***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

26 Kasım 2009 Perşembe

Çorlu Belediyesi, ilçe genelinde bulunan parklarda çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.




Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi, ilçe genelinde bulunan parklarda çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
Geçtiğimiz aylarda parklarda 22 oyun grubu kurularak halkın hizmetine sunulurken yürütülen son çalışmalarla bunlara 10 tane yeni oyun grubu ve 5 adet fitness takımı eklendi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan parklar yetişkinlerin spor yapıp vakit geçirebileceği ve çocukların güvenli bir ortamda oyun oynayabileceği alanlar olarak düzenleniyor. Sürekli olarak bakım yapılarak temiz tutulan parklarda gece aydınlatmaları da kurularak vatandaşların günü her saatinde yararlanabilecekleri şartlar yaratılmaktadır.
Yeşillendirme çalışmaları devam ederken, Çorlu’da yedi ayrı bölgede toplam 180 bin adet menekşe, 35 bin adet lale soğanı ekildi. Mevsimlik menekşeler parklarda ve yol kenarlarında güzel bir görüntü oluştururken lalelerin de bir ay içerisinde yeşereceği belirtildi. Ayrıca bayram süresince mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlar mezarlara dikilmek üzere toprak örtücü özelliği bulunan buz çiçekleri dağıtılacak. Su tutma özelliğiyle susuzluğa karşı dirençli olan bu çiçekler mezarların üzerini kaplayarak güzel bir görüntü oluşturuyor.
Çorlu’yu yeşillendirmek için ara vermeden çalışan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Sağlık Mahallesi yolu üzerinde bulunan Ahmet Taner Kışlalı tesislerinde de kapsamlı çalışmalar yürütülüyor. Özellikle kış aylarında oluşan çamurdan dolayı kullanılamayan çim zemin kaldırılarak yerine sentetik saha yapılacak. Gerekli zemin hazırlıklarının tamamlanmasının ardından sahaya sentetik çim halı serilecek.
Yürütülen çalışmaları değerlendiren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Çorlulu hemşerilerimizi hak ettikleri hizmetlerle buluşturmak için ara vermeden çalışıyoruz. Çorlu’nun dört bir yanını yeşillendiriyoruz. Parklarımız vatandaşların çocuklarıyla birlikte giderek vakit geçirebileceği sosyal ortamlar haline geliyor. Bütün projelerimizi hayata geçirdiğimizde Çorlu daha güzel ve gurur duyacağımız bir görüntüye kavuşacaktır,” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...