***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

23 Haziran 2009 Salı

Bu yıl sünnet var, şölen yok


Çerkezköy Belediyesi tarafından hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve maddi durumu kötü olan ailelerin çocukları sünnet ettirilecek. SÜNNET KAYITLARI BAŞLADI Belediye tarafından yaptırılacak olan ücretsiz sünnet için kayıtların Pazartesi günü başladığını belirten Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, çocuklarını sünnet ettirecek olan ailelerin ikametgah ve sosyal güvencesi olmadığını gösteren belgeler ile Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne başvurabileceklerini söyledi. 3 Temmuz mesai bitimine kadar sünnet kayıtlarının devam edeceğini belirten Gökhan İnce, “Başvuru tarihleri içerisinde bize müracaat edecek olan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının sünnetlerini hijyenik ve steril ortamda ücretsiz yapacağız. Sünnetler Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ali Çolak tarafından yapılacak. Çerkezköy halkından istediğimiz gerçekten ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının sünnet olmalarının sağlanması” diye konuştu. SON GÜN 3 TEMMUZ Geçtiğimiz yıllarda da her yıl yaklaşık 100-130 çocuğu sünnet ettirdiklerini ve bu yıl da yaklaşık 130 çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Gökhan İnce, 3 Temmuz’da kayıtların sona ermesinin ardından 6 Temmuz’da da kesimlere başlanacağını ve kesimlerin Temmuz sonuna kadar devam edeceğini söyledi. ŞÖLEN YAPILMAYACAK Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, geçtiğimiz yıllarda sünnet edilen çocuklar için yapılan sünnet şölenlerinin aksine bu yıl bir şölen yapılmayacağını, sadece kesimlerin yapılacağını belirtti.

KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

"Meriç Köprümüzü Kırkpınar'a hazır hale getireceğiz




Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 1847 yılında Sultan Abdülmecit tarafından Meriç Nehri'nin üzerine yaptırılan Tarihi Meriç Köprüsü'nü ışıklandırarak Kırkpınar'a hazır hale getireceklerini söyledi. Sedefçi, yaptığı açıklamada, Edirne'nin Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalma tarihi ve kültürel değerleriyle, bugün halen çekici bir kent olma özelliğini sürdürdüğünü söyledi. Edirne Belediyesi olarak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izlememek için kente gelen yerli ve yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını anlatan Sedefçi, Tarihi Meriç Köprüsü'nü de ışıklandırarak kentte güzel görüntüler oluşturacaklarını bildirdi. Edirne'de tarihi köprülerin aydınlatılması konusunda bazı sıkıntılar çektiklerini ifade eden Sedefçi, şunları söyledi: “Edirne'de başından beri köprülerin aydınlatılması konusunda sıkıntı yaşadık. Aslında bu konuda en az kusuru olan kurum belediyedir. Köprünün onarımı yapılırken kablonun köprünün içinden geçirilmesi gerekiyordu. Elektrik kabloları içeriden geçmeyince köprüye elektrik verilemedi. Bizde bazı çalışmalar yaptık. 162 yıldır tarihe tanıklık eden Meriç Köprüsü'nü ışıklandırarak Kırkpınar'a hazır hale getireceğiz. Görevliler şu anda çalışmaları sürdürüyor. Özel aydınlatma sistemleri kullanarak suyun içinden aydınlatma yapılacak” dedi. Sedefçi, güzel görüntüler oluşturmak amacıyla Meriç Nehri'ne 2 adet fıskiye de yapılacağını bildirdi. Meriç Köprüsü'nün yapımı 1842 yılında Sultan Abdülmecit döneminde başlamış ve beş yılda tamamlanmıştır. Köprü 12 kemerli olup, güzel bir görüntüsü vardır. Gün batımının en güzel izlenebildiği noktalardan olduğu söylenir.

Başkan Sedefçi Ankara ziyaretlerini değerlendirdi



Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bu yıl 648.’si düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin final güreşinin yapılacağı 5 Temmuz'da, bir aksilik olmaması durumunda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Kırkpınar'a geleceğini bildirdi. Sedefçi, belediye meclis salonunda yaptığı basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Edirne ziyareti, devlet erkanının Kırkpınar'a davet edilmesi ve Kırkpınar Haftası programlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarının açılışı için Edirne'ye gelen Başbakan Erdoğan'la görüşme fırsatı yakaladığını ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti: “Başbakanımız Kapıkule'nin açılışına şeref verdiler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la valilikte görüşme fırsatımız olmadı. Ancak Kapıkule'ye gidişte otobüste görüşme fırsatı yakaladım. Makedonya Kulesi'nin çevresinin açılması konusunu tekrar gündeme getirdim. Bu konuda desteğini talep ettim. Meriç Köprüsü'nün araçtan arındırılıp yaya yolu olarak kullanılması projemizi de bildirdim. Kırkpınar'a davet ettim, ancak aldığım izlenim Başbakan Erdoğan Kırkpınar'a katılmayacak gibi” dedi.

KIRKPINAR DAVETLERİ

648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere pek çok kişiyi davet etmek üzere Edirne Valisi Mustafa Büyük başkanlığındaki heyetle Ankara'ya gittiklerini anımsatan Sedefçi, şöyle devam etti: “Kırkpınar'a davet için Ankara'da bazı görüşmelerimiz oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü valimiz Mustafa Büyük, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak'la birlikte ziyaret ettik. Kendisinin Kırkpınar'a gelecek olması bizleri çok sevindirdi. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaretimizde Edirne Sarayı'na katkılarından dolayı şükranlarımızı sunduk. 5 Temmuz'da yurt dışında olduklarından Kırkpınar'a katılamayacaklarını söylediler” dedi. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Demokrat Parti Lideri Hüsamettin Cindoruk'un bir değişiklik olmaması halinde Kırkpınar'a katılacaklarını bildirdiklerini ifade eden Sedefçi, şöyle konuştu: “Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la görüştük, bir aksilik olmaması halinde Kırkpınar'a katılacaklarını belirttiler. Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'la görüştük, 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'i davet ettik, CHP lideri Deniz Baykal'la görüştük. Demirel, Cindoruk ve Baykal Kırkpınar'a sabahtan gelecekler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle görüştüğümde belediye başkanlığım döneminde hiç MHP Genel Başkanı'nın Kırkpınar'a katılmadığını ilettim. Bahçeli, bir yanıt vermedi ama aldığım izlenim katılmayacağı yönünde” diye konuştu. Sedefçi, ayrıca Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pirvanov ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Derviş Eroğlu'nu da 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemeleri için davet ettiklerini bildirdi.

KORTEJE KATILIMI ARTIRMAK İÇİN SAATİ İLERİ ALINDI

Kırkpınar Haftası'yla ilgili bir aksiliğin olmadığını, ancak organizasyonu yapan şirketle belediye ilişkilerinin olumsuz olduğunu ifade eden Sedefçi, şöyle konuştu: “Kırkpınar'da her şey doğal seyrinde gidiyor. Sanatçılar belli, günler belli. Organizasyonu yapan şirketle ilişkimiz olumsuz gidiyor. Organizasyon şirketi bu sene komik işler yapmaya başladı. Kırkpınar'a yakışmayan sanatçılar önerdi bize, biz de istemedik. Kendisi (konser yapacağım) diyor bizi bağlamaz. Bizim istediğimiz sanatçıları getirmedi. Şartnameye uymadıkları için kendilerine dava açacağız. Şartname, getirilecek sanatçılar için belediye ile birlikte karar verilir diyor. Mahkeme kararıyla tespit ettirip, 150 bin liralık teminat mektubuna el konulmasını talep edeceğiz. Kırkpınar'a yakışmayacak bir olayı istemiyoruz” dedi. Kırkpınar Haftası kortejinin geçmiş yıllara göre daha ileri bir saate alındığını bildiren belediye başkanı Sedefçi, “Korteji 19.00'a aldık. Hava daha serin ve kalabalık olur diye. Kortejin ardından Saraçlar Caddesi'nde konserler olacak. Funda Arar, Kutsi gibi sanatçılarla anlaştık. Çeşitli yerel gruplar da konser verecek ve halk dansları gösterileri olacak” dedi.

Trakya çiftçisinin kanola endişesi


Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı Şerif Baykut, geçen yıl kilosu 900- 950 lira olan kanolanın bu yıl 500-550 liraya düşmesinin beklendiğini ifade ederek, çiftçinin zarar etmemesi için kanolanın kilosunun en az 700 lira olması gerektiğini söyledi.

Son yıllarda Trakya’da ayçiçeğinin yerini alan alternatif bitki kanolayla ilgili çiftçilerin endişesi sürüyor. Trakyalı çiftçiler yurt dışından alınan kanola nedeniyle yurt içi alım fiyatının düşürüleceğini düşünüyor. Kanola alım fiyatının biran önce açıklanmasını isteyen çiftçiler, prim fiyatlarının da çiftçiyi memnun edecek düzeyde olması gerektiğini belirtti.

KANOLA ENAZ 700 LİRA OLMALI

Buğday hasadı başladığını belirten Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı Şerif Baykut, Buğday fiyatlarının önümüzdeki günlerde belli olacağını söyledi. Trakya’da 15 gün sonra kanola, 1,5 ay sonra da ayçiçeği hasadı başlayacağı bilgisini veren Baykut, “Türkiye’de dünya ülkelerine bakıldığında maalesef kanola fiyatları çok düşük. Geçen sene 900-950 olan kanola fiyatlarının bu sene 500-550 liraya düşmesi bekleniyor. Yurt dışından Türkiye’ye kanola getirmenin maliyeti yaklaşık 730 lirayı buluyor. Buda demek oluyor ki yurt içinde alınacak kanolanın 700 liranın altında olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yıl kanolada verim iyi gözüküyor. En azından buğday ve arpadan alamadığımız verimi kanoladan alırız.” dedi.

DESTEKLEME PRİMİ ÇİFTÇİYİ MENMUN ETSİN

Trakya’da kanola ekiminin yaygınlaşması nedeniyle ayçiçeğin ekim alanında yüzde 5 azalma yaşandığını belirten Baykut, ekim alanında azalma olduğu gibi bu yıl verim de azalma beklediklerini aktardı. Yağlı bitkilere ihtiyacı olan Türkiye’nin bu ürünlere daha fazla prim vermesi gerektiğinin altını çizen Baykut, “Pamuğa prim açıklandı fakat henüz kanola ve ayçiçeğine prim açıklanmadı. Bir an önce bu primin yüksek düzeyde açıklanması gerekir ki çiftçimiz bir nebze olsun rahatlasın.” dedi.

KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

Çocuklar Bahşiş İçin Ölüme Atlıyor


Çorlu`da yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte yoğunlaşan düğünlerde, çocukların düğün arabalarından bahşiş alma çabası tehlikeyi de beraberinde getiriyor.

Gelenek haline gelen düğün konvoyları mahalle aralarında korna çalarak hem gürültü kirliliğine sebep oluyor, hem de küçük yaştaki çocukları bahşiş hevesine sokarak kazalara davetiye çıkarıyor. Düğün sahipleri en güzel günlerinde tatsız bir durumla karşılaşmaktan endişelenirken, bütün uyarılara rağmen çocuklar ölüme meydan okurcasına araçların önüne geçmeye devam ediyor. Çocuklar bahşiş almak için özellikle kırmızı ışıkta zorunlu olarak duran gelin arabasını tercih ediyor. Bahşiş için yollarda koşan, yolda seyreden diğer araçlara aldırmadan düğün arabalarının peşinden giden çocukların ölümle burun buruna gelmesinden endişe duyduklarını belirten düğün sahipleri; Çocuklarımızın mutluluğunu kutlarken, başka çocukları üzmek istemiyoruz. Ancak konvoyların önüne atlayan çocuklar bizleri endişelendiriyor. Çocukların aileleri tarafından uyarılması gerekir. Konvoyların kırmızı ışıkta durmasından faydalanan çocuklar, gelin arabasının etrafını sarıyor, başka bir yönden gelecek bir aracın çarpması durumunda belki hatasını hayatı ile ödeyecek şeklinde konuştular. Şimdiye kadar önemli bir tatsız durumun yaşanmadığı Çorlu`da diğer illerde meydana gelen ve ölümle sonuçlanan üzücü durumların yaşanmaması için Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen düğün sahipleri, özellikle hafta sonları düğünlerin yoğun olduğunu belirterek, hafta sonlarında kavşaklarda bahşiş toplamak isteyen çocukların kırmızı ışıkta duran konvoyları tehlikeye düşürmelerinin engellenmesini isteyerek; Düğünlerden önce ve sonra oluşan konvoylarda klakson çalınmasıyla oluşan gürültüyü engelleyen emniyet ekiplerinin bir an önce kavşaklardaki kırmızı ışıkta duran gelin arabalarından bahşiş almak isteyen çocuklara karşıda duyarlı olmalarını istiyoruz diye konuştular.

HABER VE FOTO:ÇORLU AVRUPAYAKASI GAZETESİ

Çorlu Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Erkan Tosun;“1 Milyon Adet Mevsimlik Çiçek Üretiyoruz


Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Erkan Tosun, her yıl kendi bünyelerinde toplam 1 milyon adet mevsimlik çiçek ürettiklerini ve park bahçelerin ihtiyacını karşılamak amacıyla tahta masa üretimine bu yıl başlandığını söyledi.
Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Erkan Tosun yaptığı açıklamada, “her yıl toplam 1 milyon adet mevsimlik çiçek üretiyoruz. Bu çiçekleri Çorlu’nun güzelleştirilmesi için kullanıyoruz. Ayrıca kendi bünyemizde bu yıl kurduğumuz marangoz atölyesinde belediyemizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tahta masa ve oturak imalatına başladık.” dedi. Ziraat Yüksek Mühendisi Tosun, açıklamasında Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak yapılan çalışmalardan bahsederek, “Otogar kavşağındaki toprağın dolgu ve bitkilendirilmesi yapıldı. Havuzlar, Yeşiltepe, Muhittin, Hatip ve Zafer Mahallelerindeki park alanlarına tuğla bank yapıldı. Çorlu’da bulunan okullarımızın bahçelerindeki düzenlemeler yapıldı. Bazı mahallelerimizdeki park alanlarına yaklaşık 3 bin metrekare rulo çim serildi. Çim olan alanlarda da gübreleme çalışmaları tamamlandı. Çorlu Huzurevi, hastane ve camilerimizin bahçelerinde de bakım ve çim biçme çalışmalarımız hala aralıksız olarak ekiplerimiz tarafından devam ediyor. Çorlu Jandarma Bölük Komutanlığı’nın bahçesine 3500 metrekarelik futbol sahası yapıldı. Buraya rulo çim döşendi ve sulama sistemi de kuruldu. İlçemizin değişik yerlerinde bulunan çocuk oyun alanlarındaki oyuncakların rutin bakım, onarım ve değişimleri de devam ediyor.” dedi.
KENDİMİZE VE PİYASAYA TAHTA OTURAK VE MASA İMALATI YAPIYORUZ
Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Erkan Tosun açıklamalarında tahta oturak ve masa imalatına bu yıl başladıklarının altını çizdi. Tosun, park ve bahçeler müdürlüğü bünyesinde kurulan marangoz atölyesinde yapılan tahta masa üretimi hakkında da şunları söyledi; “Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde kurduğumuz marangoz atölyesinde, tahta oturak ve masa imalatı yapmaya başladık. Burada, ayda ortalama 200 adet masa üretimi yapmayı planlıyoruz. Yaptığımız tahta masaları, belediyemize ait park ve bahçelerde kullandığımız gibi özel kurumlara da istendiği takdirde imalat yaparak satabiliriz. Piyasada, yaklaşık olarak 100 TL ye satılan bu masa ve oturakları, biz 55 TL ye imal ediyoruz. Şimdiye kadar herhangi bir kuruma satışımız olmadı ama istenildiğinde yapabiliriz.”
BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL BAYSAN; “PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TAM GAZ ÜRETİM YAPIYOR
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ da yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Baysan şunları kaydetti; “belediyemize ait park ve bahçeler müdürlüğümüz tam gaz çalışmalarını arttırarak devam ediyor. Şehrimizin değişik yerlerindeki park, bahçe, mesire alanı ve halka açık yerlerde yeşillendirme ve güzelleştirme çalışmaları yapıyoruz. 45 dönüm arazi üzerinde kurulan park ve bahçeler müdürlüğümüz ayrıca 60 dönüm de rulo çim üretim alanında faaliyet gösteriyor.” dedi.
HABER VE FOTO:Erdal ÖZCAN

VATANDAŞ SORUYOR.YETKİLİLERDEN CEVAP BEKLİYOR


16.03.1962 Hatay /Yayladağı doğumluyum. 01.03.1983-2.11.1984 tarihleri arasında askerlik görevimi yaptım. 08.11.1984 tarihinde Ankara merkezli STFA Enerji Telekomünikasyon A.Ş’de çalışmaya başladım. Aralıksız bir şekilde 30.11.1997 tarihine kadar çalıştım. Görev yerim şantiyeler olduğu için, nerede çalışıyorsam sigorta primlerim o bölgedeki SSK müdürlüğüne yatırılıyordu. 1984 yılında STFA’ya giriş yaparken daha önceden sigortalı çalışıp çalışmadığım sorulduğunda, ben çalışmadığımı söyledim. Ama bana SSK müdürlüğünden daha önce sigortalı çalıştığımın; hatta sigorta numaramın 12 446 897 olduğunu bildiren bir yazı geldi. Ben de bu numarayı kendi numaram bilip ondan sonra çalışmış olduğum bütün firmalara bu numarayı vererek primlerimin bu numaraya yatırılmasını istedim. 10.02.1998-05.04.1999 tarihleri arasında İstanbul’da Maktaş A.Ş’de (İş yeri no:71035843) çalışmaya başladım. Bu firmaya da bana verilen 12 446 897 SSK numaramı verdim. SSK primlerim bu numaraya yatırıldı. 01.05.1999-20.10.2002 tarihleri arasında Çorlu Özel Dört-D Sağlık Hizmetleri’nde (İşyeri no:11013066) ve 21.10.2002-24.10.2007 tarihleri arasında unvan değişikliği ile onun devamı olan Çorlu Özel Dört-D Millet Sağlık Hizmetleri Ltd. Şirketi’nde (İşyeri no:11012105) çalıştım. Şirket kapanana kadar (24.10.2007) primlerim düzenli olarak yukarıda belirttiğim SSK numarasına yatırıldı.
11 Mart 2008 tarihinde emeklilik dilekçemi SSK Tekirdağ Müdürlüğü’ne verdim. Görevli memur, bana dosyamın karışık olduğunu, onlara verdiğim SSK numarasının başkasının adına kayıtlı olduğunu, benim ise 370 günlük prim ödemem olduğunu, bunun da emekli olmaya yetmediğini söyledi. Benim dosyam İskenderun SSK Müdürlüğü’nden istendiğinde bu numaranın başka bir Mustafa Yılmaz’a ait olduğu iddia edilerek (ki iddia ettikleri kişinin doğum tarihi dışındaki tüm kimlik bilgileri ve iş kayıtları benim bilgilerimle bire bir aynıdır. Bu da aslında yalnızca doğum tarihinde bir yazım hatası yapıldığını, aslında böyle birinin olmadığını, dolayısıyla farklı birine ait dedikleri SSK numarasındaki primlerin de bana ait olduğunu göstermektedir.) bana yeni bir numara verilmiş(3101200503939)tir. İskenderun’da yazları çalıştığım firmalardan adıma yatan primler de yeni verilen numaraya eklenip Tekirdağ SSK Müdürlüğü’ne gönderilmiş. İskenderun SSK Müdürlüğü’ne yeniden bir yazı yazdım ve benim olan fakat başkasının adına kayıtlı olduğunu iddia ettikleri 12.446.897 SSK numarasında kalan günlerimin yeni verilen numaraya aktarılmasını istedim. İskenderun SSK Müdürlüğü, hiçbir işlem yapmadan, TC kimlik numaram ile yeni verilen SSK numaramı yazıp, bundan sonrasının Tekirdağ SSK Müdürlüğü’nün işi olduğunu belirten bir yazıyı Tekirdağ SSK Müdürlüğü’ne geri gönderdi. Tekirdağ SSK Müdürlüğü’ndeki memur, işe giriş bilgilerimi bulup, dosyamı Ankara SSK Tescil Daire Başkanlığı’na gönderdi. Bu sayede yeni verilen numaraya bazı günlerimin girişleri yapıldı. Fakat hala benim adıma yatmış SSK primlerimin büyük çoğunluğu diğer numaradaydı. Diğer numarada kalan primlerimin yeni numarama aktarımının yapılması için Ankara’ya bir yazı daha yazıldı. Ancak hiçbir sonuç alınamadı. Manisa, İstanbul/Kadıköy, İstanbul/Bakırköy, Burdur, Hatay/İskenderun, Tekirdağ/Çorlu’daki bana ait olan 3187 günlük primlerim, Tekirdağ SSK Müdürlüğü’ndeki evraklarım bulunamadığı için, hala yeni verilen numaraya aktarılmamış, eski numarada kalmıştır.
Mart 2008’de SSK’nın internet sitesine girip ne zaman emekli olacağımı sorguladığımda “emekli olabilirsiniz” yanıtını aldım. Bunun üzerine 11.03.2008 tarihinde Tekirdağ SSK Müdürlüğü’ne emeklilik dilekçemi verdim. Dilekçem kabul edildi ve işlemlere başlandı. Uzun yıllar alın teri dökerek hak ettiğim emekliliğimin gerçekleşmesi ve yasal hakkım olan emekli aylığımın bağlanabilmesi için tam 14 ay sabırla bekledim. Bu süre zarfında ülkemizdeki ve dünyadaki ekonomik krizin de etkisiyle, bakmakla yükümlü olduğum üç çocuğum (biri üniversitede okuyor) ve eşimle maddi anlamda çok zor günler geçirdik. 14 ay sonra, 25.05.2009 tarihinde arandım. Ben mutlu haberi beklerken, dilekçemi 5 gün erken verdiğimi, bu durumda emeklilik için gereken yaşı doldurmamış olduğumu ve yeni bir dilekçe vermezsem emekli olamayacağımı söylediler. Bilgiye erişmenin bu denli kolay olduğu internet çağında prim sıkıntımın hala düzeltilmemiş olmaması bir yana emeklilik dilekçemdeki tarihsel karışıklığın 14 ay sonra fark edilmiş olması da son derece düşündürücü. Ben de daha fazla mağdur olmamak ve sağlık hizmetlerinden faydalanmak için 26.05.2009 tarihli yeni bir dilekçe verdim. Emeklilik işlemlerini başlattılar ve emekli maaş tahsis numaramı bana gönderdiler. 14 aylık mağduriyetimin ve prim konusunda yaşadığım karmaşanın maddi karşılığı olarak 14 aylık birikmiş emekli maaşımı alacağımı umarken, yalnızca bir aylık maaşımın hesabıma yattığını gördüm. Vatandaşın devlete olan görev ve sorumluluklarının yanında, sosyal bir devlet olan benim devletimin de vatandaşına karşı görev ve sorumlulukları vardır. Ben bu mağduriyetimin giderilmesi ve hakkım olan birikmiş emekli maaşımı almak için hakkımı hukukî yollardan aramaya kararlıyım.

ADRES: Mustafa YILMAZ
Reşadiye mah Şinasi Kurşun Cad
Akyıldız Apt No:102/10 ÇORLU/TEKİRDAĞTel: 0.532.386 69 97

Alpullu festivale kitlendi


Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı Alpulu Beldesi’nde 25-27 Haziran 2009 tarihlerinde yapılacak olan Alpulu Belediyesi 6. Geleneksel Kültür ve Müzik Festivali’nin hazırlıkları tamamlandı.25 Haziran 2009 Perşembe günü başlayacak olan festivalin açılışı Grup İstasyon ve Arif Şentürk yapacak.26 Haziran 2009 Cuma günü saat 14.30’da ise festivalin resmi açılışı gerçekleştirilecek. Belediye Barış Parkı’nda gerçekleştirilecek olan açılışın ardından sergi ve stantlar gezilecek. Gece ise Edirne Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu ve Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu konser verecek.27 Haziran 2009 Cumartesi günü saat 21.00’de Lüleburgaz’dan Güliz Mert ve Roman Dans Topluluğu ile Pelin Eren ve Murat Başaran birer konser verecek.26 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirilecek olan konserin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla olduğunu belirten Alpulu Belediye Başkanı Ahmet Durgun, “Bu yıl 6.’sını düzenlediğimiz festivalimizi her yıl coşkumuzu biraz daha arttırarak kutluyoruz. Festivalimize tüm Trakya halkı davetlidir” dedi.

KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

ÇORLU TSO BAŞKANI ÖZLEM YEMİŞÇİ ÇORLU HUZUREVİ MÜDÜRÜ VEBÜYÜKLERİMİZİ AĞIRLADI




Çorlu Huzurevi Müdürü İskender ÇAĞLAYAN ve huzurevinde yaşayan Büyüklerimiz; 23 Haziran 2009 Salı günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ’yi ziyaret ettiler.

Çorlu Huzurevi Müdürü İskender ÇAĞLAYAN ve büyüklerimiz, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ’ye görevinde başarılar dileyerek; bir hanım başkan ile tanışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Çorlu Huzurevi Müdürü İskender ÇAĞLAYAN’nın, Çorlu Huzurevi hakkında verdiği bilgileri dinleyen Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ, “Hiç kimse bir gün yaşlanacağını aklından çıkarmamalıdır. Hepimiz gün gelecek yaşlanacağız. Umarım hiçbirimiz; sevgiden, saygıdan mahrum bırakılmayız” diyerek; samimiyet içinde geçen ziyarette büyüklerimizi dinledi.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...