***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Aralık 2009 Perşembe

Dünya Engelliler Günü Çorlu’da Kutlandı












3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Çorlu’da tören ve etkinliklerle kutlandı. Çorlu Belediyesi’nin organize ettiği törende Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nin, belediye açık otoparkı yanında bulunan merkezinin önünde toplanılarak toplu bir şekilde Atatürk Meydanı’na gidildi.
Sakatlar Derneği üyeleri ve Sakatlar Derneği İlköğretim Okulu öğrencilerinin oluşturduğu kortejde, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de eşlik etti. Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen törende anıta çelen konuldu.
Derneğin üyelerinden Bilgin Can, Türkiye Sakatlar Derneği’nin bildirisi okuyarak günün anlam ve önemine ilişkin bir sunum yaptı. Daha sonra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, söz alarak engelliler için yürütülen projelerinden bahsetti. Günün anlam ve önemine değinen Baysan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Yılın her gününü farklı bir konu ve başlık altında kutluyoruz. Ama Engelliler Günü en önemli ve anlamlı günlerimizden biridir. Böyle bir günde duyarlı olan herkese teşekkür ediyorum. Hiç kimse kendi yaşamının zorlaştırılması amacıyla bir çaba sarf etmez. Kader veya herhangi bir hata veya çeşitli nedenlerden dolayı kişiler yaşamlarının kendilerine göre zorlaştırıldığını düşündükleri bir döneme girerler. Gerek belediyemizin, gerek diğer kamu kuruluşlarının vatandaşlarımıza tanıdığı hakları bu vatandaşlarımıza da sağlaması gerekiyor. Kanunlarda var olan, özellikle de işyerlerinde ve kamu kuruluşlarında belli oranda engellinin çalıştırılmasıyla ilgili kanun maddesinin ağır ve aksak bir şekilde işletildiğini görüyoruz. Bu maddenin hiçbir ilaveye gerek kalmadan uygulanması gerekiyor. Engelli vatandaşlarımızın evlerinde veya işyerlerinde, toplum tarafından kendilerini dışlanmış hissetmemeleri amacıyla gerekli adımların atılması gerekiyor.
HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...