***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Eski Belediye Başkanı Kalbine Yenik Düştü


Tekirdağ iline bağlı Marmara Ereğlisi`nde bir dönem belediye başkanlığı yapan 62 yaşındaki Emin Yılmaz, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
1996-1999 yılları arasında Doğru Yol Partisi'nden (DYP) Marmara Ereğlisi Belediye Başkanlığı yapan Emin Yılmaz gece kalp krizi geçirdi. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Yılmaz'ın yolda öldüğü anlaşıldı. Marmara Ereğlisi Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Yılmaz, kılınan cenaze namazının ardından Ereğli Mezarlığı'nda toprağa verildi. 29 Mart yerel seçimlerine Demokrat Parti'den belediye başkanı adayı olan Yılmaz, ikinci seçilerek seçimi kaybetmişti.
KAYNAK:AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Ev telefonuna gelen üç cevapsız çağrıdan sonra iki çocuğunu alarak kayıplara karıştı

Çorlu’da pazarcılık yapan İhsan Demirtaş (44) 25 gün önce ortadan kaybolan eşi ve iki çocuğunu elinde fotoğrafları ile sokaklarda arıyor.
Çorlu Nusratiye Mahallesinde oturan pazarcılık yapan İhsan Demirtaş 25 gün önce eşi Sevinç Demirtaş (30) ile aralarından sabah tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede sona ermesi üzerine İhsan Demirtaş işe gitmek için evden ayrıldı. Eşinin evden ayrılması ile çocuklarının eşyalarını ve kendi eşyalarını toparlayan genç kadın mektup yazarak evi terk etti.
Akşam iş dönüşü eve gelen İhsan Demirtaş zili çaldıktan bir süre sonra cevap alamayınca anahtarı ile kapıyı açarak içeriye girdi. Evde kimsenin olmadığını gören Demirtaş eşine ve iki çocuğuna seslendi.
Cevap alamayan Demirtaş yatak odasına gittiğinde eşinin kendisine yazdığı mektubu gördü.Mektup zarfını açarak okumaya başlayan İhsan Demirtaş eşinin evi terk ettiğini yazdığını gördü. Yaşadığı olay karşısında büyük bir şok geçirdiğini belirten Demirtaş ev telefonuna gelen üç cevapsız telefon sonrasında eşinin evi terk ettiğini iddia etti.Yaşadığı olayı anlatan İhsan Demirtaş “ Tartışmadan bir gün önce ev telefonu üç kez çaldı telefona bir kez ben iki kez de eşim cevap verdi. Ancak karşı taraftan kimse cevap vermeyince telefonu kapattık. Sabah ben işe gideceğim sırada sebepsiz bir yere eşim ile aramızda bir tartışma yaşandı.
Tartışmanın sona ermesi ile ben işe gitmek üzere evden ayrıldım. Akşam iş dönüşü eve geldiğimd eşim ve 12 yaşındaki oğlum Kadir ile 5 yaşındaki kızım Gülşah evde yoktu. Bende onlar komşuya gitmişlerdir diye televizyonu açtım. Ancak saatlerin ilerlemesi ile eşim ve çocuklarım halen ortada yoktu üzerimi değiştirmek için yatak odasına gittiğimde bir zarf gördüm içini açıp baktığımda eşim “Ben gidiyorum, nereye gittiğimi ve beni nasıl bir hayatın beklediğini bilmiyorum çocuklara iyi bakacağım sen çok iyi bir insansın kendine iyi bak” yazan bir mektubu okudum anladım ki eşim beni terk etmişti. 14 yıl önce bir birimizi severek evlendiğim eşimin beni terk ettiğini anladım. Hemen yakınlarımızı aradım ve eşimin orada olup olmadığını sordum. Ancak aradığım hiç kimsede yoktu eşim.
Sabah polis merkezine giderek kayıp müracaatında bulundum. Eşim iki çocuğumum hayatından endişe duyuyorum bir kez seslerini duysam yeter” dedi.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Mandalı Davası'nda sürpriz gelişme; İki tahliye var

16 Eylül'de Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak olan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın da yargılandığı davada sürpriz bir gelişme yaşandı. Mandalı ile birlikte 4 Haziran'dan beri tutuklu bulunan her iki müteahhit de serbest bırakıldı. Avukatların itirazını yerinde bulan Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi, müteaahitler Samih D. ve Hüseyin Avni E.'nin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Böylece 4 kişinin yargılandığı davada tutuklu bulunan sadece Mandalı ve Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü kaldı
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Yeni İlçe Jandarma Komutanı’ndan Belediye BaşkanıMehmet Özcan’a ziyaret…

Bir süre önce Edirne iline bağlı Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na atanan J.Üsteğmen Orhan Kaş , Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.
Saat 14.00’te gerçekleşen ziyarette Özcan’a nezaket ziyaret bulunduğunu belirterek “Festival yoğunluğu nedeniyle Keşan’a gelmemden sonra fırsat bularak sayın başkanımıza nezaket ziyaretinde bulundum” şeklinde konuştu.
Özcan’da bu ziyaret nedeniyle, Kaş’a teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

KORGENERAL YAŞAR CİHANSIZ’DAN, BAYSAN’A VEDA ZİYARETİ


5. Kolordu Komutanlığı’nda iki yıllık görev süresini dolduran Korgeneral Yaşar Cihansız, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı makamında ziyaret ederek veda ziyaretinde bulundu.
Korgeneral Cihansız’ın ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcıları; Ahmet Sarıkurt, Serhat Çatalkaya ve Oktay Çolpan da hazır bulundu. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, nazik ziyaretinden dolayı Korgeneral Cihansız’a teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi.
YAŞ toplantısında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı görevine atanan Korgeneral Cihansız, Ankara’da yeni görevine başlayacak. Korgeneral Cihansız`dan boşalan bu göreve ise YAŞ kararları ile 30 Ağustos 2009`dan itibaren Korgeneral rütbesine terfi edecek olan Tümgeneral Ümit Dündar getirildi.
HABERVE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çalışmalarını Dört Koldan Sürdürüyor.










Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmalarına hız verdi. Belediye bünyesinde 19, yüklenici firmaya bağlı 141 personel ve 27 araç hizmet veren Temizlik İşleri Müdürlüğü yeni projelerle çalışmalarının kapsam ve etkinliğini arttırmayı hedefliyor.
Temizlik İşleri Müdür V. Ünal Nişancı, yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu: “Temizlik İşleri bünyesinde yapılan çalışmalar; çöp toplama, tıbbi atık toplama, Fabrika ve Plazaların atıklarının toplanması, geri dönüşümlü atıkların yerinde ayrıştırılmasını kapsamaktadır. Ekiplerimiz Çorlu genelinde cadde ve sokakların temizliğini düzenli bir şekilde yapıyor. Önümüzdeki aylarda daha kapsamlı çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Eylül ayında yapılacak ihaleden sonra personel ve araç sayısında artış olacak. Alınacak yeni ekipmanlarla kapasitemizi daha da arttıracağız.”
Çorlu’daki nüfus artışına bağlı olarak çöp miktarında da muazzam artış olduğunu belirten Nişancı, sorunun büyüklüğüne dikkat çekmek için Yulaflı Mevkii’nde bulunan Belediye Çöplüğüyle ilgili bilgiler verdi. Çöplük alanının 38 dönümlük bir alanı kapladığını söyleyen Nişancı, “Büyük miktarda çöp toplanıyor. Çöpler burada toplandıktan sonra inşaat alanından toplanan hafriyatlar ile üzeri örtülüyor. Çöplük alanında bu şekilde 35 katman var. Yeraltındaki gaz birikimini önlemek için sık aralıklarla bacalar kuruyoruz. Böylece olası gaz sıkışmalarının da önüne geçmiş oluyoruz. Belediyemizin ekipleri sürekli olarak bu bölgede çalışıyor.” dedi.
Çöp konteynırlarının da yenileneceğini dile getiren Ünal Nişancı, yeni alınan galvaniz çöp konteynırlarını yerinde gösterdi. “Halen kullanılmakta olan konteynırlar eskimiş durumda ve bunları yenileriyle değiştireceğiz. 400 adet kapaklı galvaniz konteynır ve 25 adet büyük konteynır aldık. Bunlar ihtiyaç duyulan yerlere konulacak. Eskiyen konteynırlar ise atölyemizde bakımdan geçirilerek boyanıyor. Yeni Sanayi’de ve alışveriş merkezlerinde kullanılan büyük konteynırlar da yenileriyle değiştirilecek. Belli aralıklarla konteynırlar yıkanarak dezenfekte edilecektir. Bununla ilgili hazırlıklarımız var. Böylelikle sokak ve caddelerimizdeki görüntüyü değiştireceğiz.” diye konuştu.
Belediye’nin temizlik hizmetlerini kenar mahallelere kadar götürdüklerini dile getiren Nişancı, “Çorlu’yu hak ettiği hizmetlerle buluşturuyoruz. Çorlu’da kentleşme ve sanayileşmenin beraberinde getirmiş olduğu çevre sorunlarının insan hayatına yapmış olduğu psikolojik ve fiziksel baskıları en aza indirecek projeler üzerinde çalışıyoruz.” dedi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

BABAESKİ TARIM FESTİVALİ, VOLKAN KONAK KONSERİ İLE SONA ERDİ.






Haber ve Fotoğraflar: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde Belediye Başkanlığınca bu yıl 39.su düzenlenen Tarım Festivali muhteşem bir finalle sona erdi.
Efsane Belediye Başkanı Gündüz Onat’ın isminin verildiği Festival Alanında kurulan dev sahnede, Festivalin kapanış finalini Karadeniz Müziğini Evrensel Formlarıyla buluşturarak, özgün bir yapıda şekillendiren ünlü sanatçı Volkan Konak yaptı.
Festivalin son gecesinde sahne alan ünlü sanatçıyı yaklaşık 10 bin kişi ayakta izledi. İki saate yakın sahnede kalan sanatçı Volkan Konak, muhteşem bir performans ile göz doldurdu.
Belediye Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı, ünlü sanatçı Volkan Konak’a “halktan geçerli not aldığını belirterek, günün anısına gümüş bir plaket takdim etti.
06 Ağustos 2009 Perşembe günü büyük bir coşku ile başlayan ve 4 gündür İlçenin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına da önemli bir katkı sağlayan Festivalin kapanış konuşmasını yapan Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı, şunları söyledi;
“Festivalinde ilk defa sizlerle birlikte olmanın mutluluğu ve heyecanı içerisinde hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 39 Yıl önce bin bir zahmetle kurulan Festivalimiz bugün Trakya’nın en etkin organizasyonudur. Tarlada çalışan Trakya köylüsü harmanını bu festivale göre ayarlamakta, hatta Almanya’da başka yabancı ülkelerde çalışan Türk işçileri dahi Babaeski tarım festivaline göre izinlerini almaktadır. Festivalimiz 39 yıldır kesintisiz devam etmektedir. Bu festivali 39 yıl önce efsane Belediye Başkanımız rahmetli Gündüz Onat ve arkadaşları o günün şartları göz önüne alındığında çok zahmet çekerek kurmuşlardır. Babaeski Tarım Festivali, İstanbul’da bir matbaaya renkli afişler bastırılarak kurulan festivallerden değildir. Bu Festival Babaeski halkının ruhu ile kurulmuştur. Bu festival ayni zamanda Babaeski halkının ve tarladaki çiftçinin ruhunu temsil etmektedir. Festival alanımızda bastığınız çimlerden, oturduğunuz banklara, koltuklara kadar her şeyin sahibi Babaeski halkıdır. Festivalimizin asıl amacı tarımın sorunlarına çözüm bulmak, tarımın önemini kavratmak, kentte oturanlarla, köyde oturanları kaynaştırmak, birlik ve beraberliği sağlamaktır. Değerli Babaeskililer Belediye Başkanı olarak sizin yüzünüzde gülümseme gördüğümde sizin mutlu olduğunuzu hissettiğimde benim için festival başarılı olmuş demektir. Sadece böyle özel günlerde değil yılın her günü saati sizlerin mutluluğu için çalışacağıma size söz veriyorum. Her sabah saat 05.00 te yataklarından kalkıp Lüleburgaz’a Çorlu’ya fabrikalara giden gençlerimiz olduğunu biliyorum. Onlar sabah 06.00’da servis aracı beklerken, benim Belediye Başkanı olarak rahat etmem mümkün değildir. Bende göreve geldiğimden bugüne kadar, Cumartesi, Pazar dahil olmak üzere her gün sabah saat:05.00’te kalktım ve sabah 05.00’te görevime başladım, görevim bitinceye kadar da her sabah 05.00’te kalkmaya devam edeceğim. Değerli çiftçi kardeşlerim, festivaller kutsal eğlencelerdir, yemekler yenilir, eğlenilir, miktarı ne olursa olsun verdiği hasat dolayısı ile Tanrıya şükredilir. Birlik beraberlik ve dostluklar sağlamlaştırılır. Festivalleri asla amaçlarından saptırmamak gerekir. Festivallere siyasetin karıştırılmaması gerekir. Belediye Başkanı olarak görev yaptığım sürece de Babaeski Tarım Festivali’ni siyasetten uzak tutacağım. Sıkıntılarınız olduğunu biliyorum. Ama sizin sıkıntılarınızın çoğu örgütlü olmamanızdan kaynaklanmaktadır. Örgütlü güç en büyük güçtür. Yasaların imkân verdiği ölçüde örgütlenin, birlikler kurun, tüccara, fabrikatöre malınızı tek tek değil, birlikleriniz vasıtası ile verin, pazarlık gücünüzü arttırın. Tüccara malınızı tek başınıza verirseniz, malınızı devamlı ucuza satarsınız. Bu nedenle yasalara uygun olarak örgütlenin ve ürününüzü değerine satın. Festivalimize her gün yaklaşık 20 bin ziyaretçi katılmıştır. İlçemiz ekonomik bakımından bir canlılık kazanmıştır. Festivalimiz amacına ulaşmıştır. Bundan sonraki festivalleri de Babaeski halkı ile birlikte karar vererek, sizlerin önerileri ve görüşleriniz doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Festivalimizin bugünlere gelmesini sağlayan başta Babaeski halkı olmak üzere İlçemizde görev yapan tüm Belediye Başkanlarımıza Belediye çalışanlarımıza herkese teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılanlara da Tanrı’dan rahmet diliyorum. Bundan sonraki festivallerde buluşmak dileği ile hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.”
Ünlü Sanatçı Volkan Konak’ın konserini, CHP Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek, Tansel Barış, CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı İs.Kd. Alb. Murat Mayda, Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı, önceki dönem CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Sancak, İlçe Jandarma Komutan Vekili J.Kd. Bçvş Raşit Polga Kırklareli, Vize, Havsa, Pehlivanköy Alpullu, Sinanlı, Büyükmandıra Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu yararına çalışan Kurum ve Kuruluşların Temsilcileri ve çok sayıda davetli izledi.

FESTİVALDE GÜRBÜZ ÇOCUK YARIŞMASI YAPILDI



Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde Belediye Başkanlığı’nca 39 uncusu düzenlenen Tarım Festivali’nde, “Gürbüz Çocuk Yarışması” yapıldı.
Belediye Festival Komitesi, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yanı sıra festivalin son gecesinde minik çocukları unutmadı.
Gündüz Onat Festival Alanı’nda düzenlenen yarışmaya İlçe Merkezinden toplam 16 çocuk katıldı.
Festival Jürisi tarafından yapılan değerlendirmede, 15 numara ile yarışan 6 yaşında ki Barkın Yavaş, 39 uncu Babaeski Tarım Festivali Gürbüz Çocuk Yarışmasında 1 inci oldu.
Yarışmada 2 inci 16 numara ile yarışan 6 yaşındaki Ada Derin Öten, 3 üncü ise 2 numara ile yarışan 4 yaşındaki Damla Yakıcı oldu.
Dereceye giren minik yarışmacıların ödüllerini CHP Kırklareli Milletvekili Dr. Tansel Barış verdi.
Yarışmayı, CHP Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek, Tansel Barış, CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı İs.Kd. Alb. Murat Mayda, Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı, önceki dönem CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Sancak, İlçe Jandarma Komutan Vekili J.Kd. Bçvş Raşit Polga Kırklareli, Vize, Havsa, Pehlivanköy Alpullu, Sinanlı, Büyükmandıra Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu yararına çalışan Kurum ve Kuruluşların Temsilcileri ve çok sayıda davetli izledi.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...