***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

20 Ekim 2009 Salı

Balkanların en büyük operasyonu İstanbul ve Çorlu da yapıldı.

Narkotik polisleri balkanların en büyük uyuşturucu kaçakçısı olarak bilinen Slovenyalı Brane D. ile Makedonyalı Ekrem V. İle Baki M.in Türkiyede olduğu bilgisini alınca harekete geçti
Narkotik polisleri balkanların en büyük uyuşturucu kaçakçısı olarak bilinen Slovenyalı Brane D. ile Makedonyalı Ekrem V. İle Baki M.'in Türkiye'de olduğu bilgisini alınca harekete geçti. Araştırma sonucu şüphelilerin yurtiçi ve yurtdışında satılması planlanan uyuşturucunun hammaddesini Türkiye'ye getirerek depoladığı tespit edildi. Teknik takip başlatan polis ekipleri şüphelilerin Tekirdağ /Çorlu Yulaflı köyünde 8 katlı bir binayı kiraladığını belirledi.
4 TON UYUŞTURUCU ÜRETECEKLERDİ
Şüphelilerin eskiden yoğurt üretimi yapılan fabrikayı, “Tüy dökücü krem üreteceğiz” diye kiraladıklarını belirten emniyet yetkilileri, 5 ton asit anhidritten 4 ton eroin üretilebileceğine dikkati çektiler.
BALKANLARIN EN BÜYÜK UYUŞTURUCU BARONU
8 katlı binaya önceki gün yapılan operasyona 450 polis ve 200 jandarma katıldı. Operasyona özel harekat timleri de destek verdi. Baskında Refik Ş. Mehmet K., Zeki D., Velit T. Veysel S., Dursun S., Sadık S., ve Hasan Ö. gözaltına alındı. Bu kişilerin sorgusu sonucu harekete geçen ekipler balkanların en büyük uyuşturucu kaçakçısı olduğu belirtilen ve Bulgaristan'da uyuşturucu üreten bir fabrikası olduğu iddia edilen Slovenyalı Brane D. ile Makedonyalı Ekrem V ile Bakı M.' yi Edirne'de sınır kapısından çıkmak üzereyken yakalandı.
ÜRETİMİ BULGARİSTAN'DA YAPIYORLARDI
Fabrikada gözaltına alınan Zeki D.'nin doktor lakaplı olduğu ve uyuşturucu yapmakta pratik bilgi sahibi olduğu belirtildi. Operasyon da 5 ton asit anhidrit maddesi 1 adet ruhsatsız tabanca 20 adet fişek ve 1 adet sahte sürücü belgesi ele geçirildi. Şüphelilerin yurtdışından gelen uyuşturucu hammaddesini ayrıştırdıktan sonra depoladığı daha sonra uyuşturucuya dönüştürme işlemleri için Bulgaristan'a gönderdiği ifade edildi. Baskında asit anhidriti dönüştürme işlemlerin de kullanılan makinelere de el konuldu.Emniyette sorguları tamamlanan 11 kişi adliyeye sevk edildi
KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Gazeteci Karakaş, TOBB Medya Meclisi Üyesi


Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Karakaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Medya ve İletişim Meclisi Üyesi oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde kurulan ve Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar'ın başkanlığını yaptığı Medya İletişim Meclisi 22 Ekim günü toplanacak. TOBB'nin Ekonomi ve Tekneloji Üniversitesi ana binasında yapılacak meclis toplantısında, yeni dönem çalışmaları değerlendirilecek. Meclis üyeleri arasında düzenleme, yeni başvuruların değerlendirileceği, iki yıllık döneminin ele alınacağı ve yeni dönem çalışma planı yapacağı toplantıda ayrıca geçen dönem çalışma raporu da görüşülecek. TOBB'un yeni dönem önerileri ve beklentileri konusunda, varsa görüşlerinin dinleneceği ve karar alınacağı meclisin yeni üyesi Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, yerel basınla ilgili sorun ve çözüm önerilerini de gündeme getirecek.

Vergi Dairesi Müdürüne 14 Yıl Hapis

Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da çeşitli suçlardan tutuklanan Çorlu Vergi Dairesi eski Müdürü M. Ç. A., şimdiye kadar yargılandığı 5 davadan "irtikâp", "rüşvet almak", "görevi kötüye kullanmak" suçlarından toplam 14 yıl 6 ay hapse mahkûm oldu. Müdür A.'nın halen Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı 6 dosyası bulunuyor.
Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İlçe Jandarma Komutanlığı'nın 28 Nisan 2008'de Çorlu Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne gerçekleştirdiği ‘Veren 06’ adlı operasyon kapsamında tutuklanan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü M.Ç.A.hakkında Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde "rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanmak" suçlarından 11 ayrı dava açıldı. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 26 Ekim 2008'de yargılanmaya başlayan A. hakkındaki davalardan 5'i sonuçlandı. A., ‘irtikâp' suçundan 4 yıl 6 ay, iki ayrı "rüşvet almak" suçundan 3'er yıl 4'er ay, iki ayrı ‘görevi kötüye kullanmak' suçundan 1'er yıl 8'er ay olmak üzere toplamda 14 yıl 6 ay hapse mahkum oldu. A.’nın 6 dosyadan yargılanmasına ise devam ediliyor.
KAYNAK:www.habercorlu.com

Tecavüz iddiası

Tekirdağ’da yetiştirme yurdunda kalan 3 çocuğun, bir başka çocuğa zorla tecavüz ettiği iddia ediliyor. Tekirdağ Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Erkek Öğrenci yurdunda 12 yaşındaki D.Y, C.A, ve S.Ç’nin, 14 yaşındaki A.U’ya fiili livatada bulunduğu iddia edildi.
14 yaşındaki O.U isimli erkek öğrencinin 9 ay önce yurtta kalan 12 yaşındaki 3 arkadaşı D.Y, C.A, ve S.Ç tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edildi.
İddiaya göre merkeze bağlı tatil beldesi Kumbağ’da bulunan sosyal hizmetler tesislerine yaz kampı için giden erkek öğrencilerden A.U burada 3 arkadaşı tarafından zor kullanarak fiili livataya uğradığı aktarıldı.
O.U’un olayı yurt yetkililerine anlatması üzerine polise şikayette bulunuldu. Şikayet üzerine cumhuriyet savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Cumhuriyet savcılığı tarafından ifadesine başvurulan O.U 3 arkadaşı tarafından ilişkiye zorlandığını söyledi. Diğer 3 çocuk ise suçlamayı kabul etmedi. İfadelerinin ardından yaşları küçük olan 3 çocuk cumhuriyet savcılığı tarafından serbest bırakıldı. 3 çocuk hakkında cinsel istismar iddiası ile Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

Belediyenin açacağı kurs kayıtları Ekim ayı sonuna kadardevam edecek

Keşan Belediyesi tarafından açılacak olan el beceri kursları ile spor kurslarına müracaatların Ekim ayı sonuna kadar devam edeceği açıklandı.
Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, kurslara vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirterek “Planlamamıza göre kurslarımıza Kasım ayının ilk haftasında başlayacağız. Bu nedenle Ekim ayı sonuna kadar kurlarımıza katılmak isteyenlerin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’müze başvurmaları gerekmektedir. . Şu ana kadar toplam 160 kişi kurslarımıza başvurdu” dedi.
Keşan Belediyesi’nin açtığı kurslarda bugüne kadar yapılan başvuru sayısı da şöyle ;
Tenis-Masa Tenisi : 30
Halk Oyunları : 60
Voleybol-Basketbol: 15
Aerobik : 25
Yağlı Boya Resim Kursu : 25
Taekwando : 10
HABER VE FOTO:ONUR EREN

Kaymakam Metin Borazan’dan Keşan Belediye BaşkanıMehmet Özcan’a ziyaret…


Edirne ilinin Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.
Borazan ile Keşan Kaymakamlığı Proje Arge Birimi Koordinatörü Hasan Avcu’da ziyarete katıldı.
Özcan, ziyaret sırasında eski Hal binasında hizmet veren at arabacıları ile Keşan’da faaliyet gösteren yaklaşık 150 at arabasının yerine motorlu araçların kazandırılması ve böylece ortaya çıkan çirkin görüntünün ortadan kaldırılması konusunda bir çalışma başlatılacağını belirterek “ Bu konuda Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği (Trakyakent)’e yazı yazarak bu konuda AB Fonlarından proje konusunda yardım istedik. Bu sorun Keşan’ın önemli bir sorunu. Ayrıca bu işi yapan 150 vatandaşımızı da mağdur etmeden bir çözüm üretmeyi düşünüyoruz” dedi.
Borazan’da bu sorunun çözümü konusunda Keşan Kaymakamlığı olarak kendilerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek “Bu konuda Kaymakamlığımızın Proje Arge Birim Koordinatörümüz Hasan Avcu bu konuda gerekli çalışmayı başlatacaktır. Kaymakamlık ve belediye olarak sorunların çözümü konusunda koordineli olarak çalışmalıyız” şeklinde konuştu.
Ziyaret sırasında eski Hal Binası’nda hizmet veren at arabacısı da toplantıda hazır bulundu.
HABER VE FOTO:ONUR EREN

TEKİRDAĞ İLİ TRAKYA YAĞLI TOHUMLAR TARIM SATIŞ KOOPERATİFLERİ ENTEGRE TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ TOPRAK TAHLİL LABORATUARI FAALİYETE BAŞLADI




Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün 15 Haziran 2009 Tarih ve 2009/1 sayılı genelgesi doğrultusunda kurulan Tekirdağ ili Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Entegre Tesisler Müdürlüğü Toprak Tahlil Laboratuarı Yetkilendirilerek faaliyetine başlamış olup, Makro ve mikro besin elementlerinin analizi yapılmaktadır.
8 Mayıs 2009 Tarih ve 27222 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan Çiftçilere Mazot, Kimyevi Gübre ve Toprak Analizi destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğe göre (Tebliğ No:2009/41) dekara 2,50 TL toprak analiz desteği ödenmektedir.
İlimizde 14 Ekim 2009 tarih ve 624 sayılı Valilik Oluru ile Yetkilendirilen laboratuarda, toprak analizi için numune alımına başlanmıştır. Daha detaylı bilgi için İl ve İlçe müdürlüklerine müracaat ediniz


TREDAŞTAN ÇORLU HALKINA UYARI

TREDAŞ Genel Müdürlüğü Çorlu İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında;
Şehir şebekesi yenileme çalışmaları nedeniyle;
22.10.2009 Perşembe günü 09:00 – 14:00 saatleri arasında 5 (beş) saat süre ile;
Muhittin Mah. Aslan Sokağın bir bölümü, Atatürk Cad. Gölcük Meydanı civarı enerji kesintisinden etkilenecektir.
24.10.2009 Cumartesi günü 09:00 – 15:30 saatleri arasında 6,5 (altıbuçuk) saat süre ile;
Muhittin Mah. Kalfa Sokak, Çukurçeşme Sok, Pehlivan Sokak, Hacı Salih Aralığı, Hismar Market ve civarı enerji kesintisinden etkilenecektir.



SAYIN ABONEMİZİN;
1. Elektrikle çalışan cihazların devreden çıkartılması,
2. Yapılacak çalışmaların, programlı elektrik kesintisi için belirtilen saatten önce bitmesi halinde, kesintiden etkilenen yerlere çalışma bitiminden hemen sonra ilan edilen kesinti bitiş saatinden önce enerji verilebileceği
3. Jeneratör kullanan abonelerin kesinti esnasında güvenlik açısından şebeke ayırıcısını açmaları,
4. Elektrik kesintisi hakkında daha geniş bilgi için 186 ALO ELEKTRİK telefon hattına başvurmaları,
5. Havanın yağışlı olması veya çalışmaya engel teşkil edecek bir unsur meydana gelmesi durumunda çalışma erteleneceği,
hususunu dikkatinize sunarız.

Atatürk Meydanı’nda Anlamlı Çalışma


Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Atatürk Meydanı’nda bulunan Vakıfbank’a ait binanın ön cephesine Atatürk resimleri astı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 86. kuruluş yıl dönümü kutlama hazırlıkları sürerken Çorlu Belediyesi, Atatürk Meydanı’nda bulunan ve mülkiyeti Vakıfbank’a ait binanın ön cephesini Atatürk resimleri ile kaplatarak meydanın adıyla uyumlu bir çalışma gerçekleştirdi. Binanın ön cephesinin tümünü kaplayacak büyüklükte yaptırılan panoların ilkinde Atatürk’ün fotoğrafıyla birlikte, “Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz.” vecizesi yer alıyor. Alt kısmında Cumhuriyet Devrimlerine atıfta bulunan ve Kurtuluş Savaşını tasvir eden birer fotoğraf bulunuyor. Bu iki simgesel fotoğrafın arasında Atatürk’ün çok bilinen fotoğrafı yer alıyor.
Atatürk Anıtı’nın karşı cephesinde yer alan fotoğraflar Cumhuriyet Bayramı öncesinde binanın ön cephesine asılırken vatandaşların da beğenisini kazandı.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Keşan Belediyesi çocuklar için “Zaman Tüneli”, Büyükler için “Bir İstanbul Masalı “ adlı oyunları getirecek


Keşan Belediye Başkanlığı kültür etkinlikleri çerçevesinde 23 Ekim 2009 Cuma günü Sine Cast Tiyatrosu’nu getirecek.
Tiaytro 23 Ekim 2009 Cuma günü saat 10.00-11.00-13.00 ve 14.00 saatlerinde Keşan Kültür Merkezi’nde çocuklar için ücretsiz “Zaman Tüneli “ adlı oyunu aynı akşam saat 20.00’de büyükler için “Bir İstanbul Masalı”adlı oyunu sergileyecek.
“Bir İstanbul Masalı” adlı oyunun biletleri 5 TL fiyatla Keşan Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu, Cem Market ve Kipa Market’te satışa sunuldu.
HABER VE FOTO:ERDOĞAN DEMİR
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...