***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Ocak 2010 Çarşamba

“Basın Dostu” plaketleri törenle verildi


Keşan Saros Gazeteciler Derneği (KESEGAD) “Basın Dostu” plaketleri ödül töreni, düzenlenen törenle verildi.

Keşan Kültür Merkezi (Keşan İlçe Halk Kütüphanesi)’nin 2. katında ve 12.00 – 13.00 saatleri arasında gerçekleştirilen kokteyli törende, belirlenen 10 basın dostu, plaketlerini, Dernek Kurucu Başkanı Necdet Uybaş’ın elinden aldı.
KTSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası)’nun sponsor olduğu plaket törenini, Berk Organizasyon gerçekleştirdi. Törene; Keşan Kaymakamı Metin Borazan, AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülend Dizdaroğlu, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, DSİ Keşan Kontrol Başmühendisi Salih Bostancı, Keşan Orman Fidanlık Mühendisi Özlem Özmen, Mali Müşavir/Muhasebeci Kubilay Alkan, Mali Müşavir/Muhasebeci İsmail Hakkı Öztürk ve Keşan Anadolu Lisesi Müdürü Osman Başak ile davetliler katıldı.
KESAGAD Üyesi Çiğdem Çeliktuğ’un sunuculuğunu yaptığı plaket tören, Dernek Kurucu Başkanı Necdet Uybaş ve Kurucu üyelerin, konukları, kapıda karşılamasıyla başladı. Klasik müzik eşliğinde salona giren konuklar, burada kısa süre dinlendi.
Çiğdem Çeliktuğ, kısa konuşmasında, 6 Ekim 2009 tarihinde kurulan KESAGAD’ın, Keşan’da ilk defa başlatmış olduğu “Basın Dostu” konsepti ödüllerinin sahiplerine ulaşması adına toplandıklarını belirtti.
UYBAŞ:
TOPLUMA ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI YAPAN
GAZETECİLERİN ÖRGÜTÜ YOKTU
Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşının okunmasının ardından, Necdet Uybaş, bir konuşma yaptı. Gazetecilerin topluma sürekli olarak örgütlenme, örgütlü olma ve güçlerini birleştirme çağrısı yaptıklarını ancak, bugüne kadar kendilerinin bir örgüt kurmayı başaramadıklarını belirterek, şunları söyledi: “Biz gazeteciler de yıllarca bir araya gelip bir çatı altında toplanamadık. Ancak, gelecek yılın sonlarında özellikle genç arkadaşların çabalarıyla bir dernek kurmayı başardık. Daha sonra da yaptığımız etkinliklerle adımızdan bahsetmeyi başardık.
Keşan’da sivil toplum örgütleri ve milletvekilleri masaya aynı anda yumruk vurduğunda haklarını alıyorlar. Biz de bunlara katkı yapmaya ve tarafları hareketlendirmeye çalışacağız.””
Konuşmanın ardından plaket törenine geçildi. Basın Dostları; Borazan, Budak, Özcan, Dizdaroğlu, Helvacıoğlu, Bostancı Özmen, Alkan, Öztürk ve Başak, plaketlerini Uybaş’ın elinden aldı.
Ödül alan Basın Dostları, daha sonra teşekkür konuşması yaparak görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:
HELVACIOĞLU:
KTSO OLARAK GAZETECİLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
“Bilginin küresel bir güç olduğu günümüzde, gazetecilik mesleğinin topluma haber ve bilgi akışı sağlamak açısından önemli bir misyon içerdiğinin hepimiz bilincindeyiz. Bu önemli görevi gerçekleştirmek için her zaman büyük bir özveriyle çalışan bölge gazetecilerimizi bir çatı altında görmekten mutluluk duyuyoruz. Yerel gazeteciliğin desteklenmesi demokrasiye verilen destekle olur.
Yerel gazeteciler sayesinde, toplum, çevresinde gelişen olaylardan haberdar olur. Bu bağlamda da bölgemiz gazetecilerinin de kamuoyunu aydınlatmada üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirdiği inancındayız. KSTO olarak bölge gazetecilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Tüm gazetecilerimizin çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutluyorum.”
ÖZTÜRK:
GAZETECİLİK, MEŞAKATLİ BİR İŞ
“10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum. Basının, Türk milletinin müşterek sesi olduğuna inanıyorum. Gazetecilik çok meşakatli bir iş. Şu anda dünyada 39 gazeteci tutuklu. Bunlar, görev aşkına kendi yaşamlarını tehlikeye atan arkadaşlarımız. İnşallah Derneğiniz ileriki yıllarda Dünya Gazetecilerini Koruma Komitesi’ne üye olur. Bu sayede sesinizi daha çok duyurursunuz.”
BAŞAK:
MİLLETİN ORTAK SESİNE KULAK VERELİM
Bizlere Basın Dostu ödülü veren derneğinize teşekkür ederim. Basın milletin müşterek sesidir. Bu sese ne kadar çok duyarlı olursak, o kadar hür oluruz. Bu ortak sese kulak verelim. Biz çevremizde yaşanan olayları basından öğreniyoruz. Basın mensupları gerçekten güç koşullarda görev yapmaktadır. Ama biz en doğru ve en gerçekçi bilgileri onlardan alıyoruz. Demokrasimizin devam etmesinde basın, en hayati öğelerden biridir. Allah herkese böyle, güzel, mutlu ve kıvanç dolu günler yaşatsın.”
ALKAN:
İLK YEREL GAZETE 1824’TE YAYIMLANDI
“İlk yerel gazete 1824’te İzmir’de yayımlanan Zmirli gazetesidir. İlk Türkçe gazete, devlet yönetiminde 1831'de çıkarılan Takvim-i Vekaî'dir. Özel sektör tarafından 21 Ekim 1860 tarihinde çıkarılan ilk Türkçe gazete ise Tercüman-ı Ahval'dir.
Gazeteciler, toplumda çok önemli görevleri yerine getirmektedir. Beni böyle bir ödüle layık görfükleri için yerel basınımıza çok teşekkür ediyorum.”
ÖZMEN:
“Ben de bu ödülü bana layık gördüğünüz için çok teşekkür ediyorum. Yıllardır beraber çalışıyoruz. Çok güzel haberler yaptık. Fidan sevgisinin aşılanmasında basının önemli rolü oldu.
Gazeteciler gününüzü kutluyorum.”
BOSTANCI:
“DSİ teşkilatı olarak verdiğiniz ödülden dolayı sizlere çok çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”
DİZDAROĞLU:
KÜTÜPHANE’NİN TANITILMASINDA
BASININ ROLÜ BÜYÜK
“Böyle bir ödüle layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Kütüphane’mizin gerek Keşan’da ve gerekse ülke çapında modern bir kütüphane olmasında basının önemi çok büyük. Gazetecilerin her zaman çok büyük desteğini gördük. Kütüphanemiz 2009’da bir önceki yıla oranla %110 oranında artış gösterdi. Sayın milletvekilimize, kaymakamımıza ve belediye başkanımıza da katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”
ÖZCAN:
BASIN ÖZGÜR OLMALI
“6 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bu yıllar içerisinde yerel basında ya da yaygın basında olsun görev yapan arkadaşlar görevlerini layıkıyla yapıyorlar. Sizlerle her 10 Ocak’ta bir yemekte buluşmayı geleneksel hale getirdik.
Kısaca belirtmek gerekirse basın özgür olmalı. Sağlıklı düşünebilmeli, düşündüğünü özgürce söyleyebilmeli. Basın demokrasinin çok ciddi bir göstergesidir. Sizleri kutlayarak, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Belediyeniz olarak, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.”
BUDAK:
KEŞAN’DA YAŞASAYDIM HER SABAH
İLK ÖNCE YEREL GAZETELERE BAKARDIM
“Sizlerle bir arada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirerek sözlerime başlıyorum. Basını gerçekten çok önemsediğimi bilmenizi isterim. Edirne’deki yerel basın, doğru ve toplum yararına, bölge halkının huzuru için çok ciddi işler yapıyor. Bunun için Edirne milletvekili olarak siz gazetecilere ne kadar teşekkür etsem azdır.
Özgür basın kuruluşları toplumsal amaca hizmet eder. Ulusal ve yerel basın kuruluşları, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışma ve hizmetlerin insanlara iletilmesinde en önemli rolü oynar…
İnsanların çevresiyle ilişki kurmasında yerel basın kuruluşları vazgeçilmez bir etkendir.
Ankara’da değil de Keşan’da yaşasaydım, her sabah kalktığımda ilk önce yerel gazetelere bakardım. Bakmadan da güne başlamazdım.
7 yıldan beri milletvekilliği yapıyorum. Bu süre içerisinde ilk kez KESAGAD’ta gazetecilerle ilgili düşüncelerimi ifade etme imkanı buldum. Sizlere teşekkür ederim.
BORAZAN:
ÖZGÜR BASIN OLMAZSA ÇAĞDAŞLIK OLMAZ!
“Bizleri bir araya getiren derneğimize çok teşekkür ediyorum. Çağdaşlıktan bahsediyoruz. Özgür basın olmazsa çağdaşlık olmaz! Bunun için mahalli ve yaygın basın da özgür olmalı. Bu vesileyle gazeteciler gününüzü kutlarım.”
Konuşmaların ardından, gazeteciler ve basın dostları topluca bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra klasik müzik eşliğinde verilen kokteyle geçildi. Kokteylin ardından tören sona erdi.
KAYNAK:KEŞAN HABER GAZETESİ

Edirne’de 228 kilogram eroin ele geçirildi.Olayla ilgili 8 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre,Türkiye'den Almanya'ya çıkış yapmak üzere Kapıkule Tır Gümrük Sahasına gelen Y.T. isimli şahsın sürücülüğünü yaptığı TIR, Gümrük Müsteşarlığı Risk Yönetimi ve Stratejik Değerlendirme Birimi'nce yapılan analizler dikkate alınarak Edirne Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince X-Ray Tarama Cihazına sevk edildi.
Yapılan taramada aracın aranmasına karar verildi. Gümrük Muhafaza Narkotik Dedektör Köpeği BAK'ın dorseye aşırı tepki vermesi üzerine Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü personelince yapılan aramada; dorsenin aynalık tabir edilen orijinal bölümünün alttan saclar ile kaynakla kapatılması sonucunda taban suntaları ile kaynatılan saclar arasında oluşturulan zulada toplam 430 pakette daralı ağırlığı 228 kilo 396 gram (ikiyüzyirmisekizbinüçyüzdoksanaltı) EROİN uyuşturucu maddesi ele geçirildi.
Ele geçirilen uyuşturucu maddesinin piyasa değeri 7.250.000,00 -TL olarak hesaplandı.
Söz konusu uyuşturucu madde kaçakçılığı ile ilgili olarak Edirne, Mersin ve istanbul illerinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda, N.K., A.E., I.T. ve A.T. isimli şahıslar Edirne Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince Edirne ilinde; C.O. isimli şahıs İstanbul Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince İstanbul ilinde; A.E. ve I.E. isimli şahıslar Mersin Kaçakçılık istihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince Mersin ilinde yakalandı ve soruşturmanın yapıldığı Edirne Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne getirildi.
Olay ile ilgili çalışmalar devam ediyor.
KAYNAK:KEŞAN HABER GAZETESİ

Trakya İş Kadınları Derneği(TRİKAD) yönetim kurulu üyeleri Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK i makamında ziyaret etti

TRİKAD yönetim kurulu üyelerinden Selda ER, Özlem AÇIK ve Genel Sekreter Av.Nihan KARA ın derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında Tekirdağ Valisine bilgi verdiler.
2009 yılında bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulan TRİKAD; Trakya ve yöresinde tarımda, eğitimde, kültürde öncü kuruluşlarla işbirliği içinde, ekonomik ve toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmak; kadınlarımızın iş hayatında, kültürde, eğitimde, toplumsal hareketlerdeki etkinliğini arttırmak; yatırımcılara bilgi, tecrübe, eğitim vb. desteği sağlayarak girişimci kadın sayısını arttırmaya amaçlamaktadır

TEKİRDAĞ DA PROTESTOCU 13 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde slogan atarak tarım konferansını protesto eden 13 öğrenci, polisler tarafından gözaltına alındı.Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), AB sürecinde Türk tarımın sorunları başlıklı bir konferans düzenledi. Üniversitenin Değirmenaltı yerleşkesindeki Pramit salonda yapılan konferansa Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Adana Milletvekili ve Meclis Tarım Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi, Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, öğretim görevlilileri ile öğrenciler katıldı. Öğrenciler güvenlik görevlileri tarafından tek tek aranarak içeri alındı. Pramit salonun önünde toplanan ve içeri alınmayan bazı öğrenciler bu durumu protesto etti. Slogan atan öğrencilere polis ve güvenlik görevlileri müdahale etti. Slogan atmakta ısrarlı olan öğrenciler gözaltına alındı. Polis tarafından gözaltına alınan 1'i kız toplam 13 üniversite öğrencisi Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
KAYNAK:KANAL 59 HABER.COM

TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde, 1989–1990 yılından bu yana Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak, Eğitim ve Öğretim yapan okulun kısa bir süre önce göreve atanan Müdür Göksel Baytok, Okul Yönetimi, görev yapan öğretmenler, Öğrenciler ve Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu iş birliğince çehresi tamamen değişti.
İlçenin Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde ve şehir merkezinden 2 km uzaklıkta, 26 dönüm arazi üzerine kurulan bünyesinde Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise, Endüstri Meslek Lisesi bulunan, 4 katlı ana binası ve 4 atölye binası ve 5 bölümden oluşan okulda değişim ve yenilikler bitmiyor.
Okul Aile Birliği önceki dönem Başkanı İbrahim Yılmaz, yaptığı açıklamada, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde, yaklaşık 450 Öğrencinin Eğitim ve Öğretim gördüğünü belirterek, şunları kaydetti;
“2009–2010 Eğitim Öğretim Yılından itibaren, Ahşap Teknolojileri alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanı içerisinde, Endüstriyel Bakım ve Onarım Dalı açılarak, Bilişim Teknolojileri alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanı, Tekstil Teknolojileri alanı ve Tesisat Teknolojileri alanında, sanayinin öncelikle ihtiyaç duyduğu ara teknik elemanı yetiştirilmektedir. Yine Milli Eğitim Bakanlığınca sağlanılan, ödenek dâhilinde İdari bina ve okulun atölyelerin iç ve dış cepheleri boyatılmış, iç mekânda yeni derslikler, tuvaletler, atölyelerde teknoloji sınıfları oluşturulmuş ve atölyelerin akan çatıları onarılarak kiremitleri değiştirilmiştir. Ayrıca, bina içerisinde Yönetici odaları, öğretmenler odası, öğrencilerin dersliklerinde bulunan sınıf donatım malzemeleri de yenilenerek hizmete girmiştir. Şehir dışından gelen mağdur ama çalışkan öğrencilerimize ücretsiz öğlen yemeği verilen yemekhanenin donatımı ve Bakanlıkça gönderilen modern bulaşık makinesi ile hijyenik ortamda yemek yemeleri sağlanmıştır. Hayırsever iş adamı Yer Beton İşletmesinin sahibi ve öğrenci velisi Ali Rıza Yer’in çok önemli katkıları ile Okulumuzun merasim için öğrenci toplanma alanına yaklaşık 300 m2 Parke taşı döşenerek, öğrencilere uygun bir ortam sağlanmıştır. Geçtiğimiz günlerde Okulumuza ziyarette bulunan, Sayın Babaeski Kaymakamımız Mustafa Demir, Sayın Belediye Başkanımız Av. Abdullah Hacı, İlçe Emniyet Müdürümüz Tuncay Sancak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Ahmet Dal ve M.İlker Bayram’a okulumuza göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakalarından dolayı şahsım ve okul personeli adına çok teşekkür ediyorum.”

CHPnin Çorlu İlçe Teşkilatı yeni yönetimi basınla bir araya geldi

Geçtiğimiz Pazar günü bilindiği gibi CHP Çorlu İlçe kongresi belediye düğün salonun da büyük bir katılım ile gerçekleşmişti. CHP’ nin yeni seçilen çiçeği burnunda yöneticileri parti lokalinde BASIN’la bir araya geldiler.
Gelen konuklara kurupasta ve çay ikram edildi.
BAŞKAN KÖPRÜLÜ,”BİRLİK ve BERABERLİĞİMİZ ÖRNEK OLMUŞTUR”
İlçe Başkanı Av. Emre Köprülü, “pazar günü Çorlu CHP teşkilatı olarak örnek bir kongre gerçekleştirdik. Bu birlik-beraberliği ortaya koydu. Seçimlere tek liste katılmasına karşın 367 delege kongreye katılıp oy kullanmıştır. Bunun dışında delege olmayan partililerimizde kongremize ilgi gösterdiler. Seçimle sandıktan çıkmak bizim içinde ayrı bir mutluluk kaynağı olmuştur. Yeni Çorlu CHP yönetimi yeni dönemde şeffaf bir çalışma uygulayacaktır. Kapımız partili ve partisiz tüm Çorlu halkına açıktır. Tekirdağ ilinde CHP kongreleri bir takvim dahilinde sıra ile gerçekleşiyor” dedi.
“ OLASI BİR NORMAL ve ERKEN SEÇİME HAZIRIZ”
Başkan Köprülü konuşmasını sürdürürken, “Biz CHP olarak seçime hazırız. Olası bir erken seçim veya normal seçim hiç fark etmez. Çünkü çalışmalarımız seçimle ilgilidir. Sıkıntılar ortadadır. Toplumun bütün kesimleri sıkıntı içinde bulunuyor. Bu sıkıntıları AK parti iktidarı görmezden geliyor. Ama gerçekleri halkımızda biliyor ve görüyor.” dedi. Toplantıya Çorlu CHP ilçe yönetimi: Tahsın Akın, Yılmaz Aslan, Kemal Aydın, Duygu Aydın, Güner Çetin, Cemal Çiçek, Hüsamettin Dalkılıç, Dilek Demir, Hasan Eligül, Şansal Erbirsin, Fatoş Gaygusuzoğlu, Adnan Kum, Ali Tatlıdil, Doğan Uçan katıldı.
HABER:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Doktorlar yargı önünde...

İşadamı Kuddisi Okkır'ın ölümünde ihmali olduğu iddiasıyla 14 doktor hakkında açılan davanın ilk duruşması, Tekirdağ 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başladı. Adliye dışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sabriye Okkır, eşinin ölümünde tüm kurumların ihmali olduğunu öne sürdü. Okkır, "İlk duruşma bugün başladı. Tabii ki doktorlar kendilerini tıbbı açıdan yetersiz bulmuyorlar. Şu bir gerçek ki eşimin ölümünden sadece doktorlar sorumlu değil. Doktorların da hatası var ama, her doktor aynı oranda hatalı değil. Cezaevi idareci ve savcılarının da ihmalleri var. Bunun içinde mahkeme, savcı ve hâkimlerin de ihmalleri var. Adalet Bakanlığı'nın büyük bir ihmali var. Yargılamak üzere tutukladınız. Daha hükümlü bile değil. Hükümlüden daha beter durumda muamele gördü ve de gözler önünde göz göre göre ölümüne seyirci kalındı. Ve şunu da iddia ediyorum; hastanelerde gerekli tedavileri uygulamadılar" dedi. İlk duruşmada, Sabiye Okkır ve avukatı ile birlikte "görevi kötü kullanmak" ve "ihmal"le suçlanan doktorlardan 13'ü hazır bulundu. Bir doktor ise duruşmaya katılmadı. Ergenekon tutuklusuyken kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden işadamı Kuddisi Okkır'ın ölümüne ilişkin haklarında dava açılan doktorların yargılanmasına başlandı. Kuddisi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır'ın da katıldığı duruşmada doktorlar, gerekli teşhisleri koyduklarını ancak hasta dosyasını görmediklerini ifade ettiler.. 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin küçük olması nedeniyle Ağır Ceza Mahkeme salonunda görülen duruşmada Usulüne uygun muayene yapmadıkları ve muayene sonuçlarını uygun kaydetmedikleri gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenen doktorlardan H. U., O. E., M. M. ve M.S. T., haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Doktorlar, Kuddisi Okkır'ı bir kez gördüklerini ve bir daha görmediklerini belirttiler.. Eşinin önceki hastalıklarına bakılmadan tedavi edilmeye çalışıldığını iddia eden Sabriye Okkır, "Hastanın bir önceki konumuna bakılmadan, rahatsızlığının ne olduğu anlaşılmadan tedavi edilmeye çalışılmış. Ellerini vicdanlarına koyup ona göre hesap versinler" dedi. duruşma ileriki bir tarihe ertelendi.
KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

VALİ AYDOĞDU’DAN KTSO VE HASTANEYE ZİYARET

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Ticaret ve Sanayi Odası ile Devlet Hastanesine ziyaretlerde bulundu
Fırat ÇALIŞKAN / Olay Haber / Trakya
İlk olarak Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KTSO) ziyaret eden Vali Aydoğdu, burada yaptığı konuşmasında, Kırklareli halkının ne yapacağını bildiğini, Kırklareli’nde iş kurucu akılların oluşturulmuş olduğunu ve Kırklareli için idarenin herhangi bir yol göstereceği konu kalmadığını belirterek; “Sanayi ve Ticaret Odaları bir ilin hem kaptan köşküdür, hem motor dairesidir, hem idaresinde hem de sosyo ekonomisinde çok esaslı bir yerdedir. Bu açıdan, Kırklareli Valisi olarak Kırklareli’nde gördüğüm bu altı ay içerisinde Kırklareli’ne bir şey katamayacağımı biliyorum. Ancak elimden geldiği kadarıyla Kırklareli’nde görev yapan, çalışan, burada yaşayan insanların çalışma azmine, hızına, heyecanına teşvik edebilirsem başarılı bir Valilik yapmış sayarım kendimi. Kırklareli ne yapacağını biliyor. Buruda iş kurucu akıl oluşmuş, esasen Kırklareli kendi yolunu tutmuş. Bize düşen Kırklareli’nde oluşan güzelliği, teşebbüs heyecanını Ankara ile irtibatlandırmak, genel bütçenin imkanlarını koordine edebilmek ve Kırklareli’nde görev yapan kamu kurumlarını, Kırklareli esnafının, işadamının heyecanına uygun bir şekilde Kırklareli’ndeki dairelerimizi çalıştırabilirsek idare olarak başarılı olmuş olacağız. Burada gayet net söylüyorum. Kırklareli için idarenin herhangi bir yol göstereceği kalmamış. Çünkü Kırklareli sanayici yolunu bulmuş. Bizde bulunan bu yolda birlikte çalışıp gayret edeceğiz.”dedi. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Çetintaş’da Vali Aydoğdu’ya kısa bir süre olmasına rağmen, göstermiş olduğu hizmet,destek ve yardımlarından dolayı teşekkür etti. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nın ziyaretinin ardından Vali Cengiz Aydoğdu ile beraberinde İl Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu ve İl Özel İdaresi Genel sekreteri Raif Kelep, Devlet Hastanesini ziyaret etti. Hastane bahçesinden, polikliniklere kadar hastanenin her yerini gezen Vali Aydoğdu, İl Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin ve Hastane Başhekimi Metin Kurtoğlu’ndan hastane hakkında bilgiler aldı. Vali Aydoğdu hastane ziyaretinde hastaneye gelen hastalarla da ilgilenerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Barış'ın soru önergesine cevap geldi

Kırklareli Milletvekili Tansel Barış tarafından Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın yazılı olarak yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı'na sunulan soru önergesi Akdağ tarafından cevaplandırıldı.
Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Barış, Sağlık Bakanlığı'na 4 adet uçak ambulans, 17 adet helikopter ambulans kiralanması ile ilgili ulusal basında çıkan "Şaibeli Helikopter İhalesi" başlığı ile çıkan haberler üzerine 6 maddelik bir soru önergesi gönderilmişti.
Barış, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a aşağıdaki soruları sormuştu.
1- 31 Ocak 2009 tarihinde Bolu Kıbrısçık'ta düşen Helikopter Ambulansın de yer aldığı, uçak ambulans ve helikopter ambulans kiralama ihalesi ne zaman yapılmıştır? İhaleye katılanlarda aranan $artlar nelerdir? İhaleye katılan firmalar ile kazanan firmanın adi nedir?
2- İhaleye katılan firmalardan 2 sinin helikopter ambulansların teslimi için belirlenen sürenin kısa olduğu, bu nedenle sürenin bir iki hafta uzatılmasını talep ettiği, bu nedenden dolayı da ihaleden çıkarıldığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur?
3- İhalede elenenlerden sonra kalan son iki firmadan birinin de ihale metninin 9. maddesinde yer aldığı söylenen "Bu ihalede kısmi teklif verilebilir" ve 21. maddesinde yer aldığı söylenen "helikopter ve uçak için ayrı-ayrı teklif verilebilir" denmesine karşın, firmalardan birinin ihaleye sadece "uçak ambulans" bölümü için teklif verdiği için ihaleden elenirken, ihaleyi havacılık alanında hiçbir tecrübesi olmayan Koçoğlu firmasının kazandığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur?
4- İhaleyi Koçoğlu firmasının kazandığı ifade edilip, İlgili firmanın 28 Ekim 2008 tarihinde 7 helikopter ambulansı teslim etmesi gerekirken, havacılık alanında hiçbir tecrübesi olmadığı iddia edilen firmanın 7 helikopteri bulamadığı i~in Sağlık Bakanlığı'ndan üç ay süre istediği, Bakanlığın 90 günlük süreyi vermesine kar~in ~u ana kadar 5 helikopteri ancak temin edebildiği, Polonya ve Almanya'dan da birer helikopter satın aldığı, 31 Ocak 2009 da düşen helikopter ambulansın da Polonya'dan alınan helikopterin olduğu iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur?
5- İhaleyi kazanan firmanın sağlamış olduğu helikopterlerin daha önce 6zel ki~i ve kuruluşlara ait olduğu VIP hizmeti verip, içlerinde değişiklik yapılarak ambulans şekline dönüştürülerek teknik incelemeye sunulduğu iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur?
6- Havacılık alanında hiçbir tecrübesi olmadığı iddia edilen Koçoğlu firması ne zaman kurulmuştur? Koçoğlu firmasının seçilmesinin özel bir nedeni var mıdır? Helikopter satın alınsa idi bir tanesinin fiyatı ne kadardır? Kiralanmak sureti ile bir helikopterin Bakanlığınıza maliyeti ne olmuştur?
Basınımızda "Şaibeli Helikopter İhalesi" başlığı ile çıkan haberleri ihbar kabul ederek, bu ihale ile ilgili her hangi bir inceleme başlatılmış mıdır? Başlatıldı ise hangi sonuca ulaşılmıştır? Şaibeli olduğu iddia edilen bu ihaleyi iptal, yapılan sözleşmeyi fesih ederek, daha şeffaf, Şaibesiz kamu yararı göz önüne alınarak, daha tecrübeli firmaların katılabileceği yeni bir ihale açmayı düşünüyor musunuz?
Akdağ'ın yazılı olarak cevapladığı sorular;
1) Hava Ambulans Hizmeti Alım ihalesi 02.04.2008 tarihinde yapılmıştır. İhaleye katilim için teklif sahibinin veya iş ortaklarından birinin hava taksi isletme ruhsatı olması istenmiştir. İhaleye THK Gökçen Havacılık Firması ile Koçoğlu İnş. San. Ve Tic. A.S. Koçoğlu Havacılık A.Ş. Global Teknik Elk. Yazılım Müh. Havacılık San. Ve Tic. A.Ş., Güneydoğu Havacılık İşletmesi Ltd. Şti. firmalarından oluşan ortak girişim grubu teklif zarfı vermişlerdir. İhale 134.865.000- Avro bedel karşılığında 1800 gün (beş yıl) süreyle Koçoğlu İnş. San. Ve Tic. A.Ş.'nin en büyük hisseye sahip olduğu ortak girişim grubuna ihale edilmiştir.
2) İhale sürecinde üç firmanın ihale tarihinin ertelenmesine ilişkin talepleri; erteleme için gerekli olan kanuni süre içerisinde yapılmadığından idaremizce kabul edilmemiştir. Konuyu re'sen inceleyen Kamu İhale Kurumu, 08.07.2008 tarih ve 2008/UH. Z-2950 sayılı kararı ile Bakanlığımızca yapılan işlemin yerinde olduğunu teyit etmiştir.
3) İhaleye teklif zarfı veren Gökçen Havacılık sadece uçak ambulans teklifi verdiği için değil,
İhaleye katilim için gerekli belgeleri tam ve usulüne uygun olarak vermediği için ihale komisyonunca değerlendirme dışı bırakılmıştır. İhaleyi kazanan ortak girişim grubu içerisinde ihaleye katilim şartı olarak istenen Hava Taksi İşletme Ruhsatı'na sahip, ihale öncesinde de bu sektörde çalışmakta olan bir ortak bulunmaktadır.
4)İhaleyi alan ortak girişim firması 28.10.2008 tarihinde 2 helikopterle işe başlamıştır. Zeyilname gereğince kalan 5 helikopterin cezasız olarak en geç 20.11.2008 tarihine kadar göreve başlatılması öngörülmüş firmaya ek bir sure verilmemiştir. Bunun ötesinde meydana gelen gecikmelerde ceza şartı uygulanmıştır. Sözleşmede yer alan cezalar kesilmiştir. Polonya'dan alınan helikopterin 31.01.2009 tarihinde kaza geçirerek düşmesi, sürece olumsuz bir etkide bulunmamıştır.
5) Dünyada doğrudan ambulans helikopter olarak üretim bulunmamakta olup, helikopterler uygun tıbbi ekipman ile donatılmak suretiyle ambulans haline getirilmektedir. Her bir helikopter ambulans için Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından gerekli kontroller yapılarak uçuşa elverişlilik, Bakanlığımızca da ambulans uygunluk belgesi verilmektedir.
6) İhaleyi kazanan ortak girişim grubunun içinde, hava taksi işletme ruhsatı bulunan ve ihale öncesinde de bu sektörde çalışmakta olan bir ortak bulunmaktadır. İhale Süreci Kamu İhale Kanunu mevzuatlarına uygun olarak yapılmıştır. İhale, helikopter satın alma ihalesi değil kiralama yöntemiyle hizmet alımıdır. Hava Ambulans helikopteri hizmetinde yalnızca helikopter temini, hizmetin sunumu için yeterli değildir. Asıl unsur hizmetin sunumu ve devamlılığını tesis etmektir. Hizmet havacılık ve sağlık gibi iki farklı alanda çalışan unsurları bir arada bulundurmayı gerektirmektedir. Ülkemizde nispeten yeni olan bu alanda özel eğitimli personel ihtiyacı vardır. İhale gereği bunun sağlanması da yükleniciye aittir. Hizmetin toplam bedeli 134.865.000 Avro dur.
7) Hukuka uygun olarak tamamlanmış bu ihalenin iptali vatandaşımızın hakki olan hizmetin daha da gecikmesine yol açacaktır. Bu hususun basında yer alması üzerine, konuyu re'sen inceleyen Kamu İhale Kurumu da, 08.07.2008 tarih ve 2008/UH. Z-2950 sayılı kararı ile Bakanlığımızca yapılan işlemin yerinde, hukuka uygun olduğu tespit edilmiştir.
On yıllardır gerçekleştirilmeye çalışılan bu hizmetin Hükümetimiz döneminde gerçekleştirilmiş olmasının haklı gururunu yaşıyor, ambulans helikopterlerle bu güne kadar 2300 civarında vatandaşımızın hayatının kurtarılmış olmasının mutluluğunu vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Bakanlığımız bugün olduğu gibi gelecekte de vatandaşlarımıza layık oldukları en iyi hizmete verebilmek için azami gayret içerisinde olacaktır.

Okulda darp iddiası

HABER VE FOTO:Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli iline bağlı Pınarhisar'da faaliyet gösteren bir ilköğretim okulunda öğrencilerin öğretmeni tarafından dövülerek darp edildiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.
Kızının Öğretmeni tarafından dövülerek darp edildiğini iddia eden S.Ö. isimli anne; "11 Ocak 2009 günü sınıf öğretmeninin uyguladığı şiddet sonucu kızımın baş bölgesinde oluşan darp izleri bizleri oldukça üzerken, bir o kadar da sinirlendirmiştir" dedi.
Söz konusu olaya maruz kadığını ifade eden ve ailesinin de isteğiyle ismnin açıklanmasını istemeyen kız öğrenci, sınıf öğretmenlerinin bir arkadaşı ile şakalaşmasına kızarak, hem arkadaşını hem de kendisini dövdüğününü iddi etti.
Kızına yapılan bu haksızlığın arkasını bırakmayacaklarını ve aldıkları darp raporu ile olayı savcılığa intikal ettirdiklerini belirten anne S.Ö. ve dayı E.Y., başka öğrencilerin de aynı olaya maruz kalmamaları için ilgili mercihlerin gerekli hassasiyeti göstereceğine inandıklarını ve haklarını her daim sonuna kadar arayacaklarını sözlerine ekledi.

Muhtarlar Derneği’nden LİAD’a ziyaret

HABER VE FOTO: Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Muhtarlar Derneği, Lüleburgaz İşadamları Derneği’ne nezaket ziyaretinde bulundu.
Muhatarlar Derneği başkanı Nuri Yavuz İşçioğlu ve yönetim kurulu, LİAD başkanı Cengiz Konca’yı dernek merkezinde ziyaret etti.
Başkan Konca, muhtarlara derneğin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. İlçe sorunlarında tartışıldığı ziyarette karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

Çorlu Belediyesinden Altyapı ve Yol Yapım Çalışmaları

Çorlu Belediyesi, Reşadiye ve Muhittin Mahallelerinde kanalizasyon sistemindeki arızayı onarıp bozuk asfalt yüzeyi yeniliyor. İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Muhittin Mahallesi’nde 712 metre, Reşadiye Mahallesi’nde 860 metrelik alanda toplam 1250 adet büz döşenerek eskileriyle değiştirildi.
Reşadiye Mahallesi’nde Yunus Emre Caddesi 2. Sokak ve Yeni Evler 1. Sokak’ta kanalizasyon sisteminde arızalardan dolayı başlatıldı. Çorlu Belediyesi’ne bağlı ekipler arızalı bölgeyi tespit ederek geniş bir alanda kazı çalışması yaparak mevcut büzleri çıkartarak yenilerini yerleştirdi. Kanalizasyon sistemindeki arızaların tekrarlanmaması için geniş bir alanda atık su tahliye büzleri yenilenirken, bozulan yollarda bakım ve onarım çalışması yapılarak eski haline getiriliyor.
Altyapıda yapılan çalışmaları değerlendiren Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, “Çorlu’nun altyapıyla ilgili sorunlarını tespit ettik. Belli bir program dâhilinde yaşanan aksaklıkları gidermeye çalışıyoruz. Reşadiye ve Muhittin Mahallelerinde yaşanan arızalardan dolayı öncelik arz eden bölgelerde altyapı sistemini yeniledik. Önümüzdeki aylarda çalışmalarımızı daha yoğun bir şekilde yürüteceğiz,” diye konuştu
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

İtfaiye Öğrencilere Eğitim Veriyor

Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu İtfaiye Bölümü öğrencilerine yangın söndürme ve kurtarma eğitimi verildi.
Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda misafir öğretim üyesi olarak dersler veren Faruk Yücel, İtfaiye Bölümü öğrencilerine uygulamalı eğitim verdi. Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde düzenlenen eğitim çalışmasına katılan öğrencilere, hem teorik hem de uygulamalı olarak yangın söndürme teknikleri ile yangın, deprem, afet ve kaza gibi durumlarda uygulanacak kurtarma çalışmaları anlatıldı.
İtfaiye binasındaki derslikte slayt gösterisi eşliğinde itfaiyecilik mesleğinin gerektirdiği bilgi ve deneyimleri aktaran Yücel, daha sonra yangın söndürme ve kurtarma çalışmalarında kullanılanaraçlar ile teknik donanımı hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Yangın, deprem ve afet gibi durumlarda itfaiyecilere önemli görevler düştüğünü belirten Yücel, “Öğrencilerimize itfaiyecilik mesleğinin temel bilgilerini uygulamalı olarak aktarıyoruz. Daha önce derslerde işlediğimiz konuları, müdürlüğümüz bünyesinde kullanılmakta olan araç ve ekipmanlar üzerinde uygulamalı olarak işledik. Ümit ediyorum ki verdiğimiz eğitimler öğrencilerimizin mesleki yaşamlarında faydalı olur,” diye konuştu.HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Çorlu`da Kaza 3 Yaralı

Tekirdağ iline bağlı Çorlu`da meydana gelen kazada, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, yol kenarında çalışma yapan belediye ekibine ait kamyona arkadan çarpı. Kazada 3 kişi yaralandı.
Edinilen bilgilere göre kaza 11.00 sıralarında Çorlu Askeri Havaalanı Mevkii`nde meydana geldi. İstanbul istikametinden Çorlu istikametine gelmekte olan Sulhi B. yönetimindeki 59 PY 101 plakalı otomobil, Askeri Havaalanı Mevkiine geldiği sırada yolun sağ tarafındaki arazide bulunan reklam tabelalarını kesmekte olan üzerinde oksijen tüpü yüklü park halindeki Çorlu Belediyesine ait 59 PY 516 plakalı kamyona arkadan çarptı. Park halindeki kamyona hızla vuran ve hurdaya dönen otomobil, bariyerlere çarparak durabildi. Kazada otomobil sürücüsü Sulhi B. ile otomobil üzerine geldiğini görüp kendisini tarlaya atan zabıta Serdar Turgut ile kamyonda oksijen tüpü değiştiren belediye işçisi Murat Gebeş yaralandı. Otomobilde sıkışan Sulhi B. ise olay yerinden geçmekte olan diğer sürücüler tarafından araçtan çıkartıldı. Olay yerine gelen ambulans ile Çorlu Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Jandarma ve trafik polisleri olay yerine gelerek inceleme yaptı. Olay yerinde bulunan zabıtalardan Vural Özcan otomobilin üzerlerine geldiğini görmeleriyle kamyonun yakınında bulunan Serdar Turgut’a kaç diye bağırdığını ve Serdar Turgut`un da kendisini tarlaya doğru atladığını, otomobilin kamyona hızla çarptığını söyledi. Kaza ile ilgili inceleme sürdürülüyor.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

‘Düzgün Türkçe’ Eğitimi Büyük İlgi Gördü

Marmara Belediyeler Birliği Basın Platformu tarafından gerçekleştirilen eğitim programlarına “Düzgün Türkçe ve Etkili Konuşma” semineriyle devam edildi. Tanınmış spikerlerden Sevinç Satıroğlu tarafından verilen eğitime, belediyelerin Basın Danışmanları, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürleri, Kültür Sanat Müdürleri, Eğitim ve İK Müdürleri ve personeli ile basın mensupları katıldı.
HABER VE FOTO: Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Marmara Belediyeler Birliği hizmet binası Hızır Bey Çelebi Seminer Salonu’nda Basın Platformu tarafından gerçekleştirilen eğitim programları çerçevesinde, Haber Spikeri Sevinç Satıroğlu’nun katılımıyla “Düzgün Türkçe – Etkili Konuşma” konulu eğitim semineri yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Marmara Belediyeler Birliği Yazı İşleri Müdürü Züver Çetinkaya, Birlik üyesi belediyelerden gelen talep ve istekler doğrultusunda etkinliklere devam edeceklerini söyledi.
Etkinlik kapsamında, “Dilini doğru ve etkileyici kullanma”, “Kendini doğru ifade edebilme”, “Topluluk önünde konuşurken heyecanlanma”, “Akıldan geçenleri yeteri kadar ifade edememe” ve “Ses titremesi” konuları, uygulamalı olarak katılımcılara aktarıldı. 24 TV Muhabiri ve Haber Spikeri Sevinç Satıroğlu, “Konuşma esnasında en çok dikkat edilmesi gereken nokta, tonlamadaki iniş ve çıkışlarla kelimelerin içini doldurmaktır. Konuşmamızın bir melodisi olmalıdır” derken, doğru nefes alma (burundan) tekniklerinden, “e” harfinin açık ve kapalı okunuşuna kadar birbirinden önemli konulara değindi.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...