***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

11 Ağustos 2009 Salı

Sadece evlerimizi değil, hayallerimizi de yıkarsınız

Anadolu’dan gelerek, Kırklareli ilinin Demirköy ilçesi Yenimahalle bölgesine yerleşen ve 1500 civarında nüfusa sahip olduklarını belirten çilek ve sebze yetiştiricisi Zeki Doğan; uzun seneler devam eden ve 2003 yılında sonuçlanan bir dava nedeniyle, 2009 yılında 7 konutun yıkılma kararının çıktığını belirterek:”Bu konutlardan ilk etapta 7, ardından da 27 evin yıkılması gündemde. Konutların % 90 ında aynı sorun var. 15 ağustos ta yıkım yapılacağı bildirildi. Tedirginiz.” Dedi.
Demirköy-İğneada yolu üzerinde bulunan, Demirköyün, İğneada çıkışındaki yaklaşık 1500 kişinin yaşadığı Yeni Mahallede gergin bekleyiş hakim.
30 yıllık evlerin bulundukları mahallede, orman kadastrosunun geçmediği kısımlarda kalan konutların, yıllarca devam eden ve 2003 yılında sonuçlanan mahkemenin ardından, 2009 yılında yıkım kararı çıkması ve tarih olarak ta, 15 ağustos tarihinin bildirilmesi, gergin bekleyişi gün gün arttırıyor.
İlk etapta yıkımı kesinleşen 7 konuttan birinin sahibi bulunan Zeki Doğan:Bu evler genelde 30 ar yıllık. Mahkeme, 2003 yılında kesinleşti. Tüm bilirkişi raporlarında haklı olduğumuz söylendi. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü de, orman kadastrosu geçmeyen yerlerdeki hükümlerle ilgili belirsizliğin olduğunu söyledi. İlk etapta, 15 ağustos tarihinde 7 evin yıkılacağı, ardından da 29 evin daha yıkılacağı bildirildi. İş bununla da kalmayacak. Bu mahalledeki konutların % 90 ı aynı sorunla karşı karşıya. Bir çoğunun aynı şekilde yıkımı söz konusu. Ne yapacağımızı şaşırdık. Koca koca villalar, fabrikalar ve oteller yapanlara bir şey olmuyor ama bizim gibi garibanlara devletin gücü daha kolay yetiyor sanırım. Eğer, 15 ağustos ta ilk belirlenen 7 ev yıkılırsa, tüm mahalle yıkılacak demektir. Bu, büyük bir sosyal yıkım olur. Gidecek başka da bir yerimiz yok. Evlerimizle birlikte, geleceğimizi ve hayallerimizi de yıkarlar. Dedi.
Emsal kabul edileceğinden dolayı, şimdi gözler 15 ağustos tarihinde yapılacağı bildirilen yıkım uygulamasına çevirildi. Zeki Doğan ve mahalle halkının içinde ise, hala bir umut ışığı var.
HABER VE FOTO:ŞENOL GONCAGÜL

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...