***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

14 Şubat 2010 Pazar

TEKİRDAĞDA TRAFİK KAZASI ALTI YARALI

Tekirdağ ilinde servis minibüsünün çarptığı yolcu minibüsündeki 6 kişi yaralandı. Edinilen bilgide 59 S 190 plakalı Kemal Aydın nezaretindeki Fabrikaya Personel taşıyan minibüs personeli evinlerine götürmek üzere yola çıktı. Minibüs Değirmenaltı Mahallesi TOKİ kavşağına geldiğinde, kavşaktan TOKİ konutlarına gitmek isteyen Enis Gezgin idaresindeki 59 M 040 plakalı yolcu minibüsüne yandan çarptı. Kazada yolcu minibüsünde bulunan Erhan Özkabak (29), Fatih Yıldız (29), Gökçe Ege Başgedik (16) ve annesi Aytül Başgedik (56), Gaye Çavuşoğlu (11) ile Emre Durmuş (18) yaralandı. Yaralılardan EmreDurmuş, servis minibüsünün çarptığı yerde iki koltuk arasına sıkıştı. Tekirdağ İtfaiyesi Kaza Kırım ekibi olay yerine çağrıldı. Minibüste sıkışan Emre Durmaz dışındaki yaralılar, farklı ambulanslarla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İki koltuk arasına bacakları sıkışan Emre Durmaz ise, kaza kırım ve sağlık ekiplerinin uzun uğraşları sonucu çıkarıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin olmadığı bildirilirken, jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.
KAYNAK:TEKİRDAĞ HABERLERİ

Keşan EMİTT’i renklendirdi…

EMİTT Fuarı’nda folklor ekiplerimiz gösterilerini sundu…
11 Şubat’ta başlayan EMİTT Fuarı’nın 32.günü olan 13 Şubat Cumartesi günü folklor ekiplerimiz gösterilerini sergilediler.
Keşan Belediyesi Çağdaş Kadınlar Halk Oyunları Ekibi ile Lalacık Halk Oyunları Ekibi İstanbul’da TÜYAP Fuar Merkezi’ne giderek burada 13.00-14.00 saatleri arasında Konser sahnesinde gösterilerini sundular.
Her iki ekibimizde EMİTT Fuarı’nı gezenler tarafından büyük beğenile izlenerek büyük alkış topladılar.
İki ekibin finalde birlikte yaptıkları serbest oyunlara fuar katılımcıları da eklenince ortaya renkli sahneler çıktı.
Gösteri öncesi her iki ekibimiz de 5 Nolu Salon’da yer alan Keşan Standı önünde de gösterilerini sunarak daha sonra Edirne Standı’nda gösteri müsabakası yapan Kırkpınar’ı simgeleyen iki pehlivan ile birlikte 5 ve 6 nolu salonu gezerek bölgenin tanıtımına katkı sağladılar.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’da eşi Şengül Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz ile birlikte Keşan Standını ziyaret etti.
Özcan burada, stantı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, EMİTT Fuarı’nın bölgenin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu belirterek “Bizler de bu tanıtımın farkına vardığımızdan 3 yıldan bu yana komşu ilçelerimiz Enez ve İpsala ile ortak hareket ederek bir stant açıyoruz. Bu fuara katkı veren Enez Belediyesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası ve Saros Körfezi Turizm Hotelciler ve Yatırımcılar Derneği ile Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu’nda yer alan tüm arkadaşlarımıza, Keşanlı klarnet virtiözü Serkan Çağrı’ya, Keşan Belediyesi Çağdaş Kadınlar Halk Oyunu ve Lalacık Halk Oyunları ekibimize ve fuara maddi katkı sağlayan tüm işletmelerimize teşekkür ediyorum. Bugün burada bölgemizin tanıtımına ne kadar büyük bir katkıda bulunduğunu hep birlikte gözlemliyoruz. Bu fuarların sonucunu yaz sezonunda bölgemize gelen insanların artması ile rahatça gözlemlemekteyiz” dedi.
Fuara ayrıca Keşan Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, Keşan Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Müdürü Hasan Bayram, Yukarı Zaferiye Mahalle Muhtarı Nedim İşlek, Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır ile Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak’ta katıldılar.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, ayrıca Edirne standı ile Tekirdağ ve birçok standı da ziyaret etti.

ÇYDD’den Ilıcak’a dava

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kırklareli Şube Başkanı Rafet Seçkin, Poyrazköy iddianamesinde, "ÇYDD'nin Kadıköy Şubesi'nden alınan bilgisayarlarda, kız öğrencilerin askeri öğrencilerle birlikte kalmasının sağlanması yönünde çalışmalar yapıldığı" yönünde bilgiler bulunduğunu söyleyen gazeteci Nazlı Ilıcak'a sert tepki gösterdi.
ÇYDD Kırklareli Şube Başkanı Rafet Seçkin, katıldığı televizyon programında ÇYDD ve öğrencileri hakkında bazı iddialarda bulunan gazeteci Nazlı Ilıcak, hakkında dava açmaya hazırlandıklarını bildirdi. ÇYDD Genel Merkezi'nin yaptığı açıklamayı kamuoyu ile baylaşan Seçkin, 29 Ocak tarihinde HaberTürk televizyonunda yayınlanan Basın Kulübü adlı programa katılan Nazlı Ilıcak'ın Poyrazköy iddianamesinde, "ÇYDD'nin Kadıköy Şubesi'nden alınan bilgisayarlarda, kız öğrencilerin askeri öğrencilerle birlikte kalmasının sağlanması yönünde çalışmalar yapıldığı" şeklinde bazı bilgiler bulunduğu yönünde yaptığı açıklamaların derneklerini küçük düşürmeye yönelik yakışıksız iddialar olduğunu söyledi.
ÇYDD Kırklareli Şube Başkanı Rafet Seçkin, şöyle konuştu;
"Derneğimizi küçük düşürmeye yönelik bu tiksindirici iddialar gerçek dışıdır. Kaldı ki bugün hayatta olmayan sevgili Genel Başkanımız Türkan Saylan hakkında, hayatta olmadığı için cevap vermesi mümkün olmayan ağır suçlamalarda bulunmak, hem etik hem de hukuksal olarak utanç vericidir, savunulamaz.
25.07.2009 tarihli Sabah Gazetesi'nde Nazlı Ilıcak tarafından kaleme alınan bir yazıda da, bilgisayarlarımızda bu yönde bir tespitin var olduğu yazılmıştır.
Nazlı Ilıcak'ın gazetede yer alan yazısı üzerine Derneğimiz tarafından Istanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek iddiası ile şikayette bulunulmuş, Nazlı Ilıcak aleyhine Türk Ceza Kanunu'nun 285/2. Maddesi uyarınca üç yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştır. Derneğimiz, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan hedefi dışında bir hedefi olmayan yasal bir dernektir. Bugüne kadar öğrenimini sağladığı on binlerce çocuğa yüz binler katmak dışında amacı yoktur. Izi kalsın amaçlı ahlaka ve insani değerlere aykırı karalamalar, toplumun gözbebeği, saygın ve güvenilir bir kurum olan derneğimizi etkilemeyecektir. Hiçbir doğruluk payı olmamasına rağmen yazılarında ve televizyon programlarında bu utanç verici ithamları tekrar eden Nazlı Ilıcak'ı Derneğimize karşı duyduğu kinin nedenini açıklamaya davet eder, Derneğimiz, yöneticilerimiz, üyelerimiz, bağışçılarımız ve öğrencilerimiz tarafından aleyhinde hukuki ve cezai yollara başvurulacağını bildiririz."
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

“Amacım, tekelleşmeyi ortadan kaldırmak”

Araştırmacı- Yazar Nazif Karaçam, 11 yıldır sürdürdüğü grup ve dernek başkanlığı görevini artık başka arkadaşların yapmalarına olanak sağlamak için KIRKSEDER’den istifa ettiğini, kısacası tekelleşmeyi ortadan kaldırmayı amaçladığını vurguladı.
Karaçam açıklamalarına şu cümlelerle başladı;
“KIRKSEDER’in kuruluşundan bu yana önemli bir olumsuzluk yaşanmadı. Derneğin tüzüğünde de yer aldığı gibi, Dernek olarak sadece edebiyatı şiirden ibaret öngörmemiş, kültürel ve sanatsal etkinlikler yapmayı, faaliyetler organize etmeyi hedeflemiştik. Ancak bugüne kadar bu alanda “şiir dinletisi” dışında fazla bir kültürel etkinlik yapmak mümkün olmadı.
Bu durumun en büyük sebebi de, edebiyatın; romanı, öyküsü, şiiri, fıkrası, makalesi, mizahı gibi özellikleriyle bir bütün olarak ele alınmamasından kaynaklanıyor. Bunu yapma imkanı bulamadık. Sonuçta bu bir kadro işi. Dernek üyelerinin bu tür etkinliklere yatkın olması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda Dernek Başkan Yardımcısı Münür Saygın, benim en büyük destekçimdi. O bu konuda becerikli, istekli ve heyecanlıydı. Ancak Saygın, bir kaç arkadaşımızla yaşadığı gerginlikten ötürü dernekten ayrılma kararı aldı. Eğer ayrılmasaydı belki ben bugün onun yanında Başkan yardımcılığı yapabilirdim. Sonuç olarak bundan sonraki dönemde derneğin içinde üye olarak yerimi alacağım.”
“Kültür derneklerinin çoğalması için, kültür insanlarının çoğalması gerekir”
Kırklareli’nde kültürel derneklerinin çoğalması için, kültür insanlarının çoğalması gerektiğini belirten Karaçam; “Kültür sahibi olarak toplumu olumlu yönlere götürmek kolay bir iş değildir. Kültür insanlarının, topluma verebilecekleri bir şeyler varsa, bunun kendileri için önemli bir görev olduğunu düşünerek aynı düşüncede insanlarla biraraya gelip bizim gibi dernekleşebilir ve hukuki zeminde toplumu aydınlatma doğrultusunda çalışmalar yapabilirler. Ancak Türkiye’de insanlar birarada yaşamalarına rağmen, toplumsal konuların bilincinde değiller. Hala bireysel yaşamaktayız. Özellikle aydınların topluma karşı sorumlu oldukları bilgisinden uzaktayız maalesef. Dolayısıyla aydın dediğimiz insanların toplumu etkileyecek faaliyetler içinde olduklarını görmek pek mümkün olmuyor. 87 yıllık Cumhuriyet döneminde birçok okumuş insanlar yetiştirdik. Özellikle Kırklareli’de gerek eğitim, gerek kültür alanında çok seçkin insanlar yetiştirildi. Ancak bu yeterli değildir. Söz konusu aydın insanlarımız, yetiştikleri yeri ateş böceği kadar aydınlatabiliyorlarsa, ışıklarını oraya götürmeleri gerekmektedir. Zaman içinde bunun da gerçekleşeceğini umuyorum” dedi.
“Aramızda dernek başkanlığı
yapacak arkadaşlar var”
Nazif Karaçam dernek başkanlığından istifa gerekçesini ise şöyle açıkladı; “Derneğin kültürel faaliyetlerinin kısır olması bir yana, istifamın asıl sebebi; 11 yıldır sürdürdüğüm grup ve dernek başkanlığı görevini artık başka arkadaşların yapmalarına olanak sağlamaktır. Tekelleşmeyi kaldırmak istiyorum. Üstelik bu görevi layıkıyla yapacak arkadaşlar da aramızda bulunmaktadır. Ayrıca yaşımın da ilerlediğini, özel işlerimin giderek ağırlaştığını belirtmek istiyorum. Önadım Gazetesi’nde günlük, Tekirdağ Yeni İnan gazetesinde haftalık olarak yazılarımı okuyucularla paylaşmayı sürdürüyorum. Yine “Yöre” dergisinde araştırma yazıları yazıyorum. Ve 11 yıldan beri hasta, 5 yıldan beri ise bitkisel hayatta olan eşime bakıyorum.”
“Derneğimiz Kırklareli’de bir ilktir”
Karaçam derneğin bundan sonraki süreci hakkında ise şunları kaydetti; “Derneğin Yönetim Kurulu kendi içinde yedekleri ile birlikte bütünlüğünü koruyacaktır. Önümüzde ki günlerde arkadaşlar biraraya gelecek ve bir durum değerlendirmesi yapacaklar. Derneğimiz Kırklareli tarihinde bu isimle faaliyet gösteren ilk dernektir. Derneğin faaliyet alanları geniş, konuları da zengindir. Dolayısıyla Kırklareli’nin böyle bir derneğe ihtiyacı var. KIRKSEDER’in kurucu üyelerinden biri olarak dernek ile olan ilişkim hiç bir zaman kesilmeyecek. Ayrıca aylık şiir dinletilerimizde beş veya on dakika boyunca edebiyat sohbetleri yapmayı düşünüyorum.”
“Araştırma yapılmadan
Kırklareli tanıtılamaz”Araştırmacı-Yazar Nazif Karaçam, söyleşimizin sonunda yeni kitap çalışmasından da bahsetti. Karaçam; “ Tamamlamak üzere olduğumu kitap “Kırklareli’ni Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar” adı ile raflardaki yerini alacak. Kitabımda ilimizin entellektüel düzeyde yetiştirdiği, hemen her meslekte başarılı, iz bırakmış, bizim insalarımızı anlattım. Bu alanda Kırklareli’de kültürel bir boşluk olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle bir takım resmi ve özel kurumlar ile kişilerin derin bir araştırma yapmadan Kırklareli’ni tanıtmaya kalkışmalarını doğru bulmuyorum” dedi.
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Aşırı yağıştan yollar kapandı

Edirne'de etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Oğulpaşa Deresi'nin yatağından çıkarak taşması sonucu, Edirne- Kırklareli yolu ulaşıma kapandı. Tunca Nehri’nin taşması sonucu da Değirmenyeni Köyü'ndeki bazı evleri su bastı. Polis Meriç Nehri kenarındaki işyeri sahiplerini uyarmaya başladı, 40 haneli Değirmenyeni köyü sular altında kaldı. İzmir-Çanakkale kara yolunun Küçükkaya mevkisindeki aşırı yağış nedeniyle sabah saatlerinde trafiğe kapanan yolda, Karayolları ekiplerinin yaptığı su tahliye ve temizleme çalışmalarının ardından ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlandı.
EDİRNE
Trakya selle boğuşuyar. Edirne’de etkili olan sağanak yağış sonrası debisi 201 metreküp saniyeye ulaşan Tunca Nehri taştı. Nehir kenarındaki 120 haneli Değirmenyeni Köyü sular altında kalırken, 8 ev suya gömüldü. Evlerin bazıları çatılarına kadar suyun içinde kaldı. DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri ise çok sayıda iş makinesi ile köye gelerek geceden bu yana aralıksız çalıştı ve döktükleri kumla taşkın suyunun önünü kesmeye çalıştı. Ancak buna rağmen evler sular altında kaldı. Taşkın suyunun dışarı atılması için bazı setler patlatıldı.
MERİÇ ALARM VERDİ
Edirne ve Bulgaristan’daki aşırı yağışlar sonrası Meriç Nehri’nin de debisi hızla arttı. 24 saat önce 846 metreküp saniye olan debi oranı 136 metreküp artarak 982 metreküp saniyeye ulaştı. Bu da taşkın riskini artırdı. Valilik tarafından oluşturulan kriz merkezi kararı ile polis ekipleri Meriç ve Tunca nehri kıyılarındaki işletmeleri can ve mal güvenliklerini korumaları için uyardı. Polis ayrıca nehir suyunun yayıldığı bölgeyi güvenlik şeridi ile kapattı.
EDİRNE-KIRKLARELİ YOLU KAPALI
Yoğun yağmur yağışı nedeniyle Oğulpaşa Deresi’nin yatağından çıkarak taşması sonucu Edirne-Kırklareli yolu sabah saat 07.00’da ulaşıma kapandı. Edirne ve Kırklareli’ne gidecek vatandaşlar Süloğlu üzerinden gitmeleri konusunda uyarılıyor.
TEKİRDAĞ
Tekirdağ'da ise dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan yağışlar nedeniyle sel ve su baskınları meydana geldi. Gece saat 03.00 sıralarında Altınova Mahallesi'nde logarların taşması sonucu 100’e yakın ev ve işyerini su bastı.
KAYNAK:OLAY HABER
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...