***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

25 Haziran 2009 Perşembe

Taşımacılık izni iptal edildi


Tekirdağ Çorlu arasında yaşanan yolcu taşımacılığın ki rekabete Tekirdağ İdare Mahkemesi noktayı koyarak,Yeni bir kooperatife taşımacılık izni verilmesini gerektirecek ve ihtiyacı somutlaştıracak yeterli bir tespit ve inceleme yapılmamıştır diyerek, S.S. Yeni Çorlu Kooperatifinin Çorlu Tekirdağ arası 26 araçlık yol iznini iptal etti.
Tekirdağ Çorlu arasında yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde bulunan S.S. 125 nolu Elbirlik Minibüs ve Otobüs ile Yolcu Taşımacılığı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından S.S. Yeni Çorlu Minibüs ve Otobüs ile Taşıyıcı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine Tekirdağ Çorlu arasında yolcu taşımacılığı faaliyet izni verilmesine ilişkin Tekirdağ İl Trafik Komisyonunun kararının, komisyonun usulüne uygun toplanmadığı, söz konusu güzergâhta 22 araç ile taşımacılık yapıldığı belirtildi. İkinci bir kooperatife ihtiyaç bulunmadığı, yolcu artışı olması durumunda kalkış saatlerini sıklaştırmak sureti ile ihtiyacın karşılanabileceği hususunda davalı idareye başvurulduğu, mevcut hak sahiplerinin önceliği olduğundan ihtiyaç varsa öncelikle davacı kooperatif bünyesinde taşıt artışına gidilmesi gerektiği, komisyonun alt çalışma gurubunca yeterli araştırmanın yapılmadığı, haksız ve hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek iptali istenmektedir denildi.
Aylardır Tekirdağ Çorlu arasında yaşanan kıyasıya rekabetin ardından diğer firmanın Tekirdağ Bölge İdare Mahkemesine açtığı davayı kazanmasının ardından S. S. Yeni Çorlu Kooperatifi kararın iptali için Danıştaya başvurdu.
Uzun yıllardan bu yana Çorlu Tekirdağ arasında yolcu taşımacılığı yapan tek firmanın ardından ikinci bir firmanın faaliyete başlamasıyla yaşanan rekabet her iki firmayı da mahkemelik etti.
İl Trafik Komisyonunda alınan kararın haksız ve hukuka aykırı olduğunu iddia ederek Tekirdağ Bölge İdare Mahkemesine Tekirdağ Valiliği hakkında dava açan S.S. 125 nolu Elbirlik Minibüs ve Otobüs ile Yolcu Taşımacılığı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi vekili Avukat Özlem Müzde, mahkemenin kararı sonrasında adaletin yerini bulduğunu söyledi.
S.S. 125 nolu Elbirlik Minibüs ve Otobüs ile Yolcu Taşımacılığı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin Tekirdağ - Çorlu arasındaki yolcu taşımacılığı ile ilgili Tekirdağ Bölge İdare Mahkemesine açtığı davayı kazanmasının ardından diğer yolcu taşımacılığı yapan S.S. Yeni Çorlu Kooperatifi hakkında verilen mahkeme kararının ardından Tekirdağ İl Trafik Komisyonu da söz konusu kooperatifin yol iznin iptaline ilişkin karar aldı.
KAYNAK:www.habercorlu.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...