***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Aralık 2009 Perşembe

KENT KONSEYİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU KURDU

Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu’nca, sosyal etkinlikler çerçevesinde “Türk Sanat Müziği Korosu” kuruldu.
Kent Konseyi bünyesinde kurulan Türk Sanat Müziği Korosu, çalışmalarını saz ekibi ile birlikte haftada bir gün Belediye Tansa Düğün Salonu’nda sürdürüyor.
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 95. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde ilk konserini vereceklerini dile getiren Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı ve Koro Şefi İsmet İlteralp, iki bölümden oluşan koro çalışmalarında, müziğin yaşı olmadığını belirterek, arkadaşlık ortamından ve müzikle uğraşmaktan mutlu olduklarını söyledi.
Türk Sanat Müziği Koro çalışmalarının, insanı hayata pozitif bakmayı sağladığını belirten İlteralp, şunları kaydetti;
“Kent yaşamında, Kent Vizyonu’nun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışmak amacı ile kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, Vizyonları’nın sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda belirlemektedir. Biz bu faaliyetimiz ile toplumun her kesimini kucaklamak istiyoruz. Ayrıca müziğe ilgi duyan her kesi de yaşı kaç olursa olsun aramızda görmek istiyoruz. Bu örnek çalışma nedeniyle Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Hacı’ya da çok teşekkür ediyoruz.”
Yeni şarkılar öğrenirken kendisini çok mutlu hissettiğini kaydeden Zeyteks Tekstil Fabrikası Personel ve İdari İşler Müdürü Ülkü Tırpancı’da, artık hayatını, kendisi için yeni bir heyecan ve sorumluluk olan koroya göre şekillendirdiğini vurguladı.
Tırpancı, çalışma sonrası koro elemanlarına çikolata ikram etti.

Dünya Engelliler Günü Çorlu’da Kutlandı












3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Çorlu’da tören ve etkinliklerle kutlandı. Çorlu Belediyesi’nin organize ettiği törende Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nin, belediye açık otoparkı yanında bulunan merkezinin önünde toplanılarak toplu bir şekilde Atatürk Meydanı’na gidildi.
Sakatlar Derneği üyeleri ve Sakatlar Derneği İlköğretim Okulu öğrencilerinin oluşturduğu kortejde, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de eşlik etti. Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen törende anıta çelen konuldu.
Derneğin üyelerinden Bilgin Can, Türkiye Sakatlar Derneği’nin bildirisi okuyarak günün anlam ve önemine ilişkin bir sunum yaptı. Daha sonra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, söz alarak engelliler için yürütülen projelerinden bahsetti. Günün anlam ve önemine değinen Baysan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Yılın her gününü farklı bir konu ve başlık altında kutluyoruz. Ama Engelliler Günü en önemli ve anlamlı günlerimizden biridir. Böyle bir günde duyarlı olan herkese teşekkür ediyorum. Hiç kimse kendi yaşamının zorlaştırılması amacıyla bir çaba sarf etmez. Kader veya herhangi bir hata veya çeşitli nedenlerden dolayı kişiler yaşamlarının kendilerine göre zorlaştırıldığını düşündükleri bir döneme girerler. Gerek belediyemizin, gerek diğer kamu kuruluşlarının vatandaşlarımıza tanıdığı hakları bu vatandaşlarımıza da sağlaması gerekiyor. Kanunlarda var olan, özellikle de işyerlerinde ve kamu kuruluşlarında belli oranda engellinin çalıştırılmasıyla ilgili kanun maddesinin ağır ve aksak bir şekilde işletildiğini görüyoruz. Bu maddenin hiçbir ilaveye gerek kalmadan uygulanması gerekiyor. Engelli vatandaşlarımızın evlerinde veya işyerlerinde, toplum tarafından kendilerini dışlanmış hissetmemeleri amacıyla gerekli adımların atılması gerekiyor.
HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

KEŞAN BELEDİYE BAŞKANINDAN ENGELİLERE KAHVALTI




Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan , 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilere kahvaltı verdi.Saat 09.30’da Engelliler Parkı’nda başlayan kahvaltıya Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Sarpdağ, Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Erkan Durmaz, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez ile Edirne Bedensel Engelliler Koruma ve Yardımlaşma Derneği Şube Başkanı Fikret Akan ile engelliler katıldılar.Burada kahvaltıdan önce konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, öncelikle tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak “Engellilerimize daha iyi şartlar sunabilmeliyiz. Keşan Belediyesi olarak bugün toplandığımız bu parkı Ortopedik Engelliler Derneğimize tahsis etmenin onurunu gururunu yaşıyoruz. Toplum olarak engellilerimize her zaman sahip çıkmalı ve onların daha iyi şartlara kavuşabilmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Engellilere sahip çıkmadığımız ve onları aramızdan dışladığımız zaman onları kaderleri ile baş başa bırakmış oluyoruz. Onları da kendi başlarına bir şeyler yapabilecek kurslara yönlendirmeliyiz. O zaman bu insanlarımız da bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşayarak hayata daha çok sarılırlar. Bu bizim en önemli görevlerimizden biri olmalıdır. Tekrar tüm engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, bir gün değil her gün sizinleyiz diyorum. Hepinize afiyet olsun”Daha sonra Keşan Belediyesi’nce hazırlanan yaklaşık 70 engelli hep birlikte kahvaltı etti.Durmaz, Sönmez ve Akan, Engelliler Günü’nde kendilerini yalnız bırakmayan Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Keşan İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Sarpdağ’ a da teşekkür ettiler.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

ÇORLU BELEDİYESİNİN ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI



Çorlu Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı meclis toplantısında yapıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın başkanlığında yapılan toplantıda meclis üyelerine daha önce tebliğ edilen 5 gündem maddesi ve 2 ilave gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Açılış ve saygı duruşunun ardından Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, gündem maddelerini ve ilave gündem maddeleri okuyarak meclis üyelerinin onayına sundu.
Gündem Maddeleri
Geçici işçi ve vize talebinin görüşülmesi,
2010 yılında Çorlu Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde çalıştırılmak üzere geçici işçi alımını içeren gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Tahsis süresinin uzatılması,
Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından kullanılan Reşadiye Mahallesi Katlı otopark üzerindeki mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait 18 no’lu dükkânın yine bu kurum tarafından boşaltılmasından dolayı tahsis kaldırılmıştır.
Çorlu Belediyesi (T) Plakalı ticari taksi ve (S-J) Plakalı İşçi-Personel servisi ve Öğrenci servisi yönetmeliğinin görüşülmesi,
Toplu taşımacılığın işleyişini düzenleyen yeni yönetmelik Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından okunarak meclis üyelerinin onayına sunulmuş, bu madde oy birliği ile kabul edilmiştir.
İlçemiz Sağlık, Yeşiltepe Mahalleleri ile Eski Küçük Sanayi Sitesi’nin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planlarının değerlendirilmesi,
Sağlık, Yeşiltepe Mahalleleri ile Eski Küçük Sanayi Sitesi’nin 1/5000 İmar Planları Belediye Meclisince görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilmiştir.
Belediyemize ait Ulaş Belediye sınırları içerisinde 83 ve 1 no’lu parsellerin devrinin yapılmasının görüşülmesi,
Ulaş Belediye sınırları içerisindeki Çorlu Belediyesi’ne ait parselin, Lüleburgaz-Çorlu D-100 Devlet Yolu kamulaştırma sahasında kalmasından dolayı söz konusu parselin bir bölümünün Maliye Hazinesi adına yola terk edilmek üzere bedelsiz devredilmesi konusu Belediye meclisinde görüşülmüş ve oy birliği ile Belediye encümenine havale edilmiştir.
İlave Gündem Maddeleri
Aktarma yapılması,
2009 yılı harcama birimlerince teklif edilen ve hazırlanan bütçede azalan ödeneklerin yıl sonuna kadar yetmeyeceği için ilgili müdürlükler arasında aktarma yapılması belediye meclisince görüşülerek oy birliği ile kabul edilmiştir.
Ruhsat birimi
Zabıta Müdürlüğü bünyesinde bulunan ruhsat biriminin iş ve salahiyetinin daha verimli olması için çalışmalarına Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde devam etmesi konusu Belediye meclisince görüşülmüş ve oy birliği ile kabul edilmiştir.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Keşan’ın yeni bir haber sitesi daha oldu…


Keşan’da yeni bir haber sitesi daha yayın hayatına başladı. Keşan’da yayın yapan http://www.kesanhaber.net/ internet haber sitesinden sonra http://www.devranalem.com/ adlı internet sitesi de yayın hayatına başladı.
Sahipliğini Osman Coşkun’un yaptığı site ile birlikte http://www.sarosradyo.com/ adlı internet radyosu kısa bir süre sonra yayın hayatına başlayacak.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...