***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Şubat 2010 Çarşamba

Sanıklara 11 Yıl Hapis Doktoru Gasp Eden Sanıklara 11 Yıl Hapis

Haksız yere işten çıkarılmasını hazmedemeyen ambulans şoförü arkadaşı ile plan yaparak 4 gün takip ettikleri hastane ortağını oyuncak silahla kaçırarak, ellerini plastik kelepçe ile bağladıktan sonra paralarını ve kredi kartlarını çaldı… Yargılaması tamamlanan sanıklara mahkemeden ceza yağdı…
Çerkezköy ilçesindeki Özel Optimet Hastanesinin ortak ve doktorlarından olan üroloji uzmanı İlkay Kırkaç’ı (40) 11 Mayıs 2009 tarihinde gece yarısı otomobiline binmek isterken başına silah dayayarak kaçıran eski ambulans şoförü ve arkadaşı yargılandıkları Çorlu Ağır Ceza Mahkemesince ayrı ayrı 11 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasıyla cezalandırıldılar.
Çerkezköy Özel Optimet Hastanesinde 2007 – 2008 yılları arasında ambulans şoförlüğü yapan M.Ü(29), istifa ederek işten ayrıldı. İşten ayrılmasının ardından maddi sıkıntıya giren M.Ü, hastane ortağını kaçırarak para temin etmek için plan yaptı. 1 yıl sonra planı uygulamaya sokan M.Ü, Özel Optimet Hastanesinin ortak ve doktoru İlkay Kırkaç’ı 4 gün boyunca takip etti. Kendisine yardım etmesi için Çorlu’da bulunan arkadaşı Ö. B’yı Çerkezköy’e davet etti. Araç kiralayarak hastane bahçesine giden M. Ü ve Ö .B(27) burada alkol almaya başladı. Alkolün etkisiyle M.Ü arkadaşı Ö.B ye planını anlatı. Ö.B ’nın da tamam demesinin ardından toplantıda olduğu öğrendikleri Özel Optimet Hastanesinin ortak ve doktoru İlkay Kırkaç’ı beklemeye başladılar.

Özel Optimet Hastanesinin ortak ve doktoru İlkay Kırkaç toplantıdan gece saat 00:30’da çıkarak evine gitmek için otoparkta bulunan aracına doğru gittiği esnada M. Ü ve Ö. B maske takarak yanına gitti. Ö. B, Doktor İlkay Kırkaç’ın başına silah dayayarak, “Seni öldürmeyeceğiz. Dediklerimizi yapacaksın” diyerek doktorun 34 AE 1180 plakalı aracına bindirdi. M .Ü, İlkay Kırkaç’ı şoför koltuğunun yanına, Ö .B da arkasına oturdu. Doktur İlkay Kırkaç’ı kendi aracına bindirdikten sonra gözünü siyah poşet ile kapattıktan sonra kafasına poşet geçiren M. Ü ve Ö. B, Velimeşe Beldesinde bulunan kumlugeçit mevkiine gitti.

Velimeşe beldesinde kumlugeçit mevkisinde boş araziye geldikten sonra Doktor İlkay Kırkaç’ı araçtan indiren M. Üve Ö. B elleri ve ayaklarını plastik kelepçe ile bağlayarak kredi kartlarının şifresini söylemesini istediler. 3 kredi kartının şifresini öğrenen M. Ü ve Ö. B araçta bulunan 300 Euro ve 400 TL parayı alarak kredi kartlarından para çekmek için Doktor İlkay Kırkaç’ı bırakarak Çorlu’ya hareket ettiler. Doktor İlkay Kırkaç’a kendisini tekrar almaya geleceklerini söylen M. Ü ve Ö. B 3 kredi kartından toplam 4 bin 200 TL para çekerek doktoru bıraktıkları yere geldi.

Sanıklar M.Ü ve Ö. B’nın kredi kartlarından para çekmeye gitmelerinin ardından Doktor İlkay Kırkaç kafasını yere sürterek poşeti çıkardı. Gece kanalığında yuvarlanarak kendisini bıraktıkları yerden uzaklaşarak ayağında ki plastik kelepçeyi çıkardı. M. Ü ve Ö. B’nın geldiğini görmesi üzerine çalılıklar arasında gizlenen İlkay Kırkaç, “Kendisine ismi ile seslendiklerini, bir süre sonra Mustafa ağabey kaçmış” dediklerini duyduğunu söyledi. M .Ü ve Ö .B’nın gitmesinin ardından elleri kelepçeli ve yalınayak yürüyerek bir çiftlik evine sığınan doktor İlkay Kırkaç, durumu jandarma ve eşi ile arkadaşını arayarak haber verdi.
Doktor İlkay Kırkaç’ı geldiklerinde yerinde bulamayan M. Üve Ö. B panikleyerek kredi kartları, aracın anahtarı, oyuncak silahı ve kar maskelerini rast gele attıktan sonra kiraladıkları aracı Çerkezköy’e getirdikleri ve dikkat çekmemek için yerine başka araç kiraladılar. Daha sonra bu aracıda ertesi gün teslim ettiler. Mustafa Üstek çekmiş olduğu paralardan bin TL’sini ÖB ye verdiğini ve geri kalan parayı ihtiyacı için kullandığını söyledi.

Doktor İlkay Kırkaç’ın verdiği bilgiler doğrultusunda eşkali belirlenen M.Ü Polis tarafından Çerkezköy’de yakalandı. Olayı Ö. B ile geçekleştirdiğini itiraf eden M. Ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde “Kredi kartını kötüye kullanma, silahlı kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle birden fazla kişi ile gece vakti yağma, cebir ve tehdit kullanarak hürriyetten yoksun kılma” iddiasıyla yargılanan sanıklar M. Ü ve Ö. Bya ceza yağdı.

Mahkemede yaptığından dolayı pişman olduğunu söyleyen sanık M.Ü ve Ö. B, amaçlarının zarar vermek olmadığını söyledi. Tanık ifadeleri ve avukatların savunmasının ardından mahkeme başkanı sanıklar M. Ü ve Ö. B’nın İlkay Kırkaç’a karşı silahla kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle birden fazla kişi ile gece vaktinde yağma suçunu işledikleri mahkemece sabit görüldüğünden ayrı ayrı 13 yıl hapis, sanıkların pişmanlık göstererek katılanın uğradığı zararı gidermeleri nedeniyle 1/3 oranında indirim yapılarak 8 yıl 8 ay, duruşmalarda ki iyi halleri nedeniylede 1/6 oranında indirilerek 7 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi.
Sanıklar M.Ü ve Ö. B’nın İlkay Kırkaç’a karşı cebir ve tehdit kullanarak birden fazla kişi ile silahla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu iştirak iradesiyle işledikleri mahkemece sabit görüldüğünden 2 yıl 6 ay, suçun birden fazla kişi tarafından birlikte silahla işlenmesi nedeniyle 1 kat arttırılarak 4 yıl 12 ay, duruşmalarda ki iyi halleri nedeniyle 1/6 oranında indirim yapılarak 4 yıl 2 ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verildi. Sanıklar M. Ü ve Ö. B toplamda ayrı ayrı 11 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasıyla cezalandırıldılar.
KAYNAK:ÇORLU GAZETESİ

Sultanköy Beldesinin su hattı onarıldı

Tekirdağ iline bağlı Marmaraereğlisi’ ilçesinin Sultanköy beldesinde yağmur ve kardan Değirmenköy’den gelen 25 km.lik içme suyu boru hattında arızalar meydana geldi. Arızalar boru patlaması olarak tespit edildi.
Sultanköy/Değirmenköy arasındaki 25 km. su boru hattında belediye ekipleri yaptıkları kontrollerde ana borularda su patlağı tespit ettiler.
Arızalı borular sökülerek yerine çelik borular döşendi. Su hattının bazı bölümlerindeki hat betonla takviye edildi.
BAŞKAN ERSİN ÇOLPAN, “GEREKLİ ONARIM YAPILARAK BELDEYE SU VERİLDİ”
Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan, “Bu yıl kışın şiddetli geçmesi nedeniyle beldemize su sağladığımız Değirmenköy içme suyu hattımızda önemli bir arıza meydana gelince bizleri zor duruma soktu. Ekiplerimiz 25 km.güzergahta kontrol yaparak arızalı bölgeyi tespit ettiler.
Bunun üzerine patlayan boru sökülerek, yerine çelik boru döşendi. Ayrıca arazideki boru hattımızın bir bölümünde betonla takviye yaptık.
Şu anda beldemizde su sıkıntısı yok. Yaz sezonunda boru hatlarımız ile su kuyularında bakım yapılarak yeni bir su kuyusunun açılmasını gerçekleştireceğiz” dedi.
HABER VE FOTO:Erdal ÖZCAN

Trakyada saklı cennet İğneada

Kömür ve çimento tozuyla değil, turizm ile kalkınmak istiyor!...
Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU’nun İğneada ile ilgili açıklamasını siz okurlarımızın dikkatlerine sunuyoruz:
“Kyoto, Kopenhag protokolleri hikaye. Önemli olan gündelik hayattaki uygulamalar. Kısa vadeli düşünce tarzı ve günü kurtarma anlayışı doğal kaynaklarımızı geri döndürülemeyecek bir şekilde yok ediyor. Buna ancak halk “dur” diyebilir. İğneadalılar işte bunu başardı!
Tüm Karadeniz balıkçıları için çok önemli bir avlanma bölgesi olan İğneada Körfezi ve kıta sahanlığı, biyolojik açıdan ülkemizin en önemli balık yatakları. Ama 2007'de Kırklareli'ne bağlı Vize İlçesi'nde kurulan bir çimento fabrikasının ürünlerini ihraç etmek için Körfez'e yapılması düşünülen liman inşaatı yöreyi, yılda 120 bin kamyonun çimento ve kömür tozu taşıyacağı bir sanayi bölgesine dönüştürecek. Bu limanın, yılda en az 175 adet 2-3 bin tonluk geminin giriş çıkış yapacağı bir sanayi limanına dönüşmesi, hem doğayı hem de bu doğadan geçimini sağlayan ve de olası yumuşak turizm gelişmesi içinde yeni geçim kaynakları bulacak insanları perişan edecek bir projeden öteye geçmeyecek.
Oysa Kültür ve Turizm Bakanlığı 2007 yazında İğneada bölgesini turizm alanı ilan etti, karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte bu gerçekler doğrultusunda hareket eden S.S. Limanköy Balıkçılar Kooperatifi, 2007'de, Edirne İdare Mahkemesi'nde liman inşaatına karşı dava açtı. Çünkü sadece balıkçılığa vereceği zararlar açısından bile son derece basiretsizce hazırlanan liman inşaatı Çevreye Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu yanlışlarla doluydu. Bu yanlışlardan sadece birkaçı şöyle:
ÇED Raporu'nun denizle ilgili bölümünde, burada yaşadığı varsayılan ve zikredilen balıkların birçoğu gerçekte Karadeniz'de bulunmuyor. Taşıma, yükleme ve boşaltma işlemleri sırasında hava kirliliği olmayacağı belirtilmesine karşın detaylı bir hesaplama yapılmamış. Kıyı doldurmaları, doğal dengeye büyük zarar veren işlemler olmasına karşılık raporda önemsenmemiş.
Deniz balıklarıyla ilgili değerlendirme yapılmamış. Oysa bölge birçok balık türünün beslenme ve üreme alanı. Deniz açısından son derece yetersiz kalan ÇED Raporu'nda, yapılacak dolgunun doğal zenginliğe etkisi yer almıyor. Tüm limanlarda yaşanan ve deniz ekosistemini olumsuz etkileyen sürekli ve ciddi bir tehdit niteliğindeki gemi kazaları ve olası petrol sızıntıları, ÇED Raporu'nda karşı önlemlerin alınmasıyla sanki tehlike değilmiş gibi gösteriliyor.
YAT TURİZMİ BAŞLATILABİLİR
Taşımacılığın başlamasıyla, varolan karayolu trafiğinin yüzde 38 düzeyinde artacağı, ağır taşıt sayısının ise bu günkünün 2,5 katına çıkacağı öngörülüyor. Ancak rapordaki trafik tahminleri yanıltıcı; ayrıca oluşacak trafik baskısının, çevre ve insanlara etkisi doğru biçimde incelenmemiş. Muhtemel tepkileri önlemek için deniz dolgusunda kullanılacak malzeme ve ocaklar hakkında da yanıltıcı bilgi verilmiş. Üç kişilik bilirkişi raporuyla, halihazırdaki ÇED Raporu'nun bilimsel hatalar ve eksiklerle dolu olduğu tespit edildiğinden, Edirne İdare mahkemesi 7 Aralık 2009'da, davacı S.S. Limanköy Balıkçılar Kooperatifi lehine karar verip ÇED Raporu'nu iptal etti.
Yıldız Dağları'nın eteklerindeki İğneada Beldesi ve Milli Parkı son yıllarda pek çok koruma ve kalkınma projesiyle mercek altına alındı. Ayrıca bölge, uzun-temiz kumsalları, Avrupa'nın en büyük subasar ormanlarıyla da turistik açıdan giderek artan bir ilgi odağı haline dönüşmekte. En önemlisi de Tuna Nehri'nden inen yatların önünden geçip gittiği, yat turizmi açısından da iyi değerlendirilmemiş bir sahil beldesi. S.S. Limanköy Balıkçılar Kooperatifi, limanlarının balıkçı barınağının yanı sıra uluslararası denizcileri kabul edebilecek bir yat limanı bölümüyle geliştirilmesini, karadaki hizmet binalarının iyileştirilmesini ve böylece gerek Limanköy'ün gerekse yörenin kalkınmasında örnek olacak, kaliteli bir yumuşak turizm çalışmasının başlatılmasını istiyor. Bence çok da iyi ediyor!
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Tekirdağda Heyelan sonrası yol onarım çalışmaları başladı.(

Tekirdağ İli merkez Dağyenicesi Köyünde meydana gelen heyelan sebebiyle kapanan yollarda İl Özel İdaresi ekiplerince onarım çalışmaları başladı.Tekirdağ il merkezine bağlı Dağyenice köyünde meydana gelen heyelan nedeni ile oluşan zararı gidermeye çalışan devlet 15 kamyon, 5 iş makinesi ve yaklaşık 30 kişilik bir ekip ile çalışıyor.
Aralıklı olarak küçük çapta heyelanların devam ettiği köyde ki çalışmaları İl Genel Sekreteri Mustafa Yel ve İl Genel Meclis Başkanı Münür Karaevli de yerinde incelediler. Yaklaşık 60-70 metrelik yolun yeniden düzenlenmesi için 100 kamyona yakın malzemenin getirildiği köy yolunda öğrenciler minibüsten inerek evlerine yürümek zorunda kalıyorlar.
550 nüfuslu köyün Muhtarı Özmettin Ulu devlet yetkililerine teşekkür ederken heyelanın devam ettiğini akşam düzelen yolun gece yeniden kapandığı ve kaydığını belirtti. Kavak ağaçlarının bile yan yattığı köye giden tek yolunda kapandığına değinen muhtar 4 gündür çalışıldığını vurguladı. 40 kadar öğrencinin zor şartlar altında okullarına gidebildiklerini ve bölge itibarı ile 5 yılda bir bu sorunu yaşadıklarının altını çizdi.
10 dönüm kadar yerin heyelan bölgesi olduğunu ve sürekli yağan yağmurlar nedeni ile toprak kaymalarının devam ettiğine dikkat çeken köy muhtarı kalıcı çözüm için yolun yenilenmesi gerektiğini işaret etti. Eski yolda meydana gelen trafik kazaları nedeni ile köyden 4 can verdiklerini hatırlatan muhtar Özmettin Ulu; medya mensuplarına toprak kaymalarını gösterdi. Köylüler ile birlikte yol çalışmalarına devam eden yetkililer ise yolun bir an önce hizmete girmesi için çalışıldığının altını çizdiler.

HIRSIZLAR BU KEZ DE GAZETE BÜROSUNA GİRDİ

Çorlu`da haftalık gazete olarak yayın yapan Babıali gazetesinin bürosuna hırsız girdi.
Çorlu`da son zamanlarda yaşanan hırsızlık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Muhittin mahallesi Aslan sokak üzerinde, Hancılar pasajının 2. katında bulunan Babıali gazetesinin bürosuna giren hırsızlar büroda bulunan 1 adet bilgisayarı alarak kayıplara karıştı. Sabah gazeteye gelince kapının açık olduğunu gören GazeteYetkilisi Tarık Yıs durumu Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Taş`ın da bizzat takip ettiği olay da olay yeri inceleme ekipleri gerekli incelemeleri yaptı. Pasajda bulunan güvenlik kameraları görüntülerini de inceleme altına alan ekipler hırsızları yakalamak için çalışmalar başlattı. Gazetenin İmtiyaz Sahibi Faruk Yıs konuya ilişkin olarak yaptığı açıklama da “Son zamanlarda sıklıkla meydana gelen hırsızlık olaylarının ardından bizde nasibimizi aldık. Dileğimiz her ne kadar bir daha böyle olayların tecelli etmemesi olsa da, maalesef ki böyle adice bir duruma maruz kaldık. Bunun adı cehalettir. Emniyet mensuplarımıza olan inancımız tamdır. Dedi.

Kan Bağışı Kampanyası başladı…

Keşan Belediye Başkanlığı ile Edirne Kızılay kan Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen Kan Bağışı kampanyası başladı.
Saat 11.00’de Köşk Düğün Salonu’nda başlayan ve Dr. Mert Boztaş, Hemşireler Melek Albayrak, Yasemin Açık, Sezer Çorbanlar ile Şoför Mustafa Ergin’in görev yaptığı kampanya saat 16.00’da sona erdi.
Kampanyanın ilk gününde toplam 45 kişi kan bağışında bulundu. Kampanya bugün ve yarın 11.00-16.00 saatleri arasında devam edecek.

EMİTT FUARI’NA KATKISI OLANLARA PLAKETLERİ VERİLDİ…

Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar’da, EMİTT’e en büyük katkıyı sağlayan ve Kent Konseyi’ne bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a plaket verdi.
11-14 Şubat 2010 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 14.EMİTT Fuarı’nda açılan Keşan-Enez-İpsala Standına katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara dün (17.02.2010) Keşan Belediyesi’nce plaket verildi.
Saat 12.00’de Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Küçükkarakaş, Cemil Kılavuz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir, Keşan Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldılar.
Toplantıda açış konuşmasını yapan Özcan, Keşan Belediyesi olarak 3 yıldan bu yana EMİTT Fuarı’na Keşan-Enez ve İpsala olarak bölgeyi temsilen katıldıklarını belirterek “Bu yılki fuara gerçekten bölgemizdeki kurumların büyük destek sağladığını gözlemledik. Standımız 4 gün boyunca bölgemizin tanıtımı anlamında büyük bir işlevi yerine getirdi. Bu arada dün bana ulaşan bilgiye göre standımız fuara katılan il ve ilçe stantları arasında en iyi 3.stand seçilmiş. Bu da bizi ayrıca çok mutlu etti. O kadar il ve ilçenin arasında 3. olmak çok önemli. Bu başarıda bu organizasyona destek veren herkesin payı var. Ben bu nedenle başta Mustafa İşçimen kardeşim olmak üzere bu fuara destek veren tüm kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonraki yıllarda bu fuara daha iyi bir şekilde daha geniş bir katılımla katılarak bölgemizi çok daha iyi temsil etmemiz gerekiyor. Her ne kadar bazı çevreler bu tür organizasyonları boşa harcanan paralar olarak görse ve eleştirse de ben bu tür organizasyonlara harcanan paraların boşa gittiğine inanmıyorum. Bir yörenin tanıtılması anlamında bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu anlamamız gerekiyor” dedi.
Özcan’dan sonra söz alan Keşan Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar’da şunları söyledi. “14. EMİTT Fuarı’nda Keşan-Enez ve İpsala olarak açtığımız stand gerçekten büyük bir beğeni topladı.
4 gün boyunca standımızı binlerce ziyaretçi gezerek bölgemiz hakkında bilgi aldı ve Saros’u öğrendi.
Keşan Kent Konseyi Turizm çalışma Grubu olarak bu fuara bizlerde gerekli katkıyı sağlamaya çalıştık. Ben de bu çalışma grubunda gönüllü olarak çalışan tüm arkadaşlarıma Kent Konseyi Başkanı olarak teşekkür ederim.
Ben bu arada gelecek yıllarda katılacağımız EMİTT Fuarı’nda Edirne Saros Turizm Altyapı birliği üyesi belediyelerimizin, Keşan’daki tüm esnaf odalarımızın, Enez ve Keşan’daki sahil köy muhtarlarımız ile mahalle muhtarlarımızın ve Mecidiye ve Çamlıca Belediyelerimizin de bu çalışma içersinde yer almasının bu konuya daha büyük katkı vereceğine inanıyorum.
Bu vesileyle bu yılki fuarımıza en büyük desteği sağlayan Keşan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özcan’a ve katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara ile Keşanlı sanatçı kardeşimiz Serkan Çağrı’ya ve değerli basınımıza Kent Konseyi ve Turizm çalışma Grubu adına teşekkürlerimi sunarım.
Şimdi Kent Konseyi Yürütme Kurulumuz adına Keşan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özcan’a da bir teşekkür plaketi sunacağım”
Kalfalar’dan sonra söz alan Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İşçimen’de, 14. EMİTT Fuarı’nın bölgenin tanıtımına büyük katkı sağladığını ve bu fuara bundan sonraki yıl daha büyük bir stand ve daha çok katılımcının desteği ile katılınması gerektiğini belirterek bu fuara en büyük desteği sağlayan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür etti.
Keşan Ticaret Borsası Başkanı Ender Mağden’de, EMİTT Fuarı’na katıldığını ve orada bölge adına yaşanan güzelliği gördüğünü belirterek “Bu güzelliği yaşadık ama burada en büyük pay sayın belediye başkanımızın oldu. Ben kendisine bu nedenle teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda kurum ve kuruluşlarımızın da bu etkinliğe daha fazla destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Standımız bölgemizin tanıtımına bence çok büyük bir katkı sağladı. Burada ayrıca bir çok ünlüyü de standımızda ağırladık. Ben de bu fuara en büyük katkıyı sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet özcan’a teşekkürlerimi iletiyorum”dedi.
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin beyazı da yaptığı konuşmada, EMİTT Fuarı’nın ilçemiz ve bölgenin tanıtımına büyük katkılar sağladığını belirterek “bu fuara en büyük katkıyı sağlayan sayın belediye başkanımız Mehmet Özcan’a teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Volkan Kuru da yaptığı açıklamada bu fuar ile ilgili olarak firmaların kış döneminde işlerinin çok iyi olmadığını belirterek, “Bence bundan sonra EMİTT Fuarı çalışmaları yazın da devam etmeli. Çünkü yazın işyerlerimizden para yardımı almak çok daha kolay olur.Çünkü o dönemde işyerlerimizin işleri biraz daha iyi oluyor” dedi.
Kalfalar’da Turizm Çalışma Grubu’nun EMİTT’le ilgili çalışmalarına ara vermeksizin devam edeceğini belirterek “Bu grupta yer almak isteyen herkesi Kent Konseyi Sekreterimiz Nilay Gümülcineli Yazgılı’ya başvurabilir” dedi.
Daha sonra 2011 yılında yapılması düşünülen Yel Değirmenleri ve Enez Kalesi Figürünü andıran standın tasarımı da katılımcılara sunuldu.
Konuşmaların ardından Keşan Belediye başkanı Mehmet Özcan, teşekkür belgelerini takdim etti.
Son olarak da Keşan Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar, bugüne kadar Kent Konseyi’ne ve EMİTT Fuarı’na yaptığı katkılar nedeniyle Kent Konseyi adına Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a bir plaket takdim etti.
PLAKET VERİLEN KURUM VE KURULUŞLAR
EMİTT Fuarı’na katkıları nedeniyle Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından plaket verilen kurum ve kuruluşlar ile kişiler de şöyle ;
Enez Belediye Başkanlığı
Bayram Ali Kalfalar-Keşan Kent Konseyi Başkanı
Hüseyin Çakmak- Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi
Selma Sucuka-Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi
Nedim İşlek- Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi
Özcan Yavaş- Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi
Erol Orta- Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi
Sadi Kuru-Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi
Raif Perçin-Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi
Mustafa İşçimen- Keşan Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Üyesi
Enver Yüksekdağ- Keşan Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Üyesi
Mustafa Helvacıoğlu- Keşan Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Üyesi
Murat Arıkan- Keşan Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Üyesi
Cüneyt Yüksekdağ- Keşan Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Üyesi
Bora Ecevit Göksel- Keşan Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Üyesi
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası
Keşan Ticaret Borsası
Saros Körfezi Turizm Otelciler Otelciler Yatırımcılar Derneği
Serkan Çağrı
Keşan Belediyesi Çağdaş Kadınlar Halk Oyunları Ekibi
Lalacık Halk Oyunları Ekibi
Tolga Mercan
Keçeciler Ltd.Şti.
Erbal Total Petrol
Keşan Birlik
Truva Seyahat
Cem Market
Özel Keşan Hastanesi
Çamlıbel Restaurant
Özen Et Lokantası
Ensaray İnşaat
Arda İnşaat
İşçimen Hotel
Çetin Butik Hotel
Erikli Hotel
Dost Hotel
Adil Topçuoğlu (Stanttaki maket Köyün Mimarı)
Ahmet Uz (İbrice Dalış merkezi)
BELEDİYE 8 MART’TA ETKİNLİK DÜZENLEYECEK
Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, bu toplantı sonrasında yaptığı açıklama Keşan Belediyesi’nin bu yılki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir program hazırladığını belirterek “Bu çerçevede Belediye Pasajı’nda 3 Mart 2010 Çarşamba günü “Üretken Eller” adlı kermes açılacak. Yine aynı gün aynı yerde “Kadın ve Yaşam “ konulu Fotoğraf Sergisi, 4 Mart 2010 Perşembe günü Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Şükran Soner’in katılacağı bir panel ve 8 Mart 2010 Pazartesi günü de Kadınlara Yönelik Çay Partisi, Müzik, Şiir Dinletisi ve Keşan belediyesi Çağdaş Kadınlar halk Oyunları Ekibi gösteriler sunacaktır. Bu programla ilgili saatle netleştiğinde program daha detaylı bir şekilde sayın basınımız aracılığı ile kamuoyuna duyurulacaktır” dedi.

Yapay Resif Proje Çalışması start aldı…

Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) tarafından yaptırılacak olan Yapay Resif Proejesi için start verildi.
Önceki gün Erikli’ye gelen Kadıköy Su Araştırma Merkezi Eğitmeni Ve Proje Gönüllü Danışmanı Savaş Yapman ile İzmir Ege Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Prof.Dr. Altan Lök, Yardımcı Doçent Dr.Ali Ulaş,Araştırma Görevlisi Aytaç Özgül burada Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar ve Mecidiye Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Selahattin Gürselli ve Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İşçimen ,Başkan Yardımcısı Enver Yüksekdağ, Yönetim Kurulu Üyesi Selim Dost ve İbrice Dalış Merkezi’nden Ahmet Uz ile İşçimen Otel’de bir araya geldiler.
Burada konuşan Lök, Saros Körfezi’ne yapılması düşünülen Yapay Resif Projesi çalışmalarına başlamak üzere bölgeye geldiklerini belirterek “ESTAB’ın bu projeye sahip çıkması bölge turizminin ve dalış turizminin gelişmesi açısından çok önemlidir. Biz burada yapacağımız çalışmalarla Yapay Resif Projesi’nin uygulamaya konulacağı alanları belirlemeye çalışacağız. Bu arada ESTAB Başkanı ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Selahattin Gürselli, Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İşçimen’in de bu projenin yanında olması nedeniyle kendilerine teşekkür ederim. Bu tür çalışmalarda genelde yerel yönetimler daha çok destek veriyor. Bizler burada iki gün süre ile çalışarak Projeyi hazırlayıp ESTAB’a sunacağız. Bu projenin incelenmesi ve kabul edilmesinden sonra Yapay Resif’le ilgili çalışmalara başlayacağız.Bu projede ayrıca dünyada ilk kez uygulanacak olan bir tarih müzesi yapılacak. Bu müzede Çanakkale Savaşlarını simgeleyen motifler de yer alacak. Bu müzenin dalıcılar tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.” dedi.
Lök’ten sonra söz alan Ali Ulaş’ta çeşitli ülkelerde ve Türkiye’de yapılan Yapay Resif Projesi ile ilgili bir sunum gerçekleştirerek katılımcılara bu konuda bilgi sundu.
Ulaş’tan sonra söz alan Özgül’de kendisinin uyguladığı Mercan Projesi hakkında sunum yaparak katılımcılara bilgi verdi.
Son olarak Ahmet Uz’un Saros’ da son iki ay içersinde çektiği su altı güzelliklerini sunan fotoğraf sunumu gerçekleştirildi.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, ESTAB olarak bölge turizmine ve dalış turizmine katkısı olacak bu projeye destek verdiklerini belirterek “Bu konuda uzman kişilerle ve bilimsel anlamda bir çalışma yürütmek istedik ve bu anlamda Türkiye’de önemli isimlerden biri olan Sayın Altan Lök ve ekibini bu konuda çalışmalarda bulunmak üzere bölgemize davet ettik. Kendileri de sağ olsunlar bizleri kırmayarak bu çalışmaları başlatmak üzere ilçemize geldiler. Burada yapacakları çalışmanın ardından projeyi bize sunacaklar. Ayrıca bu proje içersinde sunulacak dünyadaki ilk olan Tarihi Sualtı Müzesi de bu projeye ayrı bir renk katacak” şeklinde konuştu.
Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar’da bu Yapay Resif Projesi’nin bölge için önemini çok iyi anlamak gerektiğini belirterek “Bu projeye herkesin ve özellikle bölgedeki yerel halkın ve bu işlerle ilgili olan her kurumun sahip çıkması gerekmektedir” dedi.
EKİP DÜN DE SAROS’A 3 DALIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ.
Bu proje kapsamında bölgemize gelen Altan Lök, Ali Ulaş, Aytaç Özgül, İbrice Dalış merkezi’nden Ahmet uz ve Kadıköy Su Araştırma Merkezi Eğitmeni Savaş Yapman dün (17.02.2010) bölgede dalış yaparak alan tespiti çalışmalarında bulundular.
Ekip, bölgede de çalışmalarını sürdürecek.

DOĞAN, TEKEL İŞÇİSİ, DİRENİŞİN SİMGESİ” OLDU…

Haber: Metin KARAKUŞ
Kırklareli Cam Sanayii Kristal İş Sendikası Disiplin Kurulu Başkanı Ersay Doğan, 66 gündür direnişte olan Tekel İşçilerinin, Türkiye’de direnişin simgesi olduğunu belirtti.
Disiplin Kurulu Başkanı Doğan, konu ile ilgili Gazetemiz Muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“66 gündür bir direniş sürüyor bu ülkede. Tekel işçileri direniyor. Tekel işçileri her türlü zorluğa, siyasal iktidarın her türlü baskısına karşı 66 gündür onurlu bir şekilde direniyorlar. Yüreği insandan, emekten yana atan herkesin bildiği, söylediği bir söz var artık; “TEKEL İŞÇİSİ, DİRENİŞİN SİMGESİ “ Tekel işçilerinin başına gelmiş olanlar ülkemizde yıllardır dayatılmış olan özelleştirme politikalarının kaçınılmaz sonucudur. Özelleştirmenin doğuracağı sorunlar yalnız Tekel işçileriyle sınırlı kalmayacak, topyekûn hepimizi, tüm işçi sınıfını kapsayacaktır. İş—aş sorunu siyasal iktidar sorunundan ayrı düşünülemez. Bizler işçiler olarak, esnaflar olarak, çiftçiler olarak, kısacası halk olarak bu sorunun çözümünü, siyasal arenada emekten ve sosyal adaletten yana bir iktidar oluşumuna bağlı olduğunu görmek durumundayız. Günün siyasal iktidarı yani AKP işçilerin bizlerin talepleri karşısında duyarsız kalmaktadır. Ülkemizin içinde bulunduğu işsizlik ve ekonomik durumun bilincindeyiz. Bizlerde isteriz ki ülkemiz işsizliğin olmadığı refah içinde bir ülke olsun. İnsanlarımız meydanlarda hak aramasın. İsteriz ki devletin insanlarına haklarını sonuna kadar verdiğine inanan bir toplum olsun. Buna bağlı olarak 4-C Tekel işçilerine ve daha önce başka emekçilere reva görülen 4-C uygulamasının kamuoyu tarafından iyi bilinmesi gerekmektedir. 4-C uygulaması ile çalışan önemli ölçüde gelir kaybına uğramakta yanı sıra sosyal haklar açısından da önemli kayıplar yaşamaktadır. 4-C eşittir kölelikte diyebiliriz. 4-C uygulaması sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyet’inin vatandaşlarına reva gördüğü bir uygulama olamaz. Tekel işçilerinin mücadelesi sadece onların mücadelesi değildir. Bu mücadele hepimizin mücadelesidir. Şimdi işine, aşına sahip çıkan TEKEL işçileri ile bütünleşerek, mücadele etme zamanıdır. Son olarak sizlerle Tokat’tan bir Tekel işçisi, arkadaşımızın güzel bir o kadar da anlam taşıyan şiirini paylaşmak istiyorum.”
Varsın yansın bu bedenim, ciğerim,
Sadece hakkıma boyun eğerim,
Bu yol bana ölüm olsa vazgeçmem.
Özlük haklarıma kazık attırmam,
Onurumu pazarlarda sattırmam,
Emeğin aşına zehir kattırmam,
Bu yol bana ölüm olsa vazgeçmem.
4C denen illet beni alacak,
Sefalete köleliğe salacak,
Vicdansızlar bana ağa olacak,
Bu yol bana ölüm olsa vazgeçmem.
Davamız kucaklar burada herkesi,
Alevisi, Lazı, Kürdü, Çerkezi,
Kızılaydır açılımın merkezi,
Bu yol bana ölüm olsa vazgeçmem.
Yasal mücadele hakkımdır benim,
Haram yiyenlerden değil ki tenim,
Emek deryasında yüzecek gemim,
Bu yol bana ölüm olsa vazgeçmem.

AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ AÇIYOR…

Haber: Metin KARAKUŞ
AK Parti Babaeski İlçe Başkanı Harita Mühendisi Yusuf Vehbi Tamerol, “AK Parti Genel Merkezi tarafından Edirne’de Siyaset Akademisi’nin” açılacağını belirtti.
Parti binasında bir açıklama yapan İlçe Başkanı Tamerol, konu ile ilgili muhabirimize şunları söyledi.
“Akademik çalışmalarla ilgili konular siyaset, sanat ve bilim dünyasının değerli uzmanları tarafından anlatılacaktır. Siyaset Akademisi çalışmalarına AK Partili olma şartı aranmaksızın herkes katılabilecektir. Çalışmalar Mart–2010 ayı başında başlayacaktır. Çalışmaların nihayetinde yapılacak sınav neticesinde katılanlara sertifika verilecektir. İlk üçe girenlerin sertifikalarının Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmesi düşünülmektedir. Siyasete ilgi duyan ve siyasi konularla ilgili bilgilerini arttırmak isteyen tüm Babaeskilileri bekliyoruz. Gerekli bilgi AK Parti Babaeski İlçe Başkanlığımızdan alınabilir. Bize ulaşabileceğiniz irtibat telefonlarımız ise 0533 6696990 ve 0542 6539919’dur.”

CHP’DE, BELDE YÖNETİM KURULU SEÇİMLERİ TAMAMLANDI

Haber: Metin KARAKUŞ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Babaeski İlçe Başkanlığı, Kongre süreci içerisinde gerçekleştirdiği Belde örgütlerinin, Yönetim Kurulu Seçimlerini tamamladı.
Geçtiğimiz günlerde CHP İlçe Başkanlığınca yapılan Belde Örgütü Seçimlerinde, Başkan, Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyelerin isimleri belirlendi.
Buna göre; CHP Alpullu Beldesi Başkanlığına Sedat Akgöl seçilirken, Yönetim Kurulu Üyeleri ise Güler Uysal, Osman Dal, Mehmet Bilir, Ümit Erenler, Metin Arıcan ve Soykan Aday’dan oluştu.
CHP Büyük Mandıra Beldesi Başkanlığına Hasan Sevim Sert seçilirken, Yönetim Kurulu Üyeleri ise A.Burak Doğan, İsmail Bölgen, Ali Yücel Atalay, Ersan Çölgeçen, Hüseyin Çetinkaya ve Mustafa Bilek’ten oluştu.
CHP Sinanlı Beldesi Başkanlığına İlhan Koç seçilirken, Yönetim Kurulu Üyeleri ise Kenan Oral, Cemalettin Kır, Arif Gülfidan ve Bedrettin Kenar’dan oluştu.
CHP Karahalil Beldesi Başkanlığına Gürkan Gündağ seçilirken, Yönetim Kurulu Üyeleri ise Birol Pekova, Levent Saka, Gürcan Esen, Reyhan Sayan, Ragup Yavuz ve Hamza Yılmaz’dan oluştu.
Bu konuda CHP Babaeski İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel ile konuştuk.
Altınel, yaptığı açıklamada muhabirimize şunları söyledi; “Belde Örgütlerimizi de oluşturduk. Dört beldeye dört altın adam seçtik. Hepsi de bulundukları yerde saygınlığı olan insanlardır. Bundan sonra belde belde, köy köy dolaşarak halkımıza projelerimizi anlatacağız. Genel Seçim’e hazırlanacağız. Ülkemizi AK Parti iktidarından kurtarmak için hep birlikte çalışacağız. Biz halkımızın gücüne ve sağduyusuna güveniyoruz. Ülkemizi bölünmekten ve geriliğe teslim olmaktan kurtarmak CHP’nin asil görevidir.”

Geri Dönüşüm Firmalarıyla Sözleşme Uzatıldı

Çorlu Belediyesi’nin ambalaj atıkları yönetim planı 3 yıl süreyle uzatıldı.
Çorlu’da ambalaj atıklarının toplayan geri dönüşüm lisanslı 5 firmayla sözleşmeler uzatıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, Temizlik İşleri Müdürü Ünal Nişancı ve geri dönüşüm firmalarının temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda ambalaj atıklarının toplanmasıyla ilgili sözleşme atılan imzalarla 3 yıl süreyle uzatıldı.
Çorlu Belediyesi ve geri dönüşüm firmaları arasında yapılan sözleşme gereği, belediye mücavir alanı içerisinde bulunan ambalaj atıkları toplanyor. Kâğıt, karton, plastik, metal ve cam malzemelerinden oluşan ambalaj atıklarının toplanarak çevre kirliliğinin önüne geçilirken, bu maddelerin yeniden üretimde kullanılmasıyla ekonomiye katkı sağlanıyor. Ayrıca katı atık bertaraf alanında toplanan çöp miktarı azaltılarak, çöp toplama alanının kullanım süresi uzatılıyor.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Kumyol Caddesi’nde Yama Yapıldı

Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi’ne bağlı ekipler yağmur ve kar yağışından dolayı bozulan yolları onarmaya devam ediyor.
Şehiriçi trafiğinde önemli bir yere sahip olan Kumyol Caddesi’nde bozulan yerlere kilit taşı döşeyerek onardı. Yağmur ve kar suyundan etkilenmeyen kilit taşlarının döşenmesiyle kış aylarının olumsuz etkilerinin giderilmesi yönünde çalışmalar yürütülüyor.
Öte yandan ilçenin çeşitli mahallelerde işlek cadde ve anayollarda bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Ergül: Tek Çatı Altında Birleşmeliyiz

Çorlu Elektrikçiler Derneği (Ç.E.D.) Başkanı Semih Ergül elektrik firmalarının büyük küçük gözetmeksizin tek çatı altında toplanmaları gerektiğini söyledi.
Ergül sözlerine şöyle devam etti;derneğimiz Çorlu’da faaliyet gösteren yüzü aşkın elektrik firmasının katılımıyla kuruldu.Dernek olarak her geçen gün katılan yeni firmalarla büyüyüp güçleniyoruz.Amacımız mesleki sorunlarımızın çözüm yollarını bulup çözüm üretmektir.
Üyelerimiz aynı zamanda Çorlu Ticaret Odası,Çorlu Küçük Esnaflar ve Sanatkarlar Odası ve Çorlu Madeni Eşya ve Elektrikli Ev Aletleri Odasına kayıtlıdır dedi.
Oda Seçimlerinde Etkin Olacağız
Ç.E.D.olarak üyelerimizin bağlı bulunduğu oda seçimlerinde aktif rol oynayıp üyelerimizi yalnız bırakmayacağız dedik ve bunun en güzel örneğini 30 Ocak 2010 tarihinde ticaret odası toplantı salonunda yapılan 232 üyenin katılıp oy kullandığı Çorlu Madeni Eşya ve Elektrikli Ev Aletleri odası seçimlerinde gösterdik.Aynı zamanda derneğimize üye olan Rüstem Duman verdiğimiz destekle mevcut başkan Hüseyin Aslan’ı 25 oy farkla 126 oy alarak geçmeyi başarıp Çorlu Madeni Eşya ve Elektrikli Ev Aletleri odası başkanı olmuştur.Bizde derneğimiz olarak Rüstem Duman’ı can-ı gönülden tebrik eder ve her zaman yanlarında olacağımızı bir kere daha beyan ederiz.
Sırada Çorlu Küçük Esnaflar ve Sanatkarlar Odası Seçimleri Var
Dernek olarak 28 Şubat 2010 Pazar günü yapılacak Çorlu Küçük Esnaflar ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde mevcut başkan Feyzullah Aktepe’yi destekleme kararı aldıklarını ifade eden Ergül,odamız ve Çorlumuz için faydalı olacağına inandığımız ekiplerin yanında olmaya devam edeceklerini söyleyerek sözlerini tamamladı.

Çorlu TEMA`dan Gönül Dostları Gecesi

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Çorlu Gönüllü Temsilciliği tarafından geleneksel hale dönüştürülen ‘Gönül Dostları Gecesi’ bu yıl da yapılacak. TEMA Çorlu Gönüllü Temsilcisi Ahmet Cömert, TEMA Çorlu Temsilciliği olarak her yıl düzenledikleri ve geleneksel hale getirdikleri Gönül Dostları Dayanışma Gecesi`ni bu yıl 27 Şubat 2010 Cumartesi gecesi yapacaklarını söyledi. TEMA`da gönüllülüğün esas olduğunun altını çizen Cömert; “TEMA Vakfına gönül veren dostlarımızla her yıl düzenlediğimiz bu gecede bir araya geliyoruz. Bu yıl önceki yıllara oranla daha geniş katılımlı bir gece düzenleyeceğiz. Emlak Konutları`nda yer alan Arda Restoran`da yapılacak olan geceye katılmak isteyenler TEMA Çorlu Temsilciliği`ne başvurabilirler. TEMA üyeleri ile irtibata geçebilirler” dedi.

Çorluda 10 Günde 4 Market Soygunu

Çorlu’da son günlerde yaşanan hırsızlık ve soygun olaylarının artması vatandaşları endişelendiriyor.

Yaklaşık 10 günde Çorlu’da bulunan zincir market şubelerinden 3 ayrı soygun yaşanması, bir markette de soygun girişiminde bulunulması dikkat çekti. Soygunların hemen hemen aynı saatlerde yaşanması ise dikkat çeken bir başka konu oldu.
Çorlu’da marketlerin şubelerine dadanan hırsızlar son 10 gün içerisinde 3 soygun gerçekleştirdi bir markette de soygun girişiminde bulundu. Kimliği belirsiz bir kişi önceki gün Derinyol Sokak üzerinde bulunan bir marketi soyarken, Sağlık Mahallesi’nde ki bir markette ise soygun girişimi yaşandı. Son olarak önceki gece ise yine zincir marketlerden birinin Adnan Kahveci Caddesi üzerindeki şubesine gelen kişi, müşteri gibi girdiği markette önce margarin aldı. Daha sonra kasaya yönelen ve müşterilerin gitmesini bekleyen zanlı, kasiyer H.T.’ye kasayı açtırdı. Daha sonra kasadaki 600 TL’yi alan zanlı kayıplara karıştı.
Kısa sürede olay yerine ulaşan polis ekipleri market içerisinde ve çevresinde inceleme yaptı. Güvenlik kamerası görüntülerini de inceleyen polisler, eşkali belirlenen soygun zanlısını yakalamak için geniş çaplı arama başlattılar. Şüpheli şahıslar üzerinde kimlik kontrolü de gerçekleştiren polislerin aramalarından henüz sonuç elde edilemedi. Diğer yandan İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Taş da olay yerine gelerek bilgiler aldı.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

40 BİN DEKAR TARIM ALANI ZARAR GÖRDÜ

HABER VE FOTO.Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy: “Sel felaketinde mağdur olan 50 kişi kepçelerle kurtarıldı, 4 bin dekar alan tarım alan sular altında kaldı”
Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, Lüleburgaz’da sel felaketinde İstasyon Mahallesi’nde ve set boyunda evlerinde mahsur kalan 50 kişinin yapılan çalışmalarla kurtarıldığını söyledi.
Gürsoy, yaptığı açıklamada, bazı köylerde de su baskınları olduğunu, Tatarköy, Karaağaç ve Celaliye köylerinin de selden etkilendiğini ve toplamda 4 bin dekar tarım alanının zarar gördüğünü söyledi.

Türkiye’nin enerji politikaları tartışıldı

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu’nun düzenlediği “Türkiye’nin enerji politikaları ve Trakya” konulu panel yapıldı.
Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi’ndeki panele, Kırklareli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ekmekçi, HEAŞ Genel Müdürü Abdürrzak Katırcıoğlu, TPAO Trakya Bölge Müdürü Adnan Eroğlu, Zorlu Enerji Genel Müdürü yardımcısı Serhat Şimşek konuşmacı olarak katıldı.
Açılış konuşmasını Lüleburgaz MYO Selçuk Noğay’ın yaptığı panelde söz alan Kırklareli üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, üniversitenin toplumdan ayrı olarak düşünülemeyeceğini, toplumla birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Aykaç. “Lüleburgaz MYO’nun kendi yöresinden başlayarak bünyesindeki bilim adamlarının fikirlerini belirtmesi ve bunlar bu gibi ortamlarda paylaşmaları önemlidir” dedi.
Panelde, enerjinin artan önemi ve ekonomik boyutu üzerinde duruldu.
Panele, Lüleburgaz Kaymakam Lütfullah Gürsoy, Belediye Başkanı Emin Halebak, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof .Dr. Mustafa Aykaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Lüleburgaz MYO Müdürü Selçuk Noğay ve Lüleburgaz MYO öğrencileri katıldı.

Tansel Barış sözde soykırım iddialarını sordu

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi.
Barış, Erdoğan tarafından yanıtlanması üzere şu soruları yöneltti:
1) İsviçre’de sözde ermeni soykırımı iddialarını reddettikleri için, İşçi Partisi Avrupa Temsilcisi Ali Mercan’a konuşmasından dolayı, Zürih Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ethem Kayalı ve Bern Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hasan Kemahlı’yı da “toplantı düzenlemek” ten dolayı bu Üç Türk Vatandaşımızın, Zürih Yüksek Mahkemesince mahkûm edilerek cezalandırıldığına yönelik basınımızda çıkan haberler doğru mudur?
2) Doğru ise; sözde ermeni soykırımı iddialarını reddetmeleri nedeni ile Zürih Yüksek Mahkemesinde yargılanmaları sırasında Üç Türk Vatandaşlarımızın savunması aşamasında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sahip çıkılmış mıdır?
3) Zürih Yüksek Mahkemesi’nin vermiş olduğu sözde soykırım iddialarını reddeden Vatandaşlarımıza verilen mahkûmiyet kararı karşısında, İsviçre Devleti nezdinde girişimde bulunulmuş mudur?
4) İsviçre Devleti nezdinde herhangi bir girişimde bulunulması ise; Zürih Yüksek Mahkemesinin vermiş olduğu mahkûmiyet kararı karşısında suskun kalmak, kararın kabulü anlamına gelmez mi?

AKP KIRKLARELİ MİLLETVEKİLİ AHMET GÖKHAN SARIÇAM: “TEKEL KONUSUNDA VATANDAŞLAR DOĞRU BİLGİLENDİRMELİDİR”


HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Tekel işçilerinin eylemi konusunda aklıselim olmayı tavsiye edenler ve fırsattan istifade etmeye çalışanlar olduğunu, Tekel eylemi konusunda vatandaşların doğru bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.
Sarıçam, yaptığı yazıl açıklamada: “AK Parti’ye muhalif olduğu için, yapılan her şeye karşı olumsuz yaklaşım gösteren kesimlerin bu konuya da aynı yaklaşımı göstermeleri aslında pek de sürpriz olmamıştır. Bu noktada üzücü olan durum; siyasi rant peşinde olan kişilerce yapılan popülist eylem ve söylemler, toplumda bilgi kirliliği yaratmış, duygusal bir yapıya sahip halkımızın bir kısmında da zihin karışıklığı meydana gelmiştir” dedi.
Özelleştirmelerin 21.yüzyılın iktisadi gerçeği olduğunu dile getiren Sarıçam, AK Parti iktidarının, bütün özelleştirme çalışmalarının şeffaf ve hakkaniyetli olması hususunda azami gayreti göstermiş olduğunu, hiçbir vatandaşın mağdur olmaması ve çalışanların işsiz kalmaması amacıyla her türlü yasal tedbirin alındığını bildirdi.
Sarıçam açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hükümetimiz tarafından 2010 yılı için yapılan değerlendirmeler sonucunda; 4/C statüsünde çalışan tüm personelin maaşları iyileştirilerek, ortalama yüzde 15.8 oranında arttırılmıştır. Ücretler; İlköğretim mezunlarına 658 TL.’den 772 TL.’ye, Lise mezunlarına 739 TL:’den 856 TL.’ye, Yükseköğretim mezunlarına 820 TL.’den 938 TL.ye çıkarılmıştır. Sözleşme süresi 10 aydan 11 aya çıkarılarak, böylece ilave bir maaşla birlikte maaşlardaki toplam artış oranı ortalama yüzde 27 olmuştur. Yine bu personele; Fiilen çalışılan her ay için verilen 1 günlük ücretli izin süresi 2 güne çıkarılmak suretiyle 11 ayda toplam 22 güne, çalıştıkları her 4 ay için 2 günü geçmemek üzere verilen ücretli hastalık izni, yılda 30 güne çıkarılmıştır. Tüm bu iyileştirmelerin yanı sıra; bu kapsamda çalışan insanlarımızın talepleri de dikkate alınarak diğer statülerde çalışan memurlar, sözleşmeli personel ve kıdem tazminatı hakkına sahip işçiler de olduğu gibi geçici personele de iş sonu tazminatı ödenecektir. Bu statüde çalışan personele çalıştığı her bir yıl için sözleşmesinin fesih tarihindeki brüt aylık ücretleri tutarında iş sonu tazminatı ödenmesi karar altına alınmıştır. Bir diğer husus da 4/C statüsüne geçiş için başvuran işçilerimizin öncelikle en son çalıştıkları illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilecek olmalarıdır. 4/C statüsünde istihdam edilen diğer işçilerle birlikte Tekel işçilerinin durumlarını açıklayan bu bilgiler ışığında, konunun daha sağlıklı değerlendirileceğini umuyorum”
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...