***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

11 Ağustos 2009 Salı

Zanlı tutuklandı

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde meydana gelen olayda 22 yaşındaki Erdal Çakır, kendisini döven baba ve oğlunun evini basması sonucu baba 48 yaşındaki İdris Tan'ı öldürdü.Polise teslim olan zanlı Çakır ın emniyet müdürlüğündeki alınan ifadelerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Çorlu adliyesine sevk edildi.Adliyeye sevk edilen zanlı Tasarlayarak Adam Öldürme Suçundan Tutuklanması ile Silivri cezaevine gönderildi.
Geçtiğimi Pazar gecesi Nusratiye mahallesi Küme Evler Derman sokak üzerindeki tek katlı evde meydana gelen olayda İddiaya göre, 41 yaşındaki İdris Tan ın evini basıp öldürülmesi olayının zanlısı Erdal Çakır Çorlu ilçe emniyet müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından Saban erken saatlerde Çorlu adliyesine sevk edildi.Emniyetteki ifadesinde olayı gerçekleştirdiğini bir kez daha itiraf eden zanlı Çakır kendisine edilen küfürler ve atılan dayaktan dolayı bunu yaptığını belirtti.Geniş güvenlik önlemleri altında Çorlu adliyesine sevk edilen zanlı Cumhuriyet savcısına verdiği ifadenin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.Nöbetçi mahkeme tarafından Erdal Çakır Tasarlayarak Adam Öldürmek Suçundan tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderildi.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Meriç Nehrindeki su miktarının azalması, çeltik üreticilerini ve yetkilileri tedirgin ediyor


Türkiye'nin çeltik (pirinç) üretiminin % 43-47'lik bölümünün yapıldığı Edirne'de, en çok su kullanılan tarım ürünü olan çeltik alanlarının sulanmasında başlıca kaynağı oluşturan Meriç Nehri'ndeki su miktarındaki azalış, üreticiler ve yetkilileri tedirgin ediyor.
Edirne Valisi Mustafa Büyük, Meriç Nehri'nin Türk topraklarına giriş noktasında yapılan ölçümlere göre nehrin debisi 50 metre küp/saniye olarak ölçüldüğünü belirterek, “Nehir debisinin 30 metre küp/saniye seviyesine inmesi halinde Meriç ve İpsala’ya nehirden su akışı sağlanamayacak. Çeltikte sulama sıkıntısı yaşanabilir.” dedi.
Büyük, Meriç Nehri'nin debisinin çeşitli noktalardan günlük olarak takip edildiğini vurgulayarak, “Şimdiki seviyede sulama sorunu olmadan, idare ediliyor. Ancak, debi 30 metre küp/saniye seviyesine gerilerse Meriç ve İpsala’ya su gitmiyor. Bunun sonucunda buradaki çeltik üreticileri sıkıntı yaşıyor.” diye konuştu.
ÇELTİK SULAMASI 2 GÜNDE BİR YAPILACAK
DSİ 11. Bölge Müdürü Yakup Başoğlu da Meriç Nehri'nin debisindeki düşüş dolayısı ile bazı tedbirleri aldıklarını belirterek, “Meriç'in altı ve üstü olarak, çeltik ekim alanlarını iki bölüme ayırdık. Her bölüm, 2 gün ara ile sulama yapacak. Böylece nehirdeki su en alt yerlere kadar ulaşacak. Üreticilerimizin uyarıları dikkate almalarını bekliyoruz. Nehirden pompa ile tarlalarına su çekenler bu işi 2 günde 1 yaparlarsa nehrin daha aşağı bölgelerinde çeltik üretimi yapanlar sıkıntısı çözülür.” dedi.
Meriç Nehri'nin Saros Körfezi'ne döküldüğü mevki de tuzlu denizden tuzlu su girişinin önlendiğini ifade eden Başoğlu, şunları söyledi: “Meriç Nehri'nin Saros Körfezi'ne döküldüğü mevki de tuzlu su girişini önlemek amacıyla geçici set yapıldı. Meriç Nehri'nin debisi düşünce denizden nehre su girişi böylece önlenmiş oldu. Nehrin belli noktalarındaki ölçümlerimizi sürekli yaparak, su miktarını zamanında öğreniyoruz. Bulgaristan'dan Meriç Nehri'ne bırakılan su miktarı da geçtiğimiz yıllardaki seviyelerde. Arda ve Tunca nehirlerinde elektrik enerjisi ve sulama amaçlı çok sayıda baraj ve göletleri var. Onlar bunlardan istifade ediyorlar. Belli miktardaki suyu da elektrik üretiminde kullanıp, nehirlere bırakıyorlar.”
TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN ÇELTİĞİN
% 50'Sİ EDİRNE'DEN
Türkiye'de üretilen çeltiğin % 50'lik bölümünün Edirne'den sağlandığını belirten yetkililer, “Bu oran yıllara göre, ekim alanları ve verime bağlı olarak değişebiliyor. % 49 ile % 54 arasında değişiyor. Bu yıl 435-450 bin dekar alanda çeltik ekimi yapıldı. 371 bin ton ürün alınması bekleniyor.” diye konuştular.
Öte yandan, İpsala Çeltik Komisyonu tarafından Edirne Valiliği'ne gönderilen yazıda, 7-12 ve 24 Ağustos tarihlerinde, Edirne merkez ile Uzunköprü ve Meriç’te, Meriç Nehri'nden su pompaları ile su alınarak sulama yapılmaması istendi. Belirtilen günlerde pompaların kullanılmaması durumda İpsala'ya Meriç Nehri'nden daha fazla su geleceği ve çeltiklerin sulanabileceği bildirildi.
İstek Edirne Çeltik Komisyonu'nca da uygun görüldükten sonra, Edirne Valiliği’nce hazırlanan duyuru, ilgili yerlerdeki çeltik komisyonları, sulama kooperatifleri ile üreticilere ulaştırıldı.
Bu arada, Edirne İli Çeltik Komisyonu'nda DSİ'den temsilci bulunmadığı aktarırken, ekim alanlarının belirlenmesinde en önemli kriter olan nehir ve barajlardaki su durumunu en iyi bilen bir kuruluşun bu komisyonda bulunmasının faydalı olacağı kaydedildi.
KAYNAK:www.ipsala.com

Murat Boz hayranlarıyla buluştu

Pop müziğin sevilen seslerinden Murat Boz, Tekirdağ'daki bir alışveriş merkezinin düzenlediği imza gününde hayranları ile buluştu. Yüzlerce hayranı fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarışırken, Boz kollarına imza atmasını isteyen hayranları karşısında şaşkınlık yaşadı. Murat Boz'un, 'Şans' isimli albümü, geçtiğimiz aylarda DSM etiketi ile müzik marketlerde satışa sunuldu. Her yeni çalışmasında müzik sektöründeki yerini daha da sağlamlaştırıp, zirveye emin adımlarla ilerlemeyi hedefleyen Murat Boz, Tekirdağ'da hayranları ile buluştu. Bir alışveriş merkezinin düzenlediği imza gününe katılan sanatçı Boz, özellikle bayan hayranlarının yoğun ilgisi ile karşılaştı. Platform üzerinde 'Şans' isimli albümlerinin CD kapaklarını imzalayan Murat Boz'un oldukça keyifli olduğu gözlendi.
Murat Boz'u öpmek ve imza almak isteyen hayranları birbirleri ile yarıştı. Boz'u yakından göremeyenler hayranları cep telefonları ile Boz'u görüntülemeye çalıştı. CD kapakları ile yetinmeyen bazı Murat Boz hayranları ile ünlü sanatçıya kollarına imza atmasını istedi. Bu istek karşısında önce şaşıran Boz, daha sonra isteyen hayranlarının kollarına imza attı. Yaklaşık bir saat boyunca imza dağıtan Murat Boz'un özürlü bir hayranının yanına giderek imza vermesi ve sohbet etmesi dikkat çekti.

KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

Sadece evlerimizi değil, hayallerimizi de yıkarsınız

Anadolu’dan gelerek, Kırklareli ilinin Demirköy ilçesi Yenimahalle bölgesine yerleşen ve 1500 civarında nüfusa sahip olduklarını belirten çilek ve sebze yetiştiricisi Zeki Doğan; uzun seneler devam eden ve 2003 yılında sonuçlanan bir dava nedeniyle, 2009 yılında 7 konutun yıkılma kararının çıktığını belirterek:”Bu konutlardan ilk etapta 7, ardından da 27 evin yıkılması gündemde. Konutların % 90 ında aynı sorun var. 15 ağustos ta yıkım yapılacağı bildirildi. Tedirginiz.” Dedi.
Demirköy-İğneada yolu üzerinde bulunan, Demirköyün, İğneada çıkışındaki yaklaşık 1500 kişinin yaşadığı Yeni Mahallede gergin bekleyiş hakim.
30 yıllık evlerin bulundukları mahallede, orman kadastrosunun geçmediği kısımlarda kalan konutların, yıllarca devam eden ve 2003 yılında sonuçlanan mahkemenin ardından, 2009 yılında yıkım kararı çıkması ve tarih olarak ta, 15 ağustos tarihinin bildirilmesi, gergin bekleyişi gün gün arttırıyor.
İlk etapta yıkımı kesinleşen 7 konuttan birinin sahibi bulunan Zeki Doğan:Bu evler genelde 30 ar yıllık. Mahkeme, 2003 yılında kesinleşti. Tüm bilirkişi raporlarında haklı olduğumuz söylendi. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü de, orman kadastrosu geçmeyen yerlerdeki hükümlerle ilgili belirsizliğin olduğunu söyledi. İlk etapta, 15 ağustos tarihinde 7 evin yıkılacağı, ardından da 29 evin daha yıkılacağı bildirildi. İş bununla da kalmayacak. Bu mahalledeki konutların % 90 ı aynı sorunla karşı karşıya. Bir çoğunun aynı şekilde yıkımı söz konusu. Ne yapacağımızı şaşırdık. Koca koca villalar, fabrikalar ve oteller yapanlara bir şey olmuyor ama bizim gibi garibanlara devletin gücü daha kolay yetiyor sanırım. Eğer, 15 ağustos ta ilk belirlenen 7 ev yıkılırsa, tüm mahalle yıkılacak demektir. Bu, büyük bir sosyal yıkım olur. Gidecek başka da bir yerimiz yok. Evlerimizle birlikte, geleceğimizi ve hayallerimizi de yıkarlar. Dedi.
Emsal kabul edileceğinden dolayı, şimdi gözler 15 ağustos tarihinde yapılacağı bildirilen yıkım uygulamasına çevirildi. Zeki Doğan ve mahalle halkının içinde ise, hala bir umut ışığı var.
HABER VE FOTO:ŞENOL GONCAGÜL

Keşan Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı…




Keşan Belediye Meclisi (11.08.2009) Tarihinde Olağanüstü toplandı.
Saat 14.00’te Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında toplanan meclis Türk Telekom tarafından Keşan’da yapılacak Telekominikasyon Geçiş ücretini tespit etti.
Meclis Toplantısından önce Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen konuyla ilgili Komisyon Sözcüsü İsmail Özkan, meclise bilgi verdi.
Daha sonra yapılan oylamada ;İşin yapımı sırasında kazı suretiyle yolların bozulması hallerinde yol bozma bedeli olarak beton asfalt yol bozma bedeli tarifesi 500m den fazla olan yerlerde Mt 40,00 TL olması kabul ve diğer tarifelerinde sözleşmede gerektiği halde uygulanması oy birliği ile kabul edildi.
Diğer ücretlerde şöyle ;
KEŞAN BELEDİYESİ TELEKOMÜNİKASYON
GEÇİŞ HAKKI ÜCRET TARİFESİ
1
Geçiş Hakkı Ücreti (TL/Mt-Güzergah)
1 yıl
10 yıl
20 yıl
1.1
Geçiş Hakkı Ücreti-Belediyen 'nin Göz İhtiyacı Olan
Yerler
2,75 TL
18,00 TL
26,00 TL

Baz İstasyonu Kiralama
1 Yıl
2
2.1
Bina
15.000 TL
2.2
İstasyon, Durak, Terminal ve İskeleler
17.500 TL
2.3
Direk (Aydınlatma vb…) Yer altı Montajlı
4.000 TL
2.4
Direk (Aydınlatma vb…) Outdoor Montajlı
5.000 TL
2.5
Direk (Aydınlatma, vb…) Konteynerli
7.000 TL
2.6
KEŞAN BELEDİYESİ Kule
10.000 TL
2.7
GSM Kule yeri
11.000 TL
3
İşin yapımı sırasında kazı suretiyle yolların bozulması hallerinde yol bozma bedeli olarak beton asfalt yol bozma bedeli tarifesi 500m den fazla olan yerlerde Mt 40,00 TL olarak uygulanır.
4
Ücret tarifesinde belirtilen ücretlere KDV dahildir.


HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplandı


Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu (11.08.2009)Tarihinde toplandı.
Saat 13.00’te Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar başkanlığında yapılan toplantıya Kalfalar’ ın yanı sıra Yürütme Kurulu üyeleri Nedim İşlek, Selma Sucuka, Sadi Kuru ve Raif Perçin katıldı.
Toplantıda yapılan görüşmeler sonucu Keşan Tarım İlçe Müdürlüğü’ne yeni bir hizmet binası yapılması konusunda gerekli girişimlerde bulunulması ve konuyla ilgili olarak 18 Ağustos 2009 Salı günü Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Toplantı Salonu’nda demokratik kitle örgütleri ile saat bir toplantı düzenlenmesi konusunda karar alındı.
Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama da şöyle;
“İlçemiz konum itibari ile; Edirne-Çanakkale-İzmir, Yunanistan-Tekirdağ-İstanbul karayollarının kesiştiği kavşak noktasında bulunmaktadır.
İlçemiz, merkez ilçe, 5 belde ve 44 köy yerleşimi ile birlikte 50 yerleşim noktasından ibarettir.
1.086.990 dekar yüzölçümünün ; % 51’ini tarım arazisi, %38’îni orman arazisi, %6’sını çayır ve mera arazisi,% 5’ini de tarım dışı alanlar oluşturmaktadır.
İl genelindeki tarım arazilerinin de %14,7 sini oluşturmaktadır.
Hayvan varlığı ile de ilçemizin ekonomisine önemli diyebileceğimiz oranlarda ekonomik katkı sağlamaktadır.Saros Körfezi’nin su ürünleri açısından önemini de hatırlatmak isteriz.
Bütün bu ön bilgilerden sonra gerek ilçemizin ve de gerekse bölgemizin ekonomisinin tarıma dayalı bir yapı içinde olduğu da görülmektedir.
Tarımla ilgili bu ve buna benzer konuları çoğaltabiliriz. Ancak esas konuyu gündeme taşımak istiyoruz. Konumuz, tarım ilçe müdürlüğü hizmet binası ile ilgili olacaktır. Maalesef bugün ilçe müdürlüğümüzün bir hizmet binası olmaması bizlerin bu konuyu ele almamıza neden oldu.
Konu ile ilgili bazı araştırmalar yaptık. Aslında geçmişte ilgililerin ilçemize bir hizmet binasını kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını gördük. Ancak çalışmalar he nedense netice vermediğini de gördük.
1993 yılında dönemin idaresi tarafından tarım ilçe müdürlüğüne hizmet binası yapılması için teklifte bulunulmuştur.Tarım Bakanlığı’ndan gelen yazı da mevcut yerin yetersiz olduğu gerekçesi ile bu konu bu safhada kalmıştır.
1995 yılında tarım ilçe müdürlüğünün devamı olan arsa belediyemizden istenilmiş netice alınamamıştır. Bunun üzerine tarım ilçe müdürlüğüne ait mevcut arsa üzerine Bayındırlık İl Müdürlüğü’ne 1998 yılında 6 kat planlık bir proje hazırlatılmış ve proje bakanlığa teklif edilmiştir. Netice alınmamıştır.
Bu çalışmalar yapılırken diğer taraftan da başka imkanlar araştırılmış ve mevcut DSİ işletme binasını gerekçeli olarak 2005 yılında tahsisi istenmiştir. Yani mevcut yerin bir tarım sitesi olarak ele alınması düşünülmüş ve bu gerekçe ile talep edilmiştir.
Her iki noktanın da ulaşım açısından pek bir zorluğunun olmadığı da görülmektedir.
Hayvan hareketleri açısından da bakıldığında her iki noktanın da uygun olduğu görülmektedir.
Yaptığımız bu tespitler neticesinde ;
Tarım İlçe Müdürlüğü’nün mevcut arsası üzerinde mevcut proje ışığında bir hizmet binası yapılabilir. Bu yapılandırmaya yetkililerimizin uygun görmesi durumunda ilgili sivil toplum örgütleri de dahil edilmek sureti ile de tarım sitesi oluşabilir.
Mevcut DSİ işletme tesisleri tekrar gündeme getirilebilir. Burada da ilgili sivil toplum örgütleri düşünülebilir.
Mevcut bu durumun dışında ; ilçemizin gelişmesi de dikkate alınarak ve kabullenilebilecek bir yerde de ihtiyaçlara cevap verebilecek bir hizmet binası yapılabilir.
Takdir edilir ki; öncelikle ilgili makamlarımızın ve de ilgili sivil toplum kuruluşlarının ortak bir konsarsuyumuna ilave olarak verilecek siyasi destek ile kısa bir süre içersinde Keşan’ımıza yakışır bir tarım müdürlüğü binası olur diye düşünmekteyiz.”
Keşan Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar, Keşan Tarım İlçe Müdürlüğüne Hizmet Binası kazandırılması amacıyla köy, belde ve mahalle muhtarları ile demokratik kitle örgütlerinin görüşlerini almak, birlikte hareket edebilmek amacıyla 18.08.2009 Salı saat 11.00`de Şoförler Odası Derviş Günday Salonunda toplantı yapılmasına karar verildiğini de belirtti.

HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Festivalde Gönüllü görev yapanlara Belediye Başkanı Mehmet Özcan’dan yemek…



27 Temmuz- 02 Ağustos 2009 tarihleri arasında düzenlenen 7.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali’nde gönüllü olarak görev yapanlara 10 Ağustos 2009 Pazartesi günü akşamı Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından yemek verildi.
Saat 20.00’de şehir merkezindeki Öğretmenevi Lokantası’nda gerçekleşen yemeğe Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir ile gönüllü olarak görev yapan yaklaşık 60 kişi katıldı.
Özcan, yemek öncesi yaptığı konuşmada, festivale Keşanlı gençlerin yıllardan bu yana büyük katkı sağladığını belirterek “ Gençlerimizin festivale verdiği katkıya ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizlere teşekkür amacıyla böyle bir yemeği organize ettik. Sizlerin festivalimize 6 yıldan bu yana verdiği destek gerçekten çok önemlidir. Grupların karşılanması ve onların burada kaldığı süre içersinde kendilerine sizlerin gösterdiği ilgi ve alaka bizler için çok önemli bir noktadır. Hepinize afiyet olsun “dedi.
Bulgar Ressamlar tarafından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a hediye edilmek üzere bırakılan tablo Keşan Belediyesi Resim Öğretmeni Deniz Onaran Bulut tarafından Mehmet Özcan’a takdim edildi.
Özcan’ın konuşmasından sonra festivale katılan İspanya, Ukrayna, KKTC, Endonezya ve BEFAD Gruplarının başkanları gruplarının Keşan’daki yaşadığı memnuniyetleri tek tek dile getirdiler.
Yemek gece geç saatlere kadar neşe içinde devam etti.


HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Çorlu Kent Konseyi Başkanlığına Orhan Yavaşoğlu Seçildi





Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Atatürk Kültür Merkezi, Tamer Levent Sahnesi’nde düzenlenen Çorlu Kent Konseyi Genel Kurulu’na, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, sivil toplum örgütlerinin önde gelen temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.
Belediye Başkanı Ünal Baysan, Kent Konseyi’nin yerel yönetimlerde çok önemli bir işlevi olduğuna dikkat çekerek: “Hedefimiz yaşadığımız kente sahip çıkmak, yerel yönetimin ve sivil toplum örgütlerinin katılımını sağlamak ve Çorlu’yu daha iyi bir yere taşımaktır. Genel Kurul Toplantısında seçilen arkadaşlarla Kent Konseyi’nde birlikte çalışacağız. Seçilecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim.”dedi.
Çorlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Yurdagül Akbaş, kanunlar çerçevesinde hazırlanan yeni önergenin maddelerini okuyarak bilgiler verdi. Daha sonra Genel Kurul Toplantısı başladı. Divan Başkanlığını CHP Çorlu İlçe Sekreteri Adnan Kum; yardımcılığını Aziz Aktay ve Ahmet Arcan’ın yürüttüğü toplantıda, Çorlu Kent Konseyi Başkanlığı’na tek aday Çorlu Türk Harb-İş Şube Başkanı Orhan Yavaşoğlu seçildi.
Yürütme Kuruluna Ramadan Cesur, Duygu Aydın, Servet Aktaş, Erdal Özcan, Feyzullah Aktepe, Zeki Gücer seçilirken; Denetim Kurulu Muammer Akça, Tercan Daldal, Aytuğ Yılmaz, Coşkun Tokgöz, Şaban Keskin isimlerinden oluştu.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

ÇERKEZKÖY 2023 VİZYONU KİTABI

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Belediye Başkanı Ali Ertem ve Kaymakamı A.Akın Varıcer ÇERKEZKÖY 2023 VİZYONU KİTABI ile ilgili yaptıkları açıklamada Çerkezköy ülkemizin en hızlı nüfus artışına sahip ilçelerinin başında geliyor. Mevcut potansiyelini çok net ortaya çıkartarak gelişimi yönünde ihtiyaç duyulacak projelerin belirlenmesi Çerkezköy açısından büyük önem taşımaktadır.
Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılı göz önüne alındığında Çerkezköy gelişmiş bir sanayi kenti olma vizyonu ile hareket etmektedir.Bu anlamda gelişen sanayi ile beraber nüfusumuzun yaklaşık 400.000 kişi olacağı öngörülmektedir.Bölgemizde oluşacak bu büyük nüfus hareketinin, çok önemli bir inşaat çalışmasına ve inşaata yardımcı sektörlerin harekete geçmesine sebep olacağına inanıyoruz.Bu anlamda yeni toplu konut projeleri ile beraber eğitim, sağlık, spor, kültür ve çevre gibi konularda da önemli fiziksel ve sosyal projelere ihtiyaç duyulacaktır.İnancımız odur ki, önümüzdeki dönemlerde Çerkezköy ve Beldelerinin tek bir Belediye olarak yapılanması vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet sunumunu sağlayacaktır.Ayrıca ilimizin 800.000e yaklaşan nüfusu, gelişen sanayisi, ulaşımı ve sosyal gelişimi artık Büyükşehir Belediyesi olmanın şartlarına ulaşıldığının sinyallerini bizlere hissettirmektedir.Amacı, Çerkezköy ilçesinin stratejik vizyonuna katkı sağlamak ve hızla büyüyen Çerkezköyün bugününü değerlendirerek, yarınına ışık tutabilecek somut öneri ve projeleri oluşturmak olan bir çalışma grubu oluşturulmuş ve bu grubun çalışmaları 10 ana başlık (Kentsel Durum ve Vizyon, Kırsal Alan, Ekonomi, Kültür, Eğitim, Sağlık, Çevre, Spor, Sivil Toplum ve Yönetime Katılma, Pozitif Ayrımcılığa İhtiyacı Olan Kesimlere Yönelik Hizmetler) altında sürdürülmüştür. Sürdürülebilir yerel kalkınmada etkin bir ilçe olmak yönünde hareket eden Çerkezköy 2023 Vizyonu katılımcıları ilişikte göreceğiniz bu çalışma ile ortak iş yapma kültürünün ve verimli iş birliğinin bir neticesini ortaya koydular.
Yazımızın ekinde gönderilen kitapta ortaya konulan önermelerin, 2023 yılına kadar yaşanacak dinamik süreç sebebiyle yakın bir gelecekte güncelliğini kaybedeceği kuşkusuzdur. Bu nedenle ele alınan konu başlıklarına ilişkin ana çerçevesi belirlenen stratejinin; sık sık gözden geçirilmesi, güncellenmesi ve yeni önerilere açık tutularak beslenmesinin kaçınılmaz olduğu hususu göz önünde bulundurulmalıdır.
Katılımcı, yenilikçi, çözüm odaklı, çevreye ve kültüre duyarlı ve toplumsal sorumluluk sahibi 37 kişinin ilimize, ilçemize ve ülkemize örnek olarak yaptıkları bu çalışmanın her şeyden önce incelenmeye değer olduğuna inanmaktayız.
Çalışma hakkındaki görüşlerinizi cerkezkoy2023@gmail.com adresine bildirmeniz çalışmanın geliştirilmesine olumlu katkı sağlayacaktır.

Ali ERTEM A.Akın VARICIERÇerkezköy Belediye Başkanı Çerkezköy Kaymakamı

İĞNELER KÖYÜNDE OKUL TADİLATI DEVAM EDİYOR




Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin İğneler köyü muhtarı Mehmet Topçu Köydeki okulun tadilatının bir an evvel bitmesini isteyerek yaptığı açıklamada 2009 / 2010 Öğretim yılının başlamasına çok az bir süre kalmış olmasına rağmen minik ögrenciler zor kış şartlarında kendi muhitinde kasabasında ve köyünde okumalı. . 2000 - 2001 Yılında okulumuzun oturulamaz raporu ve öğrenci yetersizliği bahane edilerek taşıma sistemi ile Pınarbaşı İlköğretim okuluna gitmekte olan köyümüzün ilkokul öğrencileri 2009 / 2010 öğretim yılında kendi köyünde İğneler ilköğretim okulunda öğretimlerine devam ediceklerdir.Yapmış olduğumuz çalışmalar minik öğrencilerimizin daha iyi şartlarda ve koşullarda yollarda ziyan sefil olmadan kendi köyümüzdeki okulumuzda eğitim alabilmeleri yönündedir.Okulumuzun onarımında maddi manevi emeği gecen tüm İğneler halkına Teşekkür ederim.dedi

Dayak Yiyen Genç Tüfekle Ev Bastı: 1 Ölü

Çorlu`da meydana gelen olayda komşuları ile kavga ede 22 yaşındaki genç, kendisini dövdüğünü iddia ettiği baba-oğlun evini bastı. Av tüfeği ile rast gele ateş eden öfkeli genç ev sahibini öldürdü.

Çorlu Nusratiye Mahallesi Küme Evler Derman Sokak`ta meydana gelen olayda iddiaya göre Erdal Ç. (22) iki – üç gün önce 17 yaşındaki komşusu C.T. ile kavga etti. Erdal Ç.`nin C.T.`yi darp ettiği iddia edildi. Yediği dayağın ardından evinin yolunu tutan ve olayı babasına anlatan C.T., babası İdris T., ve bir akrabası ile birlikte bir gün sonra bu kez Erdal Ç.`nin evine giderek Erdal Ç.`yi dövdüler.
Olay yerine gelenlerin kavgayı ayırmasının ardından yediği dayağı hazmedemeyen Erdal Ç., evine giderek ata yadigarı av tüfeğini alarak T. ailesinin evine gitti. Av tüfeğinin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için havaya 1 el ateş eden Ç., cam kenarında oturan baba İdris T.`ye tüfeğin dipçiği ile kırdığı camdan domuz kurşunu ile ateş etti. Misafirlerinde bulunduğu evde Erdal Ç.`nin içeriye girmeden ateş etmesi olası bir faciayı önledi. Baba İdris T.`yi öldürdükten sonra C.T. ile karşılaşan Erdal Ç., C.T.`nin kendisine tekme atması ile yerde kalınca hızla evi terk etti. Olayın meydana geldiği sokakta polis otosu ile karşılaşan katil zanlısı Erdal Ç., polislere birisini vurduğunu söyleyerek teslim oldu. Olayın meydana geldiği evde inceleme yapan polis ve sağlık ekipleri İdris T.`nin hayatını kaybettiğini belirledi. Erdal Ç., olayın ardından Asayiş Büro Amirliğine götürülerek gözaltına alındı. İdris T.`nin cesedi ise incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Olayla ilgili inceleme sürdürülüyor.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...