***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Eylül 2009 Pazar

SAĞNAK YAĞIŞ TEKİRDAĞIN KUMBAĞ BELDESİNİ VE EDİRNENİN KEŞAN İLÇESİNDE HASARA YOL AÇTI

Tekirdağ' ilinin Kumbağ beldesinde etkili sağanak nedeniyle su baskınına uğrayan fabrikalarda kaybolan ve mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalarsürüyor Alınan ilk bilgiye göre, su baskını dolayısıyla fabrikalardaki işçilerden 5'inin kaybolduğu, 20'sinin ise mahsur kaldığı bildirildi .Daha sonra yapılan çalışmalar neticesinde Tuğla fabrikalarında mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları sona erdi.
Edinilen bilgiye göre, karadan yapılan kurtarma çalışmalarında tuğla fabrikalarındaki 131 işçiye ulaşıldı, havadan yapılan çalışmalarda ise 180 dolayında işçi kurtarıldı. Karadan yapılan çalışmalara GEA ve AKUT arama kurtarma ekipleri, Tekirdağ itfaiyesi, askeri birlikler, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı deniz polisi ve diğer ekipler katıldı. Bu arada, fabrikalardaki çalışmalar sırasında 6 yabancı uyruklu kaçak işçinin de kurtarıldığı bildirildi. Öte yandan, bölgede yazlık evlerinde sele yakalanan vatandaşların kurtarılması çalışmaları devam ediyor. Bu arada yetkililer, bazı vatandaşların evlerini terk etmek istemediklerini, 2. ve 3. katlara çıkarak selden korunduklarını söyledi.
KEŞANDA YAĞIŞ ETKİLİ OLDU
Edirne'nin Keşan ilçesinde etkili sağanak nedeniyle 50'ye yakın evin bodrum katını su bastı.
Keşan Belediyesi itfaiye ekipleri, motopomplarla su dolan bodrumları boşaltmaya çalışıyor. .
Sağanak, ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Kadıköy Barajı tesislerinde de etkili oldu. Sağanak nedeniyle tesisi su bastı.
Tekirdağ'ın Malkara ilçesi ile Edirne'nin Keşan ilçeleri arasında bulunan ve aşırı yağıştan dolayı çökme meydana gelen Kadıköy Köprüsü, yapılan çalışmanın ardından trafiğe açıldı. Edinilen bilgiye göre, Malkara-Keşan kara yolunun 8. kilometresindeki Kadıköy Köprüsü'nde aşırı yağış nedeniyle çökme oluşması nedeniyle kara yolları ekiplerince köprüde onarım çalışması yapıldı. Bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlanan ulaşım, köprüdeki çalışmanın ardından tamamen trafiğe açıldı. Bu arada Malkara ile Tekirdağ arasındaki İnecik Köprüsü'nde de aşırı yağışlar nedeniyle sel sularının köprünün üzerinden aktığı, ancak şu anda tehlikeli bir durum olmadığı belirtildi. Saray ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle taşan Galata Deresi'nde ise sular çekilmeye başladı. Galata Deresi yatağındaki bazı evler, sele karşı alınan önlemler çerçevesinde daha önce boşaltılmıştı.
KAYNAK:www.22haber.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...