***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

26 Kasım 2009 Perşembe

30 araç birbirine girdi 10 yaralı

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde etkili olan ve görüş mesafesinin 5 metreye kadar düştüğü sis nedeniyle çevre yolunda zincirleme trafik kazası meydana geldi. Her iki şeritte toplam 30 aracın karıştığı zincirleme kazada 10 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla hastanelere kaldırıldı. Kaza, sabah saat 08.15 sıralarında Çevre yolu Sağlık Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 5 metreye kadar düştüğü yolda, Edirne istikameti'nde 20, Çorlu yönünde de 10 araç birbirine girdi. Her iki şeritte trafiğe kapatılırken, araçlarda bulunan 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı ve gelen ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis ekipleri yolu trafiğe tekrar açabilmek için kaza yapan araçların yoldan kaldırılması için uzun süre uğraştı. Çevre yolu yanında bulunan çöp alanından da yangın meydana gelmesi sisin etkisini arttırdı. Çöp alanından gelen duman ve etkili olan sis zincirleme trafik kazasında neden oldu. İstanbul istikametinden Edirne istikametine sabah erken saatlerde araçlarıyla işine giden vatandaşlar çevre yolu sağlık mahallesi mevkiine geldiği sırada yoğun sis ve çöp alanından gelen dumanlar nedeniyle bir birlerine çarpmaya başladı. İstanbul-Edirne şeridinde 20 araç birbirine girerken kaza yerine gelen trafik polisi araçlara müdahale etti. Trafik polisinin karşı şeritte bıraktığı aracına kazaya bakmak isteyen kamyon çarptı. Ardından Edirne istikametinden gelen diğer 10 araçta aynı bölgede birbirine girdi. Toplam 30 aracın zincirleme yaptığı kazada, Ömer Özçelik, Kadir Güçlü, Bayram Mercan, Mustafa Tuğcu, Selçuk Uzun, Kemal Demircan, Birsen Kolsuoğlu, Mücahit Kolsuoğlu, Sevgi Çelik, Fethiye Çavuşoğlu çeşitli yerlerinden yaralandı. Çorlu Kaymakamı Ali Dursun ve Çorlu Emniyet Müdürü Ayhan Taş kazanın olduğu yere gelerek incelemelerde bulundu. Yaklaşık 2 saat İstanbul’dan Edirne yönüne trafik kapanırken trafik ekipleri araçları yoldan kaldırmak için yoğun çaba sarf etti. Zincirleme trafik kazasında ölen olmazken 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Araçlarda maddi hasar meydana geldi. Kazadan yara almadan kurtulan vatandaşlar şoku uzun süre üzerlerinden atamadı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Trafik ekiplerinin kaza alanında bulunan araçları çekicilerle kaldırmasının ardından itfaiye ekipleri yolu yıkayarak İstanbul – Edirne Çorlu çevre yolu yaklaşık 2 saat sonra trafiğe açıldı.

Çorlu'da kaza;2 yaralı
TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesinde çevre yolunda ata çarpan otomobilin sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ile bariyerlere çarptı kazada iki kişi yaralandı.
Kaza dün gece saat 22:00 sıralarında Çorlu çevre yolunda meydana geldi.Ercan Güler yönetimindeki 59 PN 554 plakalı otomobil Marmaracık mevkiinden Çorlu istikametine geldiği sırada önce ata çarptı daha sonra ise bariyerlere çarptı .Otomobilde bulunan Habibe Güler,Ümmügül Güler yaralandılar.Otomobilide ağır hasar meydana geldi.Yaralılar olay yerine gelen ambulans ile Çorlu Devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar.Kaza ile soruşturma sürüyor
KAYNAK:www.habercorlu.com

Çorlu Belediyesi, ilçe genelinde bulunan parklarda çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.




Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi, ilçe genelinde bulunan parklarda çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
Geçtiğimiz aylarda parklarda 22 oyun grubu kurularak halkın hizmetine sunulurken yürütülen son çalışmalarla bunlara 10 tane yeni oyun grubu ve 5 adet fitness takımı eklendi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan parklar yetişkinlerin spor yapıp vakit geçirebileceği ve çocukların güvenli bir ortamda oyun oynayabileceği alanlar olarak düzenleniyor. Sürekli olarak bakım yapılarak temiz tutulan parklarda gece aydınlatmaları da kurularak vatandaşların günü her saatinde yararlanabilecekleri şartlar yaratılmaktadır.
Yeşillendirme çalışmaları devam ederken, Çorlu’da yedi ayrı bölgede toplam 180 bin adet menekşe, 35 bin adet lale soğanı ekildi. Mevsimlik menekşeler parklarda ve yol kenarlarında güzel bir görüntü oluştururken lalelerin de bir ay içerisinde yeşereceği belirtildi. Ayrıca bayram süresince mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlar mezarlara dikilmek üzere toprak örtücü özelliği bulunan buz çiçekleri dağıtılacak. Su tutma özelliğiyle susuzluğa karşı dirençli olan bu çiçekler mezarların üzerini kaplayarak güzel bir görüntü oluşturuyor.
Çorlu’yu yeşillendirmek için ara vermeden çalışan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Sağlık Mahallesi yolu üzerinde bulunan Ahmet Taner Kışlalı tesislerinde de kapsamlı çalışmalar yürütülüyor. Özellikle kış aylarında oluşan çamurdan dolayı kullanılamayan çim zemin kaldırılarak yerine sentetik saha yapılacak. Gerekli zemin hazırlıklarının tamamlanmasının ardından sahaya sentetik çim halı serilecek.
Yürütülen çalışmaları değerlendiren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Çorlulu hemşerilerimizi hak ettikleri hizmetlerle buluşturmak için ara vermeden çalışıyoruz. Çorlu’nun dört bir yanını yeşillendiriyoruz. Parklarımız vatandaşların çocuklarıyla birlikte giderek vakit geçirebileceği sosyal ortamlar haline geliyor. Bütün projelerimizi hayata geçirdiğimizde Çorlu daha güzel ve gurur duyacağımız bir görüntüye kavuşacaktır,” diye konuştu.

SİNYALİZASYON VE MOBESE KAMERA SİSTEMİNDEKİ ARIZA GİDERİLDİ




Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Omurtak Caddesi’nin İstanbul yönündeki girişinde Kapalı Cezaevi önünde bulunan kavşakta Sinyalizasyonlarda ve Mobese Kamera Sisteminde meydana gelen arızadan dolayı bakım ve onarım çalışması yapıldı.
Arızanın meydana geldiği alanda incelemelerde bulunan belediye ekipleri yaptıkları incelemeler sonucunda Sinyalizasyon ve Mobese Kamerasını besleyen kabloların asfaltın altında kalan kısımlarda koptuğunu tespit etti. Fen İşleri Müdürlüğü ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla asfalt kazılarak kabloların geçtiği borular daha derin bir seviyeye çekilerek bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. Kazı yapılan yer yeniden asfaltlandıktan sonra trafiğe açıldı.
Yapılan bakım ve onarım çalışmalarının ardından trafiği düzenleme işlevi olan Sinyalizasyonlar sorunsuz bir şekilde çalışmaya başlarken, Çorlu Emniyet Müdürlüğü tarafından kontrol edilen Mobese Kamerası yeniden faaliyete geçti.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

DSP Çorlu İlçe Yönetiminden Ziyaret


DSP Çorlu ilçe Başkanı Mustafa Varlı ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ a nezaket ziyaretinde bulundular.
İlçe Başkanı Mustafa Varlı yeni göreve gelmelerinden dolayı Belediye Başkanı Ünal Baysan’ ı makamında ziyaret ederek yönetim kurulu üyelerini tanıştırdı. Varlı ziyaretinde yerel siyasetçiler olarak Belediye ile uyum içerisinde olmaları gerektiğini belirtirken ‘amacımız halkımıza hizmet etmektir. Bu hizmetleri götürürken biz yerel siyasetçilere önemli görevler düşmektedir. Belediye ile uyum içinde olmak. Çalışmaları desteklemek gibidir. Göreve gelen arkadaşlarımızla beraber halkımıza götürülecek her türlü hizmette desteğimiz olacaktır.’
Belediye Başkanı Ünal Baysan DSP Çorlu ilçe teşkilatında göreve gelen yeni yönetim kuruluna başarılar dileyerek gösterilen nezaketten memnunluğunu dile getirdi.
HABER VE FOTO:ONUR EREN

HAVUZLAR MAHALLESİ’NDE KALDIRIM ÇALIŞMASI



Tekirdağ iline bağlı Çorlu’nun çeşitli bölgelerinde altyapı ve asfaltlandırma çalışmalarını sürdüren Çorlu Belediyesi, Havuzlar Mahallesi’nde ihtiyaç duyulan yerlere yeni kaldırımlar yapıyor.
Havuzlar Mahallesi’nde işlevsel bir konumda bulunan Anneler Caddesi’nde kaldırım yapım çalışması başlatan Fen İşleri Müdürlüğü, yol kenarına bordür taşı döşeyip dolgu ile yükselterek kilit taş döşüyor. Özellikle yağışlı havalarda sel oluşan caddede yürütülen çalışmaları gören vatandaşlar memnuniyetini dile getiriyorlar.
Belediye ekiplerinin çalışmalarını izleyen Havuzlar Mahalle Muhtarı Ahmet Özgür, “Anneler Caddesi, mahallemiz için önemli yere sahip. Özellikle kış aylarında bahçelere yayılan yağmur suları, apartmanların bodrum katlarında su sızıntısına sebep oluyordu. Kaldırımlar yükseltildiği için artık bu sorun ortadan kalkacaktır. Mahallemize yapılan hizmetlerden dolayı Çorlu Belediyesi’ne teşekkür ederiz.”diye konuştu.
HABER VE FOTO:ONUR EREN

ÇORLU BELEDİYE PERSONELİNE HİZMET İÇİ EĞİTİM




Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi’nde, personeli Taşınır Mal Yönetmeliği’yle ilgili bilgilendirme amaçlı bir seminer düzenlendi.
Belediye Meclis Üyesi Osman Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu Taşınır Mal Yönetmeliği’nin kapsamı, uygulanması ve işleyişinin işlendiği seminer, Belediye Başkan Yardımcıları; Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt ve Oktay Çolpan, daire müdürleri ve belediye personelinin katılımıyla, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Hazırladığı sunumu slayt gösterisi eşliğinde aktaran Öztürk, Taşınır Mal Yönetmeliği ile ilgili bilgiler verirken, söz konusu yönetmeliğin belediyenin çalışmalarında ne şekilde uygulanacağı da anlattı. Seminerde ele alınan konular Çorlu Belediyesi bünyesindeki ilgili birimlerin yetkililerince değerlendirildi.
Taşınır Mal Yönetmeliği’nin ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı seminerin sonunda 2010 yılında yürütülecek çalışmalarla ilgili olarak daha kapsamlı bilgilendirme toplantısı yapılması kararlaştırıldı.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

DOW VE ROHM AND HAAS SİNERJİSİNDEN GEBZE’YE 40 BİN TONLUK TESİS

Soldan sağa: Dow Doğu Avrupa ve Orta Doğu Afrika Plastik Katkı Maddeleri Satış Müdürü Giorgio Moretti, Dow Doğu Avrupa ve Orta Doğu Afrika Plastik Katkı Maddeleri Ticaret Müdürü Fabrizio Trinchero, Dow Türkiye Plastik Katkı Maddeleri Satış Müdürü Korhan Temel

Dow, Türkiye’ye plastik tesisi için33,5 milyon Euro yatırım yaptı Türkiye’ye plastik katkı maddeleri üretimi için 33,5 milyon Euro yatırım yapan dünya kimya devi Dow, Gebze’de kurduğu yıllık 40 bin ton üretim kapasitesine sahip tesis ile beklentilerinin çok üstünde başarı elde etti. Bu gelişimde Dow’ın hızla gelişen teknolojisi ve Ar-Ge desteğinin yanı sıra 2009 yılı başında satın aldığı Rohm and Haas firmasının da büyük katkısı oldu. Gelişmiş akrilik mukavemet artırıcılar ve plastik katkı maddelerde müşterilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen Dow, Gebze tesisinin faaliyete geçtiği Aralık 2008'den bu yana çok tercih edilen bir ürün olan mukavemet artırıcıları sayesinde satışlarında kayda değer bir artış gerçekleştirdi. Dow Kimya Şirketi'nin Gebze'de kurduğu tesis, hizmete girmesinin üzerinden bir yıl bile geçmeden büyük başarılara imza attı. Şirketin bu yılki Plast Eurasia'ya (19. Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı) katılımı da büyüme ve başarı ile dolu bir yılın son noktasını simgeliyor. Türkiye’nin tüm Avrupa'da en büyük üç PVC profil pazarından biri olarak devasa bir fırsat sunduğunu vurgulayan Dow Doğu Avrupa ve Orta Doğu Afrika Plastik Katkı Maddeleri Ticaret Müdürü Fabrizio Trinchero, Türkiye’deki faaliyetlerin tüm Batı ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika piyasalarına da mükemmel bir köprü oluşturduğunu belirtti. Yerel müşterilerin Dow’ın Rohm and Haas'ı satın aldığı 2009 yılı başından bu yana neyin değişebileceğini görmeye can attıklarını ifade eden Trinchero sözlerini şöyle sürdürdü: “Dow’ın her geçen gün daha da gelişen teknolojisine ve Ar-Ge desteğine erişimimiz sayesinde, PVC'ler ve diğer plastikler için yüksek performanslı katkı maddeleri geliştirme alanındaki konumumuz daha da güçlenecek. Ve şimdi, Dow' ın bir parçası olarak, mevcut ürünlerimizle karşılaştırıldığında daha da yüksek performanslı katkı maddeleri tasarlama kabiliyetimiz garanti altında." Türkiye'ye ve tüm Doğu Avrupa PVC konvertörleri ve imalatçı müşterilerine ürün tedarik etmenin, Dow için kilit bir strateji ve uzun vadede önemli bir hedef olduğunu ifade eden Trinchero, bu yıl yaşanan olumsuz ekonomik koşullara rağmen, en büyük plastik katkı maddesi üretim tesisi olan Gebze’deki bu yeni tesiste çok büyük başarılar elde edildiğini söyledi. Trinchero, Dow’ın Gebze tesisinin şirketin, Türkiye'de plastik katkı maddeleri işine yaptığı 33,5 milyon Euro'luk yatırımın büyük bir kısmını temsil ettiğini belirtti. Dow'ın Türkiye'deki Plastik Katkı Maddeleri Satış Müdürü Korhan Temel ise bu yıl üçüncü kez katıldıkları Plast Eurasia’da, Dow’ın işletme ekibi ve teknik personelinin tüm bölgede birlikte çalışılan birçok müşteriyi ağırlama fırsatı bulduğunu söyledi. Temel, Rohm and Haas'ın temel taşı niteliğindeki bir mirası olan “yerinde-müşteri-destek” hizmetleriyle tanınan büyük tecrübe sahibi plastik katkı maddesi uzmanlarının, aynı hizmeti Dow müşterilerine de sunmaya devam edeceğini bildirdi. Dow’ın öne çıkan akrilik mukavemet artırıcıları ve işlem yardımcıları serisinin başında, Doğu Avrupa’da plastik işleyiciler arasında hızla kabul gören Paraloid™ KM-1 mukavemet artırıcı geliyor. Dow, yükselen başarı grafiğini büyük ölçüde, konut / ticari kaplama ve pencere profilleri, inşaat için kenar döşeme ve taban tahtası profilleri, teçhizat mahfazaları, tıbbi ürünler ve tüketim malları için PVC bileşenlerini geliştiren dinamik ve özel çözümleri, müşterilerle yakın işbirliği içinde geliştirmeye yönelik yaklaşımına borçlu olduğuna inanıyor. Şirket, maliyet etkinliği ve daha yüksek faaliyet marjları elde edilmesini hedefleyen PVC işleme ve imalat etkinliğini artırmak için sürekli olarak müşterilerle birlikte çalışıyor. Bu yılki Plast Eurasia Fuarı'nda, katılımcıların özellikle Dow’ın müşteri koşullarını yerine getirme ve hizmet sunma becerilerini öğrenmekten memnun olduklarını ve onlardan alınan tepkilerin de çok şey anlattığını söyleyen Temel, “Müşterilerimizle görüşmelerimiz plastik katkı maddeleri sektöründeki değerimizi ve güçlü konumumuzu bir kez daha teyit etti ve Dow'ın önümüzdeki yıllarda hizmet sunmak için ne kadar hazır olduğunu ilk elden öğrenmek bizi çok mutlu etti.” dedi. # # #Dow HakkındaDow, insanlığın gelişiminde büyük önem taşıyan değerleri sürekli olarak geliştirmek için bilim ve teknolojinin gücünü "İnsan Unsuru" ile birleştiren geniş yelpazeli bir kimya kuruluşu... Temiz su, gıda ve ecza ürünlerinden boya, paketleme ve kişisel bakım ürünlerine kadar her alanda destek vermek için kimya ve yenilikçiliği sürdürülebilirlik ilkeleriyle bir araya getiren şirket, ortalama 160 ülkede müşterilerine çok çeşitli ürünler ve hizmetler sunuyor. Dow, 2008 yılı itibariyle dünya çapında yıllık 57,4 milyar dolar satış yapıyor ve şirketin ortalama 46 bin çalışanı bulunuyor. 1 Nisan 2009'da Dow, 2008 yılı itibariyle dünya çapında 10 milyar dolarlık satışa sahip, 30 ülkede 98 üretim tesisi ve ortalama 15 bin çalışanı bulunan bir özellikli ürün şirketi olan Rohm and Haas’ı satın aldı.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...