***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

21 Kasım 2009 Cumartesi

Sahte Tredaşçılara dikkat

Kaçak elektrik kullanıyorsun diyerek, vatandaşı dolandırdılar
DOLANDIRICILAR, TEKKE KÖY’DE YAKAYI ELE VERDİ
Tekirdağ iline bağlı Malkara ilçesinin belde ve köylerde, kendilerini Trakya Elektrik Dağıtım A. Ş. (TREDAŞ) görevlisi olarak tanıtan iki dolandırıcı, kaçak elektrik kullandığını ileri sürüp hakkında işlem yapacaklarını söyleyerek korkuttukları bir köylünün 1000 TL’sini aldı.
Edinilen bilgiye göre; 18 Kasım 2009 Çarşamba günü, bu kez Tekke köyü’ne gelen ve kendilerini Tredaş görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar, evinde kaçak elektrik kullandığını tespit ettikleri iddiasıyla bir vatandaşı hakkında işlem yapacaklarını söyleyerek korkuttular.
Vatandaşların ihbarı üzerine, harekete geçen ilçe Jandarma komutanlığı ekipleri, Tekke köyde gerçekleştirdikleri başarılı bir operasyonla dolandırıcıları kıskıvrak yakaladı.
Zanlılar, jandarmadaki sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Yaşar Kuş: Taksilerin kontak açma ücreti 2 TL oldu


Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy Şöforler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş taksici esnafı ile bir araya geldi. Toplantıda Başkan Kuş taksicilere kontak açma ücretinin bir liradan iki liraya çıkarıldığını ve uygulamanın yılbaşından itibaren geçerli olacağını açıkladı. Kuş ayrıca uygulamanın 2010 yılından itibaren geçerli olacağını belirterek kilometrenin 2.5 Tl metrenin de 25 kuruş olarak devam edeceğinii söyledi. Toplantıya katılan taksicilerde taksilerin cazip hale gelmesi ve insanların taksilere korkmadan binmesi için fiyatların uygun olduğunu belirttiler.
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası
Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş, taksici esnafı ile bir araya geldi.Toplantıda Başkan Kuş taksicilere kontak açma ücretinin bir liradan iki liraya çıkarıldığını ve
uygulamanın yılbaşından itibaren geçerli olacağını açıkladı.
Çerkezköy’deki ticari taksi sahipleri ile önceki gün Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Toplantı salonunda bir toplantı yapan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş, taksi açılış tarifesinin Yılbaşı'ndan itibaren geçerli olmak üzere, 1 TL’den 2 TL’ye çıkarıldığını açıkladı.
Başkan Kuş, kilometre tarifesinin ise aynı kalacağını, T plakaların sınırlandırılması için Belediye'ye başvuracaklarını ve bunun için taksici esnafının kendilerine dilekçe ile başvurması gerektiğini söyledi.
BAŞKAN YAŞAR KUŞ, “ TAKSİLERİN KONTAK AÇMA ÜCRETİ 2 TL OLDU”
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda önceki gün saat 09.00’da yapılan toplantıya Çerkezköy’de faaliyet gösteren ticari taksi sahipleri katıldı.
Genel durumu değerlendirmek ve esnafların sorunlarını dinlemek için bu toplantıyı düzenlediklerini belirten oda Başkanı Yaşar Kuş, “birkaç ay önce taksi ücretleri ile ilgili bir toplantı yaptık.
Bu toplantıdan ‘açılışa zam gelsin, kilometre aynı kalsın’ sonucu çıktı. Biz de bunun için Çerkezköy Belediyesi’ne müracaat ettik. Belediye açılışın 1 TL’den 2 TL’ye çıkarılmasına karar verdi. Kilometre ücreti ise aynı kalacak” dedi.
BAŞKAN KUŞ, “UYGULAMA 2010 YILINDA
YÜRÜRLÜĞE GİRECEK”
Başkan Kuş,alınan bu kararın 2010 yılından itibaren uygulanmaya konulacağını belirtti. Başkan Yaşar Kuş, kilometrenin 2,5 TL ve metrenin de 25 kuruş olarak devam edeceğini söyledi. Toplantıya katılan taksiciler de, taksilerin cazip hale gelmesi ve insanların taksilere korkmadan binebilmesi için fiyatlar konusunda hemfikir olduklarını dile getirdi.
T PLAKALAR SINIRLANDIRILMASI İSTENDİ
T plakaların sınırlandırılması için İlçe Trafik Komisyonu, İl Trafik Komisyonu ve Çerkezköy Belediyesi başta olmak üzere, ilgili yerlere başvuracaklarını belirten Yaşar Kuş, bu konuda taksi esnafının imzalı dilekçeler ile kendilerine başvurmalarını istedi.
BAŞKAN YAŞAR KUŞ, “ÜCRET ARTIŞI
OLMAMASI TAKSİLERİ CAZİP HALE
GETİRECEK”
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş, oda olarak bir tanıtım kitabı hazırlayacaklarına ve bu kitapta taksicilerinde yer almasını istedi. Başkan Yaşar Kuş, “Bu kitapta sizlerin de yer almasını istiyoruz. Duraklarınızda toplu çekilmiş fotoğraflarınızı bize getirin ve bu tanıtım kitabında yer alsın dedi. Taksi esnafının sorunlarını da tek tek dinleyen Başkan Yaşar Kuş,“Taksi duraklarının her yere açılması ile ilgili” ne düşündüklerini de sorarken, taksiciler de korsan taksileri ve aşırı derecede fiyat kıran esnafları şikayet etti.
Vatandaşların taksilere binmeye çekindiğini belirten taksiciler Başkan Kuş,“Ücrette artış olmaması taksileri cazip hale getirecek” dedi ve bu konuda hem fikirmiyiz deyincede tüm taksiciler bu konuda konusunda fikir birliğinde olduklarını ifade ettiler.
HABER VE FOTO:Seyit SÜREN

Vali Bey, yardım bekliyorumdedi


Tekirdağ iline bağlı Çorlu İlçesinde yaşayan Alaeddin Köse adlı vatandaş eşi için hala devletin elinin uzanmasını beklediğini yineledi.
Konu hakkında Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ile bir türlü görüştürülmediğini belirten vatandaş Tekirdağ devlet hastanesinde beklerken karşılaştığı medya mensuplara dert yandı.
Çorlu kaymakamlığından bir sonuç alamadığını belirten Köse “sanki eşimin ölmesi bekleniyormuş” gibi deyimini kullandı.
Tekirdağ Vali yardımcılarından Mustafa Karslıoğlu tarafından imzalı belgeleri medya mensuplarına gösteren Alaeddin Köse, devletin şefkatli elinin neden kendilerine uzanmadığını vurgulayarak, “dağda ki PKK’ya bile iyimser davranıldığı şu günlerde eşim için neden aynı iyimserlik söz konusu olmadığını ve buna bir anlam veremediğini dile getirerek, göz göre göre elimiz kolumuz bağlandı ifadesini kullandı.
Medya aracılığı ile eşine yardım edilmesi için yetkililere seslenen Köse “aynı durum yetkililerin başına gelse idi acaba ne yaparlardı” dedi.

KAYNAK: Devrim Gazetesi
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...