***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Ocak 2010 Pazartesi

Şerefsiz çingeneler dedi vurdum

1 Eylül günü 2009 günü Muratlı İlçesi Ballıhoca köyü ayçiçek tarlasından hırsızlık yaparken kendisini uyaran Ballıhoca Köyü Muhtarı Kadir Akkavak ve azası Şerafettin Meriç'i pompalı tüfekle öldüren 19 yaşındaki Cüneyt G. hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.
Davanın bugün görülen ilk duruşmasına ölen muhtar Akkavak’ın eşi ve oğlu aza Meriç’in ise avukat kızı Bahar Meriç katıldı. TEKİRDAĞ'ın Muratlı İlçesi'nde ayçiçek tarlasından hırsızlık yaparken kendisini uyaran Ballıhoca köyü muhtarı Kadir Akkavak ve azası Şerafettin Meriç'i pompalı tüfekle öldüren 19 yaşındaki Cüneyt G’nin yargılanmasına başlandı. Duruşmaya müdafi olarak katılan Aza Şerafettin Meriç'in avukat kızı Bahar Meriç, babasının katili ile zaman zaman göz göze geldi. ‘Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek’ ve ‘Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla öldürmek’ suçlamasıyla hakim karşısına çıkan katil zanlısı 19 yaşındaki Cüneyt G.. yaptığı savunmada, “Ailemle birlikte çöplüğe hurda toplamaya gitmiştik.
Gelirken bir tarladan yemek için 2 poşet ayçiçeği kafası aldık. Eve dönerken muhtar ve azaları bizi çevirdi. Aza Meriç babam Cavit G.’nin üzerine yürüyerek ‘Şefersiz, hırsız Çingeneler’ diye küfür etti.
Bizi zorla köye götürmek istediler. Bende kamyonetteki tüfeği alıp aza ve muhtara ateş ettim. Olay yerinden araçla kaçıp daha sonra polise teslim olduk. Teslim olduğumda muhtar ve azanın öldüğünü duydum pişmanım.” dedi.
Olaya şahit olan Baba Cavit G. ise bir tarladan yemek için 2 poşet ayçiçeği aldıklarını eve dönüşte muhtar ve azanın önlerini keserek kendilerine hakaret ettiğini kaydetti. Aza Meriç ile tartışırken oğlunun iki el ateş ederek muhtar ve azayı vurduğunu söyledi.
Ölen muhtar ve azanın yanında bulunan ve silahın tutukluk yapması nedeniyle kurtulan Cemal Başakçı, mahkemede verdiği ifade de “Olay günü köyümüzde tarlalardan hırsızlık yapıldığı ihbarını aldık. Tariflere uyan aracı durdurduk. Sanığın babası hırsızlık yapmadıklarını söyledi.
Muhtar Akkavak durumu jandarmaya bildirdiğini şahısların araçlarını muhtarlığın önüne çekmelerini istedi. Bu esnada kamyonetin kasasında bulunan Cüneyt G. içerideki tüfeği alarak iki el ateş etti. Muhtar Akkavak ve Aza Meriç yere yığıldı. Bende kaçmaya başladım. Şahısların kamyonetle kaçtığını gördüm.
Olay yerine döndüğümde Akkavak ölmüştü. Aza Meriç ise hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi. Jandarmada silahın iki el ateş ettikten edildikten sonra tutukluk yaptığını öğrendim. Tutukluk yapmasaydı bende ölecektim.” dedi.
Aza Şerafettin Meriç'in avukat kızı Bahar Meriç, ölen babasını savunmak için duruşmaya katıldı. Babasının katili ile duruşma salonunda göz göze gelen avukat Meriç’in, zaman zaman duygulandığı görüldü.
Katil zanlısı Cüneyt G’nin cinayeti anlatmasını dinleyen Meriç, mahkeme heyetine itirazlarda bulundu. Gözlek’in jandarma ve mahkemede verdiği ifadeler arasında çelişkilerin bulunduğunu kaydeden Meriç, sanığın doğruyu söylemediğini iddia etti.
Sanığa zaman zaman ifadelerindeki çelişki nedeniyle soru soran Meriç, mahkeme esnasında soğukkanlılığını yitirmeyerek görevini yerine getirdi. Mahkeme şahitlerin dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...