***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Şubat 2010 Cumartesi

Çok kuvvetli yağışlar geliyor

Meteoroloji, Pazar günü Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul'da kuvvetli yağış uyarısında bulundu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Balıkesir , Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul çevrelerinde görülecek olan yağışların bazı bölgelerde karla karışık, diğer bölgelerde ise yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yetkililer vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması konusunda uyarıda bulundu.

Ağabeyine Pompalı Tüfekle Saldırdı

Tekirdağ'da mal paylaşımı yüzünden sorun yaşayan iki kardeş arasında silahlı kavga çıktı. Edinilen bilgiye göre, mal paylaşımı sorunu yaşayan ağabey İsmail Toroman ve kardeşi Ali Toroman dün gece aynı apartmanda oturdukları Talat Paşa Sokak'taki evlerinin önünde tartışmaya başladı. Bulundukları apartmanın garajında gece geç saatlerde odun kırdığı gerekçesiyle ağabeyine sinirlenerek arabasında bulunan ruhsatlı pompalı tüfeğini alan Ali Toroman, garajdaki ağabeyinin üzerine doğru bir el ateş etti. Garajın içerisinde bulunan İsmail Toroman'a, şans eseri kurşun isabet etmedi. Olay yerine gelen Emniyet güçlerince elinden tüfeği alınan ve aşırı derecede alkollü olduğu tespit edilen Ali Toroman gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
KAYNAK:www.habercorlu.com

VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN 2009 DEĞERLENDİRME BRİNGİ

Vakıflar Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2009 yılı değerlendirme brifingi düzenlendi. Brifinge Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK, Vali Yardımcısı Abdullah ASLANER, Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin ÖZER, Şube Müdürleri ve Teknik Elemanlar katıldı. Brifingde, Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin ÖZER 2009 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra 2010 yılı içinde yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Düzenlenen brifingin ardından Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK Şube Müdürlerine ve Teknik Elemanlara söz hakkı vererek onların isteklerini ve önerilerini dinledi.

Hayrabolu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) yeni binasına taşındı.

Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu ilçesinde bulunan Atatürkçü Düşünce derneği geçtiğimiz günlerde yeni binasına taşındı. Derneğin Yeni Binası Sebze pazarında bulunan Belediye İş Merkezinin üst katında bulunurken Derneğin bu binaya taşınması nedeni ile , düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Hasan İrtem ADD ‘çalışmalarını artık Belediye iş merkezindeki yeni yerinde devam edeceğini ifade ederek;” İlçemizdeki bütün sivil toplum kuruluşlarıyla olan diyaloglarımızı samimi bir şekilde yürütüyoruz. ADD’yle Kent Konseyinin bünyesinde yapmış olduğu kültürel faaliyetlerden Türk Sanat Müziği ve Tiyatro çalışmaları ADD binasında tahsis edilen oda da yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında kültürel topluluklarımız kültürel faaliyetleri haftanın belli akşamları burada çalışıyorlar. “ dedi.Belediye Başkanı İrtem, Belediye iş merkezimize taşınan ADD’nin kiraladıkları mekânı kısa zamanda güzelleştirerek, çok nezih bir ortam oluşturdukları için emeği geçenleri kutlayarak; Belediye Başkanı Hasan İrtem, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mehmet Faraç ve ADD Bölge Müdürü Hakan Dedeoğlu tarafından açılış kurdelesini kestiler.İkramların ardından Sadi Kıyak Öğretmenevinde Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mehmet Faraç tarafından “ Terör ve Güneydoğu ” konulu konferansını verdi. . . .Konferans sonunda ADD’nin yeni yerine taşınma çalışmalarına maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanı Hasan İrtem, Belediye Başkan Yardımcısı Birol Alagöz ile kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine plaketleri verildi. Konferansın ardından Mehmet Faraç kitaplarını imzaladı. Açılış töreni ve Konferansa ADD Bölge sorumlusu Hakan Dedeoğlu, Tekirdağ, Muratlı, Kırklareli, Lüleburgaz, Alpulu, Babaeski ADD Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

HAYRABOLU BELEDİYESİNDEN 50 BİN NÜFUSA, 50 YIL YETECEK İÇME SUYU

Hayrabolu Belediye Başkanlığı 50 bin nüfusa yetecek, 50 yıllık içme suyu projesini hayata geçiriyor.Belediye Başkanı Hasan İrtem yaptığı açıklamada, şehir içme suyu şebekesinin komple alt yapısının yenilemeye başladıklarını belirterek;” 1964 yılında zamanın Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aydın döneminde yapılmış şehir içme suyu şebekesi, dönemin teknolojisine göre bütün şehirlerde olduğu gibi asbestli borular ile yapılmıştır. Yaptığımız projeyle biz Hayrabolu şehir içme suyu alt yapı borularının 50 bin nüfusun ihtiyacı karşılayacak ve 50 yıllık su ihtiyacına cevap verecek şekilde alt yapıyı yenileyeceğiz.” Şeklinde konuştu. Belediye Başkanı İrtem, ilçenin su ihtiyacının yıllardan beri Tekirdağ yolu güzergâhının sağ tarafında bulunan ovalar mevkiinden değişik dönemlerde açılan derin su içme kuyularından sağlandığını ifade ederek;” Ovalar mevkiindeki kuyulardan çıkarılan İçme suyu pompalar yardımıyla Hacılar Köprüsünün şehir tarafında 1315 metre uzaklıktaki 500 m3/tonluk birinci aktarma deposuna, buradan 2500 metre uzaklıkta İlyas mahallesi Jandarma Bölük Komutanlığının yanında bulunan 750 m3/tonluk ikinci depoya aktarılan suyumuz, buradan da Uzunköprü Caddesi güzergâhında Hayrabolu’nun en yüksek noktasına geçen dönemde yapılmış 1165 metre m3/tonluk üçüncü yeni su deposuna aktarılarak şehre içme suyu veriyoruz. Bu uzunluk toplamda 5000 metreyi buluyor. Suyumuz doğal eğilim ile şehre ulaştırılıyor. Suyun abonelere ulaştırılması sırasında mesafenin de uzunluğundan su kaçakları, hijyen olmayan sorunlar da beraberinde getiriyordu. Öncelikle içme suyunun abonelere ulaştırılması sırasında izlenen uzunca mesafe elektrik faturalarımızın da yüksek gelmesine neden oluyordu. Şehre götürdüğümüz suyun elektrik masrafı ise aylık 45 bin TL’yi buluyor. Yeni sistemde elektrik sarfiyatımız % 30’lara düşerek 15 bin TL olması öngörülmektedir. “ dedi. Belediye Başkanı Hasan İrtem, Belediye yönetimi olarak yeni su deposu çevresine su kuyusu açma fikrinin bu zamana kadar hiçbir yönetimin düşünmediğini, akıllarından dahi geçiremediklerini belirterek;” Bu bölgede açtığımız su kuyuları için Edirne DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri, diğer ilgili birimlerinde görüşleri alınarak 3 yeni su kuyusu açtıklarını, her kuyuda yaklaşık olarak 340 metre derinlikte suya ulaştıklarını belirterek;” 3 yeni su kuyumuzun verimlilikleri 70 litre /saniyedir. Gerekli görüldüğü takdirde su tüketimine paralel olarak bu bölgede yeni su kuyuları da açabilecek rezervi vardır. Ancak en önemlisi ilçemize uzun ve su kaçaklarına zemin hazırlayan eski sistem yerine, suyun hijyenliğini de düşündüğünüzde, yaptığımız dev proje ile nüfusunun 50 bin olacağı düşünülerek, 50 yıl yetebilecek suya ilçemizi kavuşturacağımız için mutluyuz. Bizim için vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Proje tamamlandığında musluklardan sağlıklı ve hijyen akacak olan su rahatlıkla içilebilir nitelikte olacaktır.” Dedi.

Duble yolu geçtik, bari onarımını yapın...

Yıllardan beri ölüm yolu olarak adlandırdığımız Çorlu Şerefli yolu, kar yağışı ile birlikte oluşan çukurlar nedeniyle daha da tehlikeli bir hale geldi.
Sürücüler çukurlardan kaçmak için tehlikeli yolda büyük bir uğraş veriyor.
Çorlu ile Tekirdağ bağlantısını sağlayan 19 Km.lik Şerefli yolu kış şartlarından sonra daha da bozuldu. Yol üzerinde açılan çukurlar araç sürücülerini bezdirdi. Biz Devrim Gazetesi olarak bu yolun duble yola dönüştürülmesi için uğraşırken mevcut yolun yağan karlardan sonra özellikle geceleri kazalara neden olacak durumda olması ise daha da düşündürücüdür.
Araç sahibi ve sürücüler, “Biz yazın bu yolda ayrı sıkıntısı yaşarken şimdi kışında yolda çukurlar ve patlaklar oluştu. Buda işimizi zorlaştırıyor. Gündüz neyse özellikle geceleri çukurlar araçlarımıza büyük zararlar veriyor.” dediler.
Trakya’da günün 24 saati en çok çalışan yolların arasında yer alan Çorlu-Şerefli yolu aynı zamanda Saray ve Çerkezköy’ünde Tekirdağ iline bağlantısını sağlıyor. Yıllardan beri Karayolları yol standartlarına bir türlü getirilemeyen yolun bu durumunu Tekirdağ Valisi, İl Milletvekilleri, il genel meclis üyeleri gayet yakından biliyor ve görüyorlar.
Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş, “Şoför esnafımız her gün bu Şerefli yolu ile ilgili şikayetlerini bize iletiyorlar. Bizde ilgili makamlara durumu bildiriyoruz” dedi.
Karayollarının bu arada bozulan zeminde çukurlara Rotmix çalışması yapıp doldurması bekleniyor.
HABER VE FOTO:Erdal ÖZCAN

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan;Halkımızdan Özür Diliyorum

Yoğun şekilde kar yağışıyla birlikte gelen karakışın faturası Çorlulara ağır oldu. Yolların perişan hali nedeniyle bir açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; “Halkımızın tümünden özür diliyorum” dedi.
Karakışın faturası Çorlululara çok ağır oldu. Yoğun şekildeki kar yağışı şehrin tümündeki yolları köstebek yuvasına çevirdi. Yollarda oluşan çukurlar nedeniyle vatandaşların tepkisi gün geçtikçe artarken konuyla ilgili Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan bir açıklama yaptı.
Yolların onarımı için ekiplerin aralıksız olarak çalıştığını belirten Başkan Baysan; “Yaşanan olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışından dolayı yollar çok fazla bozuldu. Yolların durumunun farkındayız ve bunun için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın kızması, tepki göstermesi normal. Biz mazeretlere sığınmıyoruz. Yollardaki bozukluk kabul edilebilir değil ama onarımı için de elimizden geleni yapıyoruz. Halkımızdan biraz daha anlayış istiyoruz. Bundan sonra asfalt şantiyemizin de randımanlı çalışması ile beraber öncelikli olarak asfalt işine ağırlık vereceğiz. İlçemizde bulunmayan yağmur suyu kanallarını da yapacağız. Bozuk yollar nedeniyle halkımızdan özür diliyorum. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin çalışmalarını bizzat takip ediyorum, yollardaki onarım çalışmaları için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.
Yolların buzlanmaması için tuzlamalardan ve karların erimesiyle birlikte kar sularının asfaltı ciddi şekilde tahrip ettiğini de sözlerine ekleyen Baysan; “Çorlu’daki bozuk yolları biran önce tamamlayacağız. Halkımızın mutlu ve huzurlu olması için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğiz” diye konuştu.
KAYNAK.ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

DSP Genel Başkanı Masum Türker Kırklareli’ne gelecek

Demokratik Sol Parti (DSP) Kırklareli İl Başkanı Yaşar Mert, Genel Başkanları Dr. Masum Türkerin yeni taşındıkları binanın açılışın yapmak üzere 10 Şubat 2010 Çarşamba günü Kırklareline geleceğini belirtti.Kırklarelinin Genel Başkanları nezdinde ayrı bir önemi olduğunu belirten Mert şunları kaydetti:Genel Başkanımız Dr. Masum Türkerde Kırklarelinin ayrı bir yeri bulunuyor. İl Başkanlığı olarak Genel Merkezimiz ile iyi diyalog içerisinde bulunuyor. Genel Başkanımızda 2009 yılında yapılan Olağan Kurultayda Genel Başkan seçildikten sonra Kırklareline gelme sözünü vermişti.Şimdi Genel Başkanımız hem bu sözü yerine getirmek hem de yeni taşındığımız Cumhuriyet Caddesindeki İl Binamızın açılışın yapmak üzere 10 Şubat 2010 Çarşamba günü ilimize gelecek. Saat 10.00da yapılacak açılışın ardından parti binamızda düzenlenecek olan basın toplantısına katılacak Genel Başkanımız daha sonra esnafı ziyaret edecek. Esnaf ziyaretinin ardından Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğduyu makamında ziyarette bulunacak olan Genel Başkanımız Edirneye gitmek üzere şehrimizden ayrılacak.27 Mart 2010 tarihinde yapılacak olan İl Kongremiz öncesinde Kırklarelinde teşkilatlanma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Merkez ilçe, Lüleburgaz, Pehlivanköy ve Vize İlçelerimizde İlçe Başkanlıklarımızı oluşturduk. Diğer ilçelerimizde de teşkilatlanma çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Genel Başkanımız hem bu çalışmaları yerinde incelmemek hem de yeni parti binamızın açılışını yapmak için bizleri onurlandıracak
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Tapu Memuru 22 Ay Sonra Serbest Kaldı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 09 Mayıs 2008 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İlçe Jandarma Komutanlığının gerçekleştirdiği ‘Mekân’ kod adlı operasyon kapsamında "suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak, 3628 sayılı kanuna muhalefet, görevi kötüye kullanmak, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklamak, rüşvet, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, uyuşturucu madde ticareti” gibi çeşitli toplam 12 dosyadan Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan tapu memuru Nihat G. tahliye oldu. Operasyon kapsamında 18 kişi gözaltına alınmış 13 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Operasyon kapsamında cezaevinde tutuklu sanık bulunmuyor. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde 12 ayrı dosyadan yargılanan tapu memuru Nihat G. yaklaşık 22 aydır cezaevinde tutuklu bulunuyordu. Yargılandığı suçlar arasında sadece‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan tutuklu diğer tüm dosyalarından tutuksuz yargılanan Nihat G.’nin avukatlarının Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulundu. Avukatların itirazını değerlendiren Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan tutuklu bulunan tapu memuru Nihat G.’yi tutuklulukta bulunduğu süre ve delillerin toplanmasından dolayı tahliye etti. Mahkeme Nihat G.’ye yurt dışına çıkış yasağı koydu. Tahliye sonrası Nihat G. tutuklu bulunduğu cezaevinden çıktı. Operasyon kapsamında cezaevinde tutuklu sanık bulunmuyor.
KAYNAK:www.habercorlu.com

Sendikacılar Tekirdağda Buluştu

Hepimiz tekel işçisiyiz, hepimiz direnişteyiz”
Tüm yurt çapında olduğu gibi Tekirdağ İlinde de eylemdeki Tekel işçilerine destek amacıyla Tuğlalı Park’ta basın açıklaması için Türk-İş, Disk, Kesk, Türk Kamu-Sen, Tabipler Odası, CHP başta olmak üzere bazı siyasi partiler, Eczacılar Odası, ADD, diğer duyarlı sivil toplum kuruluşları toplandı.
Tekirdağ Valiliği karşısındaki basın açıklaması için toplanan kalabalığa karşı Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik tedbirleri aldı.
Şu pankartlar dikkat çekti !...
Çalışanlar Hükümetten hesap soracak.
Direne direne kazanacağız.
Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma.
4/C’li kölelik sona ermeli.
İşçi Memur olursa sözleşmeli, Cumhurbaşkanı-Başbakan-Bakanlar-Vali –Kaymakamlar istiyoruz sözleşmeli.
BASIN BİLDİRİSİNİ GENEL-İŞ SENDİKASI TRAKYA ŞUBE BAŞKANI ALAATTİN ÖZTÜRK OKUDU
Tekirdağ/Tuğlalı Parktaki basın açıklamasını Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Alaattin Öztürk okudu.
Öztürk, “Bizim taleplerimiz açık-net ve yasal, ama hükümet bu haklı isteklere kulaklarını kapatıyor. 4/C uygulamalarına şiddetle karşıyız, hak gasplarına karşıyız, sendikal haklarımıza yapılan saldırılara karşıyız.
İşçilerin, emekçilerin istediği şey, demokratik, sosyal bir hukuk devletinin zaten yapması gereken şeylerdir. Ve zaten bu haklar, iktidar adayı partiler tarafından seçim dönemlerinde çalışanlara vaat edilir
Nedir bunlar? Sendikal, ekonomik ve sosyal hakların korunması ve çağdaş, insanca yaşanabilecek bir seviyeye çıkarılmasıdır. Özeti budur.
Ne istiyor işçi ? Sendikal örgütlenme özgürlüğü istiyor. İş güvencesi istiyor. Kazanılmış haklarını kaybetmek istemiyor. İnsanca yaşayacağı bir ücret istiyor. Bunları vereceğini vaat ederek iktidara gelen hükümet ne diyor? “Önce haddini bil” diyor.
Arkadaşlar sendikaların temel görevi, üyelerinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için mücadele etmektir ve haklarının korunması içinde ülkemizin demokratikleşmesine katkı sunmaktır. Fakat Başbakan haklarının savunuculuğunu yapanlara, emeğini, alınterini savunanlara” ideolojik davranıyorsunuz, siyasi uçlarla yer alıyorsunuz ve yasadışı eylem yapıyorsunuz” diyor. Başbakan her demokratik talebe ve eyleme bir kulp takıyor.
1 Mayıs’ta işçiyi karşısına alıyor. Öğrencileri karşısına alıyor. Emekçileri karşısına alıyor. Çiftçiyi karşısına alıyor. Yani başbakan, toplumun bütün kesimlerini karşısına alıyor.
Maliye Bakanı ise “72 milyonun hakkını yedirtmeyiz” diyor. Kim bu 72 milyon? Zaten haklarını yediğiniz işçi, memur, esnaf, kadın, çoluk, çocuk değil mi?
Biliyorsunuz hükümet TEKEL işçisine “Ya işten çık, ya da 657 sayılı yasanın 4/C maddesini kabul et” demektedir. Kazanılmış sosyal sendikal ve ekonomik haklarını savunan işçiler ise bu dayatmayı haklı olarak kabul etmemektedir.
Hükümetin bugün dayattığı 4/C maddesi sadece Tekel işçilerine değil, tüm Türkiye’ye, tüm emek dünyasına dayatılmaktadır. Kamu mallarının yok pahasına özelleştirilmesinin işçi sınıfına düşen kısmı budur. Açlıktır, yoksulluktur, işsizliktir. Tekel işçisi ve emekçiler bunu kabul etmeyecektir.” dedi.
Sendikalarca belirlenmiş sloganları basın açıklaması sırasında Tuğla’lı Parkta toplananlar hep bir ağızdan haykırdılar
KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Lüleburgaz Belediye Meclis üyesi Tanzer Koç: “Lüleburgaz’ın menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz

HABER VE FOTO.Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
AK Parti Lüleburgaz Belediye Meclis üyesi Tanzer Koç, Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin 2009 çalışmalarını değerlendirdi.
Tanzer Koç, 2009 yılında gündemlerini en çok meşgul eden konulardan birinin, pazarcı esnafının Lüleburgaz Kapalı Pazaryeriyle ilgili yaşadığı sorunlar olduğunu söyledi.
Koç, “2009 yılında gündemimizi en çok meşgul eden konulardan biri, kapalı pazaryerindeki pazarcı esnafımızın sorunlarıydı. Bazı esnaflarımız, borçları nedeniyle tezgah açamıyorlardı. Ekonomik krizin etkilerini de göz önüne alarak, pazarcıların borçlarını ödemesi yönünde bir dizi seri kararlar aldık. 2009 yılı sonuna kadar, su borcu olan abonelerimizin su borçlarının taksitlendirilmesi için kararlar alınmasını sağladık. En az 12 ay olan bu taksitlendirmeler başlamış bulunuyor” dedi.
18 CHP’li, 6 AK Partili ve 1 DSP’li üyeden oluşan Lüleburgaz Belediye Meclisi’nde AK Partili Belediye Meclis üyeleri olarak azınlıkta olmalarına rağmen, Lüleburgaz’ın menfaatleri doğrultusunda çalıştıklarını söyleyen Tanzer Koç, Belediye Meclisi’nde azınlıkta, muhalefette olmak, her şeye körü körüne muhalefet etmek anlamına gelmez. Lüleburgaz’ın menfaatleri söz konusu olduğunda hep beraber hareket ediyoruz. Benim ve diğer Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımızın burada oluş amacımız ve sebebimiz, Lüleburgaz’ın menfaatine olan kararların alınmasına katkı sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda tüm Belediye Meclis üyeleri olarak Belediye Meclis Komisyonlarında görevler aldık. Meclis toplantılarını ve komisyon toplantılarını aksatmadan, görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Vatandaşımızın bizlere verdiği yetki doğrultusunda ve bu yetki sınırlarında en iyi hizmeti vermeyi hedefliyor ve bunu başardığımıza inanıyoruz “ şeklinde konuştu.

Valilik, 2009 Kütüphane Faaliyetlerini değerlendirdi

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli İl Halk Kütüphanesi’ndeki kitap sayısının 45 bin 618’e; kütüphanenin toplam okuyucu sayısının ise 128 bin 767’ye yükseldiği öğrenildi.
Kırklareli Valiliği, 2009 yılı kütüphane faaliyetlerini açıkladı. Yapılan açıklamada, 2008 yılında 43 bin 520 olan kitap sayısının 2009 yılı sonu itibariyle 45 bin 618’e çıktığı ifade edildi.
“Bakanlığımızca gönderilen 1446 adet kitap, satın aldığımız 298 adet kitap ve bağış 334 kitap olmak üzere toplam 2098 adet kitabın internet ortamında kaydı yapılarak okuyucunun kullanımına sunulmuştur. Kütüphane Müdürlüğünce satın alınan kitaplar okuyucu istekleri öncelikli olmak üzere; çok satan, çok basımı yapılan popüler kitaplardır” denilen açıklama şu şekilde sürdü: “Toplam okuyucu sayımız 2008 yılında 65720 iken; bu rakam 2009 yılında 128767 olarak gerçekleşmiştir. Kütüphanemizin kayıtlı üye sayısı 1944'ten 2922'ye çıkmıştır. Ödünç verilen kitap sayısı ise 2008'de 13849 iken; 2009'da 43238'e çıkmıştır. Bunun sebebini araştırdığımızda okuyucuların http://www.ekutuphene/ adresini sıklıkla kullandığı, aradığı kitabın bulunduğunu öğrenince satın almak yerine kütüphaneden almayı tercih ettiği ve kütüphanenin kitap koleksiyonunun zenginliğine bağlamaktayız. Bundan başka 2009 yılında kütüphanenin okuyucu salonları yeniden düzenlenmiş; yeni masa, sandalye ve kitap raflarıyla daha modern bir görünüme kavuşmuştur. Bu yıl öğrenci kapasitesini arttıran Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinin sıklıkla kütüphanemizi kullanmaları da en önemli etkenlerden biridir. 3 büyük okuyucu salonu, 2 konferans salonu, 30 bilgisayarın bulunduğu internet salonu, sanat köşesi, emekliler odası, 1930'lu yıllardan günümüze kadar olan yerel gazete arşivi, 76 çeşit süreli yayının bulunduğu süreli yayınlar salonuyla kütüphanemiz; okuyucularımıza her zaman en iyi hizmeti vermeyi hedeflemektedir”

2 HAFTADA 8 KAZA

LÜLEBURGAZ’DA BUZLANMA NEDENİYLE İKİ HAFTA İÇERİSİNDE 8 TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ, KAZALARDA 2 KİŞİ YARALANDI
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz’da son 2 haftada buzlanma nedeniyle 8 trafik kazası meydana geldiği, kazalarda 2 kişinin yaralandığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, kar yağışı ve havaların soğumasına bağlı olarak yollarda meydana gelen don ve buzlanma olayları nedeniyle meydana gelen 8 trafik kazansın 6’sı maddi hasarlı olarak tespit edildi. Diğer iki kazada ise 2 kişi hafif yaralandı.
Lüleburgaz Belediyesi’nin Lüleburgaz Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içindeki çalışmaların, daha büyük çapta kazaları önlediği kayd

YAĞMACI TUTUKLANDI

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz’da iki kişi yağma iddiasıyla polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen 2 kişiden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre, şüpheliler Engin Y. ve İsmail S.’un, 23 Ocak günü Güneş Mahallesi’ndeki bir büfeye girerek büfe sahibini bıçakla tehdit ettiği ve dükkândaki bazı mallara zarar verdiği iddia edildi.
Adliyeye sevk edilen Engin Y. tutuklanarak Lüleburgaz Cezaevine gönderilirken, şüpheli İsmail S. ise serbest bırakıldı. Engin Y.’nin daha önceden de benzer suçlardan sabıkası olduğu öğrenildi
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...