***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Eylül 2009 Cumartesi

Teyp İle Avcılık Yapanlara Büyük Ceza

Edirne Çevre Ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül, Yasa Dışı Avlananların Hayvanlara Tuzak Kurmaktan Vazgeçmediklerini Bildirerek, ''10 Tane Bıldırcın Vurması Gereken Bir Avcı, Av Teybi Kurarak 100 Taneden Fazla Bıldırcın Vuruyor'' Dedi.
Bülbül, Yaptığı Açıklamada, Edirne İl Genelinde Yapılan Av Koruma Kontrollerinde, Yasak Olan, Ancak Özellikle Bıldırcın Avında Kullanılan Malzemelerin Ele Geçirildiğini, Avcıların Teknolojiyi Çok İyi Takip Ettiğini, Avlanmada Son Sistem Araçları Kullandığını Belirtti.
''Bazı Avcıların Av Yapmayı Sportif Faaliyetin Dışında Katliama Dönüştürdüğünü'' Savunan Bülbül, Şunları Söyledi:
''Avcılar Gezmek İstemiyor, Araziyi Taramak, Avını Aramak Yerine Tuzak Kurarak Avlanmayı Tercih Ediyor. Bazı Avcılar Avlanacakları Bölgeye Tuzaklar Ve Av Teypleri Kurarak, Kuşları Sürüler Halinde Ufak Bir Alana İndirerek Katliam Yapmak İstiyorlar. Avcılarımızı Şunu Unutmasın: Av Olmazsa Avcıda Olmaz. Eğer Belirtilen Limitlerde Tuzak Kurmadan Avlanırlarsa Uzun Yıllar Avcılık Yapabilirler, Katliam Yapmaya Devem Ederlerse İleride Vuracak Kuş Da Bulamazlar.''
Av Sezonunun Açıldığı Günden Bu Yana 359 Kişinin Kontrol Edildiğini Belirten Bülbül, Bu Çalışmalarda 4 Kişiye Yasal İşlem Yapıldığını Ve 2 Av Tüfeği İle 12 Adet Av Teybine El Konulduğunu Bildirdi.
Av Ve Yaban Hayatını Korumak Ve Devamını Sağlamak Amacıyla, Avcıların Daha Sık Kontrol Edilmeye Başlandığını İfade Eden Bülbül, Merkez Av Komisyonunun Aldığı Kararla Koruma Altına Alınan Hayvanları Vuranlara Ağır Para Cezalarının Verileceğini Sözlerine Ekledi.
Acılıkta Kullanılması Yasak Olan Teypler, Yasa Dışı Avlananlar Tarafından, Av Hayvanlarını Yanıltmak Ve Bir Yere Yönlendirmek İçin Kullanılıyor. Avlanmak İstenen Hayvanın Sesinin Kaydedildiği Teyp, Sesi Açılarak Kamufle Edilip Hedef Alanına Yerleştiriliyor. Teypten Yükselen Sesi Duyan Av Hayvanları, Cinsdaşlarının Orada Bulunduğunu Zannederek Ses Kayıt Cihazının Bulunduğu Yerde Toplanıyor. Bunu Fırsat Bilen Tuzakçı, Ateş Ederek Çok Sayıda Hayvanı Telef Ediyor.
Belgeli Avcılar Tarafından Etik Dışı Bulunan Ve Pek Kullanılmayan Bu Tür Araçlara Genelde Yasa Dışı Avlananlar Rağbet Ediyor.
KAYNAK:EDİRNE TV

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...