***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Şubat 2010 Çarşamba

AKP KIRKLARELİ MİLLETVEKİLİ AHMET GÖKHAN SARIÇAM: “TEKEL KONUSUNDA VATANDAŞLAR DOĞRU BİLGİLENDİRMELİDİR”


HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Tekel işçilerinin eylemi konusunda aklıselim olmayı tavsiye edenler ve fırsattan istifade etmeye çalışanlar olduğunu, Tekel eylemi konusunda vatandaşların doğru bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.
Sarıçam, yaptığı yazıl açıklamada: “AK Parti’ye muhalif olduğu için, yapılan her şeye karşı olumsuz yaklaşım gösteren kesimlerin bu konuya da aynı yaklaşımı göstermeleri aslında pek de sürpriz olmamıştır. Bu noktada üzücü olan durum; siyasi rant peşinde olan kişilerce yapılan popülist eylem ve söylemler, toplumda bilgi kirliliği yaratmış, duygusal bir yapıya sahip halkımızın bir kısmında da zihin karışıklığı meydana gelmiştir” dedi.
Özelleştirmelerin 21.yüzyılın iktisadi gerçeği olduğunu dile getiren Sarıçam, AK Parti iktidarının, bütün özelleştirme çalışmalarının şeffaf ve hakkaniyetli olması hususunda azami gayreti göstermiş olduğunu, hiçbir vatandaşın mağdur olmaması ve çalışanların işsiz kalmaması amacıyla her türlü yasal tedbirin alındığını bildirdi.
Sarıçam açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hükümetimiz tarafından 2010 yılı için yapılan değerlendirmeler sonucunda; 4/C statüsünde çalışan tüm personelin maaşları iyileştirilerek, ortalama yüzde 15.8 oranında arttırılmıştır. Ücretler; İlköğretim mezunlarına 658 TL.’den 772 TL.’ye, Lise mezunlarına 739 TL:’den 856 TL.’ye, Yükseköğretim mezunlarına 820 TL.’den 938 TL.ye çıkarılmıştır. Sözleşme süresi 10 aydan 11 aya çıkarılarak, böylece ilave bir maaşla birlikte maaşlardaki toplam artış oranı ortalama yüzde 27 olmuştur. Yine bu personele; Fiilen çalışılan her ay için verilen 1 günlük ücretli izin süresi 2 güne çıkarılmak suretiyle 11 ayda toplam 22 güne, çalıştıkları her 4 ay için 2 günü geçmemek üzere verilen ücretli hastalık izni, yılda 30 güne çıkarılmıştır. Tüm bu iyileştirmelerin yanı sıra; bu kapsamda çalışan insanlarımızın talepleri de dikkate alınarak diğer statülerde çalışan memurlar, sözleşmeli personel ve kıdem tazminatı hakkına sahip işçiler de olduğu gibi geçici personele de iş sonu tazminatı ödenecektir. Bu statüde çalışan personele çalıştığı her bir yıl için sözleşmesinin fesih tarihindeki brüt aylık ücretleri tutarında iş sonu tazminatı ödenmesi karar altına alınmıştır. Bir diğer husus da 4/C statüsüne geçiş için başvuran işçilerimizin öncelikle en son çalıştıkları illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilecek olmalarıdır. 4/C statüsünde istihdam edilen diğer işçilerle birlikte Tekel işçilerinin durumlarını açıklayan bu bilgiler ışığında, konunun daha sağlıklı değerlendirileceğini umuyorum”

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...