***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

23 Haziran 2009 Salı

Başkan Sedefçi Ankara ziyaretlerini değerlendirdi



Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bu yıl 648.’si düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin final güreşinin yapılacağı 5 Temmuz'da, bir aksilik olmaması durumunda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Kırkpınar'a geleceğini bildirdi. Sedefçi, belediye meclis salonunda yaptığı basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Edirne ziyareti, devlet erkanının Kırkpınar'a davet edilmesi ve Kırkpınar Haftası programlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarının açılışı için Edirne'ye gelen Başbakan Erdoğan'la görüşme fırsatı yakaladığını ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti: “Başbakanımız Kapıkule'nin açılışına şeref verdiler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la valilikte görüşme fırsatımız olmadı. Ancak Kapıkule'ye gidişte otobüste görüşme fırsatı yakaladım. Makedonya Kulesi'nin çevresinin açılması konusunu tekrar gündeme getirdim. Bu konuda desteğini talep ettim. Meriç Köprüsü'nün araçtan arındırılıp yaya yolu olarak kullanılması projemizi de bildirdim. Kırkpınar'a davet ettim, ancak aldığım izlenim Başbakan Erdoğan Kırkpınar'a katılmayacak gibi” dedi.

KIRKPINAR DAVETLERİ

648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere pek çok kişiyi davet etmek üzere Edirne Valisi Mustafa Büyük başkanlığındaki heyetle Ankara'ya gittiklerini anımsatan Sedefçi, şöyle devam etti: “Kırkpınar'a davet için Ankara'da bazı görüşmelerimiz oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü valimiz Mustafa Büyük, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak'la birlikte ziyaret ettik. Kendisinin Kırkpınar'a gelecek olması bizleri çok sevindirdi. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaretimizde Edirne Sarayı'na katkılarından dolayı şükranlarımızı sunduk. 5 Temmuz'da yurt dışında olduklarından Kırkpınar'a katılamayacaklarını söylediler” dedi. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Demokrat Parti Lideri Hüsamettin Cindoruk'un bir değişiklik olmaması halinde Kırkpınar'a katılacaklarını bildirdiklerini ifade eden Sedefçi, şöyle konuştu: “Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la görüştük, bir aksilik olmaması halinde Kırkpınar'a katılacaklarını belirttiler. Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'la görüştük, 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'i davet ettik, CHP lideri Deniz Baykal'la görüştük. Demirel, Cindoruk ve Baykal Kırkpınar'a sabahtan gelecekler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle görüştüğümde belediye başkanlığım döneminde hiç MHP Genel Başkanı'nın Kırkpınar'a katılmadığını ilettim. Bahçeli, bir yanıt vermedi ama aldığım izlenim katılmayacağı yönünde” diye konuştu. Sedefçi, ayrıca Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pirvanov ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Derviş Eroğlu'nu da 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemeleri için davet ettiklerini bildirdi.

KORTEJE KATILIMI ARTIRMAK İÇİN SAATİ İLERİ ALINDI

Kırkpınar Haftası'yla ilgili bir aksiliğin olmadığını, ancak organizasyonu yapan şirketle belediye ilişkilerinin olumsuz olduğunu ifade eden Sedefçi, şöyle konuştu: “Kırkpınar'da her şey doğal seyrinde gidiyor. Sanatçılar belli, günler belli. Organizasyonu yapan şirketle ilişkimiz olumsuz gidiyor. Organizasyon şirketi bu sene komik işler yapmaya başladı. Kırkpınar'a yakışmayan sanatçılar önerdi bize, biz de istemedik. Kendisi (konser yapacağım) diyor bizi bağlamaz. Bizim istediğimiz sanatçıları getirmedi. Şartnameye uymadıkları için kendilerine dava açacağız. Şartname, getirilecek sanatçılar için belediye ile birlikte karar verilir diyor. Mahkeme kararıyla tespit ettirip, 150 bin liralık teminat mektubuna el konulmasını talep edeceğiz. Kırkpınar'a yakışmayacak bir olayı istemiyoruz” dedi. Kırkpınar Haftası kortejinin geçmiş yıllara göre daha ileri bir saate alındığını bildiren belediye başkanı Sedefçi, “Korteji 19.00'a aldık. Hava daha serin ve kalabalık olur diye. Kortejin ardından Saraçlar Caddesi'nde konserler olacak. Funda Arar, Kutsi gibi sanatçılarla anlaştık. Çeşitli yerel gruplar da konser verecek ve halk dansları gösterileri olacak” dedi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...