***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

26 Temmuz 2009 Pazar

TARİHİ ESKİ HÜKÜMET KONAĞI BİNASI ANAOKULUMU OLUYOR?


Eğitim Gönüllüsü HayırseverKırklareli ilinin Vize ilçesinin İş Adamı İbrahim UĞURLU tarafından Anaokulu yapılmak üzere 2004 yılında temeli atılan, 15.6.2006 tarihinde açılışı yapılarak İlçeye Vize Meslek Yüksek Okulunun yer sorunu yaşaması nedeniyle Vize Meslek Yüksek Okulunun kullanımına sunulan binanın sonunda Milli Eğitim Bakanlığı ile Kırklareli Üniversitesi arasında yapılan takas ile Vize Meslek Yüksek Okuluna tahsis edildiği, daha önce Vize Meslek Yüksek Okulunun kullanımında bulunan Tarihi Eski Hükümet Konağı Binasının da Anaokulu olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edildiği öğrenildi.

KAYNAK:VİZE SİTESİ

Bulgar Televizyonu Edirneyi Tanıtacak

Bulgaristan'da Yayın Yapan Kanal 1 Televizyonu, ''Tanınmayan Komşularımız'' Adlı Program İçin Edirne'de Çekim Yaptı.
Program Yapımcısı İvelina Belçeva, Edirne Valisi Mustafa Büyük'e Yaptığı Ziyarette, Çektikleri Program İle Edirne'yi Bulgaristan'da Daha Geniş Bir Kesime Tanıtmayı Amaçladıklarını Söyledi. Vali Büyük De Bulgar Yapımcıya Edirne'de Böyle Bir Program Çekimi Yaptığından Dolayı Teşekkür Etti.
Daha Sonra Vali Büyük Ve Program Yapımcısı Belçeva, Sarayiçi Mevkinde Sürdürülen Saray Mutfakları Kazısıyla İlgili İncelemede Bulundular.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi De Makamında Ziyaret Eden Bulgar Yapımcı, Sedefçi'yle Program İçin Röportaj Yaptılar. Daha Sonra Edirne Televizyonunu Ziyaret Eden Konuklar Televizyonun Tüm Bölümlerini Ve Departmanlarını Gezerek Bilgiler Aldılar.
Haber Müdürümüz Melih Yurduseven Ve Haber Sipikerimiz Yavuz Demir İle Röportajlar Yapan Program Yapımcısı Belçeva, İlerleyen Günlerde İki Televizyonun Ortak Bir Program Yaparak İki Ülke Dostluğunu Geliştirici Çalışmalar İçine Girilmesini Önerdi.
KAYNAK:EDİRNE TV

Edirne'deki Asayiş Olayları

Edirne'de, Yurda Giriş Yapmak İçin Başvuran Türk Vatandaşının Yurt Dışına Yasa Dışı Yoldan Çıkış Yaptığı Belirlendi.
Yurda Giriş Yapmak İçin Türkiye'nin Filibe Başkonsolosluğu Tarafından Verilen Seyahat Belgesiyle Kapıkule Sınır Kapısı'na Müracaatta Bulunan H.B'nin Yurt Dışına Çıkış Kaydının Bulunmadığı, Yasa Dışı Yoldan Çıkış Yaptığı Belirlendi.
Polis Ekiplerine İfade Veren H.B, 5 Ay Önce Yasa Dışı Yollardan Yurt Dışına Çıktığını Belirtti. Olayla İlgili Soruşturma Sürüyor.

Bursa'da Bir Kişi, Belirtilen Süre İçinde Geri Getirilmeyen Otomobilinin Edirne'de Bulunduğunu Belirterek, Şikâyetçi Oldu.
E.Y, Polis Merkezine Yaptığı Başvuruda, Bursa'da Oto Kiralama İşi Yaptığını Belirterek, 1 Haziran'da Bir Aylık Süreyle Aracını H.D. Ve Z.A.K'ye Kiraladığını Bildirdi.
Süre Dolmasına Rağmen H.D. Ve Z.A.K'nin Aracını Kendisine Getirmediklerini İfade Eden E.Y, Otomobilinde Bulunan Çip Yardımıyla Aracın Edirne'de Bulunduğu Yeri Tespit Ettiğini, Bu Kişiler Hakkında Şikâyetçi Olduğunu Söyledi.
Bunun Üzerine Polis Ekiplerince Yapılan Çalışma Sonucu H.D. Ve Z.A.K, E.Y'ye Ait Araçla Yakalandı.
H.D. Ve Z.A.K. Alınan İfadelerinde, İşlerinin Yoğunluğu Nedeni İle Aracı E.Y'ye Teslim Edemediklerini, Borçlarını Ödeyeceklerini Söylediler.
Otomobilin E.Y'ye Teslim Edildiği Olayla İlgili H.D. Ve Z.A.K. Hakkında Soruşturma Başlatıldı.

Edirne'de ATM Cihazından Para Çekerken Dolandırıldığını İddia Eden Kişi Şikâyetçi Oldu.
A.T, Polis Merkezine Yaptığı Başvuruda, 1. Murat Mahallesi'ndeki Halk Bankasına Ait ATM Cihazından Para Çekmek İstediği Sırada Kartının Cihaza Sıkıştığını, Yanına Gelen Bir Erkeğin İse Kendisine Yardımcı Olmak İstediğin, Bildirdi.
Daha Sonra Bankaya Giderek Hesabını Kontrol Ettiğinde 570 Tl Parasının Çekildiğini Öğrendiğini İfade Eden A.T, Dolandırıldığını Söyledi. Olayla İlgili Soruşturma Sürüyor.

Uzunköprü'de Kızının Kaçırıldığını İddia Eden Kişi Şikayetçi Oldu.
A.K. (42), Polis Merkezine Yaptığı Başvuruda, Kızı A.K'nin (17) Eski Çalıştığı İş Yerinin Sahibine Anahtar Teslim Etmek İçin Evden Çıktığını Belirterek, Ancak Uzun Süre Eve Gelmeyince Kızını Aradığını, Ancak Bulamadığını Bildirdi.
Kızının Arkadaşlık Yaptığı Aynı Mahallede Oturan E.Ç. İle Kaçtığını Öğrendiğini İfade Eden A.K, Kızını Bulunarak Kendisine Teslim Edilmesini İstediğini Söyledi.

Uzunköprü'de, Bir Kişi Yardım Etme Bahanesiyle Dolandırıldı.
F.B. (71), Polis Merkezine Yaptığı Başvuruda, 3 Kişinin Vakıftan Geldiklerini İfade Ederek, Odun Getirdiklerini Söylediklerini Bildirdi.
Bu Kişilerin Kendisine 100 TL Verdiğini Ve 50 TL De Geri Para İstemesi Üzerine Paralarını Sakladığı Kilere Gittiğini Anlatan F.B, ''500 TL İçerisinden 50 TL Aldım Ve Paralarımı Tekrar Yerine Koydum. Bir Süre Sonra Bu Kişilerin Su İstemesi Üzerine Yanlarından Ayrıldım. Geri Geldiğimde İse Bu Kişiler Evde Yoktu. Şüphelenip Paramı Kontrol Ettiğimde Paranın Çalınmış Olduğunu Gördüm'' Dedi. Dolandırıldığını Belirten F.B, Şikayetçi Oldu.

Uzunköprü'de Bir Kişi Kendisini Döven Eşinden Şikayetçi Oldu.
G.S, Polis Merkezine Yaptığı Başvuruda, Ailevi Geçimsizlik Nedeniyle Aralarında Çıkan Tartışma Sırasında Eşi H.S'nin Kendisini Dövdüğünü Bildirdi. Olayla İlgili Soruşturma Sürüyor.

Uzunköprü'de Bir Kişi, Bir Süredir Haber Alamadığı Babasını Bulunması İçin Polis Merkezine Başvurdu.
S.S, Polis Merkezine Yaptığı Başvuruda, Babası İ.S'nin (83) Bir Hafta Önce İstanbul'daki Kız Kardeşinin Yanına Gitmek Üzere Edirne'den Ayrıldığını, Ancak Kız Kardeşinin Yanına Gitmediğini, O Tarihten Bu Yana Da Babasından Haber Alamadığını Bildirdi.Babasını Gidebileceği Yerlerde Aradığını Ancak Bulamadığını İfade Eden S.S, Babasını Bulunarak Kendisine Teslim Edilmesini İstediğini Söyledi. Olayla İlgili Soruşturma Sürüyor.
KAYNAK:EDİRNE TV

Kredi Kartlarında Müthiş Karar

Mahkeme, Kredi Kartı Kullanıcısının Geriye Dönük 10 Yıllık Üyelik Bedelini Yasal Faizi İle Birlikte Talep Edebileceğine Karar Verdi. Kararın Yargıtayca Onanması Durumunda Bankalar, Dava Açan Tüketicilere Geriye Dönük 10 Yıllık Üyelik Ücretlerini Yasal Faiziyle Birlikte Ödeme Durumuyla Karşı Karşıya Kalacak.
Aytekin Sakarya Adlı Kredi Kartı Sahibi, Çankaya Kaymakamlığı 2’nci Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne Başvurarak, Kredi Kartı Aidat Bedellerinin Yasal Faiziyle İadesini Talep Etti. Hakem Heyeti Başkanlığı, 2008 Yılına Ait Aidat Bedelinin İptal Edilerek Tüketiciye İade Edilmesine, Geriye Dönük Diğer Aidat Ücretlerinin İadesi İstemini İse Ödemeden İtibaren Bir Yıl İçerinde Talep Edilmediği Gerekçesiyle Reddine Karar Verdi.
Sakarya, 2008 Yılından Önceki Yıllara Ait Kesintilerin Ödenmesi İçin Hakem Heyeti Başkanlığı Kararının İptali İstemiyle Dava Açtı.
Kredi Kartı Sözleşmesindeki Üyelik Ücreti Alınmasına İlişkin Hükmün, Tek Taraflı Alındığı Ve “Haksız Şart” Niteliğinde Olduğu Vurgulanan Kararda, Şöyle Denildi: “Buna Dayanarak Alınan Son Yılın Ücreti Dışında Bugüne Kadar Alınan Ücretlerin De Zamanaşımı Süresi İçersinde Olmak Kaydıyla, Kart Hamili Tarafından Her Zaman Talep Edilmesi Mümkündür. Taraflar Arasında Sözleşme Mevcuttur.
Kural Olarak Taraflar Arasında Akdi İlişki Bulunması Halinde Yasal Nedeni Olmaksızın Yapılan Ödemeler Borçlar Kanunu’nun 125. Maddesi Uyarınca 10 Yıllık Zamanaşımı Süresi İçerisinde Her Zaman Geri İstenebilir.
Bu Halde Sebepsiz Zenginleşmeden Kaynaklanan Bir Yıllık Zamanaşımı Süresi Uygulanmaz.
Davalı Bankanın Faaliyet Alanı Değerlendirildiğinde, Haksız Surette Alınan Yıllık Aidat Bedellerinin Hesaba Girdiği Andan İtibaren Banka Tarafından Nemalandırılmaktadır. Bundan Gelir Elde Edildiği Kuşkusuzdur. ‘Hiç Kimse Kendi Kusuruna Dayanarak Menfaat Elde Edemez’ İlkesi Gözetildiğinde, Bankanın Yasal Dayanağı Olmaksızın Aidat Üyelik Ücretlerini Hesabına Girdiği Andan İtibaren Avans Faizi İle Birlikte İade Etmesi Hakkaniyet Ve Adalete Uygun Olur.”
Kararda, Davalı Bankanın Davacıdan 2002’den İtibaren Yıllık Üyelik Aidatı Kesintisi Yaptığı, 2007 Yılına Kadar Yapılan Kesinti Miktarının 147 TL Olduğu, İşlemiş Avans Faizinin De 123.28 TL Olduğu Kaydedildi. Hakim, Bu Nedenlerle Hakem Heyeti Kararının Kısmen İptaline, Kredi Kartı Üyelik Bedeli Olarak Davacı Tarafından Ödenen 147 TL Asıl Alacak Ve 123.28 TL İşlemiş Faiz Olmak Üzere Toplam 270.28 TL’nin Davalı Bankadan Tahsiline Karar Verdi.
KAYNAK:EDİRNE TV

DEMİRKÖYE DÖRT DÖRTLÜK OTEL


Kırklareli ilinin Demirköy ilçesi yeni otele kavuşuyor. Altı ay önce tek otelinin kapanmasının ardından otelsiz katılanKırklarelinin Demirköy’ilçesinde genç iş adamlarından Erdal Koca İğneada Caddesi üzerinde 4 katlı 50 yataklı olarak yapımına başlanan otelin çok kısa zamanda açılışı yapılacağı bildirildi.Otel inşaatının bitme aşamasında olduğu tüm Demirköy ve çevresine hizmet vereceği kaydeden Erdal Koca, “Demirköy’de doğup büyüyen biri olarak ilçede bir otelin olmaması beni çok üzüyordu. Bu yüzden merkezde bir yer alarak otel yapmayı düşündüm. 4 katlı ve 50 yataklı olarak otelin yapımına başladım. Son sistem olarak düşündüğüm otelin alt katını restaurant, ikinci katını toplantı salonu, aile yeri ve diğer katlarını da oda olarak kullanmayı hedefledim. Otelim Demirköy ilçesi İğneada yolu üzerinde olduğundan turizm geçiş yoludur. Amacım geçenleri Demirköy ilçesinde tutarak ilçeme de ekonomik katkı sağlamaktır. İlçeye yatırım Demirköy halkına hizmettir. Sabahları ekolojik köy kahvaltısı ve marka olan Boşnak böreğini gelen geçene tanıtmak amacındayım. Havuz başında kahve keyfi, 24 saat sıcak su, klimalı, televizyonlu, kablosuz ağ bulunan odalarımızla müşterilerimize hizmet vermeyi hedefliyorum. Her şey bitme aşamasına geldi. İlçeme bir hotel kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Diğer esnaf arkadaşlarımın da ilçeye yatırım yapmasını tavsiye ediyordum” dedi.

KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

ÇERKEZKÖY İLÇESİNDEN KISA KISA

BUĞDAY HASADI TAMAMLANDI
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde buğday hasadının tamamlandığı bildirildi. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman, yaptığı açıklamada, Haziran sonunda başlayan buğday ve arpa hasadının sona erdiğini fakat hiç bir üreticinin hasattan memnun olmadığını söyledi. Bu yıl ilkbaharda yağan yağmurlar nedeniyle buğdayda umutlu olmalarına rağmen hasat sonunda yine hayal kırıklığına uğradıklarını ifade eden Özman, ''Bol yağışlar bazı hastalıkları da beraberinde getirdi. Bu nedenle verim, geçen yıla göre dekar başına 100, 150 kilo düşüş gösterdi. Arpa'da da aynı sıkıntı söz konusu'' dedi. Bu hasat döneminde dekar başına ortalama 300 kilo ürün alındığını vurgulayan Özman, çiftçinin bu yıl 610 lira olan maliyetini bile karşılayamadığını belirtti. ''Buğdayın fiyatı 37 ile 40 kuruş arasında değişti. Çiftçi maliyetini bile karşılayamadı. Bu durumda çiftçi kan ağlamayıp da ne yapsın. Toprak Mahsulleri Ofisi, Kapaklı'da bu yıl hiç alım yapmadı. Yetkililer, önce Saray'ı dolduracaklarını ve ardından Kapaklı'ya alım gerçekleştireceklerini söylediler. Hatta Kapaklı'daki silolar temizlendi, buna biz de katkı yaptık. Fakat burası hiç açılmadı ve alım yapılmadı. Dolayısı ile buranın üreticileri ürününü tüccara satmak zorunda kaldı.''
-“BÜTÇEMİZ YENİ BİNA YAPMAYA YETERLİ DEĞİL”
Çerkezköy Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, bütçelerinin yeni belediye binası yapmaya yeterli olmadığını bildirdi. Yücel, yaptığı açıklamada, beldelerinin her geçen gün büyüyüp geliştiğini söyledi. Beldenin büyümesi nedeniyle belediye hizmet binasının yetersiz gelmeye başladığını anlatan Yücel, ''Ancak, bütçemiz yeni belediye binası yapmaya yeterli değil. Bu nedenle mevcut binamızı tadilattan geçiriyoruz'' dedi. Yücel, mevcut belediye hizmet binasını arkaya doğru genişlettiklerini belirterek, tadilat çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

-OSB’DE ASFALTLAMA ÇALIŞMASI
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde (ÇOSB) asfaltlama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, yaptığı açıklamada, OSB'De kurulu bulunan fabrika ve işletmelerin rahat bir ortamda üretimlerini sürdürebilmeleri için alt yapı çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Özdoğan, çalışmalar kapsamında, 2007-2008 ve 2009 yıllarında yapılan 15 kilometrelik beton yolun asfaltlanmasının devam ettiğini belirtti. Özdoğan, ''Üç yıl boyunca yaptığımız ve bölgemizi tozlu, çamurlu yollardan kurtardığımız çalışmaların sonunda yol imalatında son aşaması olan asfaltlama işlemine de başladık. Hummalı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bölgemiz bu çalışmaların ardından da güzelliğine güzellik katmış olacak'' dedi. 15 kilometrelik asfaltlama çalışmasının yaklaşık 2 milyon 200 bin TL'ye mal olacağını ifade eden Özdoğan, yollara 19 bin ton sıcak asfaltın döküleceğini kaydetti.
KAYNAK:www.trakyanethaber.com

Keşanda Festival başlıyor…

27 Temmuz -02 Ağustos 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 7.Uluslararası Keşan Kültürve Turizm Festivali bugün (27.07.2009) düzenlenecek çeşitli etkinliklerle başlıyor.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, bugün başlayacak festivale tüm yöre halkını davet etti.
Festival saat 17.00’de Ortopedik Engelliler Derneği Çocuk Parkı’nda 1.Keşan Belediyesi “Dört Mevsim Keşan ve Saros” konulu fotoğraf yarışmasının sergiaçılışı ile başlayacak.
Bugünün ve festivalin diğer günlerdeki programı da şöyle;

Saat 17.00: KEŞAN BELEDİYESİ 1. FOTOĞRAF
YARIŞMASI SERGİ AÇILIŞI
“DÖRT MEVSİM KEŞAN VE SAROS”

Saat 17.15 BULGARİSTAN DİMİTROVGRAD
FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILIŞI

YER: Ortopedik Engelliler Derneği Çocuk Parkı

Saat 18.00: BULGAR RESSAMLARIN RESİM SERGİSİ
AÇILIŞI
Saat 18.15 KEŞAN BELEDİYESİ RESİM SERGİSİ
AÇILIŞI

Yer: Şehitlik Parkı

Saat 18.30 HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ
Ukrayna
KKTC
Keşan Halk Eğitim Merkezi

Yer: Şehitlik Parkı

Saat 20.00: YABANCI HALKOYUNU GÖSTERİLERİ
Yunanistan
Ukrayna
KKTC
YEREL GRUP KONSERLERİ
Saat 21.00 Aheste

Saat 21.30 Oya Project

Saat 22.30 BULGARİSTAN DİMİTROVGRAD
BELEDİYESİ CAZ KONSERİ

YER: Mehmet Gemici Cennet Bahçesi

28 TEMMUZ SALI

Saat 12.00-18.00 KEŞAN BELEDİYESİ ULUSLARARASI
SATRANÇ TURNUVASI

YER: Köşk Düğün Salonu

YABANCI KONUKLARIN TEMSİLİ ZİYARETİ
Saat 14.00 Kaymakamlık
Saat 14.30 Tugay Komutanlığı
Saat 15.00 Belediye Başkanlığı

Saat 16.00 PLAJ VOLEYBOLU TURNUVASI AÇILIŞI

YER : Erikli Sahili Keşan Belediyesi Sosyal Tesisleri


Saat 18.30 HALKOYUNU GÖSTERİLERİ
İspanya
Endonezya SMA 28
BEFAD

Yer: Şehitlik Parkı

Saat 18.30 HALKOYUNU GÖSTERİLERİ
Yunanistan
Makedonya
Keşan Halk Eğitim Merkezi

Yer: Atatürk Parkı

Saat 18.30 HALKOYUNU GÖSTERİLERİ
Ukrayna
KKTC
Yer: Rasim Ergene Parkı

Saat 20.30 HALKOYUNU GÖSTERİLERİ
Endonezya SMA 70
İspanya
Ukrayna
Lalacık

YEREL GRUP KONSERLERİ
Saat 22.00 Rutubet
Saat 22.30 Cihan Project
Saat 23.00 Fosil

YER: Mehmet Gemici Cennet Bahçesi
29 TEMMUZ ÇARŞAMBA
Saat 10.00-16.00 KEŞAN BELEDİYESİ ULUSLARARASI
SATRANÇ TURNUVASI
YER: Köşk Düğün Salonu
Saat 14.00 MÜZİKLİ ÇOCUK OYUNU
Kocaeli Bölge Tiyatrosu
“Teneke Şövalyeler”
Yer: Keşan Kültür Merkezi

Saat 17.00 KEŞANSPOR –BULGARİSTAN
DİMİTROVGRAD FUTBOL KARŞILAŞMASI

Yer: Keşan Belediyesi Atatürk Stadı

Saat 17.00 MASAL OYUNLARI-Kocaeli Bölge Tiyatrosu
Ay-Dünya ve Güneş
Şarlo ve Kız
Ağustos Böceği ile Karınca

Yer: Atatürk Parkı

Saat 18.00 MASAL OYUNLARI-Kocaeli Bölge Tiyatrosu
Ay-Dünya ve Güneş
Şarlo ve Kız
Ağustos Böceği ile Karınca
Yer: Ortopedik Engelliler Çocuk Parkı



Saat 20.00 ÇOCUK OYUNU –Kocaeli Bölge Tiyatrosu
“Saraya Düşen Yıldız”
Yer: Mehmet Gemici Cennet Bahçesi
YEREL GRUP KONSERLERİ
Saat 21.00 Frekans
Saat 22.00 Hepatit

Yer : Şehitlik Parkı
Saat 21.00 YEREL GRUP KONSERİ
Gökhan Uyan ve Arkadaşları
Saat 22.00 KEŞAN BELEDİYESİ THM KOROSU

YER: Mehmet Gemici Cennet Bahçesi

Saat 19.30 ERİKLİ KORTEJ
Saat 20.00 ERİKLİ’DE HALKOYUNU GÖSTERİLERİ
İspanya
Endonezya SMA 28
Endonezya SMA 70
Ukrayna
Yunanistan
Makedonya
KKTC
BEFAD

YER : Keşan Belediyesi Tesisleri-JOKER

Saat 22.30 BULGARİSTAN DİMİTROVGRAD
BELEDİYESİ CAZ KONSERİ
30 TEMMUZ PERŞEMBE

Saat 10.00-16.00 KEŞAN BELEDİYESİ ULUSLARARASI
SATRANÇ TURNUVASI

YER: Köşk Düğün Salonu
Saat 15.00 MÜZİKLİ ÇOCUK OYUNU
Kocaeli Bölge Tiyatrosu
“Teneke Şövalyeler”
YER: Keşan Kültür Merkezi
Saat 17.00 ANAFARTALAR SPOR-BULGARİSTAN DİMİTROVGRAD FUTBOL KARŞILAŞMASI

YER: Keşan Belediyesi Atatürk Stadı

Saat 18.00 MASAL OYUNLARI -Kocaeli Bölge Tiyatrosu
Ay-Dünya ve Güneş
Şarlo ve Kız
Ağustos Böceği ile Karınca
Yer: Şehitlik Parkı

Saat 20.00 ÇOCUK OYUNU Kocaeli Bölge Tiyatrosu
“Saraya Düşen Yıldız”
Yer: Rasim Ergene Parkı

YEREL GRUP KONSERİ
Saat 21.00 Kaos
Saat 22.00 Rap Ambar
Yer: Rasim Ergene Parkı


Saat 21.00 YEREL GRUP KONSERİ
Kriminals
Saat 21.45 ROMAN HALK DANSLARI

Saat 22.15 BATI TRAKYA MÜZİSYENLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ SAZ ORKESTRASI
YER: Mehmet Gemici Cennet Bahçesi

Saat 19.30 YAYLA KORTEJ
Saat 20.00 YAYLA’DA HALKOYUNU GÖSTERİSİ
Yunanistan
KKTC
Ukrayna
İspanya
Makedonya
BEFAD
Endonezya SMA 28
Endonezya SMA 70

Yer: Yayla Park

Saat 22.30 BULGARİSTAN DİMİTROVGRAD BELEDİYESİ CAZ KONSERİ




31 TEMMUZ CUMA

Saat 15.30 KEŞAN BELEDİYESİ ULUSLARARASI SATRANÇ TURNUVASI ÖDÜL TÖRENİ
YER : Köşk Düğün Salonu

Saat 17.00 KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ
Yer : Şehitlik Parkı Önü

Saat 17.15 AÇILIŞ TÖRENİ
Çelenk Sunumu-Saygı Duruşu-İstiklal Marşı Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın Açılış Konuşması
Saat 17.30 HALKOYUNU GÖSTERİLERİ
Keşan Halk Eğitim Merkezi
Endonezya SMA 28
İspanya
Yer: Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı

Saat 18.15 STANTLARIN AÇILIŞI
Saat 18.30 KEŞAN BELEDİYESİ EL SANATLARI
SERGİSİ AÇILIŞI
Saat 18.45 KOKTEYL
Saat 18.45 KEŞAN MÜZİSYENLER MÜZİK FOLKLOR SANAT VE KÜLTÜR DERNEĞİ SAZ ORKESTRASI

YEREL GRUP KONSERİ
Saat 19.15 Estona
Yer: Mehmet Gemici Cennet Bahçesi

Saat 20.30 YABANCI HALKOYUNLARI GÖSTERİLERİ
Makedonya
İspanya
Endonezya SMA 28
Saat 21.30 KONSER
Ayşe Engin ARSLANCA
(KEŞAN İNCE SAZ ORKESTRASI EŞLİĞİNDE)
Saat 22.30 KONSER
SUZAN KARDEŞ
Havai Fişek Gösterisi
Yer: Festival Alanı

01 AĞUSTOS CUMARTESİ

Saat 14.00 ŞİİR VE STAND-UP YARIŞMASI FİNALİ
Yer: Keşan Kültür Merkezi

Saat 17.00 YAZARLAR İMZA GÜNÜ
Cüneyt ÜLSEVER- Yalçın BAYER- Cezmi ERSÖZ-Ataol BEHRAMOĞLU- Çetin İMER
Yer: Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Çocuk Parkı
Saat 18.30 YABANCI HALKOYUNLARI GÖSTERİSİ
İspanya
KKTC
Yer: Şehitlik Parkı
Saat : 18.30 YABANCI HALKOYUNU GÖSTERİLERİ
Yunanistan
BEFAD
Ukrayna
Yer : Atatürk Parkı
Saat : 18.30 YABANCI HALKOYUNU GÖSTERİLERİ
Endonezya SMA 70
Makedonya
Yer : Rasim Ergene Parkı
Saat 18.30 YARIŞMALAR
Çuval
Kaşıksız Yoğurt Yeme
Halat
Saat 19.00 SATIR ET GÖSTERİSİ
(Keşan Lokantacı Kahveci ve otelciler
Odası’nın Organizasyonuyla)
Saat 19.30 YEREL GRUP KONSERİ
Grup G&G

Yer: Mehmet Gemici Cennet Bahçesi
Saat 20.30 YABANCI HALKOYUNLARI GÖSTERİSİ
Ukrayna
KKTC
Saat 21.00 ŞİİR VE STAND-UP YARIŞMASI ÖDÜL
TÖRENLERİ
Saat 21.15 ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ
Ataol Behramoğlu- Haluk Çetin
Saat 22.30 KONSER
CEZA
Havai Fişek Gösterisi
Yer: Festival Alanı







02 AĞUSTOS PAZAR

Saat 16.00 PLAJ VOLEYBOLU FİNALİ

Yer: Erikli Keşan Belediyesi Sosyal Tesisleri

Saat 18.00 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI FİNALİ
Yer: Keşanspor Halı Sahası

Saat :18.30 KUAFÖRLER GÖSTERİSİ
(Keşan Berberler ve Kuaförler Odası Organizasyonuyla)

Yer : Mehmet Gemici Cennet Bahçesi
Saat 19.30 YEREL GRUP KONSERİ
Deep Line
Saat 20.30 YABANCI HALKOYUNLARI GÖSTERİSİ
Yunanistan
BEFAD
Endonezya SMA 70

Saat 21.30 BULGARİSTAN DİMİTROVGRAD
BELEDİYESİ CAZ KONSERİ

Saat 22.30 SILA

Havai Fişek Gösterisi
Yer: Festival Alanı

Finale kalan şiirler belirlendi…


27 Temmuz-02 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 7.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri çerçevesinde Keşan Belediyesi ile Keşan FM işbirliğinde düzenlenen şiir yarışmasında ön eleme 25 Temmuz Cumartesi günü yapıldı.
Saat 14.00’te Keşan Belediye Meclisi Toplantı salonunda bir araya gelen Yücel Dinçer, Figen Demirpençe,Dilek Salyam ve Eylem Tanrıverdi’den oluşan jüri yarışmaya katılan 60 eser sahibinin gönderdiği yaklaşık 160 şiirden finale kalacak 10şiiri yaklaşık 4 saat süren bir değerlendirme sonunda finale kalan 10 eseri belirledi.
Değerlendirme toplantısı öncesi jüri üyeleri ile görüşen Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın’da, jüri üyelerine katkılarından dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.
Jürinin 4 saatlik yaptığı toplantı sonunda finale kalan 10 eserin numarası, aldığı puan ve rumuzu da şöyle açıklandı.

Numarası Puan Rumuz
1- 2 395 Deniz
2- 6 370 Diadangel
3- 43 360 Kaktüs
4- 45 355 Suskun Çığlık
5- 18 340 Kelebek
6- 44 330 Kasımpatı
7- 39 320 Ardino
8- 42 305 Zorlanis
9- 37 285 Yağmur
10- 32 285 Selis
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...