***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Ocak 2010 Pazartesi

Özkan ile yola devam

Lüleburgaz Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığına Fahri Özkan seçildi.
İsmet Karabayır, Genel Kurul sırasında adaylıktan çekildiğini açıklamasıyla yapılan açık oylamada Fahri Özkan 3.kez başkanlığa seçildi.
Fahri Özkan, kooperatif ortaklarına maaş bordrosunu göstererek maaşının iddia edildiği gibi 4 bin TL değil 1.885 TL olduğunu kaydetti

HABER VE FOTO:Fırat ÇALIŞKAN
Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesinde kurulu bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin 2009 yılı Olağan genel Kurul toplantısı Esnaf Düğün Sarayı'nda yapıldı.
Genel Kurulun toplantısının Divan Kurulu, İbrahim Erdem Çobanoğlu başkanlığında Kenan Koç, Faik Güney ve Nihat Yaman'dan oluştu.
Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve bilânço, gelir-gider raporlarıyla Denetim Kurulu raporların okunması ile başlayan Genel Kurul toplantısı, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun ayrı ayrı oylanması, Kooperatif kefaletiyle kullandırılan kredilerden yalpan masraf karşılığı, istihbarat ve Risk Fonu kesintinin görüşülerek karara bağlanması, Kooperatifin ortak olduğu üst kuruluştan gerektiğinde ayrılmak, kurulmuş veya kurulacak olan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri üst birliğine üye olmak açıklama yapılması ve bu hususlarda Yönetim Kuruluna yetki verilmesinin karara bağlanması, Kooperatifin kefaletiyle kullandırılan krediler karşılığı alınan menkul ve gayrimenkullerin rehin ve ipoteklerinin borun bitimine müteakip rehnin kaldırılması, ipotek alacağını 3'üncü şahıslara devredilmesi ve ipoteğin fekhi için Yönetim Kuruluna yetki verilmesi, 2010 yılı tahmini bütçesinin okunması ve müzakeresi ile sürdü.
Kooperatif Başkanı Fahri Özkan, yaptığı konuşmada, başkanlık görevi süresince yaptığı çalışmalardan söz etti. Özkan göreve başladığında Kooperatifin kasasında 83 bin TL olduğunu, şimdi ise, yapılan başarılı çalışmalar sayesinde kasadaki para miktarının 1 milyon 14 bin TL olduğunu söyledi. Esnafa güçlerinin yettiğince destek verdiklerini ve kredi kullandırdıklarını ifade eden Özkan, Trakya çapında 27 Kooperatif arasında 1'inci olduklarını, günümüzün zorlu ekonomik koşulları altında birçok Kooperatif kredi kullandıramazken, kendilerinin neredeyse hiçbir esnafı geri çevirmediğini söyledi. Kooperatif binasının da çok büyük ve başarılı bir çalışma neticesinde yapıldığını dile getiren Özkan, "Kooperatifin kendi imkanları ile böyle bir binayı yapması mümkün değildi. Binamız neredeyse yıkılmak üzereydi. Yap-işlet-devret modeli ile burayı yaptık ve hizmete açtık. Bu günlere kolay gelmedik, çok çalıştık ve sizlere aynı oranda hatta daha da artırarak hizmet vermek için yeniden adayız" şeklinde konuştu.
Özkan, 4 bin TL maaş aldığı ve bu maaşın daha da artırıldığı yönündeki iddialara da belgeli olarak cevap verdi. Kooperatif ortaklarına maaş bordrosunu göstererek maaşının iddia edildiği gibi 4 bin TL değil bin 885 TL olduğunu kaydetti. Özkan: "kayıt dışı ya da kurallara aykırı herhangi bir şey yapılmasının mümkün olmadığını belirtti.
Toplantıda söz alan Halk Bankası Lüleburgaz Şube müdürü Rıdvan Ulus, Lüleburgaz Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin çok başarılı bir şekilde çalıştığını, kooperatifin kredi vermek ve her anlamda esnafın yanında olmak için tüm enerjisiyle çalıştığını ifade etti. Ulus, kooperatifin bu başarısında, kredi kullananların ödemelerini düzenli yapmalarının ve Başkan Fahri Özkan ve Yönetim Kurulunun başarılı çalışmalarının etkili olduğunu bildirdi.
Toplantıda Kooperatifin kurucu başkanı Ekrem Balta ve emektar eski başkanlarından ikisine teşekkür plaketleri verildi.
Genel Kurul sırasında, başkan adayı İsmet Karabayır, adaylıktan çekildiğini açıkladı. YapıLAn açık oylama sonucu Fahri Özkan 3.kez Kooperatif başkanlığına seçilirken, Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu asil üyeler: Abdi Çeşmeli, Nurettin Tan, Hüseyin Tufan, Şevket Oral, Necati Tan, Yusuf Noyan; Yönetim Kurulu yedek üyeler: Hayrettin Tuna, Recep Özkan, Mustafa Özkoç, Adem Nalbant, İrfan Perperek, Haluk Akyüz, Türker Ergüven. Denetim Kurulu Asil; Ertuğrul Kendimiz, Ahmet Kurnaz, Hamdi Karakuş; Yedek; Hüsmen Çevik, Musa Gürcan, Suat Güven'den oluştu

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...