***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

5 Şubat 2010 Cuma

Çorlu`da 26 Okula Müdür Ataması Yapıldı

Çorlu`da bulunan bazı okulların müdürlerinin ataması yapıldı.

Öğretmenevi ve Rehberlik Araştırma Merkezi de dahil olmak üzere toplam 26 eğitim kurumuna müdür ataması yapıldı. Sonuçlar Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün internet sitesinden kamuoyuna duyuruldu.
Çorlu`da bulunan eğitim kurumlarına yapılan atamalar arasında 83 sınav puanı ve 134,57 toplam puanla en yüksek puanı alan Çorlu Lisesi Müdürlüğü görevine getirilen Çorlu Ticaret Meslek Lisesi`nin Müdür Baş Yardımcısı Suat Altıparmak oldu.
Buna göre Çorlu`da ataması yapılan 26 eğitim kurumu müdürü ve eski görev yerleri ise şöyle; Melahat Kozar İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Halil Mahmut Er, Çorlu Öğretmenevi Müdürlüğü`ne, Çorlu rehberlik Araştırma Merkezi (Çorlu RAM) Müdür Yardımcısı Songün Yılmaz, Çorlu RAM Müdürlüğü`ne, Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı İsmail Kurban, Çorlu Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürlüğü`ne, Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Orhan Yörükçü Cemile Yeşil Anadolu Lisesi Müdürlüğü`ne, Ticaret Meslek Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Suat Altıparmak Çorlu Lisesi Müdürlüğü`ne, 75. Yıl Ulaş Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı Ali Rıza Atar, 75. Yıl Ulaş Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü`ne, Çorlu Sakatlar Derneği İÖO ve İş Okulu Müdür Yardımcısı Ali Kaptanoğlu, Çorlu Sakatlar Derneği İÖO ve İş Okulu Müdürlüğü`ne, Çorlu İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Fikri Kılıç, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürlüğü`ne, Alipaşa İÖO Müdür Yardımcısı Sezgin Özen, Başöğretmen İÖO Müdürlüğü`ne, Atatürk İÖO Sınıf Öğretmeni Sibel Sezgin, Cezzar Mustafa Engin İÖO Müdürlüğü`ne, Çorlu Atakent İÖO Müdür Yardımcısı Kadir Çakır, Cumhuriyet Özel İdare İÖO Müdürlüğü`ne, Atakent İÖO Müdürü Sedat Çevik, Çorlu İlköğretim Okulu Müdürlüğü`ne, Reşadiye İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Gürkan Cinci, Fevzi Çakmak İÖO Müdürlüğü`ne, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası İÖO Müdür Yardımcısı Fehmi Çele, İstiklal İÖO Müdürlüğü`ne Çorlu 75.Yıl Mustafa Kemal İÖO sınıf öğretmenlerinden Kubilay Akçaman, Melahat Kozar İÖO Müdürlüğü`ne, Seymen İÖO Müdür Yardımcısı Fatih Ünal, 75. Yıl Mükerrem Ali Kayan İÖO Müdürlüğü`ne, 75.Yıl Mustafa Kemal İÖO öğretmeni Murat Kocabaş, Reşadiye İÖO Müdürlüğü`ne, Çorlu 75.Yıl Mustafa Kemal İÖO Müdürü Coşkun Akıner, Ticaret ve Sanayi Odası İÖO Müdürlüğü`ne Çorlu MRU Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi fizik öğretmeni Şükrü Civelek, Yıldırım Beyazıt Han İÖO Müdürlüğü`ne, Çorlu Hanife Şefik Celep İÖO Müdür Yardımcısı Osman Ayaz, Yunus Emre İÖO Müdürlüğü`ne, Ahmet Rıza İşbilen İÖO Fen ve Teknoloji öğretmeni Gökmen Soylak 125. Yıl İÖO Müdürlüğü`ne, Malkara Hacıilbey İÖO sınıf öğretmenlerinden Hilmi Zengin, Cem Çelebioğlu İÖO Müdürlüğü`ne, Çorlu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Tülay Nuralın, Önerler İÖO Müdürlüğü`ne, Gazi İÖO Müdür Yardımcısı Selma Doğru Seymen İÖO Müdürlüğü`ne,
Velimeşe Atatürk İÖO Müdür Yardımcısı Kemal Aktaş, Velimeşe İÖO Müdürlüğü`ne, Velimeşe Şehit Piyade Onbaşı Arman Galata İÖO öğretmeni Gökhan Vanlı Velimeşe Şehit Piyade Onbaşı Arman Galata İÖO Müdürlüğü`ne, MRU Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ahşap teknolojisi öğretmeni Yusuf Budak, Hayrabolu E.Korkmaz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü`ne
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

KEŞAN İLÇESİNDE ZABITA EKİPLERİ CAMİLERİ DENETLEDİ

Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri (05.02.2010)Tarihinde şehir merkezinde bulunan camileri denetledi.
Zabıta Müdürlüğünde görevli memurlar, Hasan Direk, Doğan Şen, Bekir Yekdeş ve Bülent Duran tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, camilerde ve cami çevresinde bulunan dilencileri tespit ederek bu kişilere uyarıda bulundular.
Yetkililer bu denetimlerin rutin olarak devam edeceğini bildirdi.

Çorlu’ya Yeraltı Konteynırları Geliyor

Çorlu Belediyesi, yeraltı konteynırları uygulamasını başlatarak önemli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.
İlçe genelinde temizlik ve çöp toplama çalışmalarını kış şartlarında dahi ara vermeden sürdüren Temizlik İşleri Müdürlüğü, plastik konteynır uygulamasının başlatılmasının ardından yeraltı konteynırları alarak hizmete sunmayı planlıyor. Çorlu Belediye Meclisi Şubat Ayı olağan toplantısında yeraltı konteynırları hakkında slayt gösterisi eşliğinde bilgilendirme yapıldı. Yeraltı konteynırları üreten bir Türk firmasının yetkilisi yeraltı konteynırlarını tanıtarak özelliklerini anlattı.
Yeraltı çöp konteynırları hakkında açıklamalarda bulunan Oktay Çolpan, “Yeraltı çöp konteynırlarını hizmete sokarak Trakya’da bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Günümüz teknolojisi ile üretilen yeraltı konteynırları Türkiye genelinde birçok belediye tarafından kullanılmaya başlandı ve olumlu sonuçlar alındı. Son derece önemli avantajları olan bu yeraltı konteynırlarını Çorlu’da nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde uygulamaya koyacağız. Belirlediğimiz pilot bölgelerde istediğimiz sonuçları vermesi halinde yeraltı konteynırı uygulamasını tüm Çorlu’ya yayacağız. Ayrıca çöp toplama işine paralel olarak yeni çöp bertaraf alanı kurma yönünde çalışmalarımız da devam ediyor. TEKKAB-3 Birliği’nin ortak çalışması sonucunda kurulacak Katı Atık Bertaraf Alanı’nda çöpleri ayrıştırarak sistematik bir şekilde geri dönüşümünü sağlayacağız,” diye konuştu.
Yeraltı çöp konteynırlarının kullanıldığı belediyelerde incelemelerde bulunan Temizlik İşleri Müdürü Ünal Nişancı, yaptığı araştırmaları basın mensuplarıyla paylaştı. Yeraltı konteynırlarının birçok avantajı ve kullanım kolaylığını da beraberinde getirdiğini belirten Nişancı, “Türkiye’de de üretilmekte olan yeraltı konteynırları yüksek kaliteye sahip. Yerçekimi kuvvetinin de etkisiyle çöpler kendiliğinden sıkışıyor ve yerüstü sistemine göre üç kat daha fazla atık depoluyor. Dikey yapı sayesinde alandan tasarruf sağlanıyor. Bu konteynırların %60’ı yeraltında bulunuyor. Yeraltı konteynırları hijyeni de beraberinde getiriyor. Toprağın serin tutma özelliği çöp içindeki bakterilerin çoğalmasını yavaşlatarak koku sorununun önüne geçiyor. Sistemin kapalı olması sebebiyle kötü görüntü oluşmuyor ve sokak hayvanlarının çöpleri dağıtması engelleniyor. Bu sistem daha güvenliği yerüstü konteynırlarına göre daha ileri bir düzeyde. Tabandaki özel kilit mekanizması sayesinde yeraltı konteynırının boşaltılması kolay oluyor. Ayrıca yeraltı konteynırlarının üretiminde kullanılan kompozit malzeme, atmosferik şartlardan etkilenmiyor ve yapısını koruyor,” dedi.
Yeraltı konteynırlarının teknik özellikleri hakkında bilgiler veren Nişancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeraltı konteynırlarının dış gövdesi iki kompozit parçanın arasında sızdırmazlık contası kullanılarak birleştirmesiyle üretiliyor. Yeraltında kalan kısım 1,7 metredir. Ana kapak yüksek dayanımlı kompozit malzemeden üretilmekte olup, özel tasarımı mukavemeti arttırmaktadır. Doldurma kapağı sağlam, kullanımı kolay ve kendiliğinden kapanabilmektedir. Ana gövdenin içinde taşıma konteynırı bulunuyor. Yeraltı konteynırının içindeki atıklar taşıma konteynırında toplanıyor. Katı atıkların içindeki sıvı muhtevasının çok olmasından dolayı tercih ediliyor. Taşıma konteynırları, atık haznesi, sızıntı suyu hazneleri ve kilit mekanizması olmak üzere üç parçadan oluşuyor. Bu konteynırların boşaltılması hidrolik vinç yardımı ile yapılmaktadır. Toplama aracının, sıkıştırmalı ve açık kasa olmak üzere iki çeşidi var. Tek noktadan kaldırmalı sistem sayesinde kapak ile taşıma konteynırları kaldırılıp kolayca boşaltılıyor. Boşaltma işlemi, tabandaki özel kilit mekanizmasının ipinin çekilmesiyle suretiyle 2-3 dakika içinde tamamlanıyor.”

KIRKLARELİ SGK VATANDAŞI BİLİNÇLENDİRİYOR

HABER VE FOTO: Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
“ Değişimi Hisset Dönüşüme Ortak ol”’ sloganı çerçevesinde Kurumun vatandaşlara verdiği hizmetleri anlatma , onların Kurumdaki işlemlerinde karşılaştıkları sıkıntıları yerinde tespit ederek, çözümlenmesini sağlamak suretiyle hizmet kalitesini yükseltmek için Kırklareli’nin ilçe ve beldelerinde bölgesel toplantı düzenleyen Kırklareli Sosyal Güvenlik Kurumu , seri toplantı zincirinin 2.sini geçtiğimiz gün Kavaklı beldesi düğün salonunda gerçekleştirdi.
Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Bayram‘ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Sig.İl Md.Yrd. Y.Tamer Çarkçı ve İnsan Kaynakları Şefi Süleyman Özay’ın bulunduğu toplantıya çok sayıda vatandaş katıldı.
Kurumun verdiği hizmetlerin ayrıntılı olarak anlatıldığı toplantıda ayrıca, vatandaşların taleplerin sözlü değil yazılı olarak yapmaları, taleplerde mümkün olduğunca Kurumun e- mail servis hizmetini kirklarelisgim@sgk.gov.tr adresini kullanmaları , bu adrese taleplerinin yanı sıra TC kimlik numaralarını, SSK, Bağkur ya da Emekli Sandığı sicil numaralarıyla TLF larını eklemelerinin yeterli olacağı bu yolla taleplerinin düştüğü andan itibaren en geç 2 iş günü içinde kendilerine cevap verileceği ve bu şekilde daha kısa sürede çabuk ve doğru hizmet alacakları ifade edildi.
Bunun yanı sıra emeklilerin Kurumun http://www.sgk.gov.tr/ adresinden Banka değişiklik taleplerini gerçekleştirebilecekleri, maaş kesintileri söz konusu olduğunda bunun neden kaynaklandığını öğrenebileceklerini, hizmet dökümleri ile Kurumla ilgili birçok bilgi ve işlemi bu siteden yapabilecekleri belirtildi.
Vatandaşlar beldelerinde böyle bir toplantının ilk olduğunu belirterek bundan duydukları memnuniyetleri dile getirdiler. Sonrasında ise sorunlarını Kurum yetkilileriyle paylaştılar. Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden toplantı iyi niyet temennileriyle sona erdi.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...