***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Eylül 2009 Cumartesi

Teyp İle Avcılık Yapanlara Büyük Ceza

Edirne Çevre Ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül, Yasa Dışı Avlananların Hayvanlara Tuzak Kurmaktan Vazgeçmediklerini Bildirerek, ''10 Tane Bıldırcın Vurması Gereken Bir Avcı, Av Teybi Kurarak 100 Taneden Fazla Bıldırcın Vuruyor'' Dedi.
Bülbül, Yaptığı Açıklamada, Edirne İl Genelinde Yapılan Av Koruma Kontrollerinde, Yasak Olan, Ancak Özellikle Bıldırcın Avında Kullanılan Malzemelerin Ele Geçirildiğini, Avcıların Teknolojiyi Çok İyi Takip Ettiğini, Avlanmada Son Sistem Araçları Kullandığını Belirtti.
''Bazı Avcıların Av Yapmayı Sportif Faaliyetin Dışında Katliama Dönüştürdüğünü'' Savunan Bülbül, Şunları Söyledi:
''Avcılar Gezmek İstemiyor, Araziyi Taramak, Avını Aramak Yerine Tuzak Kurarak Avlanmayı Tercih Ediyor. Bazı Avcılar Avlanacakları Bölgeye Tuzaklar Ve Av Teypleri Kurarak, Kuşları Sürüler Halinde Ufak Bir Alana İndirerek Katliam Yapmak İstiyorlar. Avcılarımızı Şunu Unutmasın: Av Olmazsa Avcıda Olmaz. Eğer Belirtilen Limitlerde Tuzak Kurmadan Avlanırlarsa Uzun Yıllar Avcılık Yapabilirler, Katliam Yapmaya Devem Ederlerse İleride Vuracak Kuş Da Bulamazlar.''
Av Sezonunun Açıldığı Günden Bu Yana 359 Kişinin Kontrol Edildiğini Belirten Bülbül, Bu Çalışmalarda 4 Kişiye Yasal İşlem Yapıldığını Ve 2 Av Tüfeği İle 12 Adet Av Teybine El Konulduğunu Bildirdi.
Av Ve Yaban Hayatını Korumak Ve Devamını Sağlamak Amacıyla, Avcıların Daha Sık Kontrol Edilmeye Başlandığını İfade Eden Bülbül, Merkez Av Komisyonunun Aldığı Kararla Koruma Altına Alınan Hayvanları Vuranlara Ağır Para Cezalarının Verileceğini Sözlerine Ekledi.
Acılıkta Kullanılması Yasak Olan Teypler, Yasa Dışı Avlananlar Tarafından, Av Hayvanlarını Yanıltmak Ve Bir Yere Yönlendirmek İçin Kullanılıyor. Avlanmak İstenen Hayvanın Sesinin Kaydedildiği Teyp, Sesi Açılarak Kamufle Edilip Hedef Alanına Yerleştiriliyor. Teypten Yükselen Sesi Duyan Av Hayvanları, Cinsdaşlarının Orada Bulunduğunu Zannederek Ses Kayıt Cihazının Bulunduğu Yerde Toplanıyor. Bunu Fırsat Bilen Tuzakçı, Ateş Ederek Çok Sayıda Hayvanı Telef Ediyor.
Belgeli Avcılar Tarafından Etik Dışı Bulunan Ve Pek Kullanılmayan Bu Tür Araçlara Genelde Yasa Dışı Avlananlar Rağbet Ediyor.
KAYNAK:EDİRNE TV

Havsa Belediyesi 2010 Yılını Hizmet Yılı İlan Etti

29 Mart Yerel SeçimlerindeEdirne iline bağlı Havsa Belediye Başkanlığını Kazanan Oğuz Tekin Çok Büyük Bir Heyecan İçinde Başladıkları Görevde Bazı Sıkıntılar Yaşadığını Belirterek Hizmetlerin Yeni Yılda Başlayacağını Söyledi.Kısıtlı İmkanlara Rağmen Bazı İşler Yaptığını Kaydeden Başkan Tekin Her Yıl Yapılmakta Olan Festivale Bir Şekil Kazandırdıklarını Söyledi.
Şehrin Girişinde Yapılması Gereken Düzenlemeler İle İlgili Bir Soruyu Da Yanıtlayan Başkan Yapılan Yol Çalışmaları Nedeniyle Planımızda Olan Bu Konuya Bakamadık Dedi Ve Bu İşler Tamamlandıktan Sonra Önemli Bir Peyzaj Çalışmasına Gideceklerini İfade Etti.
KAYNAK:EDİRNE TV

Sağanak yağmur, çeltikçileri de vurdu

Edirne iline bağlı İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Soydan, yağışlar nedenyle çeltik hasadının başlayamadığını ve üreticilerin büyük maddi zarara uğradığını bildirdi
İpsala Çeltik Ürecileri Birliği Başkanı Ali Soydan, Edirne'de 3 gündür devam eden yağışlar nedeniyle çeltik hasadının başlayamadığını belirterek, yağışların çeltik üreticilerine çok büyük maddi zarar verdiğini bildirdi.
Soydan, yaptığı açıklamada, yağışlar ve fırtınadan dolayı çeltikte çok ciddi yatmalar olduğunu ifade ederek, bunun uzun vadede verim kaybına, çeltiğin kalitesinin bozulmasına ve randımanının düşmesine yol açacağını söyledi. Bu nedenle çeltik üreticisinin mağdur duruma düştüğünü ifade eden Soydan, şöyle devam etti:
''Sigortası olmayan üreticiler özellikle çok daha mağdur olacaklar. Tarım sigortasına tabi olanlar nispeten zararlarını daha az seviyeye düşürecekler. Çeltik hasadının bu yıl oldukça güzel geçmesini bekliyorduk. Çünkü çok güzel bir yıl, çok güzel bir sezon geçti çeltikçiler için. Ama son yağmurlar ve yağmurlarla gelen rüzgar çeltiği yatırdı. Bu yüzden, TMO'nun bir an önce çeltik alımıyla ilgili politikasını netleştirmesini ve üreticiyi rahatlatmasını bekliyoruz.''
Gönen'de hasadın bitmek üzere olmasına rağmen, hâlâ fiyat açıklamasının yapılmadığını vurgulayan Soydan, şunları kaydetti:
"Bir an önce fiyat açıklaması yapılsın. Çeltik üreticisi rahatlasın. Edirne Türkiye'nin çeltik ihtiyacının yüzde 50'sini karşılıyor. İpsala yalnız başına yüzde 30'unu karşılıyor. En büyük bölge. Çeltik üretiminde mono-kültür yani çeltik dışında başka bitkinin yetişmediği saha İpsala. O yüzden idarecilerimizden, yöneticilerimizden bir an önce konuya el atmalarını bekliyoruz. Her yer sular altında; makineler çalışamıyor, hasat yapılamıyor. Bundan sonra yapılacak hasatta da verim kaybına uğranacaktır.
Çeltikler yatmış durumda. Şu anki zararın 3-4 bin ton olduğunu tahmin ediyoruz. Bu 3-4 bin tonun bugünkü parasal değeri yaklaşık 4 milyon liraya denk geliyor. Eğer yağışlar devam ederse bir de sel riski olacak, su arkadan gelerek çeltik alanları su altında kalacak."
55 yıldır çeltik üretimi yapan Mustafa Öden de şu anda 6 bin dönüm ekili çeltiği olduğunu belirterek, ''Bunun 400 dönümü yattı. 400 dönüm yerden 800 kilo çeltik alacağım yerde şimdi 400 kilo mahsul alabilirim. 160 ton çeltik kaybım var. Bunun bedeli ise 200 bin lira'' diye konuştu
KAYNAK:KEŞAN ÖNDER GAZETESİ

Uzunköprü Belediyesinde çalışan 97 işçi için yeniden anlaşma sağlandı

DİSK/Genel-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aladdin Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne iline bağlı Uzunköprü Belediyesinde çalışan 97 işçi için Uzunköprü Belediyesi ile yapılan toplu iş sözleşme görüşmelerinin, tarafların anlaşmasıyla sona erdiğini açıkladı.Öztürk'ün, geçtiğimiz günlerde 33 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketine de değindiği açıklaması şöyle:"Emekçiler ve yoksullar ekonomik krizin etkilerini en ağır şekliyle yaşarken doğa felaketlerinde de faturayı emekçiler ve yoksullar ödemektedir. Hükümetin ve Belediyelerin plansızlığının bedelini İnsanlarımız canlarıyla ödemişlerdir. Yakınlarını kaybedenlerin acısını paylaşıyor, sorumluları istifaya davet ediyoruz.Uzunköprü Belediyesi ile DİSK/Genel-İş Sendikası Trakya Şubesi arasında 16.07.2009 Perşembe gününden bu yana sürdürülen Toplu İş Sözleşme görüşmeleri (97 işçiyi kapsıyor) 09.09.2009 Çarşamba günü tarafların anlaşmalarıyla sona ermiştir. Belediye Başkanımız Enis İŞBİLEN başta olmak üzere Meclis Üyesi Bülent Ceylan ve diğer Komisyon üyelerine Belediyenin içinde bulunduğu durumu da göz önünde bulundurarak çalışanların ücret ve sosyal haklarının iyileştirilmesi noktasında gösterdikleri duyarlılığa teşekkür ederiz."
KAYNAK:KEŞAN ÖNDER GAZETESİ

SAĞANAK YAĞMUR İPSALADA HAYATI FELÇ ETTİ







Edirne iline bağlı İpsalada sabaha karşı başlayan sağanak yağmur hayatı felç etti. Yollar sular ile dolarken Köprü Mahallesinde bazı evleri su bastı. Araçlar yollarda sudan geçerken zorlandı.
Belediye ekiplerinin çalışmalar da yaptığı Köprü Mahallesinde vatandaşların bazıları evlerini su basmaması için yoğun uğraş verdiler.
Evlerini su basan vatandaşlardan, Salih Demir, evlerini su bastığını belirterek yetkililerin biran önce yardım etmesini ve bir çare bulmasını istedi.
Hülya Tuncalı ise, seçim zamanı kapımızdan ayrılmayan siyasiler böyle zamanlarda görünmediklerini belirterek, “Seçimde oy attıklarımız gelsinler görsünler halimizi, pişman olduk oy attığımıza” diye yakındı.
Hava sıcaklığının 20 derece olduğu İpsala’da, yarından itibaren yağmurun dinmesi ve havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor.
KAYNAK:www.ipsala.com

TEKİRDAĞDA YAĞAN YAĞMUR UCUZ ATLATILDI




















(12.09.2009) tarihinde gün boyu devam eden ve aralıklarla sağanak şeklinde yağan yağmur sonrasındaTekirdağ İli merkezi Kumbağ beldesi, Naip ve İnecik köylerinde derelerin taşması sonucu sel meydana gelmiştir.
Kriz merkezince daha önceden yapılan hazırlıklar çerçevesinde bölgeye derhal müdahale edilerek, vatandaşlarımızın tahliye çalışmalarına başlanmıştır. Sayın Valimizin koordinesinde yürütülen çalışmalar sonrasında herhangi bir can kaybı meydana gelmemiş ve Kumbağ beldesinde bulunan tuğla fabrikalarındaki toplam 310 işçi, İl Özel İdaresi, askeri birlikler, emniyet ve jandarma ekipleri, itfaiye birlikleri, sivil savunma ekipleri ve helikopterlerinde katılımı ile gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında kurtarılmıştır. Kurtarılan vatandaşlarımız ilimizdeki çeşitli tesislere yerleştirilmişlerdir.
Bölgeye su ve erzak yardımında bulunulmuş olup, altyapıya yönelik düzeltme çalışmaları devam etmektedir.
Tekirdağ ili Malkara ilçesinde ise bugün gerçekleşen sağanak yağış sonrasında Malkara Keşan yolu 8.km de bulunan Kadıköy Köprüsünde çökme meydana gelmiştir. Bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlanan ulaşım, köprüdeki çalışmanın karayolları ekiplerince tamamlanmasının ardından tamamen trafiğe açıldı.
KAYNAK:TEKİRDAĞ VALİLİĞİ BASIN BÜLTENİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...