***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Ağustos 2009 Salı

DERELERDEN MARMARA DENİZİNE PİSLİK AKIYOR


Marmara Denizindeki kirlilik ve plajlarda görünen kirli sular aürtık korkutucu boyutlara ulaşmış durumda bulunuyor.Sahil şeridindeki belde ve ilçe belediyelerinin başkanları da bu durumdan rahatsızlar.
Marmaraereğlisi - Sultanköy ve Gümüşyaka sahil şeridinde derelerden gelen pisleri gittik ve yerinde görüp fotoğrafladık.Günü birlik gelenlerle yaz sezonunda sahil sitelerinde oturan semt sakinleri,”Biz bu durumu her yere duyurduk.Çünkü resmen hastalıklar da kol geziyor. Derelerin durumu çözülmezse Marmara denizi zehirlenmeye devam ediyor.” Dediler.
Sultanköy belediye başkanı Ersin Çolpan,” Biz bu derelerin kirliliğini biliyoruz.Çözüm yolları bulmanın peşindeyiz.Bu derelerden gelen zehirli ve pis atıklar direk denize akıyor” dedi.
Başkan Çolpan,”Plajların temiz olması için de belediye olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz. Halkın ‘da bize yardımcı olması gerekir” dedi.

HABER VE FOTO:Erdal ÖZCAN

Lüleburgaz’a akademisyen müdür


Kosova ve Endenezyo’nun doğusunda bulunan Doğu Timor’daki BM Barış Gücü’nde görev yaptıktan sonra Bingöl’e, ardından Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Emir Bilget, uluslararası tecrübeleri ile dikkat çekiyor.İstanbul doğumlu, Polis Koleji ve Polis Akademisi mezunu olan Bilget, görevine 1991 yılında İstanbul’da başladı. Burada cinayet masası ve oto hırsızlıkları konusunda Asayiş Şube’de görev yapan Bilget, 2002-2003 yılları arasında Kosova’da Kaçakçılık Masası’nda görev yaptı.2004 -2005 yıllarında Bingöl’de görevini sürdüren Bilget, 2005 yılında Endenezyo’nun doğusunda bulunan Doğu Timor’daki BM Barış Gücü’nde görevini sürdürdü.Emir Bilget, 2007 yılında tekrar Bingöl’de Terörle Mücadele Müdürlüğü’ne döndükten sonra 20 Temmuz 2009’da Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü olarak göreve başladı.Evli ve bir çocuk babası olan Emir Bilget, Adlı Tıp Branşı’nda master yaparak eğitim hayatına da devam ediyor.Lüleburgaz’da halkın mutluluğu içinde yapılan çalışmaları bir üst seviyeye çıkartmak için mücadele edeceklerini belirten İlçe Emniyet Müdürü Emir Bilget, “Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı teslim aldık. Hedefimiz en iyi şekilde hizmet vererek vatandaşlarımız mutluluğunu ve huzuru arttırmaktır” dedi.

KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

Ayvalı’da cinayet


Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ayvalı köyünde Osman Madaralı (55) adlı kişi köyde kahvehane işleten 37 yaşındaki Erol Serbest’i gece iş yerinde uyuduğu sırada bıçaklayarak öldürdü. Sevkedildiği adli makamlarca tutuklanak Madaralı, Kırklareli Cezaevi’ne konuldu.Kahvehaneci Semerci’yi 300 TL.’lik borcu için düzenlenen senedi 900 TL. olarak değiştirdiği için öldürdüğünü itiraf eden Madaralı’nın bir lokantacı ile köy halkından bir kişiyi daha öldürmeyi planladığını belirterek, "Keşke üçünü de öldürdükten sonra yakalansaydım" dediği öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Ayvalı Köyü’nden Osman Madaralı, gece saat 02.00 sıralarında Erol Semerci’nin işlettiği kahvehaneye geldi. Madaralı bu sırada, kahvede bulunan çekyatta uyuyan Erol Serbest’i bıçakladı. Can havliyle yola çıkıp bağırmaya başlayan Erol Serbest’i gören Köy Muhtarı Nail Avcu, kendisini otomobili ile Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ancak Erol Semerci yolda kan kaybından hayatını kaybetti. Zanlı Madaralı, gece saat 02.30 sıralarında olay yerine gelen jandarma ekiplerine teslim olduğu öğrenildi.Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, Madaralı’nn, "Ben Erol’un kahveden 300 TL’lik veresiye yaptım. Bunun karşılığında senet imzaladım. Ama Erol bunu 900 TL yapmış. Evim satılınca da avukat yoluyla bu parayı benden kestirdi. Erol’u bu yüzden öldürdüm. Eğer Erol kaçmasaydı. Meyhaneci C.Ç ile H.İ.’yi öldürecektim. Çünkü C.Ç’nin lokantasına 300 TL veresiye yaptım senet imzaladım. Ama C.Ç.’de bana imzalattığı senete 900 TL yazmış. H.İ. de benim köpeğimi kürekle dövmüştü. Bunların listesini yaptım ama olmadı. Keşke üçünü de öldürdükten sonra yakalansaydım" dediği öğrenildi. Bekar olan Erol Serbest’i babası Hüseyin Serbest, "Oğlum ile Osman’ın arasında pek anlaşmazlık yoktu neden böyle oldu anlayamadım" dedi.Yine Erol Serbest gibi bekar olan Osman Madaralı’nın iki yıl önce öz dayısı K.G.’yi de bıçaklamaktan sabıkalı olduğu öğrenildi. Köy Muhtarı Nail Avcu, yaptığı açıklamada "Köyümüzde yaşanan bu durum bizi çok üzdü. İnşallah en yakın zamanda bu sıkıntı giderilir" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

SAROS CENNET GİBİ DOĞA HARİKASI

KAYNAK:EDİRNE HUDUT GAZETESİ

TÜBİTAK Yarışmasında Türkiye1.si olan öğrencilere ödül…


TÜBİTAK tarafından düzenlenen Proje yarışmasında Türkiye birincisi olan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Bilişim Lisesi öğrencilerine Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından hediye verildi.
Proje sorumlusu Öğretmen Hasan Avcu ile birlikte dün (04.08.2009) saat 15.00’te Keşan Belediyesi’ne gelen Emel Ezerçe ve Esen Duhan adlı öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Özcan, Ezerçe ve Duhan’a Laptop hediye etti.
Avcu, belediye olarak kendilerini destekleyen Özcan’a teşekkür ederek, “ Bu destekler bizi ve öğrencilerimizi çok mutlu ediyor. Destekler sürdükçe daha büyük başarılara imza atmak istiyoruz. Sayın başkanımızın bize verdiği detsk ve moralle Amerika’da yapılacak proje yarışmasında da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz”dedi.
Özcan’da TÜBİTAK gibi önemli bir kurumun düzenlediği proje yarışmasında Türkiye birincisi olan öğrencilerle mutlu olduklarını belirterek “ Biz bilim ve sanata elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz.Sizlere de Amerika’daki yarışmada başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Özcan, daha sonra Ezerçe ve Duhan’a hediye laptoplarını verdi.

HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Çorlu İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ÇİSAD) üyeleri Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’i makamında ziyaret etti.




Tekirdağ iline bağlı Çorlu İşadamları ve Sanayicileri Derneği Başkanı Dişhekimi Kemal Kavut, üyelerden İsmail Tonguç, Müjdat Ayan, Hatmi Saydan, Hayrettin Dönmez ve Bayram Yılmaz 04.08.2009 Salı günü görevine yeni atanan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Gerçekleştirilen ziyarette Trakya bölgesi 1/25 000 lik ve 1/100 000 lik planlamalarla ilgili metropolitan (imp) tarafından yapılan planlamalar konuşuldu. Vali Zübeyir Kemelek ‘Organize sanayi bölgelerinin oluşturulması, eski tesislerin haklarının korunarak, yeni kurulacak sanayi tesislerin organize sanayi bölgeleri içinde kurulması gerektiğini ve tesislerinin arıtma ile ilgili koşulları oluşturmaları durumunda çevreye zarar olmayacağını belirterek üretim ve istihdamı sağlamak için sanayici ve iş adamlarına gerekli kolaylıkların sağlanması gerektiğini’ belirtti. ÇİSAD ’ın çalışmaları ve projeleri ile ilgili bilgiler aktaran ÇİSAD üyeleri, Vali Zübeyir Kemelek’e yeni görevlerinin hayırlı olmasını dilediler.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ SAYIN KEMALETTİN NALCI’NIN 7/8353 ESAS NUMARALI YAZILI SORU ÖNERGESİNEBAKANLIĞIMIZCA HAZIRLANAN CEVAP

Sorular :
1. Çorlu Gazi İlköğretim Okulu’nun arka duvarına bitişik, eski jandarma karakol binası yakınındaki Hastane (Jandarma) çeşmesi olarak anılan ALİPAŞA zamanından kalma tarihi kitabesi olan tarihi çeşmenin bakımı, onarılması ve restore edilmesi için herhangi bir girişimde bulunmayı planlamakta mısınız?
2. Trakya'nın turizme açılan ilk ve tek mağarası olan Dupnisa Mağarası'na Kırklareli'nden gitmek isteyenlerin kullandığı yolun 7 kilometrelik bölümü bozuktur. Turistlerden çok sayıda şikayet alınmaktadır. Bu bozuk kısmın asfaltla kaplanması planlanmakta mıdır?
3. Dubnisa Mağarası’nı ziyaret eden turistlerin mağaranın girişinin bulunduğu alanda piknik yapmak ve dinlenmeleri için gerekli yatırımın yapılması, şu anda jeneratör ile sağlanan elektriğin Devlet tarafından getirilmesi planlanmakta mıdır?
Cevap :
Mülkiyeti Çorlu Belediyesine ait olan Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 02.11.2001tarihli ve 7033 sayılı kararıyla 1’inci grup yapı olarak tescil edilen çeşmenin restorasyonunun 2863 sayılı Kanunun 12. maddesi uyarınca emlak vergilerinin % 10 nispetinde tahakkuk ettirilen ve kullanımı ilgili Valiliklerin kararına bırakılmış olan “Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payı” hesabındaki kaynaktan gerçekleştirilmesi mümkün olup restorasyon projesinin ilgili Koruma Kurulunun sunulması halinde proje kurulca değerlendirilecektir.
Kırklareli’nden Dupnisa Mağarası’na ulaşımı sağlayan yolun bozuk olan 7 kilometrelik bölümünün yapılması için ilgili kuruluşlar nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacaktır.
Mağaraya yönelik yapılacak olan her türlü projenin Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca onaylanması gerekmekte olup, Dupnisa Mağrası’na ilişkin Bakanlığımıza herhangi bir proje veya yatırım talebi iletilmemiştir. Bakanlığımız Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğümüzce mağaralara yönelik mimari ve elektrifikasyon projeleri hazırlanmamakta olup, bu konuda teknik yardım yapılabilmektedir

ÇORLU BELEDİYESİNDEN YAZ FESTİVALİ















Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi bu yıl 13-14-15 Ağustos 2009 tarihlerinde Yaz Festivali Düzenlemiştir.

Huzur Toplantısı’nda asayişten çok eğitim ön plana çıktı

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü 2009 Yılı Polis-Halk Huzur Toplantıları’nın startını Yayla Mahallesi’nde verdiKırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan Polis-Halk Huzur Toplantılarının bu yıl ki programı dün Yayla Mahallesinde start aldı. Osman Kartal Kıraathanesinde düzenlenen toplantıya; Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Emniyet Müdür Yardımcıları Akın Bıyıklı, Abdurrahman Tosun, Cüneyt Güneş, Şube Müdürleri Tuncay Şimşek, Ogün Vural, M. Ali Aydınlı, Osman Yunusoğlu, Engin Duraker, Ali Koca, Hüsnü Uz, Yayla Mahallesi Muhtarı İbrahim Dora, Akalar Mahallesi Muhtarı Yılmaz Akkoyun, Doğu mahallesi Muhtarı Enver Akış, Demirtaş Mahallesi Muhtarı Serdal Kocabalta ile mahalleli katıldı.Her yıl olduğu gibi bu yılda Polis-Halk Huzur Toplantıları yapacaklarını belirten İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu bu yıl ki toplantıların startını Yayla Mahallesi7nden vermek istediklerini ifade etti.Mahalleye gelişinde davul-zurna ve tezüharatlarla karşılanan Canbazoğlu bu mahalle sınırları içerisinde bulunan Vali Faik Üstün İlköğretim Okulunda okuyan bu mahallenin çocuklarının okula verdiği zararları velilerin önlemesi gerektiğini belirtti. Devlet olarak sağlık, eğitim ve asayiş yönünden her türlü hizmetin verildiğini vatandaşlar olarak da kendilerine verilen bu hizmetlere sahip çıkmaları gerektiğini ifade etti.* Mahalleli olarak karma eğitim istiyoruzBu mahallede yaşayan vatandaşlarda gençlerin işsiz olduğunu ve kendilerine iş verilmediğinden yakınarak; Gençlerimize bu mahalleden olduğunu söylediği zaman iş verilmiyor. Durum böyle olunca da mahallede işsiz gezen gençlerimizin sayısında büyük artışlar oluyor. Okul konusuna gelince. Biz veliler olarak çocuklarımıza gereken şeyleri söylüyoruz. Okulu kendi malları gibi kullanarak kollamaları gerektiğini belirtiyoruz. Ama aynı okula aynı yaşam tarzında yaşayan çocuklar konulduğu için bizi dinlemiyorlar. Yetkililerden bizim çocuklarımızı diğer okullara, diğer okullardaki çocukları da bizim okulumuza yönlendirmelerini istiyoruz. Eğer böyle bir karma eğitim verilirse o zaman çocuklarımız diğer arkadaşlarından gördüklerini uygulamak zorunda kalacaktır. Bunun içinde yetkililerden biran evvel bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyoruz.İl Emniyet Müdürü Canbazoğlu velilerden bu isteklerini Milli Eğitim Müdürlüğü ile Valiliğe bildirmelerini istedi. Kendilerinin de mahallede asayişin sağlanması bakımından üzerlerine düşen görevi yapacaklarını belirten Canbazoğlu ve beraberindekiler mahalleden ayrılırken çocuklara kek dağıttılar. Canbazoğlu ve beraberindekiler davul-zurna ile mahalleden uğurlandılar
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Develi Sünnet Töreni büyük ilgi uyandırdı


Kırklareli merkez ilçeye bağlı Eriklice Köyü’nden olan Yalçın Yılmaz, babasının vasiyeti üzerine oğlu Barkın’ın sünnet düğünü için Deve kiraladı. Yalçın oğlu Barkın’ı kiraladığı bu deve ile hem köyde hem de Kırklareli merkez ilçede gezdirdiKırklareli merkez ilçeye bağlı Eriklice Köyünden olan Yalçın Yılmaz babasının vasiyeti üzerine kiraladığı deveyle oğlu Barkın Yılmaz'a (11) sünnet töreni düzenledi. Yılmaz, önce oğlunu köyde sonra da Kırklareli şehir merkezinde deveyle gezdirdi. Eriklice Caddesi üzerinden başlayan tur Waldorf Caddesi, İstasyon Caddesi ile Vilayet Meydanı önünden devam etti. Kent merkezinde bazı vatandaşlar, şehir turu atan devenin fotoğrafını cep telefonu ve fotoğraf makineleriyle çekti. Yalçın Yılmaz, yaptığı açıklamada, babası Refik Yılmaz'ın vefat etmeden önce hep ''Torunumu sünnet düğününde deve ile gezdireceğim'' dediğini belirtti. Kendisinin de babasının vasiyetini yerine getirmek için oğlunun sünnet düğününde deve kiraladığını ifade eden Yılmaz, ''Bende babamın vasiyetini yerine getirerek oğlumu deveyle gezdirdim. Bu vasiyeti yerine getirdiğim için huzurluyum'' dedi. Sünnet olan Barkın Yılmaz da hayatında ilk kez gördüğü deveye binmekten korktuğunu söyledi. Yılmaz, şöyle devam etti: ''Deve çömelirken üstünde ön tarafa kayınca için çok korktum. Babama ve anneme bana böyle güzel bir sünnet düğünü yaptığı için teşekkür ediyorum.''Devenin sahibi Hasan Akçilde İstanbulun Çatalca ilçesi Kabakça Köyünde Deve Çiftliği olduğunu ve burada bulunan 5 devesini istendiği takdirde düğünlere kiraladığını belirtti.
Kaynak : YEŞİLYURT GAZETESİ

Adalet ve Kalkınma Partisi Tekirdağ İl Teşkilatı ‘Birlik ve Dayanışma’ yemeğinde buluştu








AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’nın ilçe yönetimlerine yönelik düzenlediği birlik ve dayanışma toplantılarının 3’üncüsü, önceki gün AK Parti Tekirdağ Merkez, Muratlı, Hayrabolu, Malkara ve Şarköy İlçe Teşkilatları’na verilen yemekle sürdü. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın restoranında önceki gece düzenlenen yemeğe, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen, Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral, Hayrabolu İlçe Başkanı Haluk Gürsoy, Muratlı İlçe Başkanı Necla Ardalı, Şarköy İlçe Başkanı Ersin Gönen, Barbaros Belediye Başkanı Fikret Yılmaz ile parti yönetimleri ve gazeteciler katıldı.

Birlik ve dayanışmaya vurgu yapılan gecede, İl ve ilçe parti teşkilatları bir araya gelerek tanışma ve kaynaşma fırsatı yakaladılar. Gecede partililere seslenen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen, Tekirdağ’ın kalkınmasına refahına ve huzuruna katkı sağlayarak hizmet etmenin partilerinin en büyük heyecanı olduğunu vurguladı.

Çizen, partilerinin temsilcisi olmakla birlikte kendilerini milletin hizmetkarı olarak gördüklerini aktararak, “Bizler soğuk somurtkan ve katı yöneticiler olarak değil tam tersine partimizin şefkatini kucaklayıcı ve kuşatıcı tavrını milletimize yansıtan gönül erleri olmalıyız. Parti yöneticilerimiz sokağa çıkmalı, esnafla, çiftçiyle, köylüyle, işçi ile tokalaşmalı sorunları makamında oturduğu yerden değil, bizzat kaynağından teşhis etmeli ve çözüm üretmelidir. Şunu unutmayalım ki bu koltuklar gelip geçicidir, bu makamlar hizmet makamlarıdır.” diye konuştu.

İl Başkanlığına getirildiği günden itibaren ilçeleri gezerek sorunları yerinde görerek çözüm arayışına girdiğini aktaran Çizen şunları kaydetti: “Birlik ve beraberlik içinde, doğruluk ve adalet duygusuyla vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek için hepimiz bu yola girdik. Zorlu ve bir o kadar da hayırlı yolculuğumuza sizlerle başlıyoruz”

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen’in ardından kürsüye gelen AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral ise, AK Parti Tekirdağ Teşkilatı’nın kurulduğu 7,5 yıl boyunca değişik pozisyonlarda partinin değişik kademelerinde görev aldığını belirterek,
“Partimizin uzun dönem Tanıtım ve Medya İl Başkan Yardımcılığı, İl Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve 6 aylık süre boyunca İl Başkanlığı görevinde bulundum. Şu anda Genel Merkezimizin kararıyla bir süredir Merkez İlçe Başkanlığını yürütüyorum. 7,5 yıl boyunca partimizin hiçbir kademesinde aday olarak herhangi bir göreve seçilmedim. Ancak önümüzdeki Cumartesi günü Merkez İlçe Kongresi’nde partimizin kurulduğu günden beri ilk kez aday başkanlık için aday olduğumu açıklıyorum.” diye konuştu.

Meral, konuşmasında Hz. Mevlana’nın ‘Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol’ sözünü alıntılayarak, “Bugüne kadar biz hep olduğumuz gibi göründük, göründüğümüz gibi olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Meral, parti teşkilatında görev aldığı süre boyunca dürüst ve ahlaklı bir çerçevede kendisini ifade etmeye çalıştığını belirtti. Çizgisinin bundan sonra da aynı kararlılık ve doğrulukla süreceği mesajını verdi.

Barbaros Belediye Başkanı Fikret Yılmaz ise gecede yaptığı konuşmada, AK Parti olarak birlik ve beraberlik duygusunu gecede yaşadıklarını belirterek, kendilerinin milletin memuru olduklarını, halka hizmet götürerek halkın gönlünün kazanılması gerektiğini aktardı. Partililer konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çektirdiler. Birlik ve Dayanışma gecesi sunulan ikramların ardından sona erdi.




HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...