalacak bir yer bulunmasını istedi.
56 yaşındaki Alaattin Bağbaşı, 5 günde bu yana Çorlu`da sokaklarda gezdiğini, parklarda yattığını belirterek yetkililerin kendisine el uzatmasını istedi. R.E., isimli kardeşinin Marmara Ereğlisi`nde ikamet ettiğini ancak eniştesinin baskısı ile kendisini evden attığını iddia eden Alaattin Bağbaşı; Kız kardeşimin 5 çocuğu var. Eniştemin baskısı ile evden kovuldum. Altımı pislettiğim gerekçesi ile beni kovdular ama öyle bir şey yok. Yeşil kartım vardı, kız kardeşim aldı ve bana vermiyor, kullanamıyorum. Bir süre önce felç oldum, Edirne`de bir süre tedavi gördüm. Şimdi yürümekte zorlanıyorum, onun dışında hiçbir sorunum yokdedi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında yardım aldığını da sözlerine ekleyen Bağbaşı; Kız kardeşime bununla ilgili vekalet verdim. Parayı kendisi alıyor, ne kadar aldığını bilmiyorum bana hiç vermiyor iddiasında bulundu.
Alaattin Bağbaşı`nın durumuna tanıklık eden çevre sakinleri ise Bağbaşı`nı kız kardeşinin bulunduğu ilçeye giden servislere bindirerek gönderdiklerini ama her defasında geri gönderildiğini söylediler.

KAYNAK.ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

VATANDAŞTAN DUYURU

KAMUOYUNA DUYURULUR

Bizler gazeteci olarak her olaya saygı duyarız. Bizler kadar okuyucularında söz hakkı vardır. Bende www.trakyahaberci.com sitesi sahibi olarak vatandaşların sorunlarına yer vermeye gayret ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Emeklilik işlemleri ile sorunu olan vatandaşın sorunlarına yer verdim. Bu günde bu vatandaşımızın sorunlarına yer veriyorum. Sorunları olan Dertleri olan vatandaşlara sitem açık. Kamu oyunu ilgilendiren tüm haber soru ve yorumlara dertlerinize sorunlarınıza açığım.
RECEP KARAGÖZ www.trakyahaberci.com ve www.trakyaspor.com siteleri sorumlusu
İŞTE SİZE VATANDAŞTAN GELEN MEKTUP NOKTSINA VİRGÜLÜNE DOKUNMADAN YAZIYORUM YORUM SİZLERİN SİZLERDENDE HABER,YORUM BEKLİYORUM
15.06.2009 tarihinde Tekirdağ / Barbaros ışıklı kavşağında bir trafik kazası meydana gelmiştir. Kaza yapan aracın içinde ben de vardım. Aracımız karşıdan karşıya geçmekte olan B. Ş.isimli bayan yaralanmıştır. Yaralanan bayanın eşi M. Ş. yerel gazetenin sahibi olarak trafik kazası olayını ulusal basına göndererek yayınlamasına sebep olmuştur. Haber çeşitli basın organlarında çarpıtılmış şekliyle yayınlanmış ve aracın sahibi olarak ben bu yayınlar sonucunda mağdur duruma düşürülmüş durumdayım. Çalıştığım kamu idaresinde de zor durumda kalmış bulunuyorum.

Trafik kazasıyla ilgili çıkan haberlerin tümü gerçek dışı olup aslı şöyledir: Kamuoyuna duyururum. Saygılarımla.

Recep Karaküçük

Kaza yanıltıcı bir haberle ulusal ve yerel basında şöyle yer almıştır:

“Alkollü canavar çarptı, çarpıldı” başlıklı yazıda “Tekirdağ’da kırmızı ışıkta geçen sürücü, yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen 32 yaşındaki kadına çarparak bacaklarının kırılmasına neden oldu. Telaşa kapılan trafik canavarı, otomobili bırakarak kaçmaya çalışırken duvardan düşerek bacağını kırdı. Kazadan sonra panikleyen sürücü E.I. ve aracın Sahibi Recep Karaküçük otomobili bırakarak kaçmaya başladı…”

Kırmızı ışık ihlali iddiası

Haberde, “kırmızı ışıkta geçti” denilmektedir. Hâlbuki öyle bir geçiş yoktur ve Barbaros ışıklı kavşağına varmaya daha 50 metre mesafede iken olayın vuku bulduğu trafik raporunda tespit olunmuştur.

Yaya kaldırımdan geçerken çarptığımız iddiası:

Haberde, “Yaya kaldırımdan geçerken çarptığımız” denilmektedir. Bu da yanlıştır. Çünkü polis kayıtlarında tespit olunduğu üzere olay mahallinde yaya geçidi yoktur.

Otomobili bırakarak kaçtı iddiası

Haberde, “ Otomobili bırakarak kaçtı” denilmektedir. İddia yanlıştır. Kaçma fiili yoktur, bilakis, yolu açmak amacıyla aracımı kaza mahallinin 20 metre ilerisine sağ tarafa park ettim. Hemen araçtan inip yaralı bayanın yanına giderek 155’i aradım ve olayı bildirdim. Olay yeri kalabalıklaştığından saldırıya uğrarım endişesiyle oradan uzaklaşmak zorunda kaldım. Aracı kullanan arkadaşım (E.I) panikleyerek yakında bulunan duvardan aşağı atladı ve topuğunu kırdı.

Olayın gerçekleştiği an
Yolun sağ tarafından birkaç kişilik gurup yaya olarak karşıya geçmek üzereydi. Arkalarından bir bayan aniden kontrolsüz bir biçimde karşıya geçmek için yola fırladı, aracı durduracak mesafe kalmamıştı ve kaza meydana geldi.


Sonuç olarak:
Haberde belirtildiği gibi kırmızı ışık ihlali, yaya kaldırımında çarpma ve olay yerinden kaçma girişimi yoktur. Yaralı bayanın eşi yerelde neşredilen bir gazetenin sahibi olduğundan çevresini kullanarak gerçek dışı beyanatlarda bulunmuştur.
Şahsıma yapılan suçlamaların hiç birisi doğru değildir. Kişilik haklarım gereği gerekli makamlara müracaat ederek kamu nezdinde adımın aklanmasını, haberi yapanlar hakkında da ayrıca yasal haklarımı kullanarak suç duyurusunda bulunacağımı beyan ederim

Keşan Belediyesi kandil nedeniyle lokma dağıttı




Keşan Belediye Başkanlığı Beraat Kandili nedeniyle lokma dağıttı.
Tekel Meydanı’nda dün saat 15.00’ten itibaren Keşan Belediyesi Sosyal Hizmet Merkezi’ne ait araçta pişirilen lokmalar Kandil nedeniyle vatandaşlara dağıtıldı.
Kandil nedeniyle yaklaşık 2000 lokma dağıtıldı.
Vatandaşlar kandil nedeniyle lokma dağıtılmasından dolayı Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür ettiler.


HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

BABAESKİ ÖĞRETMENEVİ’NE ERKEK KUAFÖR SALONU AÇILDI…


Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde, Öğretmenevi’ne, Bayan Kuaför Salonu’nda sonra, Erkek Kuaför Salonu da açılarak hizmete girdi.
İlçe Merkezinde, eğitim, konaklama, toplantı, kültürel etkinlikler, eğitim amaçlı gezi, sosyal ve moral ihtiyaçların karşılanması ile ilgili hizmetler veren Öğretmenevi, alt katta ki lokalinde yeni çağdaş ve modern erkek kuaför salonunu üyelerinin hizmetine açtı.
Öğretmenevi’nde, ferah ortamı hiçbir detaydan kaçınılmamış dizaynı ile hem tıraşlar keyifli hem de beklemek eziyet olmaktan çıkacağını belirten 20 yıllık tecrübesi ile hizmete başlayan Sezer Candan, yeni açılan salonda, Türkiye’de ilk ve tek sağlıklı bir tıraş için Hepatit-B, Hepatit-C ve ALDS hastalık risklerine karşı tek tıraşlık jilet ve havlu kullanılmakta olduğu söyledi.
Candan, Öğretmenevi Erkek Kuaför Salonunda ayni zamanda; saç-sakal tıraş ve tasarımı, saç yıkama, çocuk tıraşı, sir ağda, klasik vücut masajı, manikür ve cilt bakımı ve masajı hizmetlerinin verildiğini kaydetti.

HABER VE FOTO:METİN KARAKUŞ

MURAT SEVGİ(KÖŞE YAZISI)

SİNEMA:
Kasaba ile “KENT” arasındaki bir-iki fark!

Murat SEVGİ
mental@um.turkcell.com.tr

SİNEMA

Kültür yozlaşması diyoruz. Ama tam ortasında oturduğumuz için yaşanan çöküşü ne yazık ki fark edemiyoruz. Popüler kültürün düşük seviyeli talepleri ve maddi çıkarların ön plana çıkması en önemli iki etken. Aslında bu ikili bir kısır döngünün zincirleme sebep ve sonuçlarını kendi içinde taşıyor.

Eğitimsiz ve ekonomisiz toplulukların bu vasıfsız durumları bazıları için büyük rant kapısı haline gelmiş durumda. Bu rant, tatlı karlar peşindeki birçok girişimciyi harekete geçiriyor. -Bunlara da ne kadar girişimci denirse! Tefecilik yada fırsatçılık gibi bir durum aslında bunların yaptığı.- Aylak ve parasız bir hale gelen insanların da başka bir çaresi kalmıyor. Üç kuruşa, beş kuruşa ıvır zıvır satan mağaza müsveddelerini gezmek tek sosyal faaliyetleri! (Ayrıca; “İŞ ADAMI” olarak, ülkemizi Çin malı çer-çöple doldurmayı kendilerine meslek edinen üzerine bir de para kazananları da tebrik etmek istiyorum.)

Kitapevleri, sinemalar, sanat galerileri, ve tiyatro salonları sadece tabelaları ile biliniyor. Toplumun büyük bir kesimi kapılarından içeri girmiyor. Bunun için haklı sebepleri olduğunu düşünüyorlar. En acısı ise mazeretleri hep aynı: “Ekonomik sorunlar!”

Kalabalıklaşma ile şehirleşme arasındaki farkın farkında olmayan yöneticiler, yönettikleri çarpıklığa şehir deyip dursun. Her gün, gerçek bir şehirden bir adım daha uzaklaşıyoruz.

Trakya’nın küçük bir kasabası olan Çorlu; 70’li yılların sonuna kadar nüfusundaki tek etken değiştirici olarak memur atamaları ve özellikle de sınırları içinde bulunan askeri birlikleri görmüş. Bugün 30’lu yaşlarında olanlar; 9000 ve 14.100 gibi nüfus değerlerini hatırlıyor.

İşte o tarihlerde nüfusumuz birkaç köyü geçmezken!
Bir ucundan diğerine 10-15 dakika da yürünebilirken!
Herkesin birbirini tanıyacağı kadar küçük bir kasaba iken!
(Yeni Çorlu’lular pek bilmez. Çevrelerinde varsa büyüklerine bir sorsunlar.)

Çorlu’nun tam ALTI tane sineması var! (DI.!)
“DI” diyorum hepsi hikaye oldu. -Geçmiş zamanın hikayesi...-
Çünkü hepsinin yerinde yeller esiyor...
Ölümcül bir ebola salgını oldu ve tümü öldü!
Yahu bina ölür mü? Demeyin. Vallahi öldü!
Gülmeyin! Ağlanacak halimize... Bir de siz gülmeyin!

Belki gizli bir el tümünün yıkılmasını emretti. Tümü yıkıldı...
Belki de Beyoğlu, İstiklal caddesinden birileri kıskandı...
Bunlar 30-40 yıl sonra bizi sollar... Yeşilçam sokağını da Çorlu’ya taşırlar.. Böyle giderse sinemaların galaları Çorlu’da yapılır. Bunlar 60’larda 70’lerde böyleyse 2000’lerde Hollywood’u da geçerler. Vakit erkenken şu Çorlu’luları durdurun! Diye emretti herhalde!

Nereden nereye...
Çorlu 10 kat, 100 kat büyüdü diyenlere ithaf olunur.

İnanmayanlar için sayalım:

· Şimdi Cumhuriyet Meydanında, Kılıçoğlu iş merkezinin olduğu yerde SİNEMA VAR! (DI)
· Şimdi Megalit pasajının olduğu yerde SİNEMA VAR! (DI)
· Şimdi Cumhuriyet Meydanında, Vakıf pasajının olduğu yerde SİNEMA VAR! (DI)
· Şimdi Ersözler pasajının olduğu yerde SİNEMA VAR! (DI)
· Şimdi Atatürk Meydanında -bazı geri zekalıların dediği şekliyle heykel meydanında- apartmanların işgal ettiği bir alanda SİNEMA VAR! (DI)
· Şimdi Fatih Camisinin bulunduğu meydanda Tonguçlar binasında SİNEMA VAR! (DI)

Böyle sıralanmış sinemaları sayınca; bunlar Beyoğlu’nda, İstiklal caddesinde değil!

Çorlu’da, Omurtak Caddesinde!

Hey gidi günler. Hey!

(Burada bahsedilen salonlar 20-30 kişilik ufak-tefek salonlar değil. Sakın ha!, öyle sanmayın! 500-600 kişilik büyük mekanlar bunlar... Şimdi 20 koltuklu salonlara da sinema diyorlar ya. Bunu belirtmek istedim. Zamane sinemaları ile karıştırmayalım diye...)

Bunların dışında beş adet tiyatro sahnesi de cabası...
Benim aklım almıyor.
Alan varsa söylesin.
10-15 bin kişiyken bunlar var.

Sonra ne oldu da!?
Dilim varmıyor..

Hep sevgi ile kalın.

Murat SEVGİ

Küçük Ezgi'nin büyük sevgisi“Hiç bir Vali yerinizi tutamaz


Valiler Kararnamesi ile Aydın Valiliği görevine atanan Kırklareli valisiHüseyin Avni Coş’a, Kırklareli vatandaşları tarafından veda ziyaretleri sürüyor.

Kırklareli halkından 7’den 77’ye herkesin, makamında ziyaret ettiği Vali Coş’u son olarak, yaşı küçük ama Vali Coş’a olan karşılıksız sevgisi çok büyük Ayşe Ezgi Çilli tarafından yapıldı.

Vali Coş’un Aydın Valiliği görevine atanmasından son derece üzüntülü olduğunu, Kırklareli’nden ayrılmasını istemediğini dile getiren Hamdi Helvacı İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşe Ezgi, 24 Haziran Çarşamba günü Vali Hüseyin Avni Coş’a veda ziyaretinde bulundu.

Babası Bahadır Çilli ile birlikte Vali Coş’a veda etmek için ziyarette bulunan küçük Ezgi, Vali Coş’a hüzün dolu gözlerle çiçek hediye etti.

Vali Coş’un Kırklareli’nden gideceği için çok üzüntülü olduğunu dile getiren Ayşe Ezgi Çilli; “Sayın Valim ben sizi çok seviyorum. Ne olur Kırklareli’nden gitmeyin. Hiçbir Vali sizin yerinizi tutamaz.” diyerek buğulu gözlerle duygularını ifade etti.

Vali Coş da, küçük Ezgi’nin kendisinde çok ayrı yeri olduğunu, Ezgi’yi hiç unutmayacağını, Aydın’a gitse dahi yine görüşeceklerini, Ezgi’yi de her zaman Aydın’a beklediğini belirtti. Vali Coş, daha sonra Ezgi’ye kendisini hatırlaması ve okuldaki başarılarından dolayı hediye verdi.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...