***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

29 Ağustos 2009 Cumartesi

Vali Aydoğdu, Trakya Araştırmalar Merkezi'ni ziyaret etti




Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Ahmetçe Köyü’nde bulunan Trakya Araştırmaları Merkezi’ni ziyaret ederek, Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’dan bilgiler aldı
Vali Aydoğdu, 28 ağustos Cuma günü Aşağıpınar ve Kanlıgeçit Mevkiilerinde yapılan arkeoloji kazıları sırasında çıkarılan, tarihi eserlerin sergilenerek arşivlendiği Ahmetçe Köyündeki Trakya Araştırmaları Merkezini ziyaret etti. Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, İl Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Raif Kelep ile Ararştırma Merkezini gezen Vali Aydoğdu, Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’dan bilgiler aldı
Vali Aydoğdu, yapılan çalışmalardan dolayı Kazı Ekibini tebrik ederek yapılan arkeolojik kazıların Kırklareli için büyük önem taşıdığını, bu çalışmaların bir müze halinde sergilenmesi gerektiğini, Valilik olarak yapılan çalışmaları sonuna kadar desteklediğini ve ne gerekirse yapılacağını belirtti. Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özdoğan ve Kazı Ekibi de Vali Aydoğdu’ya, gösterdiği ilgiden ve verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Başkan Sedefçi basın toplantısı düzenledi


Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi “Biz TREDAŞ’a iyi niyetli davranıyoruz onlar bize art niyetli davranıyor” dedi. Sedefçi, Edirne Belediye Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Trakya Elektrik Dağıtım AŞ'nin (TREDAŞ) belediyenin borcu nedeniyle 15'e yakın kent aydınlatması, süs havuzları, fıskiyeler ile asfalt şantiyesinin elektriğini kestiğini hatırlattı. TREDAŞ'ın Edirne Belediyesi, asfalt şantiyesi ve süs havuzlarını elektriğini keserek Edirne halkına zarar verdiğini anlatan Sedefçi, TREDAŞ'ın, kendilerine sunduğu taksitlendirme önerisini ise kabul etmediklerini belirterek, şöyle devam etti: “Biz TREDAŞ'a iyi niyetli davranıyoruz onlar bize art niyetli davranıyor. Buradaki TREDAŞ personeliyle sorunumuz yok. Bizim Ahmet Erdoğan ile sorunumuz var. Kendisi siyasi davranıyor. Turistlerin yoğun olarak geldiği bir mevsimde, özellikle ramazan ayında elektrikleri kesmeleri bana göre aymazlıktır, haksızlıktır” diye konuştu.

HAYRABOLU GÖLETİNE EKİLEN FİDANLAR TUTTU


Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu Belediyesi tarafından gölet bölgesine ekilen fidanlar tuttu.Belediye Başkanı Hasan İrtem yaptığı açıklamada, mayıs sonlarında ve haziran ayında gölet bölgesine ekilen fidanların büyük çoğunluğunun tuttuğunu belirterek;” Ağaç dikim mevsimini geçtiğimiz halde gölet bölgesine diktiğimiz 2500 adet fidan ile mesire alanına diktiğimiz 150 adet tüplü çınar fidanlarının büyük bölümü tuttu. Mevsimi olmamasına rağmen diktiğimiz fidanların bakımları periyodik olarak bakım ve sulama çalışmaları ekiplerimiz tarafından sürekli olarak yapılıyor. Bu sayede fidanlarımızın % 98’lik bölümü tuttu. Hayrabolu halkının çok sık ziyaret ettiği mesire yeri olan göletimizin etrafına her yıl fidan dikmeye devam edeceğiz. “ dedi.

HAYRABOLU’YA YENİ İÇME SUYU KUYUSU AÇILIYOR


Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu Belediye Başkanlığı ilçeye yeni içme suyu kuyusu açıyor.Belediye Başkanı Hasan İrtem yaptığı açıklamada, yüklenici firma tarafından içme suyu kuyusunun sondaj çalışmalarına başladık. İlçemizin ova bölümünde bulunan su kuyularımız, kış mevsiminde sürekli olarak su altında kalma riski ve dere taşması sonucu ilçeye su vermede sıkıntılar yaşanıyordu. Ayrıca kuyulardan çıkarılan su burada terfi istasyonu marifetiyle yukarıda bulunan depolara basılıyordu. Bu da belediyemize ayrıca mali bir külfet getiriyordu. Biz şimdi yeni kuyumuzu Uzunköprü caddesinde yeni yapılan su deposunun bulunduğu mevkide açtırıyoruz. Böylece su direkt olarak yeni su kuyusuna basılarak elektrik masrafları düşecek, hem de kışın su baskını ve dere taşması gibi olaylarla karşılaşılmayacaktır. “dedi.Belediye Başkanı İrtem, su kuyusu açma çalışmalarına devam edildiğini, gelecekte su kuyularının kademeli olarak yeni su kuyusunun bulunduğu bölgeye kaydırılmasının planlandığını kaydetti.

HAYRABOLU'DA “ HOŞ GELİŞLER OLA “ ADLI OYUN AÇIK HAVADA SAHNELENDİ








Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu’da Belediye Başkanlığının 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenledikleri kültürel faaliyet çalışmaları kapsamında, Utku Erışık’ın “Hoş Gelişler Ola” adlı tek kişilik tiyatro oyunu Belediye Kültür merkezi teras bölgesinde açık havada kurulan sahnede oynandı. . . . İki buçuk saat süren iki perdelik oyunda, bugüne kadar gündeme getirilmemiş ve bilinçli politikalar sonucu bazı gerçeklere ışık tutan bilgilerin, yaklaşık 200 fotoğraf eşliğinde tiyatro sahnesine taşınan oyun büyük ilgi gördü. Oyun içinde oyunun yazarı ve oyuncusu Utku Erışık, o dönemlerde Türkiye topraklarını savaşarak almak isteyenleri savaşlarla ve stratejilerle engellediklerini, ancak o günkü işgalcilerin bu gün Türkiye’de istedikleri yerlerde kendi yabancı isimleri altında işyerleri ve mekânlar açtıklarını dile getirdi. . . .Oyunu, ilçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Levent Ünal, Belediye Başkanı Hasan İrtem, Cumhuriyet Başsavcısı Sezer Binay, bazı belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar izledi.

FORTİS BANKTAN ÇORLULU ŞÖFÖRLERE KREDİ

Fortis Bank Türkiye'nin, anlaşma yaptığı işletmeler arasına Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası üyeleri de katıldı.
Fortis Bank Türkiye'nin, anlaşma yaptığı işletmeler arasına Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası üyeleri de katıldı. Fortis Bank'tan yapılan açıklamada, Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası ile imzalanan kredi anlaşması kapsamında, oda üyelerinin Fortis Bank Türkiye'nin 10 bin lira ile 50 bin lira arasında sunduğu krediden 36 aya varan vade seçenekleriyle faydalanabilecekleri bildirildi. Açıklamada, işletmelerin, kendileri için Fortis Bank Türkiye tarafından oluşturulacak limit çerçevesinde taahhüt, mal alımı ve bayilik konularında garanti vermek üzere lehlerine düzenlenmiş, teminat mektuplarını da temin edebilecekleri belirtildi. Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası üyeliği ile birlikte, Türkiye çapında toplam 100'den fazla meslek kuruluşuna mensup KOBİ'lerin, Fortis Bank Türkiye'nin avantajlı kredi seçeneklerinden yararlanabildikleri kaydedildi.

DENİZDE KAYBOLAN GENÇ HALA BULUNAMADI

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, 8 gün önce şişme botla denize açılan ve kendisinden haber alınamayan genci arama çalışmalarına devam ediliyor. Marmara Ereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz, yaptığı açıklamada, Marmara Ereğlisi Dereağzı Mahallesi'ndeki Yeğen-1 sitesinin önünden şişme botla arkadaşı Elvan Doğan (23) ile birlikte denize açılan Murat Akan'ın (20), 8 gündür sürdürülen arama çalışmalarına rağmen henüz bulunamadığını söyledi. Kaybolan genci bulmak için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini ifade eden Demiröz, ''Marmara Ereğlisi ve adalar bölgesinde sahil güvenlik ile sivil savunmaya ait 3 botla, arama çalışmalarına devam ediyor. Bölgemiz haricinde Çanakkale ve Bandırma'da da arama yapıyoruz. Akan'ı bulana kadar bu çalışmalar devam edecek'' dedi. 20 Ağustos'ta Murat Akan'la birlikte denizde kaybolan Elvan Doğan, 22 Ağustos'ta Kumbağ açıklarında botun içinde ölü bulunmuştu.

KOMŞU KAVGASI CİNAYETLE SONLANDI

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde bir kadın, çıkan kavgada üst kat komşusunu tabancayla öldürdü. Alınan bilgiye göre, Ayaz Paşa Mahallesi'nde, Türkan Avcıoğlu (38) ile alt kat komşusu Gülşen A. (30) arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Sinirlenerek sokağa çıkan iki komşu, burada tartışmaya devam etti. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine evinden eşine ait ruhsatlı tabancayı alan Gülşen A, komşusu Avcıoğlu'nu göğsünden vurdu. Avcıoğlu, Saray Devlet Hastanesine kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Gülşen A, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutukladı

EDİRNE BELEDİYESİNDEN YENİ MEZARLIK YERİ

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kentin mezarlık ihtiyacını karşılamak için 56 dönümlük mezarlık yeri aldıklarını bildirdi. Sedefçi, yaptığı açıklamada, Edirne'de Yeniimaret Bademlik, Yıldırım, Karaağaç, Buçuktepe ve Acıçeşme mezarlıklarının kullanıldığını, bu mezarlıklarda cenazeleri defnedecek yer bulmakta güçlük çektiklerini ifade etti. Mezarlıklarla ilgili planlar yaptıklarını anlatan Sedefçi, şunları söyledi: ''Yeni mezarlık yerimizi belirledik. Yerle ilgili istimlak çalışmalarımız sürüyor. Yeni mezarlığımız 56 dönümlük bir alana yapılacak. Peyzaj mimarlarına 'yeni mezarlık projesini hazırlayın' diye talimat verdim. Yakın bir zamanda yeni mezarlığımız Avrupa'da gördüğümüz gibi her mezarın yanından yollar geçen kavisi olmayan çok düzenli ve parsel parsel ayarlanmış mezarlıklar olacak.'' Sedefçi yeni mezarlığın çok güzel olacağını “Herkesin yatmak isteyeceği bir mezarlık olacak” sözleriyle vurguladı
KAYNAK:www.22haber.com

Çorludaki vaka:Domuz Gribi değil, kulak iltihabı

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde Domuz Gribi şüphesi ile Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne müracaat eden bir kişinin, kulak iltihabına bağlı yüksek ateşi olduğu belirlendi.
Malta'dan Çorlu'ya gelen 19 yaşındaki G.T. (19) yüksek ateş şikayetiyle Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurdu. Hemen tedavi altına alınan G.T.'nin domuz gribine yakalanmış olabileceği şüphesiyle yapılan tetkik ve incelemeler sonucunda, kulak iltihabına bağlı yüksek ateşi olduğu belirlendi.
Hastanın yüksek ateş şikayetiyle acil servise müracaat ettiğini belirten Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Recep Selvioğlu, görevli doktorların domuz gribi olabileceği şüphesiyle gerekli önlemleri aldığını söyledi.
Selvioğlu; “Hastanın kulak iltihabına bağlı yüksek ateş nedeniyle rahatsızlandığını belirledik. Hastaya gerekli müdahaleyi yaparak, taburcu ettik.” dedi.

Tekirdağ ilinde Kamulaştırılan mezarlık, başka yere taşınacak


Tekirdağ' ilinde çevre yolu çalışması kapsamında eski şehir mezarlığının bir bölümünün kamulaştırılması nedeniyle, buradaki 361 mezarın dini görevliler eşliğinde bir başka mezarlığa nakledileceği bildirildi. Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler, 2 yıldır devam eden Tekirdağ Çevre Yolu çalışmaları çerçevesinde, Karayolları 18. Şube Müdürlüğünün, eski şehir mezarlığının bulunduğu alanın bir bölümünde kamulaştırma çalışması yaptığını, yol yapımının sürdürebilmesi için mezarlığın bu bölümünün boşaltılması gerektiğini söyledi.
Kamulaştırılan alandaki mezarlarda toprağa verilenlerin ailelerine ulaşılmaya çalışıldığını kaydeden Güler, mezarların dini kurallara uygun şekilde Kayı köyü yakınlarında 2005 yılında oluşturulan yeni şehir mezarlığına nakledileceğini kaydetti.
400 BİN TL'YE MAL OLACAK!
1965 yılından bu yana kullanılan eski mezarlıktan nakil için yeniden mezarlar açılacağını bildiren Güler, şöyle konuştu; “Ölenlerin hepsinin mezar taşları sökülerek yer belirlemesi yapılacak. Dini görevliler eşliğinde mezarlar açılarak, ölüler yeniden kefenlenecek ve titizlikle yeni mezarlığa nakledilecekler. Defin işleminin ardından mezarlara mermer kabir yapılacak.
361 mezarın nakil işlemi 300-400 bin TL'ye mal olacak. Bu işlem için cenazenin yakınlarından herhangi bir ücret almayacağız. Bütün maliyeti belediyemiz karşılayacak. Mezarların nakil işlemine 10-15 gün sonra başlayacağız.”
Mezarlıkta aile mezarlığı ve daha önceden satılan yerler de olduğunu anlatan Güler, bu mezarların ailelerin rızası alınarak taşınacağını söyledi.
Tekirdağ Müftüsü Ahmet Okutan, dini açıdan mezarı başka bir yere taşımanın bazı şartları olduğunu belirtti. Okutan, İslam dinine göre kamu yararı olan çalışmalarda, saygısızlık edilmemek şartıyla mezar uygun bir yere taşınabilir. Ancak bu taşıma işlemi için de ölen kişinin en az 30 yıl önce o mezarlığa gömülmesi gerekir.” dedi.

KAYNAK:TRAKYAGAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...