***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

14 Ocak 2010 Perşembe

4 Çocuğunu Bırakıp Kaçan Eşini Arıyor

Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da ikamet eden 29 yaşındaki Şaban Sezer, kendisini 4 çocuğuyla birlikte ortada bırakıp giden 11 yıllık eşi Gülhan Sezer’in bulunmasını istedi. Gözü yaşlı koca, eşinden bir haber beklediğini söyledi.
Çorlu’da Kemalettin Mahallesi’nde ikamet eden ve inşaat işlerinde çalışarak ailesinin geçimini sağlayan Şaban Sezer, 11 yıllık hayat arkadaşı, 4 çocuğunun annesi Gülhan Sezer`in aniden ortadan kaybolmasının şokunu yaşıyor. Yaşları 1,5 ile 10 arasında değişen 4 çocuğuyla ortada kalakaldığını belirten baba Sezer; “9 Ocak Cumartesi günü saat 21.00 sıralarında işten eve döndüğümde, eşimin evde olmadığını gördüm. Çocuklarıma sorduğumda evde olmadığını, 16.00 gibi gittiğini söylediler. Çocuklarımı oynamaları için parka göndermiş. Çocukların evde olmadığı sırada, komşumuzdan da borç para alarak eşyalarını yanına almış ve evden ayrılmış. Evden valiziyle birlikte çıktığını görenler olmuş ancak o zamandan beri kendisini ne gören ne de bir haber alan var. Hiç kimseye haber vermeden evi terk edip 4 çocuğu bırakıp gitmiş” dedi.
Şaban Sezer, eşiyle hiçbir kavgasının olmadığını da belirterek; “Zaman zaman tartışmalarımız oldu ama hiçbir zaman eşime şiddet uygulamadım, darp etmedim. Hiçbir zaman karakolluk bir durumumuz olmadı” diye konuştu.
Eşinden 5 günden bu yana haber alamadığını da vurgulayan Sezer; “Hayatından endişe ediyorum. Bir an evvel ortaya çıkmasını istiyorum. Geçen zaman zarfında, bilmediğim numaralardan mesaj ve cevapsız çağrılar aldım. Ancak kendisi ile hiçbir şekilde konuşmadım. Bundan sonra da benimle birlikte olmak istemiyorsa, kanuni yollardan medeni insanlar gibi evliliğimize son vererek yollarımızı ayırabiliriz.”
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Sevgilisini balkondan attı!

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde birlikte yaşadığı ve fuhuş yaptırdığı öne sürülen sevgilisinin korkudan 3. kattan balkondan atlamasına ve daha sonra hastaneye götürmeyerek ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Cemal Karaca, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
10 Aralık 2007'de Çorlu'da meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti:Antalya'da yaşayan ve arkadaşı Dilek Ataş'ın yanına gelen Songül Güldür, burada arkadaşının sevgilisi Cemal Karaca ile tanıştı. Daha sonra Songül Güldür ile Cemal Karaca ilişki yaşamaya başladı. İddiaya göre Karaca, olaydan bir hafta önce 15 aydır birlikte yaşadığı Dilek Ataş'ın yanına Songül Güldür'ü de getirdi. İki kadınla birlikte yaşayan Karaca, Güldür'e zorla fuhuş yaptırıyordu. Kıskançlık nedeniyle olay günü iki kadın arasında çıkan tartışmaya müdahale eden Karaca, Dilek Ataş'ı bıçakla yaraladı. Bunun üzerine Songül Güldür, Karaca'nın kafasına içki şişesiyle vurup mutfağa kaçarak kapıyı kilitledi. Karaca mutfak kapısını kırıp içeri girince kaçmaya çalışan Güldür 3. kattaki balkondan düştü. Karaca, yaralı kadını hastaneye götürmek yerine eve getiren ve şikayetçi olmaması için tehdit etti. Fenalaşan kadın, daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten öldürme, kasten yaralama, suç yardım bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeme sonucu ölüme neden olma, bir kimseyi fuhşa teşvik etmek veya yaptırmak, aracılık ettirmek ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından tutuklu olarak yargılanan Cemal Karaca, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra yapılan indirimlerle ceza 12 yıl 6 aya çevrildi. Tutuksuz sanık Dilek Ataş'ın ise 5 yıl denetimli serbestlik uygulamasına tabi tutulmasına karar verildi.
KAYNAK.ÇORLU GAZETESİ

“ESNAFIMIZIN HAKLARINI BİZ KORUDUK, YİNE BİZ GERİ ALACAĞIZ”

HABER VE FOTO.Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan Lüleburgaz Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Seçimleri öncesi, başkan adaylarından Tuncay Bayraktar, Hürfikir gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.
Seçimlerle ilgili Hürfikir gazetesi Yazı İşleri Müdürü Fırat Çalışkan’a açıklamalarda bulunan Bayraktar, bugüne kadar pazarcı esnafı için büyük mücadeleler verdiklerinin ve etkin mücadele nedeniyle bazı kesimlerden tepkiler gördüklerinin söyledi. Yaptıkları tüm çalışmanın esnafın menfaati için olduğunun söyleyen Bayraktar, “Biz esnafımız için mücadele ederken, kendi menfaatlerini düşünen başka güçler, bizleri yanlış lanse ettiler. Bu yüzden hiç istenmeyen ve beklenmeyen olaylar yaşandı. Bizler, yalnızca ve yalnızca esnafımızın hakları için mücadele verdik. Bundan sonra da ayın haklar için daha etkin bir mücadele vereceğiz” dedi.
Önümüzdeki dönem göreve geldikleri takdirde yapacakları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan başkan adayı Tuncay Bayraktar şunları söyledi.
“ Pazarcı esnafı, 17 Ocak tarihinde geleceğini tayin edecek. Bu nedenle bu seçimde oyuna sahip çıkmalı ve Pazar günü gelip sandıkta kendi geleceğini tayin etmeli.
Biz; Pazar yerinin taşınarak, daha güvenli, daha huzurlu bir Pazar oluşmasını sağladık. Bizi beğenmeyenler bunu geliştirmek için ne yaptı? HİÇBİRŞEY!..
Biz; aylarca, hatta yıllarca esnafımız daha az kira ödesin, Esnafımız daha çok kazanç sağlasın diye kavgalar ettik, mahkemelere çıktık. Sonunda mücadelemizi kazandık, tüm ödenen ücretleri yarı yarıya indirdik. Bizi beğenmeyenler ne yaptı? HİÇBİRŞEY!..
Biz; bir toplu iğnesi bile olmayan Pazarcılar Odasını gayrimenkul sahibi yaptık. Kira ödemekten kurtarıp otomasyona geçmesinin sağladık. Saatlerce süren hizmetleri, 1 dakikada yapacak teknolojileri esnafımızın hizmetine sunduk. Bizi beğenmeyenler ne yaptı? HİÇBİRŞEY!..
Yaptığı hizmetler yalnızca bizlerin değil, tüm Türkiye’de ki odaların dikkatini çekti. Bu sayede federasyon da yönetim kurulu üyeliğine kadar yükselip, Lüleburgaz’daki pazarcı esnafının Ankara’daki sesi, kulağı olduk. Peki, bizi beğenmeyenler ne yaptı? Ankara’ya daha giremedi. Verdikleri hangi söz yerine getirildi.
Pazarcılar Esnafı Kardeşim; yarınlar için yapılacak çalışma ve projelerle pazarı canlandırmak için “EKMEK PARASI’nın çıkması için…
OY’UNA VE ODANA SAHİP ÇIKMAK İÇİN BİZLERE DESTEK VER” diyerek sözlerini tamamladı.

Milletvekili Barış’ın soru önergesine cevap

Kırklareli Milletvekili Tansel Barış tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak cevaplaması isteğiyle TBMM Başkanlığına sunulan soru önergesi Dinçer tarafından cevaplandırıldı.
HABER VE FOTO:Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Milletvekili Barış, Çorlu’da faaliyet gösteren Gök Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. de çalışan yaklaşık 237 işçinin, ekonomik kriz nedeni ile 23 Ocak 2009 tarihinde 10 günlük ücretli izinli, ücretli izin takiben de süresiz olarak ücretsiz izine ayrıldıkları, 10 Ağustos 2009 tarihinden geçerli olmak üzere de tüm çalışanların iş akitlerinin feshettiği, aradan bunca zaman geçmesine karşın işçilere işveren tarafından ödenmesi gereken maaş, fazla mesai, ikramiye alacaklarının ödenmediği gibi, kıdem ve ihbar tazminatlarının da ödenmediği,
Ayrıca, işverenin makinelerinin bir kısmının iş yerinden taşıyarak sattığı, Şirketin Limitet Şirket olması sebebi ile işveren mal varlığının haczedilmediği tarafıma gelen mektuplarla iddia edildiği ile ilgili soru önergesi göndermişti.
Barış’ın TBMM başkanlığına gönderdiği soru önergesinde;
Yaklaşık 237 işçinin Gök Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. de çalışırken önce 10 günlük izinli, ardından ücretsiz süresiz izinli ve nihayet iş akitlerinin sona erdiğine dair iddialar doğru mudur?
Doğru ise bu işçilerin bu güne kadar ki maaş, fazla mesai, ikramiye, kıdem ve ihbar Tanzimatları alacaklarının toplamı ne kadardır?
İşyerinin Sermaye Şirketi(Limitet Şirket) olması sebebi ile işveren koyduğu sermaye kadar sorumlu olduğundan, işverenin şirkete kayıtlı olmayan gelir ve mallarına el konulmadığı gibi haczedilememektedir. Bu durumda işçilerin birikmiş maaş, ikramiye, kıdem tanzimatı gibi alacaklarının tahsili nasıl gerçekleştirilecektir?
Kamu vergi ve alacaklarına Limitet Şirket olup olmamasına bakmadan, işverenin tüm mal varlıkların el koyup alacaklarından vazmıgeçsinler? Hangi kapıya başvurup haklarını nerede arasınlar?
Bu ve bunun gibi mağduriyete uğrayan işçilere kim sahip çıkacak? Bu işçilerin durumları ne olacaktır? sorularını sormuştu.
Dinçer’in yazılı olarak vecapladığı sorular;
Çorlu'da faaliyet gösteren Gök Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. Bakanlığımız Edirne Bölge Müdürlüğüne müracaat ederek, 4857 sayılı Kanunun 29 uncu maddesi uyarınca çalışanlarının iş sözleşmesini fesih edeceğini bildiren 09/07/2009 tarihli yazıları ile Yenigün Gazetesi tarafından yayımlanan 14/08/2009 tarihli gazetenin 8 inci sayfasında yer alan "Gök İşçileri Meydanlarda" kupürü, adı geçen Bölge Müdürlüğünce incelenmek üzere İş Teftiş İstanbul Grup Başkanlığına gönderilmiştir.
Bu hususlar ve iki işçinin başvurusu ile ilgili olarak İş Teftiş Kurulu Başkanlığımızca 09.12.2009 tarihinde gerekli inceleme yapılmış ve konu ile ilgili rapor düzenlenmiştir.
Söz konusu raporda;
1- İşyerinde yapılan inceleme teftişinde, denetim günü İtibarıyla herhangi bir üretim faaliyeti olmadığının görüldüğü,
2- İşverenlikçe 10/08/2009 tarihinde toplam 161 işçinin, bu tarihten önce olmak üzere değişik tarihlerde (2009 Şubat-Haziran arası) toplam 32 işçinin (4 emeklilik, 5 istifa, 4 bildirimli fesih ve 19 noter İhtarı ile fesih) iş akitlerinin sona erdirildiği, yine işyeri merkezinde de toplam 8 işçinin değişik tarihlerde (2009 Şubat-Haziran arası) iş akitlerinin sona erdirildiği, ayrıca toplam 10 işçinin şahsen konuyu yargıya (Çorlu İş Mahkemesi) intikal ettirdiklerinin anlaşıldığı, bu bağlamda sonuç olarak 10/08/2009 tarihinde toplam 161 ve bu tarihten önce de toplam 50 işçinin (4 emeklilik, 5 istifa) iş akdinin sona erdirildiği, emekli olan 4 işçi ve istifa eden 5 işçi düşüldüğünde, 2009 yılı içinde toplam 202 İşçinin iş akdinin işverenlikçe sona erdirildiği sonucuna ulaşıldığı, iş akitleri işverenlikçe 4857 sayılı İş Kanununun 17 nci maddesi kapsamında sona erdirildiği sonuç ve kanaatine varılan tüm bu işçilerin hizmetlerine uygun ihbar ve kıdem tazminatları, kalan ücret alacakları, ikramiye (2,5 aylık tutarında), fazla çalışma alacaklarının 4857 sayılı İş Kanununun 17, 32, 41, 120 nci maddeleri ve 1475 sayılı İş Kanununun 14 üncü maddesi gereğince derhal verilmesi gerektiği konusunda işverene Edirne Bölge Müdürlüğünce tebligatta bulunulmasının İstendiği,
3- İşyeri ile ilgili şikâyette bulunan veya ileride şikâyette bulunacak olan işçilerin başvurularına karşılık olarak Edirne Bölge Müdürlüğünce ayrı bir İnceleme olmaksızın düzenlenen rapora istinaden işçilere tebligatta bulunularak belirtilen haklarının verilmesi gerektiği yönünde işverenliğe tebligatta bulunulması, ancak buna rağmen haklarının verilmemesi durumunda konuyu yargıya intikal ettirmeleri gerektiğinin hatırlatılması amacıyla raporun bir nüshasının Edirne Bölge Müdürlüğüne intikal ettirildiği,
4- 2009/Ocak ayında global ekonomik kriz nedeni ile işverenlikçe işçilere yıllık ücretli izin kullandırıldığı, bu aya ait mahsuben işçilere 2009/Nisan ayında 500'er TL net ücret verildiği, bunun dışında işçilere bugüne kadar belirtilen haklar ite ilgili olarak herhangi bir ödemede bulunulmadığı, işverenliğin ekonomik kriz nedeni ile ödeme yapamadıklarını, ancak krizin aşılması durumunda işçilerin haklarının verileceğini belirttiği, ayrıca işverenliğin global ekonomik krizden etkilenmesi nedeni ile Türkiye İş Kurumuna kısa çalışma ödeneği için başvurduğu, işyerinde faaliyetin tamamen durdurulduğu ve tüm işçiler için (toplam 178 işçi), "Kısa Çalışma Ödeneği" talebinde bulunduu ve talebin Bakanlığımız tarafından yapılan inceleme sonucunda uygun bulunarak Türkiye İş Kurumu tarafından 10/02/2009–10/08/2009 tarihleri arası işverenliğe kısa çalışma ödeneği verildiği,
5- İş akitleri işverenlikçe sona erdirilen işçilerin, tazminat alacaklarının toplamı 1.303.123,12 TL maaş, fazla mesai, ikramiye alacakları toplamı 415.191,00 TL olmak üzere ihbar ve kıdem tazminatları maaş, ikramiye ve fazla mesai alacaklarının genel toplamının 1.718.314,12 TL olduğu,
6- Teksif Sendikası tarafından işçilerin maaş, fazla mesai, ikramiye alacakları konusunda Çorlu 1. İcra Müdürlüğünden (2009–7576 E. Sayılı dosya ile yasal takibe konulmuş ve menkul mallar haczedilmiştir) ödeme emri çıkartılarak işyerinin tüm makine ve mallarına haciz konularak haciz işlemi başlatıldığı ve 18.12.2009 tarihi itibari ile ilgili makine ve mallarının satışa sunulacağı, hususları tespit edilmiştir.

CHP KIRKLARELİ İL BAŞKAN ADAYIYUSUF PİŞKİNOĞLU BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

HABER VE FOTO:Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
4 Ocak 2010 tarihinde Lüleburgaz ilçe binasında İl başkan adaylığını açıklayan Yusuf Pişkinoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.
Seçimler öncesi Hürfikir gazetesini ziyaret ederek imtiyaz sahibi Murat Mahir Altan’a açıklamalarda bulunan Pişkinoğlu, 4 Ocak 2010 tarihinde İlçe binamızda İl başkan adaylığımı açıklamam sonrasında, İlçe başkanımız Türabi Kayan’ın yaptığı “Sarı Sol” açıklaması haksız yere şahsımla ilişkilendirilmeye çalışılmaktadır. Bu açıklama sırasında ben de oradaydım, böyle bir algılama sezmedim.”dedi
Pişkinoğlu sözlerine şöyle devam etti; “CHP’nin yükselmekte olduğu bu dönemde dışarıda oluşan hareketlere yönelik bir söylem olarak algıladım. Bizim de tüm çabamız bu yöndedir. Herkes gücünü CHP’nin yükselmesi için kullanmalıdır.
Siyasi anlayışım ve parti terbiyem gereği sadakatım şahıslara değil kurumadır, partimedir.
Parti bünyesi altında olmak koşulu ile yapılan hareketleri bölücü ve yıkıcı değil daha iyiyi arama diyeti olarak algılamayı tercih ederim. Yapıcı olanında bu olduğuna inanırım.
CHP “solun ana kucağıdır” kişiler değişir, kalıcı olan kurumadır, yuvamadır, partimedir.
Parçalamayı, ayrıştırmayı, dışlamayı, etiketlemeyi değil ötekileştirmeden bütünleştirmeyi seçmeliyiz. “Tek Adres CHP”
Solun; aşırı- eksiği, sarı- mavi-kırmızısı-pembesi diye ayrıştırılması yerine tek adres’in CHP olmasına inanıyorum.
Bu bağlamda Aydın, Demokrat, Atatürk ilkelerine olmalıdır. Bu davet herkese, mazisi deşilmemek şartı iledir, böyle bir sorgulama lüksünü kendimde görmüyorum.
Beyan olunan irade esastır, ben yargıç değilim, yargılayamam, sorgulayamam.
Deniz Baykal 2007 seçimlerinde M.U. adayları için söylediği şu sözlerle konuyu netleştirmiştir. “CHP’den aday olan kişiler parti’den ne alırımı değil, ne katabilirimi düşünmelidir”.
Seçilirsem herkesi ayrıştırmadan- soruşturmadan- yargılamadan CHP çatış ve kimliği altında kucaklamayı hedefliyorum.

Kadınlar İçin Sağlık Taraması

Çorlu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Şifa Hastanesi ve Acıbadem Hastanesi’nin işbirliğiyle, kemik ve şeker taraması yaptırmaya başladı.
Çorlu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin organize ettiği sağlık taramasında, Çorlu Şifa Hastanesi tarafından kemik taraması, Acıbadem Hastanesi tarafından şeker taraması, kadınlar için ücretsiz olarak yapılıyor. Belediye Düğün Salonu’nda yapılan kemik taramasına ilk gün yoğun katılım oldu. Sağlık Taraması organizasyonunda görev alan sağlık görevlileri, modern cihazlarla vatandaşları belirli bir program dâhilinde muayene ettiler.
Sağlık taraması çalışmalarını takip eden Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatoş Kaygusuzoğlu, “Halkımızın sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için Şifa Hastanesi ve Acıbadem Hastanesi işbirliğiyle, kemik ve şeker taraması yaptırıyoruz. İlk günden itibaren yoğun bir katılım yaşandı. Ancak kemik tarama cihazının günlük çalışma kapasitesi 200 hastayı muayene etmeye imkân tanıyor. Bize gelen talepler doğrultusunda önümüzdeki günlerde de sağlık taraması hizmetini sürdüreceğiz,”diye konuştu.

KEŞAN TSO’DAN ÇORLU TSO’YA ZİYARET

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Meclis Başkanı Celil TANYOLAÇ, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa HELVACIOĞLU, Keşan TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevtap ENGİN , Edirne TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Sevgi ÖZGÜNAY 14 Ocak 2010 Perşembe günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasına ziyarette bulundular.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclis Başkanı İhsan ERİK, Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ ve Yönetim Kurulu Üyesi Muammer GÜNER’in hazır bulunduğu ziyarette; Çorlu TSO Başkanı Özlem YEMİŞÇİ;“ Göreve geldiğimiz günden beri Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak Meclisimiz birbirine kenetlenmiş durumdadır. Odamız olarak en büyük hedefimiz sanayi, ticaret gibi temel alanlarda bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar yapmaktır. Geçtiğimiz dönemden Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın başarılarını yakından takip ettik. Trakyada ses getiren faaliyetler gerçekleştirdi. Bu dönemde de güzel projelerin çıkacağına inancım tamdır. Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadınlarımıza erkeklerden tam anlamıyla destek gelmektedir. Bu da bizleri çok mutlu etmektedir.” dedi.
Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa HELVACIOĞLU; “Türkiye’de bir ilk olan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası başkanının kadın olması bizleri onurlandırmaktadır” Keşan TSO olarak; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile her zaman birlik ve beraberlik içerisinde oluncağını belirterek; Keşan Ticaret ve Sanayi Odası çalışmaları hakkında bilgiler sundu.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa HELVACIOĞLU’na Çorlu TSO’yu ziyaretleri anısına Atatürk Portresi sundu.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

SBS Kursları açıldı…

Keşan Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı işbirliği ile açılan SBS Kursu düzenlenen törenle başladı.
Saat 12.15’de Yenimescit Mahalle Muhtarlığı binasında gerçekleşen törene Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Belediye Meclis üyeleri,
Yenimescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar, Kent Konseyi Başkanı ve Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Roman Kültürü Yaşatma Derneği Başkanı Ayvaz Yalaza, Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyon Başkan Yardımcısı Mustafa Taşçeviren ile Edirne Roman Dernekleri Başkanı Bahattin Ulusoy, CHP Keşan İlçe Başkanı A.Baki Topal ve yönetim kurulu üyeleri, öğrenci velileri ile öğrenciler ve mahalle halkı katıldı.
Törende ilk olarak konuşan Kalfalar, Kaymakamlık ve Belediye olarak bu mahalle çocuklarına böyle bir imkan sunulmasının çok güzel olduğunu belirterek, bu kurs nedeniyle Borazan ve Özcan’a teşekkür etti.
Kalfalar daha sonra sözü Taşçeviren’e verdi.
Taşçeviren, bu mahalle çocuklarının çok şanslı olduğunu belirterek “Bakın çok değerli kaymakamınız ve belediye başkanınız var. Kendilerini böyle güzel bir kursa imza attıkları için tebrik ediyorum. Sizler de bu kursları iyi değerlendiriniz ve geleceğinize yön verecek olan bu kurslara önem verin. Ben sayın kaymakamımıza ve belediye başkanımıza da bu güzel imkan nedeniyle teşekkür ederim “dedi.
Daha sonra söz alan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’da, bu mahalledeki çocuklarımızın gelecekleri anlamında bu kursu açmayı düşündüklerini belirterek, “ sayın kaymakamımızın da desteği ile bu kursları bugün açıyoruz. Ben sayın kaymakamımıza kurslara verdiği destek nedeniyle teşekkür ederim. Bunun yanı sıra mahalle muhtarlarımıza, dernek başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Bizim amacımız bu kurslara gelecek olan öğrencilerimizin iyi okulları kazanarak geleceklerine yönelik düzgün adım atmaları ve hayata başarı ile adım atmalarıdır. Ben ayrıca bu kurslarda gönüllü görev yapan Öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.
Son olarak konuşan Keşan Kaymakamı Metin Borazan’da, kursun Keşan Belediyesi’nin katkıları ile açıldığını belirterek “Burada her şeyi belediyemiz hazırladı. Ben de bu kurs için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz burada fazla bir katkı sağlamadık. Biz sadece imzayı attık” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından SBS Kursu Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Taşçeviren tarafından kurdela kesilerek kurs açılışları gerçekleştirildi.
Katılımcılar daha sonra açılan iki sınıftaki kursları ziyaret ederek öğrencilere başarılar dilediler ve bu kursa öğrencilerin devam ederek kendilerinin gelecekleri konusunda gayretli olmasını istediler.
Taşçeviren, kurs nedeniyle Keşan kaymakamı Metin Borazan’a ve Yalaza da Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a plaket takdim ettiler.
Öğrencileri ve öğrenci velileri de açılan kurs nedeniyle Keşan Kaymakamı Metin Borazan ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür ettiler.
KURSLARA 46 ÖĞRENCİ BAŞVURDU
Kurslara 7.ve 8.sınıflar olmak üzere toplam 46 öğrencimiz başvurmuş olup,
Kurslar Matematik,Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Tükçe derslerinde verilecek olup, 15.45-17.00 saatleri arasında,Pazartesi,Salı,Çarşamba ve Perşembe günleri verilecek.
7.sınıflar için Pazartesi günü Matematik, Salı günü Türkçe, Çarşamba günü Sosyal Bilgiler, Perşembe günü Fen Bilgisi;
8.sınıflar için Pazartesi günü Fen Bilgisi,Salı günü Sosyal Bilgiler, Çarşamba günü Matematik ve Perşembe günü Türkçe dersleri verilecek.
Kurslar Matematik Öğretmeni Hakan Gedik,Fen Bilgisi Öğretmeni Aytekin Oyuncu, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emrah Erik ve Türkçe Öğretmeni Şaban Çakır tarafından verilecek.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’dan, Avukat Mehmet Ali Tüzünel’e teşekkür…

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Avukat Mehmet Ali Tüzünel’e teşekkür etti.
Özcan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne alınan fıstık çamlarının temininde kendilerine yardımcı olan Tüzünel’e teşekkür ederek “Sayın Avukatımız ilçemizi güzelleştirecek fıstık çamlarının temini konusunda bize gereken desteği sağlamıştır. Biz de bu nedenle kendisine teşekkür ederiz” dedi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...