***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Aralık 2009 Salı

Sobadan zehirlenen anne öldü, 2 çocuğu kurtuldu

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy’de sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen 2 çocuk annesi 33 yaşındaki Tülay Başaran yaşamını yitirdi.
Çerkezköy İstasyon Mahallesi Ortanca Sokak’ta oturan ve tekstil fabrikasında çalışan eşi gece vardiyasında olan Tülay Başaran, 10 ve 1 yaşındaki çocuklarını uyuttuktan sonra sobaya kömür atıp uyudu. Gece esen şiddetli lodos nedeniyle anne ve çocukları sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlendi. Baba 37 yaşındaki Engin Başaran sabah eve geldiğinde eşinin cansız bedeni ile karşılaşınca sinir krizleri geçirdi. Ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesine kaldırılan 2 çocuk ise kurtarıldı.
Geçen hafta sonu soba zehirlenmesi şikayeti ile Çerkezköy Devlet Hastanesi Acil Servisine 54 başvuru olduğu belirtildi. Yetkililer, özellikle rüzgarlı havalarda sobaya çok fazla kömür atılmaması ve soba yanarken uyunmaması konusunda vatandaşları uyardı. Tülay Başaran’ın ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldı.
KAYNAK.www.habercorlu.com

Tüketiciler Haklarını Öğrenmeli

Tüketiciler Derneği ( TUDER) Çorlu Temsilcisi Av. Ayşe Dol; “Tüketiciler yasal haklarını mutlaka öğrenmeli ve kullanmalıdır. 25 Aralık günü düzenleyeceğimiz tüketici sorunları ve çözüm önerileri konulu panelimize tüm halkımız davetlidir” dedi. TUDER Olarak hiçbir tüketici teşkilatına ve derneğine bağlı olmadıklarını dile getiren Av. Ayşe Dol, dernek olarak Türkiye’nin birçok İl ve ilçesinde temsilcilikleri olduğunu ifade ederek; “Çorlu’da daha önce kurulup sonradan fes edilen TÜKODER le hiçbir ilgi ve bağlantımız yok” dedi. Av.Ayşe Dol, 25 Aralık Cuma günü Ticaret odaso konferans salonunda düzenlenecek olan panelle ilgili olarak yaptığı basın toplantısında şu ifadelere yer verdi; “Değerli basın mensupları;Tüketiciler Derneği Çorlu Temsilciliği 02.09.2009 tarihinde dernek yönetim kurulu kararıyla kabul edilmiş ve Çorlu Kaymakamlığı’na bildirilmiştir. Çorlu Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nde tüketicileri temsil etmek üzere Kaymakamlığa başvuru yapılmış olup, gerekli incelemeler sürdüğü için henüz sonuç alınamamıştır. Temennimiz Evrensel Tüketici Hakları Beyannamesi’nde de yer alan tüketicinin örgütlenme ve temsil hakkının ülkemizde en iyi seviyelerde yaşanmasıdır. Bu bağlamda tüketicin eğitimi ve bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Söz konusu amaç doğrultusunda 25 Aralık 2009 tarihinde saat 14.00’da Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda Genel başkanımız Engin BAŞARAN ve Beyoğlu Temsilcimiz Avukat Belma Bulut’un katılımıyla Çorlu Temsilciliği olarak “Tüketici sorunları ve çözüm önerileri” başlıklı panel düzenlemiş bulunmaktayız. Birleşmiş Milletler Evrensel Tüketici Hakları Beyannamesi’nin ilgili kısımları ile Tüketicin Korunması Hakkında Kanun’un eğitime ilişkin 20.maddesinin 2.fıkrasında “Tüketicinin eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi için radyo ve televizyonlarda programlar düzenlenmesine ilişkin usul ve esaslar, Tüketici Konseyinin önerisi ile Bakanlıkça tespit ve ilan olunur.” demek suretiyle yazılı ve görsel basına tüketicinin eğitilme hakkı konusunda görev düştüğüne işaret edilmiştir. Bu sebeple değerli basın mensuplarımız aracılığı ile 25 Aralık 2009 Cuma günü düzenlediğimiz panele tüm halkımızı davet etmekteyiz.Katkılarından dolayı Çorlu ticaret ve sanayi odası yönetimine teşekkür ederim” dedi.
KAYNAK:www.habercorlu.com

Malkarada Can Ataklı Konferansı


Vatan Gazetesi Köşe Yazarı Can Ataklı 24 Kasım 2009 Perşembe günü Tekirdağ iline bağlı Malkara ilçesine gelerek Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) düzenlediği “Cumhuriyetten bugüne Türkiye” konulu konferans verecek.
Kültür Sarayı Salonunda gerçekleştirilecek konferansa katılımın yüksek olması bekleniyor.

10 kişi uyuşturucu sattığı iddiasıyla tutuklandı

Tekirdağ iline bağlı Çorlu İlçesi'nde, uyuşturucu operasyonu ile ilgili olarak gözaltına alınan 10 kişi çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde Hıdırağa Mahallesi'nde 15 Aralık Salı günü 350 polisin katıldığı uyuşturucu operasyonu yapıldı. Operasyon kapsamında uyuşturucu satışı yaptıkları iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, Hıdırağa Mahallesi'nde uyuşturucu satışı yapıldığı iddiası üzerine göz altına alınan zanlılar N.P, K.P, T.T, C.B, M.U, M.T, E.K, T.K, Ö.G ve E.U ifadelerin ardından adliyeye sevk edildiler. Adliyede Cumhuriyet savcısına ifade veren zanlılar tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildiler. Nöbetçi mahkeme tarafından 10 zanlı ‘uyuşturucu madde kullanmak bulundurmak, nakletmek ve ticaretini yapmak’ suçundan tutuklandılar. Tutuklanan zanlılar Pınarhisar cezaevine gönderildiler.
KAYNAK:www.habercorlu.com

TEKİRDAĞDA TRAFİK KAZASI ÖĞRETMENLER VE ÖĞRENCİLER YARALI

Tekirdağ- Malkara karayolunun 30'uncu kilometresinde meydana geldi. Taşımalı sistemle eğitim veren İnecik Köyü İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerini aldıktan sonra Tekirdağ yönüne giden Ömer Dinçer yönetimindeki 59 M 1613 plakalı servis minibüsüne, Tekirdağ'dan Keşan yönüne giden ve viraja hızlı girdiği için kontrolden çıkan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi 28 yaşındaki Selvi Namlı'nın kullandığı 59 AH 262 plakalı otomobil çarptı.Kazanın ardından karayolu üzerinde tam bir can pazarı yaşanırken, Selvi Namlı'nın otomobilinde bulunan öğretmen annesi 46 yaşındaki Belgin Namlı olay yerinde yaşamını yitirdi. Kazada, otomobil sürücüsü Selvi Namlı, servis minibüsü sürücüsü Ömer Dinçer, aracında bulunan İnecik Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri 13 yaşındaki Neşe Midil ve aynı yaştaki Elif Nur Yorulmaz ile öğretmenler Kamile Özel, Abdülhamit Genç, Ahmet Özker, Duygu Ekiz, İsmigül Diken, Turgut Çiftçi, Erdem Demircan, Atiye Sökük, Hakan Oral, Nalan Yılmaz, Sabriye Ayten, Şenel Bekdemir, Meltem Tekdemirkoparan, Meltem Çiçek, Bahar Aydık ve Sabriye Ayten, çağrılan ambulanslarla ve çevreden geçen araçlarla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA
Kaza anı ise bölgedeki bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerasına yansıdı. Güvenlik kamerasında virajı alamayan otomobilin karşı şeride geçerek minibüsle kafa kafaya çarpışması saniye saniye görülüyor. Çarpmanın etkisi ile minibüs ve otomobil yol kenarına savruluyor. Kazadan hemen sonra minibüs şoförü Ömer Dinçer, koşarak minibüsten uzaklaşıyor. Kazanın hemen ardından çevredekiler ise koşarak olay yerine gidiyor ve yaralılara ilk müdahaleyi yapmaya çalışıyor.Kamera görüntülerinde ayrıca yol kenarında otobüs bekleyen bir vatandaşın son anda üzerine gelen otomobilin fark ederek kaçması da yansıyor.Durumu ağır olan otomobil sürücüsü Selvin Namlı ve öğretmenler Meltem Çiçek, Abdülhamit Genç'in Tekirdağ Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavileri sürüyor.
KAYNAK:HÜRRİYET.COM.TR

Keşan Belediyesi Belkoop Alanı’nda işyeri arsası sattı…

Keşan Belediyesi Toplu Konut Alanı olan Belkoop bölgesinde bir ticari alan arsa satışını gerçekleştirdi.
(22.12.2009)Tarihinde saat 15.00’te Keşan Belediyesi Encümeni huzurunda gerçekleşen ve Belkoop Isı Merkezi ile Lise arasındaki 2736 m2’lik arsanın ihalesine sadece Özhancı Market Ltd.Şti. katıldı.
Yılmaz, muammen bedeli 574 bin 763.70 TL olan arsa ihalede Özhancı Market Ltd.Şti.tarafından 580 bin TL bedelle satın alındı.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

KEŞAN BELEDİYESİ “ÇÖP TOPLAMA VE NAKLİ” İHALESİ YAPILDI


Edirne iline bağlı Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü ve İhale Komisyon Başkanı Ayşegül ARSLAN AYDIN, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.
“ 30 10.2009 tarihinde 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 19. maddesi Açık İhale usulüne göre yaptığımız “Çöp Toplama ve nakli” işine ait ihale, ihale şartnamesindeki teknik hatalar nedeniyle, ihale komisyonunun değerlendirmesi sonucu iptal edildi.
21.12.2009 tarihinde 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun 21/b maddesine göre Pazarlık usulü ihale yapıldı. 01.01.2010 ile 31.03.2010 tarihleri arasındaki çöp toplama ve nakli işini kapsayan bu ihaleye, daha önce yapmış olduğumuz Açık İhaleye katılarak en düşük teklifi veren üç firma davet edildi. Davet ettiğimiz JETTEM, ONUR ve ORTEM firmalarından sadece ORTEM ihaleye katıldı. Üç aylık dönem için 525.000 TL teklifle ihaleyi aldı.”

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı 26/12/2009 günü saat 11:00 ‘de aşağıda adları yazılı Tekirdağ iline bağlı ilçe okullarında yapılacaktır.

SINAV YAPILACAK OKULLARIMIZ
1-Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu
2- Mehmet Akif Ersoy İÖO
3- Nurettin Ekmekçioğlu İÖO
4- Safiye Osman Çeliker İÖO
5- Tekirdağ İmam-Hatip Lisesi
6- Ticaret ve Sanayi Odası İÖO
7- 13 Kasım İlköğretim Okulu
8- Çorlu İlköğretim Okulu
9- Çorlu Lisesi
10-Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi
11-Çorlu Ticaret Meslek Lisesi
12-Çorlu Mehmetçik İlköğretim Okulu
13-Çorlu Mimar Sinan Lisesi
14-Çorlu Şahinler İlköğretim Okulu
15-Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası
16-Çorlu Uncular Süleyman Peker İÖO
17-Çorlu Yunus Emre İÖO
18-Çorlu 75.Yıl Mükerrem Ali Kayan İÖO

GÜRSOYLAR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ NAMIK KEMAL’İ SAYGIYLA ANDI









Edebiyatımızda yer ettiği haklı unvanıyla “Vatan ve Millet Şairi” olarak andığımız ve anladığımız Namık KEMAL, 169. doğum yıl dönümünde Özel GÜRSOYLAR KOLEJİ öğrencileri tarafından saygıyla anıldı. Gerçekleştirilen etkinlikte, 21 Aralık 1840’ta Tekirdağ’da doğan ve 1888’de aramızdan ayrılan büyük edebiyatçı Namık KEMAL’in ülkesine ve milletine kazandırdıklarının yanında ilimizden çıkan bir değer olması dolayısıyla da unutulmaması ve ilimizin sembollerinden biri haline getirilmesi, Tekirdağ’ın Namık KEMAL adıyla anılmasının sağlanması isteği dile getirildi.
Özel Gürsoylar Koleji tarafından gerçekleştirilen, büyük şairin 169. doğum yıl dönümü anma programında ilk olarak Namık KEMAL üzerine yaptığı çalışmalarıyla bilinen Namık Kemal Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Tevfik SÜTÇÜ, Özel Gürsoylar Koleji öğrencileri ve öğretmenlerine bilgi verdi. İki oturumda gerçekleştirilen bilgilendirme seminerinde, Yrd. Doç. Dr. Tevfik SÜTÇÜ, ilköğretim ve lise öğrencilerine yaş gruplarına uygun olarak Namık KEMAL’in hayatı, vatanseverliği, şairliği, yazarlığı, gazeteciliği, yaşadığı dönemdeki devlet yapısına ait düşünceleri ve eleştirileri, kadınların toplumda yer almasına ait düşünceleri, ticaret hayatı üzerine düşünceleri ve bilinmeyen yönleri hakkında bilgiler verdi. Namık KEMAL’in bir dava adamı olduğunu ifade eden SÜTÇÜ, Türk dilinde “hürriyet” kelimesinin ilk defa Namık KEMAL tarafından kullanıldığını, 1876 yılında ilan edilen I. Meşrutiyet Anayasası’nın yazılmasında en aktif rolü oynayan kişinin hürriyete ait düşünceleriyle bilinen Namık KEMAL olduğunu ve Atatürk’ün hürriyet ve bağımsızlık düşüncelerinin babası olduğunu ifade etti. Yaşadığı dönemde muhalif düşünceleri sebebiyle değerinin çok bilinmediğini ve birçok kez sürgüne gönderildiğini ifade eden SÜTÇÜ, Namık KEMAL’in yazarlığını ve sanatını toplumu aydınlatmak için kullandığını, eserlerinde vatan, millet, hürriyet, medeniyet, hukuk, aile, kızların okuması ve toplumda yer edinmesi, siyasi bağımsızlık, meşrutiyet ve vatanseverlik gibi konuları işlediğini ifade etti. SÜTÇÜ, Namık KEMAL’ in yazmış olduğu birçok eseriyle de ilklerin adamı (İntibah, ilk edebi roman; Cezmi ilk tarihi roman) olduğunu vurguladı. Ayrıca Namık KEMAL’in öncü bir politikacı ve devlet adamı olduğunu ifade eden Tevfik SÜTÇÜ, ilk siyasi polemik gazetesi İbret gazetesinin de yazar tarafından çıkarıldığını dile getirdi.
Özel Gürsoylar Koleji öğrencileri söyleşinin ardından Tekirdağ merkezde yer alan Namık KEMAL Evi’ne bir inceleme gezisi gerçekleştirdiler. Yrd. Doç. Dr. Tevfik SÜTÇÜ rehberliğinde yapılan gezide, tarihi doku ve eserler incelenirken SÜTÇÜ, şu an Namık Kemal Üniversitesi tarafından kullanılan merkezdeki binanın bahçesinde bulunan ve II. Meşrutiyet’in ilanından bir gün sonra Namık KEMAL anısına dikilen Abide-i Hürriyet Anıtı hakkında bilgiler verdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özel Gürsoylar Koleji yetkilileri, ilimizde doğan ve milli bir değerimiz olan Namık KEMAL’in doğduğu şehirde hak ettiği değeri görmediğini, Özel Gürsoylar Koleji olarak bu yıl ilki gerçekleştirilen bu anma etkinliklerinin geleneksel hale getirilerek her yıl daha da genişletileceğini ifade ettiler.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI İRTEM, İSTANBUL TÜYAP’ TA DÜZENLENEN “ KENT 2009” FUARINA KATILDI

Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem ve Belediye birim müdürleri İstanbul Beylikdüzü’nde açılan ”KENT 2009” fuarına katıldı.
Belediye Başkanı Hasan İrtem yaptığı açıklamada, belediyecilik hizmetlerinde en son teknolojilerin görülebileceği yerlerin fuarlar olduğunu belirterek;” “Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği desteği ile Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre merkezinde 17-20 Aralık tarihlerinde düzenlenen “ KENT 2009 “ 13. Yerel Yönetim İhtiyaçları, Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenleme ve Spor Sahaları Fuarı belediyecilik hizmetlerinde yapılacak çalışmalarda ufuklar açacak bir fuar. Biz belediye birim müdürlerimiz ile fuarda çok çeşitli firmaların yaptıkları ürünleri uygulamalı olarak yerinde görme fırsatını bulduk. Yapacağımız çalışmalarda kullanmak istediğimiz teknolojik, araç gereçleri yerinde görerek bilgilenme fırsatını yakaladık. Fuardaki incelemelerimiz çok yararlı geçti. “ dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Selanik’te Atatürk Evini Ziyaret Etti











Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Yunanistan’ın Selanik şehrinde bulunan Atatürk Evi’ni ziyaret etti.
Çorlu Balkan Türkleri Derneği’nin düzenlediği Selanik gezisi, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP İlçe Başkanı Emre Köprülü, Dernek Başkanı Sezgin Engin, dernek yönetim kurulu ve üyelerin katılımıyla gerçekleşti. Gezide Atatürk’ün doğduğu ve çocukluk yıllarını geçirdiği Atatürk Evi Müzesi ziyaret edildi. Daha sonra toplu bir şekilde Selanik’in tarihi ve turistik mekânları gezildi.
Atatürk Evi’ni ziyaret eden heyet daha sonra Gümülcine şehrini de gezdi. Güzergâhta bulunan Türk köylerine de gidilerek köylülerle sohbet edildi. Batı Trakya Türkleriyle yapılan görüşmelerde kültürel bilgi alışverişinde bulunuldu.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Şehit Annesi`nden İhmal İddiası

Şehit Annesi Naciye Türk; “Şehit Annesi Olarak Hakkımı Helal Etmiyorum”
Kocaeli`nde düşen helikopterde şehit düşen Şehit Pilot Yüzbaşı Ulaş Türk`ün annesi oğlunun şahadet şerbetini içmesinde ihmal olabileceğini öne sürdü.
Çorlu Belediyesi tarafından adı caddeye verilen Şehit Pilot Yüzbaşı Ulaş Türk`ün annesi Naciye Türk, 10 Nisan 2006 günü Kocaeli yakınlarında meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen oğlunun ölümünde ihmal olabileceğini iddia etti. Reşadiye Mahallesi Atatürk Caddesi`nin Şehit Pilot Yüzbaşı Ulaş Türk Caddesi olarak isminin değiştirilmesi karşısında duygulu anlar yaşayan şehit annesi Naciye Türk, Belediye görevlilerine teşekkür etti.
Öncelikle başkanımıza çok teşekkür ediyoruz diyen şehit annesi Türk; “Başkanımız Şehitlere verdiği değeri gösterdi. Çok mutluyum diyebilirim. İnsan evladının ölümünden mutlu olur mu. Ulaş devlete yıllarını vermiş, pilot yetiştirmiş bir öğretmen. Vergilerle, bizim vergilerimizle askeriyeye yeni helikopterler alsınlar da başka şehitler olmasın. Ulaş`dan sonra kaç arkadaşı şehit oldu duymuşsunuzdur. Amerika`nın yıpranmış helikopterleri bunlar 4 yıldır mücadele ediyoruz bize neden düştüğüne dair bilgi verilmedi” dedi.
Türkiye`nin 4 öğretmen pilotundan biri olan Pilot Yüzbaşı Ulaş Türk`ün şehit düşmesinde ihmal iddialarını gündeme getiren anne Türk; “Helikopterlerin arızalı oluşu kazaya neden oldu. Amerika`nın savaş yıllarında kullandığı helikopterler bunlar. Bu tip durumlarda uçak kazalarında, helikopter kazalarında devamlı ölene yüklenir suçlar. Ulaş hem kanatlı hem sabit kullanan 4 pilottan bir tanesiydi, öğretmendi öğrencileri ile birlikte düştü” diye konuştu.
Onu hiçbir zaman geri getiremeyeceğim diyen anne Türk; “Hiçbir zaman geri getiremeyeceğim, geride hiç görmediği bir bebeği var. Babasının kopyası bir bebeğimiz var. Bebeğimiz de inşallah onun izinde gidecek. Kazada kusuru % 70`i Ulaş`a yüklediler, yılların öğretmen pilotuydu böyle bir hata yapması mümkün değil, bilemiyoruz. Allah`dan başka da kimse bilmiyor. İnşallah başka Ulaş`lar düşmesin. 8 helikoptermiş hepsini indirmiş kendi inememiş” şeklinde konuştu.
Son günlerde yaşanan gelişmeleri de değerlendiren şehit annesi Naciye Türk sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizim çocuklarımızı da getirsinler geri bizde törenle karşılayalım kim ki onlar tören yapılıyor. İmralı`nın emriyle istifalar geri alınıyor bunlar bize acı veriyor. Hepimiz üzülüyoruz milletçe üzülüyoruz. Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi yıllarca beraber yaşamış Türkiye nereye sürükleniyor onu anlamış değiliz bunu da büyüklerimiz düşünsün. Onlara verilen vergiler, aldıkları maaşlar helal değil ben bir şehit annesi olarak hakkımı helal etmiyorum. Bu vatanı bu duruma getirdikleri için hakkımı helal etmiyorum. Keşke öyle bir şey olsa da bizimkiler de geri gelse biz de onlara tören yapsak. Yapılanlar bizim çocuklarımıza yapılan saygısızlık başka hiçbir şey değil.
KAYNAK.ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Ergene Nehri taştı

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz'ın ilçe sınırları içerisinden geçmekte olan Ergene nehrinin yağışlar nedeniyle taştığı bildirildi.İlçeye bağlı Müsellim köyü muhtarı Kazım Topçu, aşırı yağışların devam etmesi nedeniyle Ergene Nehri’nin taşması neticesinde binlerce dekar ekili alanın sular altında kaldığını söyledi. Müsellim köyü muhtarı Kazım Topçu, Ergene Nehri’nin taşması nedeniyle çiftçinin çok zor durumda kaldığını, zararın ise sular çekildikten sonra belirleneceğini belirtti
KAYNAK:LÜLEBURGAZ HÜR FİKİR GAZETESİ

Lüleburgaz Lisesi'ne Tarih Dersliği

KAYNAK: Fırat ÇALIŞKAN Olay Haber / Kırklareline Bağlı LüleBurgaz ilçesi Kaymakamı Lütfullah Gürsoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce’nin kurdele kesmesiyle açılan Tarih Dersliği, öğrencilere daha donanımlı bir sınıfta tarihi severek öğretmeyi amaçlıyor. Kurdele kesiminin ardından Kaymakam Lütfullah Gürsoy ve Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, tarih öğrencileri ile birlikte, tarih öğretmeni Tülay Baloğlu’nun Mezopotamya ve Mısır uygarlıklarını anlatan dersini dinledi. Kaymakam Gürsoy ve Hayrettin İnce, açılış sonrası okul müdürü Mehmet Sadık Selçuk’u ziyaret etti. Gürsoy, Lüleburgaz’ın eğitim-öğretimdeki başarısına dikkat çekerek, Lüleburgaz’ın gerek lise gerekse üniversiteye yerleştirmede dereceler elde eden, eğitim öğretim bakımından her ilçeye nasip olmayacak kadar ileri bir seviyede olduğunu söyledi. Kaymakam Gürsoy. “Lüleburgaz’ın bu başarısında okul-veli-öğrenci iletişiminin güçlü olmasının yanı sıra, bugün açtığımız derslik gibi, okullarımızdaki fiziki imkânların bulunması da önemlidir. Ayrıca, Lüleburgaz Lisesi’nin de ilçemizin eğitimdeki başarısında yeri büyüktür” şeklinde konuştu.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...