***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

29 Ağustos 2009 Cumartesi

Tekirdağ ilinde Kamulaştırılan mezarlık, başka yere taşınacak


Tekirdağ' ilinde çevre yolu çalışması kapsamında eski şehir mezarlığının bir bölümünün kamulaştırılması nedeniyle, buradaki 361 mezarın dini görevliler eşliğinde bir başka mezarlığa nakledileceği bildirildi. Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler, 2 yıldır devam eden Tekirdağ Çevre Yolu çalışmaları çerçevesinde, Karayolları 18. Şube Müdürlüğünün, eski şehir mezarlığının bulunduğu alanın bir bölümünde kamulaştırma çalışması yaptığını, yol yapımının sürdürebilmesi için mezarlığın bu bölümünün boşaltılması gerektiğini söyledi.
Kamulaştırılan alandaki mezarlarda toprağa verilenlerin ailelerine ulaşılmaya çalışıldığını kaydeden Güler, mezarların dini kurallara uygun şekilde Kayı köyü yakınlarında 2005 yılında oluşturulan yeni şehir mezarlığına nakledileceğini kaydetti.
400 BİN TL'YE MAL OLACAK!
1965 yılından bu yana kullanılan eski mezarlıktan nakil için yeniden mezarlar açılacağını bildiren Güler, şöyle konuştu; “Ölenlerin hepsinin mezar taşları sökülerek yer belirlemesi yapılacak. Dini görevliler eşliğinde mezarlar açılarak, ölüler yeniden kefenlenecek ve titizlikle yeni mezarlığa nakledilecekler. Defin işleminin ardından mezarlara mermer kabir yapılacak.
361 mezarın nakil işlemi 300-400 bin TL'ye mal olacak. Bu işlem için cenazenin yakınlarından herhangi bir ücret almayacağız. Bütün maliyeti belediyemiz karşılayacak. Mezarların nakil işlemine 10-15 gün sonra başlayacağız.”
Mezarlıkta aile mezarlığı ve daha önceden satılan yerler de olduğunu anlatan Güler, bu mezarların ailelerin rızası alınarak taşınacağını söyledi.
Tekirdağ Müftüsü Ahmet Okutan, dini açıdan mezarı başka bir yere taşımanın bazı şartları olduğunu belirtti. Okutan, İslam dinine göre kamu yararı olan çalışmalarda, saygısızlık edilmemek şartıyla mezar uygun bir yere taşınabilir. Ancak bu taşıma işlemi için de ölen kişinin en az 30 yıl önce o mezarlığa gömülmesi gerekir.” dedi.

KAYNAK:TRAKYAGAZETESİ

1 yorum:

Guelsah dedi ki...

"Ancak bu taşıma işlemi için de ölen kişinin en az 30 yıl önce o mezarlığa gömülmesi gerekir.” dedi.
BENIM BABAM HENÜZ 5 YILDIR O MEZARLIKTA!!! BEN ALMANYADAN YAZIYORUM. BENIM RIZAMI KIM ALDI?????

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...