***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Aralık 2009 Salı

Şehit Annesi`nden İhmal İddiası

Şehit Annesi Naciye Türk; “Şehit Annesi Olarak Hakkımı Helal Etmiyorum”
Kocaeli`nde düşen helikopterde şehit düşen Şehit Pilot Yüzbaşı Ulaş Türk`ün annesi oğlunun şahadet şerbetini içmesinde ihmal olabileceğini öne sürdü.
Çorlu Belediyesi tarafından adı caddeye verilen Şehit Pilot Yüzbaşı Ulaş Türk`ün annesi Naciye Türk, 10 Nisan 2006 günü Kocaeli yakınlarında meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen oğlunun ölümünde ihmal olabileceğini iddia etti. Reşadiye Mahallesi Atatürk Caddesi`nin Şehit Pilot Yüzbaşı Ulaş Türk Caddesi olarak isminin değiştirilmesi karşısında duygulu anlar yaşayan şehit annesi Naciye Türk, Belediye görevlilerine teşekkür etti.
Öncelikle başkanımıza çok teşekkür ediyoruz diyen şehit annesi Türk; “Başkanımız Şehitlere verdiği değeri gösterdi. Çok mutluyum diyebilirim. İnsan evladının ölümünden mutlu olur mu. Ulaş devlete yıllarını vermiş, pilot yetiştirmiş bir öğretmen. Vergilerle, bizim vergilerimizle askeriyeye yeni helikopterler alsınlar da başka şehitler olmasın. Ulaş`dan sonra kaç arkadaşı şehit oldu duymuşsunuzdur. Amerika`nın yıpranmış helikopterleri bunlar 4 yıldır mücadele ediyoruz bize neden düştüğüne dair bilgi verilmedi” dedi.
Türkiye`nin 4 öğretmen pilotundan biri olan Pilot Yüzbaşı Ulaş Türk`ün şehit düşmesinde ihmal iddialarını gündeme getiren anne Türk; “Helikopterlerin arızalı oluşu kazaya neden oldu. Amerika`nın savaş yıllarında kullandığı helikopterler bunlar. Bu tip durumlarda uçak kazalarında, helikopter kazalarında devamlı ölene yüklenir suçlar. Ulaş hem kanatlı hem sabit kullanan 4 pilottan bir tanesiydi, öğretmendi öğrencileri ile birlikte düştü” diye konuştu.
Onu hiçbir zaman geri getiremeyeceğim diyen anne Türk; “Hiçbir zaman geri getiremeyeceğim, geride hiç görmediği bir bebeği var. Babasının kopyası bir bebeğimiz var. Bebeğimiz de inşallah onun izinde gidecek. Kazada kusuru % 70`i Ulaş`a yüklediler, yılların öğretmen pilotuydu böyle bir hata yapması mümkün değil, bilemiyoruz. Allah`dan başka da kimse bilmiyor. İnşallah başka Ulaş`lar düşmesin. 8 helikoptermiş hepsini indirmiş kendi inememiş” şeklinde konuştu.
Son günlerde yaşanan gelişmeleri de değerlendiren şehit annesi Naciye Türk sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizim çocuklarımızı da getirsinler geri bizde törenle karşılayalım kim ki onlar tören yapılıyor. İmralı`nın emriyle istifalar geri alınıyor bunlar bize acı veriyor. Hepimiz üzülüyoruz milletçe üzülüyoruz. Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi yıllarca beraber yaşamış Türkiye nereye sürükleniyor onu anlamış değiliz bunu da büyüklerimiz düşünsün. Onlara verilen vergiler, aldıkları maaşlar helal değil ben bir şehit annesi olarak hakkımı helal etmiyorum. Bu vatanı bu duruma getirdikleri için hakkımı helal etmiyorum. Keşke öyle bir şey olsa da bizimkiler de geri gelse biz de onlara tören yapsak. Yapılanlar bizim çocuklarımıza yapılan saygısızlık başka hiçbir şey değil.
KAYNAK.ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...