***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

11 Ağustos 2009 Salı

ÇERKEZKÖY 2023 VİZYONU KİTABI

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Belediye Başkanı Ali Ertem ve Kaymakamı A.Akın Varıcer ÇERKEZKÖY 2023 VİZYONU KİTABI ile ilgili yaptıkları açıklamada Çerkezköy ülkemizin en hızlı nüfus artışına sahip ilçelerinin başında geliyor. Mevcut potansiyelini çok net ortaya çıkartarak gelişimi yönünde ihtiyaç duyulacak projelerin belirlenmesi Çerkezköy açısından büyük önem taşımaktadır.
Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılı göz önüne alındığında Çerkezköy gelişmiş bir sanayi kenti olma vizyonu ile hareket etmektedir.Bu anlamda gelişen sanayi ile beraber nüfusumuzun yaklaşık 400.000 kişi olacağı öngörülmektedir.Bölgemizde oluşacak bu büyük nüfus hareketinin, çok önemli bir inşaat çalışmasına ve inşaata yardımcı sektörlerin harekete geçmesine sebep olacağına inanıyoruz.Bu anlamda yeni toplu konut projeleri ile beraber eğitim, sağlık, spor, kültür ve çevre gibi konularda da önemli fiziksel ve sosyal projelere ihtiyaç duyulacaktır.İnancımız odur ki, önümüzdeki dönemlerde Çerkezköy ve Beldelerinin tek bir Belediye olarak yapılanması vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet sunumunu sağlayacaktır.Ayrıca ilimizin 800.000e yaklaşan nüfusu, gelişen sanayisi, ulaşımı ve sosyal gelişimi artık Büyükşehir Belediyesi olmanın şartlarına ulaşıldığının sinyallerini bizlere hissettirmektedir.Amacı, Çerkezköy ilçesinin stratejik vizyonuna katkı sağlamak ve hızla büyüyen Çerkezköyün bugününü değerlendirerek, yarınına ışık tutabilecek somut öneri ve projeleri oluşturmak olan bir çalışma grubu oluşturulmuş ve bu grubun çalışmaları 10 ana başlık (Kentsel Durum ve Vizyon, Kırsal Alan, Ekonomi, Kültür, Eğitim, Sağlık, Çevre, Spor, Sivil Toplum ve Yönetime Katılma, Pozitif Ayrımcılığa İhtiyacı Olan Kesimlere Yönelik Hizmetler) altında sürdürülmüştür. Sürdürülebilir yerel kalkınmada etkin bir ilçe olmak yönünde hareket eden Çerkezköy 2023 Vizyonu katılımcıları ilişikte göreceğiniz bu çalışma ile ortak iş yapma kültürünün ve verimli iş birliğinin bir neticesini ortaya koydular.
Yazımızın ekinde gönderilen kitapta ortaya konulan önermelerin, 2023 yılına kadar yaşanacak dinamik süreç sebebiyle yakın bir gelecekte güncelliğini kaybedeceği kuşkusuzdur. Bu nedenle ele alınan konu başlıklarına ilişkin ana çerçevesi belirlenen stratejinin; sık sık gözden geçirilmesi, güncellenmesi ve yeni önerilere açık tutularak beslenmesinin kaçınılmaz olduğu hususu göz önünde bulundurulmalıdır.
Katılımcı, yenilikçi, çözüm odaklı, çevreye ve kültüre duyarlı ve toplumsal sorumluluk sahibi 37 kişinin ilimize, ilçemize ve ülkemize örnek olarak yaptıkları bu çalışmanın her şeyden önce incelenmeye değer olduğuna inanmaktayız.
Çalışma hakkındaki görüşlerinizi cerkezkoy2023@gmail.com adresine bildirmeniz çalışmanın geliştirilmesine olumlu katkı sağlayacaktır.

Ali ERTEM A.Akın VARICIERÇerkezköy Belediye Başkanı Çerkezköy Kaymakamı

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...