***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

14 Şubat 2010 Pazar

Aşırı yağıştan yollar kapandı

Edirne'de etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Oğulpaşa Deresi'nin yatağından çıkarak taşması sonucu, Edirne- Kırklareli yolu ulaşıma kapandı. Tunca Nehri’nin taşması sonucu da Değirmenyeni Köyü'ndeki bazı evleri su bastı. Polis Meriç Nehri kenarındaki işyeri sahiplerini uyarmaya başladı, 40 haneli Değirmenyeni köyü sular altında kaldı. İzmir-Çanakkale kara yolunun Küçükkaya mevkisindeki aşırı yağış nedeniyle sabah saatlerinde trafiğe kapanan yolda, Karayolları ekiplerinin yaptığı su tahliye ve temizleme çalışmalarının ardından ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlandı.
EDİRNE
Trakya selle boğuşuyar. Edirne’de etkili olan sağanak yağış sonrası debisi 201 metreküp saniyeye ulaşan Tunca Nehri taştı. Nehir kenarındaki 120 haneli Değirmenyeni Köyü sular altında kalırken, 8 ev suya gömüldü. Evlerin bazıları çatılarına kadar suyun içinde kaldı. DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri ise çok sayıda iş makinesi ile köye gelerek geceden bu yana aralıksız çalıştı ve döktükleri kumla taşkın suyunun önünü kesmeye çalıştı. Ancak buna rağmen evler sular altında kaldı. Taşkın suyunun dışarı atılması için bazı setler patlatıldı.
MERİÇ ALARM VERDİ
Edirne ve Bulgaristan’daki aşırı yağışlar sonrası Meriç Nehri’nin de debisi hızla arttı. 24 saat önce 846 metreküp saniye olan debi oranı 136 metreküp artarak 982 metreküp saniyeye ulaştı. Bu da taşkın riskini artırdı. Valilik tarafından oluşturulan kriz merkezi kararı ile polis ekipleri Meriç ve Tunca nehri kıyılarındaki işletmeleri can ve mal güvenliklerini korumaları için uyardı. Polis ayrıca nehir suyunun yayıldığı bölgeyi güvenlik şeridi ile kapattı.
EDİRNE-KIRKLARELİ YOLU KAPALI
Yoğun yağmur yağışı nedeniyle Oğulpaşa Deresi’nin yatağından çıkarak taşması sonucu Edirne-Kırklareli yolu sabah saat 07.00’da ulaşıma kapandı. Edirne ve Kırklareli’ne gidecek vatandaşlar Süloğlu üzerinden gitmeleri konusunda uyarılıyor.
TEKİRDAĞ
Tekirdağ'da ise dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan yağışlar nedeniyle sel ve su baskınları meydana geldi. Gece saat 03.00 sıralarında Altınova Mahallesi'nde logarların taşması sonucu 100’e yakın ev ve işyerini su bastı.
KAYNAK:OLAY HABER

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...