***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Ocak 2010 Çarşamba

‘Düzgün Türkçe’ Eğitimi Büyük İlgi Gördü

Marmara Belediyeler Birliği Basın Platformu tarafından gerçekleştirilen eğitim programlarına “Düzgün Türkçe ve Etkili Konuşma” semineriyle devam edildi. Tanınmış spikerlerden Sevinç Satıroğlu tarafından verilen eğitime, belediyelerin Basın Danışmanları, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürleri, Kültür Sanat Müdürleri, Eğitim ve İK Müdürleri ve personeli ile basın mensupları katıldı.
HABER VE FOTO: Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Marmara Belediyeler Birliği hizmet binası Hızır Bey Çelebi Seminer Salonu’nda Basın Platformu tarafından gerçekleştirilen eğitim programları çerçevesinde, Haber Spikeri Sevinç Satıroğlu’nun katılımıyla “Düzgün Türkçe – Etkili Konuşma” konulu eğitim semineri yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Marmara Belediyeler Birliği Yazı İşleri Müdürü Züver Çetinkaya, Birlik üyesi belediyelerden gelen talep ve istekler doğrultusunda etkinliklere devam edeceklerini söyledi.
Etkinlik kapsamında, “Dilini doğru ve etkileyici kullanma”, “Kendini doğru ifade edebilme”, “Topluluk önünde konuşurken heyecanlanma”, “Akıldan geçenleri yeteri kadar ifade edememe” ve “Ses titremesi” konuları, uygulamalı olarak katılımcılara aktarıldı. 24 TV Muhabiri ve Haber Spikeri Sevinç Satıroğlu, “Konuşma esnasında en çok dikkat edilmesi gereken nokta, tonlamadaki iniş ve çıkışlarla kelimelerin içini doldurmaktır. Konuşmamızın bir melodisi olmalıdır” derken, doğru nefes alma (burundan) tekniklerinden, “e” harfinin açık ve kapalı okunuşuna kadar birbirinden önemli konulara değindi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...