***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Ağustos 2009 Perşembe

TEKİRDAĞ BELEDİYESİ İTFAİYESİNİN TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI




Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından, belediye fen işleri deposunda bir tatbikat gerçekleştirildi. Trafik kazalarından çıkan yangınların söndürülmesi ve araçlarda sıkışan yaralıların kurtarılmasının amaçlandığı tatbikat gerçeğini aratmadı. Tatbikatta, bir araçta çıkan yangın köpük ile kısa söndürülürken araçta sıkışan yaralılarda, kaza kırım araçları sayesinde kısa sürede sıkıştıkları yerden çıkarılarak ambulansa taşındı. Tatbikatı izleyen Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, tatbikatın son derece başarılı gerçekleştirildiğini belirterek, bu tür tatbikatların hem itfaiye personelinin her zaman hazır durumda olması ve hem de araç gereç kullanımının pratikleştirilmesi adına son derece yararlı olduğunu söylerken İtfaiye Müdürü Kenan Taşkın, Tekirdağ Belediyesi İtfaiyesi olarak her türlü zor şartta görev yapmaya hem teknik araç gereç ve ekipman hem de donanımlı personel olarak hazır olduklarını söyledi

TEKİRDAĞ VALİSİ KEMELEK İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİLER


Yunanistan ın Gümilcine ve İskece illerinden eğitim görmek üzere Tekirdağ iline gelen Batı Trakyalı soydaşlarımızdan oluşan öğrenci grubunu Vali Kemelek makamında kabul etti.

Ziyarette öğrenci grubu hakkında bilgi veren Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman , Gümülcine ve İskeceden toplam 123 öğrenciyi ağırladıklarını belirterek bu öğrencilerimize dini bilgilerin yanında Türkçe ve Türk kültürü hakkında eğitim veriyoruz. Aynı zamanda bu öğrencilerimizin Ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerini tanımaları amacıyla çeşitli gezi programları düzenliyoruz, dedi.

Vali Kemelek ; ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, soydaşlarımıza kapımız her zaman açık ve onları burada ağırlayarak ortak değerlerimizi paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz, dedi.

Ziyarette Vali Kemelek tarafından misafir öğrencilere Tekirdağı Seviyorum logolu çeşitli ürünler hediye edildi.

ÇERKEZKÖYDEYAPILACAK OKULUN PROTOKOLÜ İMZALANDI







Çerkezköy İlçesinde Müjgan-Serkan Karagöz tarafından yaptırılacak olan öğretilebilir çocuklara ait ilköğretim okulu ve iş okulunun yapım protokolü Tekirdağ Valilik toplantı salonunda imzalandı.

Törene Vali Zübeyir Kemelek, Hayırsever Serkan-Müjgan Karagöz, Çerkezköy Kaymakamı A.Akın Varıcıer, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem katıldı.

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Kemelek yaptığı konuşmada; bugün burada hayırlı bir iş için birlikteyiz. Çerkezköy İlçemizde Serkan Bey ve eşi Müjgan Hanımın birlikte düşünmüş oldukları ve slaytta örneğini gördüğümüz okulun bir benzerini yapacaklar. Burada devlet-vatandaş işbirliği içinde bir hizmet yapılacak. Okulun büyük bir kısmını hayırseverimiz yapacak ve bize devredecek. Bizde devlet olarak geri kalanını tamamlayacağız. Bu vesileyle ben hayırsever Serkan-Müjgan Karagöz e teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşamlarında mutluluklar diliyorum.

Yaptıkları hayrın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak gerekirse, toplumda belki de en az yer bulan aslında en çok yer vermemiz gereken engelli çocuklarımızın eğitimine yönelik bir hizmet yapılacak. 5-18 yaş arası sorunlu çocuklarımızın eğitimi burada ele alınacak. Hem okul öncesi hem ilköğretim hem de meslek edindirme rehabilitasyon gibi birçok hizmetleri bünyesinde toplayan komplike bir okul… O bakımdan da bu hizmeti anlamlı buluyorum. Bunun bir örneği İl merkezimizde var. Çerkezköy İlçemizde genç ve dinamik bir nüfusa sahip bir yer. Orada da bunun bir benzerinin olması gurur verici bir olay. Hayırlı olmasını diliyorum. İlimizde inşallah bundan sonra hayırsever faaliyetleri daha da yoğun olacak diye umut ediyorum, dedi.

Törende duyduğu memnuniyeti ifade eden Hayırsever Serkan Karagöz yaptığı konuşmada; okul yaptırma işi benim yaklaşık 20 yıldır hayalimdi. Biz bunu öncelikle ilköğretim okulu olarak düşünüyorduk ama çok değerli Çerkezköy Belediye Başkanımız bize bu konuda özellikle bu okulun yapılması için yönlendirdi. Böyle bir okula Çerkezköy de daha fazla ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bizde Allah rızası için böyle bir okulu yapmaya karar verdik. Başka hiçbir beklentimiz yok. Sadece engelli kardeşlerimizin zaman içerisinde eğitilebilmeleri bizim için en güzel şey. Biz bunu düşünerek bu yola çıktık. Çıktığımız bu yolda bugünlere gelmiş olmak bizi çok mutlu ediyor. Her şeyden önce sevgili eşime teşekkür etmek istiyorum. Çerkezköylülere teşekkür etmek istiyorum. Çünkü, biz bu okulun yapımı için biriktirdiğimiz parayı Çerkezköyden kazandık. O açıdan Çerkezköy den kazandıklarımızı yine Çerkezköy e tevdi etmek için buradayız. Bu sebeple Sayın Tekirdağ Valimiz Zübeyir KEMELEK e ve şu an Konya Valiliği görevine atanan Vali Sayın Aydın Nezih DOĞAN a çok teşekkür ediyorum. Bizim bu konuda yol almamızda çok yardımları oldu ve bizi cesaretlendirdi. Sayın Valimizin yanında Çerkezköyümüzün çalışkan Kaymakamına ve Çerkezköyün güleryüzlü Belediye Başkanına huzurlarınızda teşekkür ediyorum, dedi.

Çorlu Yeni Bir İşletme Sayılabileni say, ölçülebileni ölç. Ölçülemeyeni, ölçülebilir hale getir.


Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da genç girişimcilerden Metin Yurtsever öncülüğünde,”Standartoloji-Danışmanlık hizmetleri” hizmet vermeye başladı.
Bu yeni açılan yeni işletmesi ile ilgili olarak konuştuğumuz genel koordinatör Metin Yurtsever yaptığı çalışmalar hakkında şunları söyledi :
“ Standartoloji Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Kurumu olarak bizler; Ünlü bilim adamı ve filozof Galileo Galilei’nin “Sayılabileni say, ölçülebileni ölç. Ölçülemeyeni, ölçülebilir hale getir.” sözünü referans alarak danışmanlık ve eğitim hizmeti vermek için yola çıktık.
Vizyonumuz: Müşterinin talep ettiği kaliteyi üreten sistemleri kurarak standart oluşturmaktır.
Misyonumuz: Kaliteyi hedefleyen firmalara bilimsel yöntemler ve var olan ulusal ve uluslararası standartlar çerçevesinde danışmalık ve eğitim hizmetinin en iyisini sunmaktır.
Standartoloji Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri olarak amacımız; yıllarca Türkiye’nin büyük ölçekli kurumsal firmalarında edindiğimiz deneyimleri akademik bilgilerimizle harmanlayarak müşterinin talep ettiği kaliteyi üreten sistemleri kurmak suretiyle standart oluşturmaktır.
Türkiye çapında yaptığımız araştırmaların ve incelemelerin sonucunda gördük ki, piyasada faaliyet gösteren danışmanlık ve eğitim hizmeti veren firmalar ISO 9000, ISO 14000 gibi kalite ve çevre sistemlerinin kurulumu konusunda genel anlamda danışmanlık ve eğitim hizmeti vermekteler. Ancak bu sistemlerin temel taşlarını oluşturan Kalibrasyon ve İstatistik gibi daha spesifik konularında danışmanlık ve eğitim hizmeti veren kuruluşlar maalesef yok denecek kadar azdır.
Standartoloji Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri olarak kalibrasyon, istatistik ve bunlarla direk bağlantılı olan deney ve kalibrasyon laboratuarlarının akreditasyonu konularında yukarıda sözünü ettiğimiz vizyon doğrultusunda, üstlendiğimiz misyonla bilgimizi ve deneyimimizi kalitenin inşa edilmesi noktasında katkı yapmak için piyasadayız.
Bilindiği üzere ekonomik olarak piyasa darboğazdan geçmektedir. Bu nedenle, bugün her zamankinden daha çok planlı, sistematik ve veriye dayalı olarak yapılacak çalışmalar ve bunlara göre alınacak önlemler bu krizden daha az zararla çıkılmasını ve hatta krizi fırsata dönüştürerek daha güçlü bir şekilde çıkılmasını sağlayacaktır.
Standartoloji olarak bunu bir satranç oyununa benzetiyoruz. Bizler, hizmet verdiğimiz firmaların rakiplerine karşı rekabetlerinde ve krizle mücadele durumunda yapılması gereken hamleleri çok önceden görüp gerekli tedbirleri almalarını sağlayarak piyasada güçlenmelerini sağlamak için varız.
Daha fazla bilgi almak için http://www.standartoloji.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, her türlü bilgi için şirket telefon ve/veya e-posta adreslerini kullanabilirsiniz.

HABER VE FOTO:ERDAL ÖZCAN

Ayrı yaşadığı eşini bıçakladı.


Tekirdağ iline bağlı Çorluilçesinin Nusratiye Mahallesi Kırkova Caddesi üzerinde bir kişinin bıçaklandığını ve kanlar işçinde yerde yattığını gören vatandaşlar polisi arayarak durumu anlattı ve yardım istediler.

Olay yerine gelen Çorlu Emniyet Müdürlüğü’ne ait ekipler sol kasığından 1 adet bıçak darbesi ile yaralanmış olan Nurettin T. (50) yi çağırdıkları ambulans ile Çorlu Devlet Hastanesi’ne gönderdiler. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda etrafta yaralama olayının failini arama çalışmalarına başlayan polis ekipleri, Silahtarağa Mahallesi Perşembe Pazarı mevkiinde şüpheli Hülya T. (43) isimli şahsı yakaladılar. Gözaltına alınan şüpheli Hülya T.ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Polis merkezine getirildi.Hülya T ’nin ifadesinde,Nurettin T ile şiddetli geçimsizlikten dolayı ayrı yaşamaya başladığını ancak eşinin sürekli olarak evine gelerek kendisini rahatsız ettiğini sürekli olarak tehdit mesajları çektiğini belirtti.Olay günüde kendisi ile tartışlarını ve dayanamayıp bıçakladığını söyledi.Alınan ifadenin ardından Hülya T.adliyeye sevk edildi.Olay ile ilgili tahkikat devam ediyor.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Belediye Başkanlığı’na Filiz, vekâlet ediyor


Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı’nın şehir dışında olmasından dolayı, 4 gün süreyle Belediye Başkanlığı’na, Ali İhsan Filiz vekâlet edecek.
Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı’nın, Belediyenin işleri nedeniyle şehir dışında olmasında dolayı bu göreve, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Filiz vekâlet edecek.
Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Filiz, yaptığı açıklamada şunları söyledi.
“İlçemizde büyük bir coşku ile yaşanan festival programı sona erdi. Tabi Belediyemizin işleri de hala yoğun bir tempoda devam ediyor. Belediye Başkanımız Sayın Av. Abdullah Hacı’nın şehir dışından dönüşüne kadar yerine ben vekâlet edeceğim. Belediyenin Kurumlar arası planlanmış olduğu mutat iş programı kaldığı yerden en iyi şekilde devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”
Belediye Başkan Vekili Filiz’i, makamında ziyaret eden Babaeskispor Kulüp Başkanı Mustafa Yamak’ta, Filiz’e görevinde hayırlı olsun dileklerini sunduktan sonra, Süper Amatör Küme Futbol Ligi’nde mücadele edecek olan Babaeskispor’un, 2009–2010 Yılı Futbol sezonu öncesi yapılan transfer çalışmaları ile ilgili kendisine bilgi verdi.

İpsala Kaymakamı Aylin Kırcı Duman’dan, Keşan BelediyeBaşkanı Mehmet Özcan’a ziyaret…

İpsala Kaymakamı iken son çıkan İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile Nevşehir’in Avanos Kaymakamlığı’na atanan Aylin Kırcı Duman eşi Harun Duman ile birlikte(13.08.2009)Tarihinde Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.
Saat 16.30 sıralarında Keşan Belediyesi’ne gelen Duman ve eşi burada Özcan’a veda ziyaretinde bulundular.
Özcan’da bu ziyaret nedeniyle memnun olduğunu belirterek, “Ziyaret nedeniyle size teşekkür eder, yeni görevinizde başarılar dilerim” dedi.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Eylem yapmadan gözaltına alınmışlardı

Kırklareli’nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları inşaatında çalışan, 1,5 yıldır ücretlerini alamadıkları iddiasıyla iş bırakma eylemi yapmaya hazırlanırken gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakıldıktan sonra TOKİ Şantiyesine alınmadıkları için oturma eylemi başlatan 8 işçi, geceyi sokakta yatarak geçirdi. Akşam yaktıkları büyük bir ateşin etrafında sohbet ederek oturma eylemini sürdüren işçiler, daha sonra şantiyeden aldıkları battaniye ve süngerler üzerine yatarak geceyi geçirdi. Haklarını aramaya kararlı olduklarını belirten işçiler, kendilerine haksızlık yapıldığını, suçsuz yere suçlu muamelesine maruz kaldıklarını ifade etti.

İŞÇİLER HAKKINI ARIYOR

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde çalıştıkları fabrikanın kapanması üzerine işsiz kalan 236 işçi, paralarının ödenmediğini savunarak eylem yaptı. Kapanan fabrikanın önünde toplanan işçiler, iş yeri sahiplerinin paraları eğlencede yediğini öne sürerek, işverenlerin eğlenirken çektirdikleri fotoğrafları gerekçe gösterdi.
Çorlu’daki tekstil fabrikasının önünde toplanan işçiler, işten çıkarıldıktan sonra paralarının ödenmediğini savunarak tepki gösterdi. 10 Şubat 2009 tarihinde kendilerine ücretsiz izin teklif edildiğini ancak bunu kabul etmediklerini belirten işçilerinden Hikmet Meşe, “5,5 ay boyunca İş Kurumu’ndan kısa çalışma ödeneği aldık. Bu süre zarfında işveren tarafından alacaklarımıza karşılık bize yalnızca 500 TL ödeme yapıldı. Onun dışında hiçbir ödeme yapılmadı. Maaş farkı, ikramiyemiz, mesailerimizin karşılığı sadece 500 TL ödediler. Bunun dışında hiçbir şey vermediler” dedi.
İşverenin kendilerine fabrikanın kapanmasını gerekçe göstererek çıkış bildiriminde bulunduğunu belirten Meşe, “Bana bir evrak ulaştırdılar. Ben bundan utanıyorum ama bana gönderen utanmamış. 29. maddeye istinaden bizim çıkışımızı yapıyor. Hukuksuzluk söz konusu. 17. maddeyi de tazminatlarımızı da yazmamış, yazması gerekiyordu” diye konuştu.
İşçilerin çalıştıkları fabrikadan 2 milyon TL civarında alacağı bulunduğunu ancak bunların ödenmediğini savunan Meşe, “Hem ölüm hem doğum günümüz bugün. Bizi öldürdüler ama yeşereceğiz biz. Daha önce içeriden 25 Ocak’tan itibaren ham kumaş ve mamul kumaş çıkarıldı. Kimyasal olarak 3 kamyon boya, 20 tona yakın kimyasal çıktı. Bizim paralarımızdır onlar. 120 ton kumaş çıktı, nereye gittiğini kimse bilmiyor. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduk. Bizim alacağımız 1,5 - 2 milyon TL. Biz sadaka değil alın terimizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

Oto Galericileri Sitesi için müracaat edenlerin listesi kesinleşti…


Keşan Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Oto Galericiler Sitesi için müracaat edenlerin listesinin kesinleştiği açıklandı.
Keşan Belediye Başkanlığı Döner Sermaye Saymanlığı’ndan yapılan açıklamada bu listede yer alan 29 ismin belediye encümeni tarafından kesinleştirildiği belirtilerek bu kişilerin kesin sözleşmeleri yapmak üzere 31 Ağustos 2009 tarihine kadar Belediye Başkanlığı Döner Saymanlığı’na başvurmaları istendi.
Oto Galericiler Sitesi için kesinleşen isim listesi şöyle; Rüstem İşlek (Güven Otomotiv), Aydın Dere, Sebahattin Karlıdağ(Karlıdağ Galeri), Hakan Önalan, Tuğrul Kılıç, Murat Dalkıran, İzver Pınar, Mustafa Eren, Oğuz Aktaş,Harun-Haluk Akalın, Kale Motorlu Araçlar Pazarlama, Erhan Güngördü, Atakan Tokmak, Tolga Mercan, Seçil Girgin (Turan Girgin), Ali Uslu, Hacı Mehmet Ulaş, İsmail Çetin (Same Traktör), Ekrem Üner- Aydoğan (Üner Traktör), Aslanlar Trakya Tarım Otomotiv, Sunay Koşan, Asım Dinç, Tuğlu Motorlu Ltd.Şti., Mehmet Sevin, Trakya Traktör, Bahattin Cömert, Faik Akgül, Ahmet Galata (Galata Oto), Ali Nazmi Bakır

KEŞAN BELEDİYESİ FESTİVALDE EMEĞİ GEÇENLERE PLAKET VERDİ







27 Temmuz-02 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleşen 7.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali’nde gönüllü olarak görev yapanlara Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından plaket ve teşekkür belgeleri verildi.
(12.08.2009) Saat 12.00’de Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Özcan, bir kez daha festivalde gönüllü olarak görev yapan grup başkanları ve diğer gönüllülere teşekkür ederek “Festivalimizde sizlerin sağladığı katkılar çok önemli. Yaklaşık 10 gün boyunca gelen yabancı konuklarımızla en iyi şekilde ilgilenerek onlara Keşan’ın misafirperverliğini gösterdiniz. Bu nedenle sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu.
Özcan daha sonra grup başkanlarına teşekkür belgesi ve plaket, grupta yer alanlara da teşekkür belgelerini takdim etti.
Toplantıya Özcan’ın yanı sıra , Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Belediye Encümen Üyeleri Mitat Beyazoğlu ve Ercan Ersoylu da katıldı.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...