***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Ocak 2010 Pazartesi

Pazarcı KOÇ’unu değişmedi


Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz’da Oda Başkanlığı seçimleri dün Lüleburgaz Seyyar Pazarcılar Odası seçimleri ile devam etti. Lüleburgaz Özbek Düğün Salonu’nda yapılan seçimlerde mevcut Oda Başkanı Abdullah Koç ile daha önceki oda Başkanı Tuncay Bayraktar, oda başkanlığı için mücadele etti.Saat 10.00’da başlayan seçimlere Lüleburgaz Seyyar Pazarcılar Odası üyeleri ve Lüleburgaz’da bulunan diğer oda başkanları ve odaların başkan adayları büyük ilgi gösterdi.Büyük bir çekişme halinde yapılan seçimler sonunda 527 üye oy kullandı. 4 oyun geçersiz olduğu seçimlerde 523 geçerli oyun 297 tanesi alan mevcut Oda Başkanı Abdullah Koç, yeniden Lüleburgaz Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı seçildi.Koç’un rakibi Tuncay Bayraktar’da 226 oyda kaldı.Seçimler sonunda Lüleburgaz Seyyar Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu şöyle oluştu.Yönetim Kurulu Başkanı; Abdullah KoçYönetim Kurulu Üyeleri; Recep Sever, Serdal Tunç, Ümit Özerdil, Semih Gökçek, Bülent Cırlak, Gökhan DereDenetim Kurulu Üyeleri; Serkan Dinç, Cengiz Gürkan, Selçuk Taşdelen Lüleburgaz Seyyar Pazarcılar Odası Başkanlığı’na yeniden seçilen Abdullah Koç, seçim sonunda yaptığı konuşmada “Arkadaşlar, demokratik bir şekilde seçim yaptık. Bazı arkadaşlarımız bana oy verdi. Bazı arkadaşlarımız diğer aday arkadaşımıza oy verdi. Ancak seçimler bu saat itibari ile bitmiştir. Kazanan Lüleburgaz Seyyar Pazarcılar Odası olmuştur. Şimdi oda üyelerimize, pazarcı arkadaşlarımıza ve Lüleburgaz halkına hizmet verme zamanıdır. Bunu hizmeti de hep birlikte yapacağımıza inanıyorum. Bana göre verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi
KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

Özkan ile yola devam

Lüleburgaz Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığına Fahri Özkan seçildi.
İsmet Karabayır, Genel Kurul sırasında adaylıktan çekildiğini açıklamasıyla yapılan açık oylamada Fahri Özkan 3.kez başkanlığa seçildi.
Fahri Özkan, kooperatif ortaklarına maaş bordrosunu göstererek maaşının iddia edildiği gibi 4 bin TL değil 1.885 TL olduğunu kaydetti

HABER VE FOTO:Fırat ÇALIŞKAN
Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesinde kurulu bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin 2009 yılı Olağan genel Kurul toplantısı Esnaf Düğün Sarayı'nda yapıldı.
Genel Kurulun toplantısının Divan Kurulu, İbrahim Erdem Çobanoğlu başkanlığında Kenan Koç, Faik Güney ve Nihat Yaman'dan oluştu.
Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve bilânço, gelir-gider raporlarıyla Denetim Kurulu raporların okunması ile başlayan Genel Kurul toplantısı, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun ayrı ayrı oylanması, Kooperatif kefaletiyle kullandırılan kredilerden yalpan masraf karşılığı, istihbarat ve Risk Fonu kesintinin görüşülerek karara bağlanması, Kooperatifin ortak olduğu üst kuruluştan gerektiğinde ayrılmak, kurulmuş veya kurulacak olan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri üst birliğine üye olmak açıklama yapılması ve bu hususlarda Yönetim Kuruluna yetki verilmesinin karara bağlanması, Kooperatifin kefaletiyle kullandırılan krediler karşılığı alınan menkul ve gayrimenkullerin rehin ve ipoteklerinin borun bitimine müteakip rehnin kaldırılması, ipotek alacağını 3'üncü şahıslara devredilmesi ve ipoteğin fekhi için Yönetim Kuruluna yetki verilmesi, 2010 yılı tahmini bütçesinin okunması ve müzakeresi ile sürdü.
Kooperatif Başkanı Fahri Özkan, yaptığı konuşmada, başkanlık görevi süresince yaptığı çalışmalardan söz etti. Özkan göreve başladığında Kooperatifin kasasında 83 bin TL olduğunu, şimdi ise, yapılan başarılı çalışmalar sayesinde kasadaki para miktarının 1 milyon 14 bin TL olduğunu söyledi. Esnafa güçlerinin yettiğince destek verdiklerini ve kredi kullandırdıklarını ifade eden Özkan, Trakya çapında 27 Kooperatif arasında 1'inci olduklarını, günümüzün zorlu ekonomik koşulları altında birçok Kooperatif kredi kullandıramazken, kendilerinin neredeyse hiçbir esnafı geri çevirmediğini söyledi. Kooperatif binasının da çok büyük ve başarılı bir çalışma neticesinde yapıldığını dile getiren Özkan, "Kooperatifin kendi imkanları ile böyle bir binayı yapması mümkün değildi. Binamız neredeyse yıkılmak üzereydi. Yap-işlet-devret modeli ile burayı yaptık ve hizmete açtık. Bu günlere kolay gelmedik, çok çalıştık ve sizlere aynı oranda hatta daha da artırarak hizmet vermek için yeniden adayız" şeklinde konuştu.
Özkan, 4 bin TL maaş aldığı ve bu maaşın daha da artırıldığı yönündeki iddialara da belgeli olarak cevap verdi. Kooperatif ortaklarına maaş bordrosunu göstererek maaşının iddia edildiği gibi 4 bin TL değil bin 885 TL olduğunu kaydetti. Özkan: "kayıt dışı ya da kurallara aykırı herhangi bir şey yapılmasının mümkün olmadığını belirtti.
Toplantıda söz alan Halk Bankası Lüleburgaz Şube müdürü Rıdvan Ulus, Lüleburgaz Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin çok başarılı bir şekilde çalıştığını, kooperatifin kredi vermek ve her anlamda esnafın yanında olmak için tüm enerjisiyle çalıştığını ifade etti. Ulus, kooperatifin bu başarısında, kredi kullananların ödemelerini düzenli yapmalarının ve Başkan Fahri Özkan ve Yönetim Kurulunun başarılı çalışmalarının etkili olduğunu bildirdi.
Toplantıda Kooperatifin kurucu başkanı Ekrem Balta ve emektar eski başkanlarından ikisine teşekkür plaketleri verildi.
Genel Kurul sırasında, başkan adayı İsmet Karabayır, adaylıktan çekildiğini açıkladı. YapıLAn açık oylama sonucu Fahri Özkan 3.kez Kooperatif başkanlığına seçilirken, Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu asil üyeler: Abdi Çeşmeli, Nurettin Tan, Hüseyin Tufan, Şevket Oral, Necati Tan, Yusuf Noyan; Yönetim Kurulu yedek üyeler: Hayrettin Tuna, Recep Özkan, Mustafa Özkoç, Adem Nalbant, İrfan Perperek, Haluk Akyüz, Türker Ergüven. Denetim Kurulu Asil; Ertuğrul Kendimiz, Ahmet Kurnaz, Hamdi Karakuş; Yedek; Hüsmen Çevik, Musa Gürcan, Suat Güven'den oluştu

Şerefsiz çingeneler dedi vurdum

1 Eylül günü 2009 günü Muratlı İlçesi Ballıhoca köyü ayçiçek tarlasından hırsızlık yaparken kendisini uyaran Ballıhoca Köyü Muhtarı Kadir Akkavak ve azası Şerafettin Meriç'i pompalı tüfekle öldüren 19 yaşındaki Cüneyt G. hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.
Davanın bugün görülen ilk duruşmasına ölen muhtar Akkavak’ın eşi ve oğlu aza Meriç’in ise avukat kızı Bahar Meriç katıldı. TEKİRDAĞ'ın Muratlı İlçesi'nde ayçiçek tarlasından hırsızlık yaparken kendisini uyaran Ballıhoca köyü muhtarı Kadir Akkavak ve azası Şerafettin Meriç'i pompalı tüfekle öldüren 19 yaşındaki Cüneyt G’nin yargılanmasına başlandı. Duruşmaya müdafi olarak katılan Aza Şerafettin Meriç'in avukat kızı Bahar Meriç, babasının katili ile zaman zaman göz göze geldi. ‘Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek’ ve ‘Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla öldürmek’ suçlamasıyla hakim karşısına çıkan katil zanlısı 19 yaşındaki Cüneyt G.. yaptığı savunmada, “Ailemle birlikte çöplüğe hurda toplamaya gitmiştik.
Gelirken bir tarladan yemek için 2 poşet ayçiçeği kafası aldık. Eve dönerken muhtar ve azaları bizi çevirdi. Aza Meriç babam Cavit G.’nin üzerine yürüyerek ‘Şefersiz, hırsız Çingeneler’ diye küfür etti.
Bizi zorla köye götürmek istediler. Bende kamyonetteki tüfeği alıp aza ve muhtara ateş ettim. Olay yerinden araçla kaçıp daha sonra polise teslim olduk. Teslim olduğumda muhtar ve azanın öldüğünü duydum pişmanım.” dedi.
Olaya şahit olan Baba Cavit G. ise bir tarladan yemek için 2 poşet ayçiçeği aldıklarını eve dönüşte muhtar ve azanın önlerini keserek kendilerine hakaret ettiğini kaydetti. Aza Meriç ile tartışırken oğlunun iki el ateş ederek muhtar ve azayı vurduğunu söyledi.
Ölen muhtar ve azanın yanında bulunan ve silahın tutukluk yapması nedeniyle kurtulan Cemal Başakçı, mahkemede verdiği ifade de “Olay günü köyümüzde tarlalardan hırsızlık yapıldığı ihbarını aldık. Tariflere uyan aracı durdurduk. Sanığın babası hırsızlık yapmadıklarını söyledi.
Muhtar Akkavak durumu jandarmaya bildirdiğini şahısların araçlarını muhtarlığın önüne çekmelerini istedi. Bu esnada kamyonetin kasasında bulunan Cüneyt G. içerideki tüfeği alarak iki el ateş etti. Muhtar Akkavak ve Aza Meriç yere yığıldı. Bende kaçmaya başladım. Şahısların kamyonetle kaçtığını gördüm.
Olay yerine döndüğümde Akkavak ölmüştü. Aza Meriç ise hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi. Jandarmada silahın iki el ateş ettikten edildikten sonra tutukluk yaptığını öğrendim. Tutukluk yapmasaydı bende ölecektim.” dedi.
Aza Şerafettin Meriç'in avukat kızı Bahar Meriç, ölen babasını savunmak için duruşmaya katıldı. Babasının katili ile duruşma salonunda göz göze gelen avukat Meriç’in, zaman zaman duygulandığı görüldü.
Katil zanlısı Cüneyt G’nin cinayeti anlatmasını dinleyen Meriç, mahkeme heyetine itirazlarda bulundu. Gözlek’in jandarma ve mahkemede verdiği ifadeler arasında çelişkilerin bulunduğunu kaydeden Meriç, sanığın doğruyu söylemediğini iddia etti.
Sanığa zaman zaman ifadelerindeki çelişki nedeniyle soru soran Meriç, mahkeme esnasında soğukkanlılığını yitirmeyerek görevini yerine getirdi. Mahkeme şahitlerin dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Çapa; Kanserli kızı kabul etmiyor


Tekirdağ’da otobüs şoförlüğü yaparak ailesine bakan 46 yaşındaki Hüseyin Asamaz, 6,5 yaşında sürekli kanaması olan Sevgi Sedef ismindeki kızını önce Tekirdağ’daki hastanelerde tedavi etmek istedi.
Bir süre Devlet Hastanesinde tedavi olan 12 yaşındaki Sevgi Sedef Asamaz, daha sonra İstanbul Çapa Tıp Fakültesine sevk edildi. Çapa’da 2008 yılına kadar tedavi süreci yaşayan küçük kızın hastalığına teşhis konulamadı.
Çapa 2008 yılında küçük Sedef’e ‘akciğer kanseri’ teşhisi koydu. İddialara göre, Çapa Tıp Fakültesi kanser teşhisinin ardından küçük kızı tedavi etmeyerek hastaneden çıkardı. Şoför Hüseyin Asamaz, kızını 1,5 yıl boyunca Ankara’daki hastanelerde tedavi ettirdi. 2009 yılının ilk aylarında teşhisin konulduğu Çapa tıp Fakültesine kabul edilen Sevgi Sedef Asamaz, 13 gün süreyle ışın (radyoterapi) tedavisi gördü. Sevk olduğu Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 2,5 yıllık tedavi süresinin ardından akciğer kanseri olduğu tespit edilen 12 yaşındaki küçük kız, bir süre radyoterapi tedavisi gördükten sonra hastaneden çıkarıldı. Evinde aniden rahatsızlanan küçük kız yeniden başvurduğu Çapa Tıp Fakültesine alınmayınca Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde getirildi.
Baba Hüseyin Asamaz, ışın tedavisinin ardından hastanenin kızını eylül ayında taburcu ederek evine yolladığını söyledi. Aralık ayının başında kızının evinde fenalaştığını ifade eden baba Asamaz, hemen Tekirdağ Devlet Hastanesine geldiklerini anlattı.
Gözü yaşlı baba Asamaz, “Aralık ayının 3’ncü kızımı ambulans ile Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne diye yola çıkardık. Çapa kabul etmemiş, başka bir hastaneye götürdüler. Orada da küçükler için yoğun bakım olmadığı için tekrar Tekirdağ’da II. Kısım Devlet Hastanesine geri geldik. Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Becerir bizi hastaneye kabul etti. Ama burası bir kanser hastanesi olmadığı için çocuğum burada yeterli tedavi göremiyor” dedi. Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin kızının hastalığı ile ilgili her şeyi bildiğini ifade eden baba Hüseyin Asamaz, hastanenin kanserli kızı için riske girmek istemediğini ve hastaneye almadığını öne sürdü.
Tekirdağ’da doktorların her gün Çapa’yı aradığını kaydeden Hüseyin Asamaz, “Benim kızım 12 yaşında akciğer kanseri. Hastalığı başka yerlere de sıçramış durumda. Kızımın Çapa tıp Fakültesi’nde tedavi edilmesi gerekiyor.
Çapa, kızım kanser hastası olduğu için riske girmek istemiyor. Ölecek diye mi düşünüyor, ne yapıyor biliyorum ama kabul etmiyor” dedi.
Tekirdağ’da Nurettin Ekmekçioğlu İlköğretim Okulu 5’nci sınıfta okuyan kızının hayat dolu olduğunu anlatan gözü yaşlı baba, kızının her geçen gün eridiğine şahit olduğunu söyledi.
Kızının ardından güçten düştüğünü ifade eden çaresiz baba Hüseyin Asamaz, “Sedef’imi 28 Kasım’da hastaneye getirdiğimde 52 kiloydu, 45 günde benim kızım 30 kiloya kadar düştü.
O zaman Çapa kızımı kabul etseydi, benim kızım tedaviye karşılık verecekti. Ama bugünden sonra tedavi de olmayabilir çünkü güçten düştü” diyerek feryadını dile getirdi.
Asamaz ailesinin ikinci çocuğu olan Sevgi Sedef Asamaz’ın hastalığı annesi Saime Asamaz’ı da perişan etti. Hastanelerde bile başından ayrılmadığı kızının her geçen gün erimesini izlediğini anlatan gözü yaşlı anne, “Bir anne için kızını bu halde çaresiz görmek ne bilir bilemezsiniz.
Yanındayız ama bir şey yapamıyoruz en çok bu bizi üzüyor. Hastanede kabul etmiyor. Devlet Hastanesi’nde de kanser tedavisi yok, serumla, oksijenle vakit geçiriyorlar” dedi.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feyzullah Aktepe; Borçsuz İnsan Yok

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde kurulu bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feyzullah Aktepe, neredeyse borçsuz insan kalmadığını belirterek, esnaflar ve çiftçilerin gerçekten zor durumda olduğunu söyledi. Aktepe; “Çorlu`da neredeyse borçlu olmayan hiç kimse yok” dedi.
Çorlu`da şu anda 30 – 35 bin dolayında işsiz var diyen Aktepe; “40 bin dolayında da icra takibinde olan insan var. Bu insanlar borçlular ve borçlarını ödeyemeyecek duruma gelmişler. Çorlu`da neredeyse borçlu olmayan hiç kimse yok. Bende borçluyum kredi ve kredi kartı borçlarım var ve rahat ödeyemiyorum. Ödeme günü geldiği zaman tam olarak ödeme gerçekleştiremiyorum. Çiftçimiz ve esnafımız zorda hem de çok zorda. 850 üyemiz bulunuyor ancak üyelik aidatlarını gününde ödeyen, zamanında getiren üye neredeyse kalmadı. Üye sayısında büyük oranda bir azalma söz konusu değil ancak üye olan kişi ufak sermayelerle açtığı iş yerini 3 ay 4 ay sonra kapatıyor. Oda üye kaydı bulunuyor ama ne iş yeri çalışıyor ne de kendisine ulaşılabiliyor” dedi.
Aktepe; “Üniversite mezunu gençler geliyor asgari ücrete razı olduklarını söyleyerek çalışacak iş istiyorlar. Ben bu gençleri gördüğüm zaman içim acıyor, çok üzülüyorum ama bu durum kimsenin umurunda değil gibi gözüküyor. Bende çocuk okuttum ailelerin yaşadıkları zorlukları çok iyi biliyorum” şeklinde konuştu.
Feyzullah Aktepe oda genel kurulunu Mart ayı içerisinde yapılmasını planladıklarını kaydederek; “Diğer odaların ve derneklerin seçimleri bu dönemde yoğun olarak yapılıyor bu yoğunluk sona erdiği zaman Mart ayında odamızın genel kurulunu gerçekleştireceğiz” dedi.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Çorlu Bakkallar Odası Başkanı Yusuf Gümüş; Tüm Üyelerimize Teşekkür Ediyorum


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde kurulu bulunan Bakkallar Odası Başkanı Yusuf Gümüş; “Genel Kurulumuza katılarak bizlere destek veren ve yeniden görev veren üyelerimize şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum” dedi. Esnafımızın sıkıntılarını biliyoruz diyen Başkan Gümüş; “Son zamlarla birlikte sigara firmaları ile ilgili olarak ortaya çıkan sorunları ve konuları biliyoruz. Aynı zamanda bu sorunları yakından takip ediyoruz. Zam geçişi nedeniyle oluşan fiyat farklılığı sonucu esnafın uğradığı zarar dağıtıcı firmalar tarafından giderilmeye başlandı. Girişimlerimiz neticesinde üyelerimizin mağduriyetleri giderilecek. Esnaflarımız ve halkı karşı karşıya getiren sigara zammı neticesinde sigara esnafın kar marjı düştü. Bu konuyla ilgili olarak Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) öncülüğünde Türkiye genelinde sigara üreten firmaları boykot etme düşüncesi var. Bu konuyla ilgili çalışmalar önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Boykot 2 – 3 gün boyunca sigara satışı yapmamak şeklinde de olabilir diğer şekillerde de olabilir” diye konuştu.
Başkan Gümüş sözlerini şöyle sürdürdü;”Önümüzdeki 4 yıl boyunca bundan önceki dönemde olduğu gibi, insanların dili, dini, ırkı, nereli olduğu ile ilgilenmeden odamıza kayıtlı tüm üyelere aynı samimiyetle hizmet vermeye devam edeceğiz. Çorlu`da renklerin kardeşliği var. Biz bu renkleri çok seviyoruz ve aynı anlayışla hizmet ediyoruz. Bunun en büyük şahidi yine üyelerimizdir. Üyelerimiz çalışmalarımızı genel kurulda takdir etti ve yeniden bize görev verdi. Çorlu`da kazanıp Çorlu`ya harcayan, Çorlu`nun değişim ve gelişimine katkı sağlayan, Çorlu`yu sahiplenen tüm üyelerimizi oda olarak sahiplenmemiz de bizim borcumuzdur
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

EMİTT Fuarı için stand toplantısı yapıldı.

11-14 Şubat 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ve Keşan Belediyesi’nin de katılacağı EMİTT Fuarı’nda kurulacak standtla ilgili (18.01.2010) Tarihinde bir toplantı gerçekleşti.
Saat 13.30’da Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Keşan Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar ile Turizm Çalışma Grubu üyeleri Mustafa İşçimen, Bora Göksel, Cüneyt Yüksekdağ ve Murat Arıkan ile Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir ve firma temsilcileri katıldılar.
Yapılan görüşmede kurulacak stand tipi belirlendi ve sözleşme hazırlandı.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Keşan Belediyesi Kalorifer Kazan Denetimlerine başladı…

Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Edirne Mahalli Çevre Kurulu’nun genelgesi doğrultusunda Kalorifer kazan denetimlerine başladı.
Ekipler (18.01.2010) Tarihinden itibaren Kalorifer kazanı bulunan apartman ve işyerlerini ziyaret ederek denetim formlarını dağıtmaya ve gerekli denetimi yapmaya başladılar.
Yetkililer daha sonra bu formların toplanacağını ve burada eksikleri bulunan kalorifer kazanlarında gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyarıların yapılacağını belirttiler.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

TEKİRDAĞ İLİMİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ2009 YILI DEĞERLENDİRMESİ

İlimiz ülke genelinde en fazla göç alan illerin başında gelmektedir. Sanayileşmenin yoğun olduğu Çorlu ve Çerkezköy en fazla göç alan ilçelerimiz olup, 2002-2003 Eğitim Öğretim Yılı’ndan 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı’na kadar 25.899 öğrenci artışı olmuştur. Artış oranı % 24’ tür. Bu durum eğitimin altyapısını zorlamış, özellikle derslik ihtiyacı kendini göstermiştir.
İl genelinde büyük oranda derslik sıkıntısı giderilmekle birlikte önümüzdeki yıllarda da yoğun çaba devam edecektir.
Okul çeşitliliğinin arttırılması, Okul Öncesi Eğitimde okullaşma oranının % 100’ lere çıkartılması, Mesleki ve Teknik Eğitimin yaygınlaştırılarak çoğaltılması Müdürlüğümüzün hedefidir.
Eğitimin her alanındaki verilerimiz Türkiye ortalamalarının üzerinde olmakla birlikte, eğitimin kalitesinin daha da arttırılması için AR-GE Projeleri, AB Projeleri, hizmetiçi eğitim, eğitim teknolojilerinden yararlanma ve yatırımlara hızla devam edilecek, çalışmalarımız kesintiye uğramayacaktır.
ÖSS ve SBS’ deki sıralamalarımızın daha da yukarılara çekilmesi amacıyla TABAP (Tekirdağ’ın Akademik Başarısının Arttırılması Projesi) nin uygulanmasına başlanmıştır.

Küreselleşen dünya şartlarında eğitim ve öğretimde sürekli yenileşmeyi ve gelişmeyi takip ederek, insan merkezli eğitim anlayışıyla tüm okul ve kurumlarımızı eğitim, bilim ve kültür merkezi haline getirmek, araştıran, üreten, paylaşan, yaşatan; değişimin ve gelişimin lideri olması amacıyla ilimizde AR-GE birimi kurulmuştur.
AR-GE Birimi içerisinde;
Toplam Kalite Yönetimi,
Strateji Geliştirme (planlama),
İl Proje Koordinasyon Ekibi,
İl Projeleri,
Sorumluluk Eğitimi,
Okuma Saati,
Öğrenci Sohbet Saatleri,
Türkçemi Seviyorum,
Tekirdağ Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma,
18 Yaş Bitince,
Ayın Başarılı Okulu,
Sosyal Uyum Projeleri
Bakanlık Proje ve Yarışmaları ile;
Tekirdağ’ın Akademik Başarısının Yükseltilmesi çalışmaları devam edecektir.
AB PROJELERİ
İlimiz genelinde AB projelerinin başlangıcından bu yana 135 proje başvurusu yapılmış 48 projemiz kabul edilerek gerçekleştirilmiştir.
Programın Adı Hazırlanan Proje Sayısı Kabul Edilen Proje Sayısı
Leonardo da Vinci : 76 17
Grundtvig : 6 4
Comenius : 48 24
Comenius Regio(2009): 1 1
IVT (2009 yılı) : 4 2
ÖSS’de özellikle lisans bölümlerine yerleştirmede ilimiz Türkiye 2. Olmasına rağmen hiçbir rehavete kapılmadan bu başarımız arttırılarak sürdürülecektir.
SBS’de ise (yılda yaklaşık 4000 ÖĞRENCİ artışına rağmen) öğrencilerimizin % 34’ü sınavla öğrenci alan orta öğretim kurumlarına yerleştirilmiştir.
Tekirdağ Anadolu Lisesi TKY ’de (Toplam Kalite Yönetimi) son üç yılda Türkiye’nin en kaliteli/okullarından biri seçilmiş, Tekirdağ Milli Piyango Fen Lisesi ve Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi ülke genelinde başarı sıralamasında en üstlerde yer almıştır.
Sosyal ve Kültürel faaliyetlerde; gerek bölgemizde gerekse ülke genelinde Tekirdağ örnek gösterilen illerden biri olmayı başarmıştır.
Alınan yoğun göç nedeniyle yapılan derslik ve yeni açılan okullarımızın öğretmen açığı mevcut olup, bu açık yine eğitim fakültelerinden öğretmenlik formasyonuna sahip ücretli öğretmenlerce kapatılmaktadır.
Boş kurum yöneticilikleri ile ilgili atama işlemleri Bakanlığımızın belirlemiş olduğu takvime göre başlatılmıştır.
OKUL SAYISI
Okul Türü

2002-2003
2009-2010
Fark
Anaokulu
Özel

4
4
Resmi
3
12
9
Toplam
3
16
13
Anasınıfı Bulunan Okul

Özel
1
9
8
Resmi
170
197
27
Toplam
171
206
35

İlköğretim Okulları
Özel
4
7
3
Resmi
170
196
26
Toplam
174
203
29
Ortaöğretim Okulları
(31 genel,32 meslek)
Özel
4
5
1
Resmi
47
58
11
Toplam
51
63
12
ÖĞRETİM ŞEKLİNE GÖRE OKULLARIMIZ (Resmi)
Okul Türü

2002-2003
2009-2010
Fark
Anaokulu
İkili
3
2

Normal

10

Toplam
3
12


İlköğretim Okulları
İkili
51
29

Normal
119
167

Toplam
170
196

Ortaöğretim Okulları
(31 genel,32 meslek)
İkili
2
6

Normal
45
52

Toplam
47
58

ÖĞRENCİ SAYILARI (Resmi+özel)
Okul Türü
Kız
Erkek
Toplam
Anaokulu
567
634
1201
Anasınıfı
2876
3151
6027
İlköğretim Okulları
44418
47955
92373
Ortaöğretim Okulları
(31 genel,32 meslek)
Genel
9694
7943
17567
Meslek
7423
12014
19437
Toplam
17117
19957
37074
GENEL TOPLAM

64978
71697
136675
TEKİRDAĞ İLİNE ATANAN ÖĞRETMEN SAYILARI TOPLAM 1711


ÖĞRENCİ ARTIŞ ORANLARI:
2002-2003 eğitim öğretim yılında 110 776 öğrenci,
2009-2010 eğitim öğretim yılında 136 675 öğrenci
Artış oranı : %24’tür.
Artan Öğrenci Sayısı : 25899

OKULLAŞMA ORANLARI%:

Kız Erkek Net (%)
Okulöncesi (48-72 ay) : 32,8 35,2 34
Okulöncesi (60-72 ay) : 56 60 58
İlköğretim : 98,9 99,2 99,05
Ortaöğretim(Toplam) : 76,7 79 77,8

Genel Ortaöğretim : 41,5 30,6 36,05
Mesleki ve Teknik : 35,2 48,4 41,8
TEKNOLOJİK ALT YAPI;
Okullarımızda 258 bilgi teknolojisi sınıfı, 4715 bilgisayar ve 290 okulumuzda ADSL bağlantısı mevcuttur.
YAPILAN DERSLİK SAYISI;
2003-2009 yılları arasında
Özel İdare tarafından : 1004
Merkezi Yatırımlarca : 56
Bağış olarak : 549 olmak üzere

Toplam : 1609 derslik yapılmıştır
TAŞIMALI EĞİTİM;
İlimizde 222 okulumuzdan 4451 öğrenci 58 taşıma merkezi ilköğretim okuluna 267 araçla taşınarak eğitim yapılmaktadır.
İlimizde Zihinsel Engelli 237 Öğrenci ücretsiz olarak taşınmaktadır.
“ANA-KIZ OKULDAYIZ KAMPANYASI” ÇALIŞMALARI;
İlimizde “Ana Kız Okuldayız” Kampanyası çerçevesinde 8 Eylül 2009 tarihi itibariyle TÜİK verilerine göre tespit edilen 28719 okumaz yazmaz vatandaşımızdan 1025 kişisi açılan 160 adet 1.kademe Okuma Yazma kursu ile okuryazar hale getirilmiştir.
Birinci yılın sonunda ilimizde hedef kitlenin % 3.57’si okur yazar durumuna getirilmiştir.

11 Ocak 2009 tarihi itibariyle açılan 1. Kademe Okuma Yazma Kursu ile 1.Kademe Okur Yazarlık sınavına doğrudan giren Toplam 453 Kişi ile beraber 1473 kişi okur yazar hale getirilmiştir.
İlimizde yaşanan yoğun göç alımı nedeniyle okumaz yazmaz vatandaş sayısı sürekli artmaktadır. İlimizde hedef kitlenin %5,13’ü okur yazar durumuna getirilmesi sağlanmıştır.
Bakanlığımız Müsteşar Yardımcısı başkanlığında 14-16 Kasım 2009 tarihlerinde Genel Müdürler ve Daire Başkanları tarafından ilimizin tüm kurumları taramadan geçirilmiş, yapılan çalışmalar, sorunlar ve öneriler tespit edilmiştir.
16 Kasım 2009 Tarihinde Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet ÇUBUKÇU’nun başkanlığında Tekirdağ İli Milli Eğitim Müdürlüğü Değerlendirme toplantısı yapılmıştır.
Yapılan değerlendirmelerde, Müdürlüğümüzün çalışmalarının gayet başarılı bulunduğu, kurumlarımızın eğitim, öğretim ve yönetim çalışmalarının mevzuat doğrultusunda yapıldığı vurgulanmış, özellikle “yatırımlarla ilgili çalışmalarda diğer illerimize göre daha iyi bir performansın gösterildiği” Bakanlık Değerlendirme Raporunda yer almıştır.
Bu tarama çalışmalarının arkasından Bakanlığımız Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettişlerince ortaöğretim kurumlarımızda yapılan teftiş ve denetimlerde de kurumlarımızın çalışmalarının başarılı bulunduğu belirtilmiştir.

GÜRSOYLAR KOLEJİNDEN ÇORLU HALKINA TEŞEKKÜR

Öğrencilerin zihinsel ve akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla GÜRSOYLAR KOLEJİ tarafından Çorlu genelinde düzenlenen Ödüllü Yarışma Sınavı 17 Ocak 2010 Pazar günü yapıldı.
Kendi öğrencilerinin yanı sıra bölgedeki öğrencilerin gelişimlerini de önemseyen ve bu amaçla çalışmalar yapan Gürsoylar Koleji, son yaptığı etkinlikle, daha önceden ilan ettiği üzere, Çorlu genelinde 2., 3., 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin katıldığı bir sınav gerçekleştirdi. Dereceye giren öğrencilerin ödüllendirileceği sınava, öğrencilerin katılımı oldukça yoğundu. İki oturum şeklinde yapılan sınavda, ilk oturum sabah 4. ve 5. sınıf öğrencileri; ikinci oturum ise öğlen 2. ve 3. sınıf öğrencileri için gerçekleştirildi. Sınava giren öğrencilerin heyecanının yanında velilerin heyecanı da görülmeye değerdi.
Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Gürsoylar Koleji Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü A. Berk GÜRSOY: “ Bizler, Gürsoylar Koleji olarak öğrencilerimize uyguladığımız çalışmaları ve gelişimci etkinlikleri zaman zaman bölgedeki tüm öğrencilerle paylaşan ve kapılarını herkese açık tutan bir kurumuz. Okul olarak sosyal sorumluluk bilinciyle tüm bölgemizdeki çocuklarımıza bilginin değerini aşılamaya, onların başarılarını ödüllendirerek özendirici olmaya çalışıyoruz. Kendi öğrencilerimize uyguladığımız çalışmaların paylaşabildiğimiz kadarını tüm bölge halkıyla da paylaşmaya çalışıyoruz. Çünkü inandığımız şudur ki; Türkiye Cumhuriyeti, bilinçli ve bilgili beyinler sayesinde yükselecek ve ilerleyecektir. Dolayısıyla her birey bizim için önemlidir. Bizler de bu bilinçle hareket ederek, gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla tüm bölge çocuklarına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Amacımıza ulaşabilmemiz adına, etkinliklerimize her zaman yoğun bir katılım sağlayan Çorlu haklına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Dereceye giren öğrencilerin ödüllendirileceği sınav sonuçları, önümüzdeki günlerde kurumun internet sitesinden (http://www.gursoylar.k12.tr/) duyurulacaktır.
Özel Gürsoylar Koleji

Gazi Anaokulu’ndan Baysan’a Ziyaret

Gazi Anaokulu öğrencileri, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı makamında ziyaret etti.
Gazi Anaokulu öğretmenleri, anasınıfı öğrencilerine Çorlu Belediyesi’ni tanıtmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Tekirdağ Yolu Üzerinde bulunan belediye hizmet binasına ziyaret gerçekleştiren öğretmen ve anasınıfı öğrencileri, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı makamında ziyaret ettiler.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, minik öğrencilere Çorlu Belediyesi’nin hizmetlerini anlattı. Anasınıfı öğrencilerinin sorularını da cevaplayan Baysan, Çorlu’yu güzelleştirmek için yapılan çalışmalardan da bahsetti. Gazi Anaokulu öğretmenleriyle de sohbet eden Baysan, anasınıfı öğrencilerine çikolata ve meyve suyu ikram etti. Daha sonra toplu hatıra fotoğrafı çektirildi
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

ÇORLU BALKAN TÜRKLERİ DERNEĞİ OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

Çorlu Balkan Türkleri Derneği, Sezgin Engin ile devam kararı aldı.
Çorlu Balkan Türkleri Derneği’nin 19. olağan kongresi, Belediye Düğün Salonu’nda yapıldı. Derneğin yeni yönetiminin seçildiği kongreye devlet erkânından ve çevre illerde faaliyet gösteren derneklerden pek çok temsilci misafir olarak katıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Çorlu İlçe Başkanı Emre Köprülü ve Çorlu’daki bazı mahalle muhtarlarının yanı sıra, Çorlu Balkan Türkleri Derneği ile ortak amaçlar taşıyan Balkan Türkleri Federasyonu Edirne Başkanı Zülfettin Hacıoğlu, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Temsilcisi Kemal Öztürk, Balkan Türkleri Federasyonu Edirne Teşkilatlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür, Balkan Türkleri Federasyonu Edirne Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Kasapoğlu, Balkan Yarımadası Göçmenleri Derneği Başkanı Nedim Dönmez kongreye katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Açılış ve Saygı Duruşunun ardından Divan Kurulu Üyeleri belirlendi. Yapılan oylama sonucunda Kemalettin Avcı Divan başkanlığına seçildi. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı. Dernek Başkanı Sezgin Engin, faaliyet raporunu okudu. “Değerli üyelerimiz; Derneğimizin olağan kongresine hoş geldiniz. 2007 yılından bugüne kadar bizler, sizlerin verdiği güvenle yönetim kurulu olarak çalışmalarımızı sürdürdük. Bu üç yıl zarfı içerisinde ben ve dernek yönetim kurulundaki arkadaşlarım, birlikte yaptığımız faaliyetleri sizlere sunmak istiyoruz. Bizler dernek faaliyetlerini dört başlık altında gerçekleştirdik. Başlıklar; Hizmetlerimiz, Kültürel Faaliyetlerimiz, Sosyal Faaliyetlerimiz ve Sportif Faaliyetlerimizdir,” diyerek söze başladı. Daha sonra dernek bünyesinde yapılan çalışmaları slayt gösterisi eşliğinde anlattı.
“Sizlerin de bildiği gibi 2005 yılından itibaren derneğimiz çok ciddi atılımlar yapmıştır. Yalnız şunu da belirtmek iterim; 2008 yılından itibaren Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu, dernek olarak bizim evrakları Bulgaristan’a teslim etme konusunda çeşitli zorluklar çıkarmıştır. Bu sıkıntılara rağmen bizler dernek olarak Ankara ve Sofya’ya yaptığımız ziyaretler sırasında sıkıntıları dile getirmiş ve iki devletin sosyal güvenlik kurumlarıyla konuyu masaya yatırarak bir çözüme kavuşturmuş bulunmaktayız. Şu anda bizler halen yaşam belgelerini toplamakta ve Sofya’ya teslim etmekteyiz.
Bizler sadece Bulgaristan’dan emekli olan kişilerin maaşlarını almasıyla değil, Türkiye’de 2008 yılında çıkan borçlanma yasasıyla ilgili de çalışmalarımızı sürdürmüş bulunmaktayız. Derneğimizin Organize Ettiği Yurt Dışı Borçlanma Toplantısı bunun bir örneğidir. Yasa çıktığı günden itibaren bizler dernek yönetimi olarak Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu’nu sık sık ziyaret ederek, onlardan aldığımız bilgileri vatandaşlarımıza duyurmakla ciddi bir sıkıntı yaşadığımızı gözlemledik. Sonuç itibariyle Valilik makamlarından izin alarak Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumundan bu konuyla ilgili yetkili kişileri Çorlu’ya derneğimizin organize ettiği toplantıya davet ettik. Sizlerin de bildiği gibi biliyorum ki şu an burada bulunan birçok kişi bu toplantıya iştirak etmişti. Orada daha somut cevaplar alarak bizler o günden itibaren Çorlu’da yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının borçlanarak nasıl emekli olabileceğini daha ehil bir şekilde duyurmaya başladık. Karşılıklı görüşmelerimizde borçlanmayla ilgili başka sorunlar da meydana gelmişti. Ben bunlardan bir örnek vermek istiyorum. Borçlanarak emekli olmak isteyen kişiler bazılarının maddi durumu buna elvermiyordu. Biliyorsunuz ki borçlanma emri geldikten sonra çıkan meblağı kişiler 90 gün içerisinde bankaya yatırmak zorundaydılar. Yine de biz dernek olarak bu sıkıntıları kendi aramızda paylaşarak bizler çeşitli bankalarla görüşerek finans bank ile mutabakat sağlayarak piyasanın çok altında olan faizlerle dernek üyemiz belgesiyle bu kişilere kredi kullanma imkânlarını sağladık. Borçlanmayla ilgili sıkıntılı konularda Bulgaristan’dan derneğimize gelen avukatlarımız bize yardımcı olmuşlardır. Bulgaristan’dan gelen birçok evraka Çorlu’da yaşayan Bulgaristan vatandaşlarımız ve dernek üyelerimiz onların aracılığı ile temin etmişlerdir. Değerli dernek üyelerimiz sizler de en az bizim kadar biliyorsunuz ki her ne kadar bizler Türkiye’de yaşasak da bizim her zaman bir parçamız Bulgaristan’dadır. Bizim için Bulgaristan demek konsoloslukta yaşadığımız bazı sıkıntılarla eşdeğerdir. Bizler Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu’nu geçen yıllar içerisinde en az 7-8 sekiz defa ziyaret etmiş bulunmaktayız. Fakat ziyaretlerimiz muhabbet olmamıştır. Bizler sürekli konsolosluğa Çorlu’da yaşayan Bulgaristan göçmeni vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmek için gitmişizdir. Ve burada sizlerin karşınızda bizler birçok sıkıntılı konuyu masaya yatırarak konsoloslukta görevli olan Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Sayın Angel Angelov ile çözmüşüzdür.”
Daha sonra kültürel faaliyetlere değinen Engin, konuşmasında sözlerini şöyle sürdürdü: “Söz konusu Bulgaristan olduğunda bizler sadece sıkıntılı ve sorunlu işleri değil iyi ve güzel günleri de anmak istiyoruz. Dernek olarak bizler Bulgaristan’ın çeşitli illerde bulunan kütüphanelerine dernek arşivimizden ihtiyaç duyulan kitapları gönderdik. Bazı anaokullarının çocuklara daha iyi eğitim verebilmek için dernek olarak onlara televizyon ve vcd oynatıcıları verdik. Bulgaristan’ın tarihi ve kültürü açısından önemli olan yerleri ziyaret ettik. Bunlardan bazıları Demirbaba Türbesi, Şumnu Tombul Camii’dir.
Bizim bir diğer kültürel faaliyetimiz dernek imkânlarıyla bir resim sergisidir. Bulgaristan’dan gelen ressam bir bayanın resimlerini bir hafta boyunca Atatürk Kültür Merkezi sergi salonunda sergiledik. Sergi öncesi katılan kişilere bizzat kendi ellerimizle hazırladığımız küçük bir tanıtım kokteyli dahi verdik. Sergide birçok eseri dernek üyelerimiz beğenerek satın aldılar. Ama şu bir gerçek ki Atamızın resmi görülmeye değerdi. Bu kadar genç bir ressamın elinden bu kadar olgun bir resim ortaya çıkmıştı. Atamız tarih sahnesine Çanakkale Savaşı’nda çıkmıştır.
Derneğimizin Düzenlemiş Olduğu Çanakkale Gezisi de bizlere gurur verici bir olaydır. Çanakkale bizim için de ayrı bir öneme sahiptir. Bilindiği gibi bizler Balkan Türklerinin Çanakkale’de yatan şehitleri vardır. Bizim de yılda bir defa olmak kaydıyla gidip onların kabristanlarında bir Fatiha borcumuz vardır. Bizler bu bilinçle sizlerin de fotoğraflarda gördüğü gibi gidip oraları ziyaret ettik.
Derneğimiz Topolovgrad Tiyatrosu’nun Çorlu’da Sahne Almasını Sağlamıştır. Ben buradan bu kültürel faaliyetti yapabilmemiz için bize öncülük eden Sayın Kemalettin Avcı ve Doktor Aydın Gürbüz’e teşekkür etmek istiyorum. Görüldüğü gibi sadece dernek yönetimi değil, dernek üyelerinin de katılımıyla yapılan faaliyetler çok daha güzel olmaktadır.
Değerli dernek üyelerimiz bu toplantının açılışında olduğu gibi burada da Zorunlu Göçün 20. Yılında Anma Etkinlikleri’nden bahsetmek istiyorum. 2009 yılı Bulgaristan zorunlu göçünün 20 yılıydı. Bizler dernek olarak bu anma törenlerini gününde ve yerinde anmak üzere 7 Haziran 2009 tarihinde kendi imkânlarımızla 400 kişilik bir grup olarak Çorlu’dan Kırklareli Kavaklı Gaziosmanpaşa Göçmen Misafirhanesinde yapılan törene katıldık. Bizler o günü geldiğimiz günleri hatırlayarak çok üzüldük. Ama aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin bizlere kapısını açtığı için içtenlikle şükrettik. Oradaki manzaralar konuşulmaz, o kurulu olan Kızılay çadırları anlatılmaz, onlar sadece bizim de yaptığımız gibi sessizlikle anılırlar. Ve bu olayın bir benzerinin Balkanlarda yaşanmaması için bizler Balkan Türkleri Dernekleri çalışmalarımızı gece gündüz sürdürmek zorundayız. Çalışmak kelimesiyle kastım şudur: Bizler Balkanlarda yaşayan Türk varlığını yaşatmak için her türlü çabayı sarf etmekle yükümlüyüz.
2009 Bulgaristan Genel Seçimleri bunun bir örneğidir. Bizler 2009 yılında Bulgaristan Genel Seçimleriyle ilgili her türlü girişimde bulunduk. Çorlumuzda diğer derneklerle bir araya gelerek bir seçim komisyonu oluşturduk. Bulgaristan konsolosluğunun talebi üzerine Valiliğimizin yazısına istinaden Balkan Türkleri Derneği’nin 2009 Temmuz seçimlerinde çalışması sayesinde Çorlu’da çeşitli okullara 15 tane seçim sandığı getirtmeyi başardık. Burada da emeği geçen tüm dernek üyelerimize bizlere bu süreçte yardımcı olan yerel yönetimlere teşekkürü borç biliriz.
Evrensekiz’de Bulgaristan Göçmenleri Derneğin Açılışına bizler dernek yönetimi olarak katıldık. Bulgaristan Türklerinin örf ve adetlerini yaşatmak isteyen her derneğe geçmişte olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz.
Derneğimizin Organize Ettiği Atatürk Evi Ziyareti
Yıllardır özlemini çektiğimiz Atatürk Evi ziyaretini dernek olarak geçen yıl gerçekleştirdik. Bizler her zaman Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile gurur duyuyoruz. Ancak yaptığımız Selanik ziyareti bizleri çifte gururlandırdı. Bunun sebebi Büyük Önderimizin bir Balkanlı olmasıdır.
Derneğimiz Kurban Bayramında İhtiyaç Sahiplerine yardımda bulunmuştur. Geleneksel olarak son birkaç yıldır bizler ihtiyaç sahiplerine imkânların elverdiği ölçüde yardım ettik. Fakat bu yardımları yaparken bizler hiçbir zaman gösterişe kaçmadık,” dedi.
Derneğimiz,12.12.2009 tarihinde Hak Ve Özgürlükler Hareketi Kongresi’ne katıldı diyen Engin; “Bizler Bulgaristan Türklerinin haklarını kazanmalarını, örf ve adetlerini yaşatmayı hedefliyoruz. Bu konuda çok önemli adımlar atılmasını sağlayan Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin 7. Olağan kongresine misafir olarak katıldık. Ayrıca derneğimiz Bulgaristan’da Çeşitli Üniversitelerde Öğrenci Gönderme Protokolleri İmzalamıştır. Derneğimiz Türkiye’de üniversitede okuma imkânı bulamayan öğrencilerin yüksek öğrenim olanaklarından yararlanabilmeleri için Bulgaristan’ın çeşitli illerinde bulunan üniversitelerle protokol imzalamıştır. Derneğimiz kültürel etkinlikler kapsamında bir köy camisine de yardımda bulunmuştur. Ata topraklarımız olan Bulgaristan’dan tarihi ve kültürel mirasın yaşatılması yönünde çalışmalar yaptık. Talepler doğrultusunda bir köy camisine yardımda bulunduk. Bazı yönetim kurulu üyelerimiz camiyi ziyaret etti. Yapılan yardımın yerine ulaşıp ulaşmadığını yerinde denetledi,” diye konuştu.
Sosyal faaliyetler başlığı altında çeşitli faaliyetler yürüttüklerini belirten Engin, sözlerini şöyle sürdürdü. “Dernek bünyesinde oluşturduğumuz bir fidanlığımız bulunmaktadır. Fidanlığımız bizim gibi baktığımız bir yerdir. Fidanların büyüdüğünü gördükçe bizler de yaşlandığımızı görüyoruz. Fakat atalarımızın dediği gibi fidan sevgiyle büyür. Bizim fidanların büyüklüğü bizim onlara verdiğimiz değeri de ölçer. Değerli dernek üyeleri resimlerde gördüğünüz gibi bizler çok değerli bir üyemizi geçen sene kaybettik. Şairimiz Latif Karagöz’ü şükran ve minnet duygularıyla anıyoruz.
Derneğimizin her yıl 8 Mart Kadınları günü dolayısıyla bir dayanışma ve kaynaşma yemeği düzenlemektedir. Sizlerin de desteğiyle bu etkinliğimiz geleneksel hale gelmiştir. Birçok kurum ve kuruluş bu tür etkinliklerde bilet satışlarında sıkıntı yaşarken şunu da vurgulamak istiyorum: Balkan Türkleri Derneği’nin düzenlediği Kadınlar Günü Gecesinin biletlerini her zaman çok çabuk tükenmiş olup hep de bilet alamayıp bize küsenler olmuştur.
Hak Ve Özgürlükler Hareketi’nin Çorlu’da Verdiği İftar Yemeği
Hak ve Hareketler Partisi’nin Çorlu’da verdiği iftar yemeğine dernek yönetimi olarak katıldık. Yıllardır özlediğimiz parti yöneticileriyle ve seçilmiş milletvekilleriyle güzel bir iftar yemeği yedik ve bu yemekte birçok sıkıntılı olan konuyu dile getirme fırsatı bulduk.”
Dernek üyelerinin çalışmalarının desteklendiğini ve çeşitli alanlarda başarılı olan kişilerle gurur duyduklarını belirten Engin, dernek üyeleri olan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan`ı da dernek olarak ziyaret ettiklerini ve görevlerinde başarılar dilediklerini söyledi. Engin, üyelerinin Belediye Başkanlığını kazanmış olmasının haklı gururunu yaşadıklarını da dile getirdi.
Dernek bünyesinde yürütülen sportif faaliyetleri anlatan Engin, “Sportif faaliyetlerimizin sayı bakımından az olmalarına rağmen bizler katıldığız turnuvalarda ciddi başarılar elde ettik. Masa tenisi takımımız bizzat derneğimizin katkıları ve çabalarıyla Tekirdağ Lig usulü müsabakalarda üçüncü olmayı başardı. Daha sonra katıldığımız iki ayrı halı saha turnuvasında dernek takımımız finallerde ikinci olmuştur. Bizim derneğimize bu gururu yaşatanlar ve yaşatacak olanlar olduğu müddetçe ben inanıyorum ki Balkan Türkleri Derneğimiz büyümeye ve daha geniş bir aileye sahip olmaya devam edecektir,” diyerek sözlerini bitirdi.
Üç yıllık dönemi kapsayan faaliyet raporunun okunmasından sonra Divan Başkanı Kemalettin Avcı tarafından oylamaya sunuldu. Rapor delegelerin oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra gündem maddeleri arasında yer alan ödül törenine geçildi. Balkan Türkleri Dernek Başkanı Sezgin Engin, Yönetim kurulundan ayrılan 5 üyeye önceki dönemde yaptıkları çalışmalardan dolayı plaket takdim etti.
Konuşmaların ardından Sezgin Engin başkanlığındaki tek liste ile seçime gidildi. Seçim sonunda Sezgin Engin başkanlığa yeniden getirilirken yönetim kurulunda, Osman Öztürk, Güner Çetin, Sedat Şentürk, Ahmet Özgür, Yahya Mutlu, Hasan Ergün, Sunay Çolakoğlu, Ali Bilgin, Tezcan Demirkol ve Altes Öztürk yer aldı. Denetim kurulu Kemalettin Avcı, Dinçer Dinç ve Ferhat Kurtulmuş, disiplin kurulu ise Bedri Yurtsever, Ali Karaduman ve İsmail Kocaosmanlar isimlerinden oluştu.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...