***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

14 Şubat 2010 Pazar

ÇYDD’den Ilıcak’a dava

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kırklareli Şube Başkanı Rafet Seçkin, Poyrazköy iddianamesinde, "ÇYDD'nin Kadıköy Şubesi'nden alınan bilgisayarlarda, kız öğrencilerin askeri öğrencilerle birlikte kalmasının sağlanması yönünde çalışmalar yapıldığı" yönünde bilgiler bulunduğunu söyleyen gazeteci Nazlı Ilıcak'a sert tepki gösterdi.
ÇYDD Kırklareli Şube Başkanı Rafet Seçkin, katıldığı televizyon programında ÇYDD ve öğrencileri hakkında bazı iddialarda bulunan gazeteci Nazlı Ilıcak, hakkında dava açmaya hazırlandıklarını bildirdi. ÇYDD Genel Merkezi'nin yaptığı açıklamayı kamuoyu ile baylaşan Seçkin, 29 Ocak tarihinde HaberTürk televizyonunda yayınlanan Basın Kulübü adlı programa katılan Nazlı Ilıcak'ın Poyrazköy iddianamesinde, "ÇYDD'nin Kadıköy Şubesi'nden alınan bilgisayarlarda, kız öğrencilerin askeri öğrencilerle birlikte kalmasının sağlanması yönünde çalışmalar yapıldığı" şeklinde bazı bilgiler bulunduğu yönünde yaptığı açıklamaların derneklerini küçük düşürmeye yönelik yakışıksız iddialar olduğunu söyledi.
ÇYDD Kırklareli Şube Başkanı Rafet Seçkin, şöyle konuştu;
"Derneğimizi küçük düşürmeye yönelik bu tiksindirici iddialar gerçek dışıdır. Kaldı ki bugün hayatta olmayan sevgili Genel Başkanımız Türkan Saylan hakkında, hayatta olmadığı için cevap vermesi mümkün olmayan ağır suçlamalarda bulunmak, hem etik hem de hukuksal olarak utanç vericidir, savunulamaz.
25.07.2009 tarihli Sabah Gazetesi'nde Nazlı Ilıcak tarafından kaleme alınan bir yazıda da, bilgisayarlarımızda bu yönde bir tespitin var olduğu yazılmıştır.
Nazlı Ilıcak'ın gazetede yer alan yazısı üzerine Derneğimiz tarafından Istanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek iddiası ile şikayette bulunulmuş, Nazlı Ilıcak aleyhine Türk Ceza Kanunu'nun 285/2. Maddesi uyarınca üç yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştır. Derneğimiz, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan hedefi dışında bir hedefi olmayan yasal bir dernektir. Bugüne kadar öğrenimini sağladığı on binlerce çocuğa yüz binler katmak dışında amacı yoktur. Izi kalsın amaçlı ahlaka ve insani değerlere aykırı karalamalar, toplumun gözbebeği, saygın ve güvenilir bir kurum olan derneğimizi etkilemeyecektir. Hiçbir doğruluk payı olmamasına rağmen yazılarında ve televizyon programlarında bu utanç verici ithamları tekrar eden Nazlı Ilıcak'ı Derneğimize karşı duyduğu kinin nedenini açıklamaya davet eder, Derneğimiz, yöneticilerimiz, üyelerimiz, bağışçılarımız ve öğrencilerimiz tarafından aleyhinde hukuki ve cezai yollara başvurulacağını bildiririz."
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...