***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Ağustos 2009 Perşembe

İŞÇİLER HAKKINI ARIYOR

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde çalıştıkları fabrikanın kapanması üzerine işsiz kalan 236 işçi, paralarının ödenmediğini savunarak eylem yaptı. Kapanan fabrikanın önünde toplanan işçiler, iş yeri sahiplerinin paraları eğlencede yediğini öne sürerek, işverenlerin eğlenirken çektirdikleri fotoğrafları gerekçe gösterdi.
Çorlu’daki tekstil fabrikasının önünde toplanan işçiler, işten çıkarıldıktan sonra paralarının ödenmediğini savunarak tepki gösterdi. 10 Şubat 2009 tarihinde kendilerine ücretsiz izin teklif edildiğini ancak bunu kabul etmediklerini belirten işçilerinden Hikmet Meşe, “5,5 ay boyunca İş Kurumu’ndan kısa çalışma ödeneği aldık. Bu süre zarfında işveren tarafından alacaklarımıza karşılık bize yalnızca 500 TL ödeme yapıldı. Onun dışında hiçbir ödeme yapılmadı. Maaş farkı, ikramiyemiz, mesailerimizin karşılığı sadece 500 TL ödediler. Bunun dışında hiçbir şey vermediler” dedi.
İşverenin kendilerine fabrikanın kapanmasını gerekçe göstererek çıkış bildiriminde bulunduğunu belirten Meşe, “Bana bir evrak ulaştırdılar. Ben bundan utanıyorum ama bana gönderen utanmamış. 29. maddeye istinaden bizim çıkışımızı yapıyor. Hukuksuzluk söz konusu. 17. maddeyi de tazminatlarımızı da yazmamış, yazması gerekiyordu” diye konuştu.
İşçilerin çalıştıkları fabrikadan 2 milyon TL civarında alacağı bulunduğunu ancak bunların ödenmediğini savunan Meşe, “Hem ölüm hem doğum günümüz bugün. Bizi öldürdüler ama yeşereceğiz biz. Daha önce içeriden 25 Ocak’tan itibaren ham kumaş ve mamul kumaş çıkarıldı. Kimyasal olarak 3 kamyon boya, 20 tona yakın kimyasal çıktı. Bizim paralarımızdır onlar. 120 ton kumaş çıktı, nereye gittiğini kimse bilmiyor. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduk. Bizim alacağımız 1,5 - 2 milyon TL. Biz sadaka değil alın terimizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...