***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Şubat 2010 Çarşamba

Yapay Resif Proje Çalışması start aldı…

Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) tarafından yaptırılacak olan Yapay Resif Proejesi için start verildi.
Önceki gün Erikli’ye gelen Kadıköy Su Araştırma Merkezi Eğitmeni Ve Proje Gönüllü Danışmanı Savaş Yapman ile İzmir Ege Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Prof.Dr. Altan Lök, Yardımcı Doçent Dr.Ali Ulaş,Araştırma Görevlisi Aytaç Özgül burada Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar ve Mecidiye Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Selahattin Gürselli ve Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İşçimen ,Başkan Yardımcısı Enver Yüksekdağ, Yönetim Kurulu Üyesi Selim Dost ve İbrice Dalış Merkezi’nden Ahmet Uz ile İşçimen Otel’de bir araya geldiler.
Burada konuşan Lök, Saros Körfezi’ne yapılması düşünülen Yapay Resif Projesi çalışmalarına başlamak üzere bölgeye geldiklerini belirterek “ESTAB’ın bu projeye sahip çıkması bölge turizminin ve dalış turizminin gelişmesi açısından çok önemlidir. Biz burada yapacağımız çalışmalarla Yapay Resif Projesi’nin uygulamaya konulacağı alanları belirlemeye çalışacağız. Bu arada ESTAB Başkanı ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Selahattin Gürselli, Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İşçimen’in de bu projenin yanında olması nedeniyle kendilerine teşekkür ederim. Bu tür çalışmalarda genelde yerel yönetimler daha çok destek veriyor. Bizler burada iki gün süre ile çalışarak Projeyi hazırlayıp ESTAB’a sunacağız. Bu projenin incelenmesi ve kabul edilmesinden sonra Yapay Resif’le ilgili çalışmalara başlayacağız.Bu projede ayrıca dünyada ilk kez uygulanacak olan bir tarih müzesi yapılacak. Bu müzede Çanakkale Savaşlarını simgeleyen motifler de yer alacak. Bu müzenin dalıcılar tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.” dedi.
Lök’ten sonra söz alan Ali Ulaş’ta çeşitli ülkelerde ve Türkiye’de yapılan Yapay Resif Projesi ile ilgili bir sunum gerçekleştirerek katılımcılara bu konuda bilgi sundu.
Ulaş’tan sonra söz alan Özgül’de kendisinin uyguladığı Mercan Projesi hakkında sunum yaparak katılımcılara bilgi verdi.
Son olarak Ahmet Uz’un Saros’ da son iki ay içersinde çektiği su altı güzelliklerini sunan fotoğraf sunumu gerçekleştirildi.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, ESTAB olarak bölge turizmine ve dalış turizmine katkısı olacak bu projeye destek verdiklerini belirterek “Bu konuda uzman kişilerle ve bilimsel anlamda bir çalışma yürütmek istedik ve bu anlamda Türkiye’de önemli isimlerden biri olan Sayın Altan Lök ve ekibini bu konuda çalışmalarda bulunmak üzere bölgemize davet ettik. Kendileri de sağ olsunlar bizleri kırmayarak bu çalışmaları başlatmak üzere ilçemize geldiler. Burada yapacakları çalışmanın ardından projeyi bize sunacaklar. Ayrıca bu proje içersinde sunulacak dünyadaki ilk olan Tarihi Sualtı Müzesi de bu projeye ayrı bir renk katacak” şeklinde konuştu.
Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar’da bu Yapay Resif Projesi’nin bölge için önemini çok iyi anlamak gerektiğini belirterek “Bu projeye herkesin ve özellikle bölgedeki yerel halkın ve bu işlerle ilgili olan her kurumun sahip çıkması gerekmektedir” dedi.
EKİP DÜN DE SAROS’A 3 DALIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ.
Bu proje kapsamında bölgemize gelen Altan Lök, Ali Ulaş, Aytaç Özgül, İbrice Dalış merkezi’nden Ahmet uz ve Kadıköy Su Araştırma Merkezi Eğitmeni Savaş Yapman dün (17.02.2010) bölgede dalış yaparak alan tespiti çalışmalarında bulundular.
Ekip, bölgede de çalışmalarını sürdürecek.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...