***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

28 Ekim 2009 Çarşamba

Çorluspor Lojmanını Öğrenciler Kullanacak


Uzun yıllar profesyonel liglerde mücadele veren Çorluspor`un Perşembe Pazarı girişinde yer alan ve Çorlu Belediyesi`en ait olan lojmanı Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak hizmet verecek.
Çorlu Belediyesi`nden yapılan açıklamaya göre Çorluspor Lojmanı olarak kullanılan 5 katlı bina Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne tahsis edildi. Bina içerisinde tadilat çalışmalarının başladığı, çalışmaların tamamlanmasının ardından Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet alan kursiyerlerin yararlanacağı dersliklerin kullanıma açılacağı belirtildi. Yabancı dil, bilgisayar, resim, müzik, takı tasarım gibi pek çok alanda Çorlu Belediyesi`nden ücretsiz olarak hizmet alan kursiyerlerin yeni sınıflarının daha önce Çorluspor Lojmanı olarak kullanılan binada yer alacağı kaydedildi. Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü binanın dışına ise Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`nün tabelası asıldı.

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu'nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Sevgili Kırklarelililer;
Bugün Cumhuriyetimizin 86. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
Bugün Atatürkün en büyük eserim dediği Cumhuriyet değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür, Bizi tek Millet, tek Devlet, tek Bayrak, tek Vatan yapan yüksek değerlerimizi daha bir gür sesle yüceltmenin tam zamanıdır.
İstiklal mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Uzun süredir terörizm belasına karşı milletçe verdiğimiz mücadele bu günlerde daha da kararlılıkla sürdürülmektedir. Öncelikle, terörle mücadelede şehit olan asker, polis, köy korucusu ve diğer görevlilerimize ve alçakça saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum.
Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk Milleti, genci ve yaşlısıyla Türkiyenin aydınlık ve mutlu yarınlara ulaşması konusundaki en büyük güvencemizdir. Bu amaçla gösterdiğimiz çabalar, şanlı geçmişimize ve bu ülkeyi kuran nesillere olduğu kadar bu günümüze ve aydınlık geleceğimize karşı da en büyük sorumluluğumuzdur.
Mutlu insanların yaşadığı, güçlü ve müreffeh Türkiyeyi hep birlikte kuracağız. Böyle bir Türkiye varlığımızın teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize bırakabileceğimiz en değerli armağan olacaktır.
Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir: Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir.Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir.Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır.Ne mutlu ki, 86 yıl önce büyük önder Atatürk'ün önümüze koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinde büyük mesafeler aldık. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız. Artık hedefimiz, ülkemizi, Kırklarelimizi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır.
Bu tarihi gün dolayısıyla, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, Kahraman gazilerimize en derin saygılarımı sunuyorum.

Emniyetten kaçakçılara darbe

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü, Babaeski İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 22.10.2009 günü Babaeski İlçe merkezinde yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, ülkemizden, Bulgaristana sık sık giriş çıkış yapan ve buradan getirmiş oldukları gümrük kaçağı sigara, içki vb maddeleri el altından gizlice sattıkları tespit edilen; N.K,M.C, M.G, Ş.O,H.K,S.G,S.O,S.O,S.G. ve Z.D isimli dokuz şahıs yakalanmış, yasal zorunluluklar yerine getirildikten sonra şahısların ikametlerinde, otolarında, Babaeski İlçe merkezinde kurulan pazaryerindeki kurmuş oldukları pazar tezgâhlarında yapılan aramalarda; 707 Adet Yabancı Menşeli İçki, 2487 Paket Değişik Markalarda Sigara, 623 Lt.. Motorin-Benzin, 11 Paket Çay, 1555 Parça Giysi, 332 Adet Yiyecek, 151 Çift Ayakkabı, 99 Adet Saç Bakım Malzemesi, 8 Adet Oto Yedek Parçası, 1 Adet İçki Damıtma Malzemesi ele geçirildi.Olay ile ilgili yakalanan 9 şüpheli şahıs Adli Makamlara sevk edildi
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Edirne doğalgaza kavuştu

Edirnede 2006 yılından bu yana devam eden doğalgaz çalışmaları tamamlandı. 19 bin 600 Edirneli doğalgaza imkânına kavuştu. Şehir merkezinde devam eden doğalgaz şebekesinin döşenme çalışmalarının tamamlanmasının ardından bir tören düzenlendi.
Kocasinan Mahallesinde Trakya Bölgesi Doğalgaz Dağıtım A.Ş (GAZDAŞ) merkezi önünde gerçekleşen törene Edirne Valisi Mustafa Büyük, Belediye Hamdi Sedefçi ve GAZDAŞ Genel Müdürü Ertuğrul Altın katıldı.
Törende konuşan Edirne Valisi Mustafa Büyük, yaşanılabilir iller sıralamasında Edirnenin ilkler basamağında yer aldığını belirterek bunu kamu yatırımlarından elde edilen paylarla elde ettiğini söyledi.
Büyük mutluluk duyduğu törenlerden birisine katıldığını belirten Vali Burada kamu yatırımlarından birini görmüş oluyoruz. Bu anlamda devletin, hükümetin, belediyenin ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarının emeği geçti. Edirne için geleceğim açısından bakıldığında çok önemli bir hizmet. Arzu ettiğimiz şey daha yaşanılır bir hale gelebilmek için bu şehri hava kirliği açısından da düzeltmek. dedi.
Şimdiye kadar bazı konulara hoşgörü ile baktıklarını dile getiren Büyük, Ama bundan sonra bu imkân olduktan sonra hava kirliliğini önleme hususunda daha titiz davranacağız. Edirnelilerin bu hizmetten yararlanma konusunda gayret göstermesini, hizmeti temiz bir hizmet olarak alması hem de şehre olumsuz etki eden yakıtlardan da uzak durmasını temenni ediyorum. Bir şehrin her şeyi ile nitelikli ve yaşanılabilir bir hale gelebilmesi için bu noktada hepimize düşen görevler var. diye konuştu.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirnenin önemli bir bölümünün doğalgaz imkânına kavuştuğunu söyleyerek vatandaşların bu hizmetten yararlanması gerektiğini belirtti.
Yıllardır Edirne hava kirliliğinden şikayet edildiğini anlatan Sedefçi, Şu anda 4 mahallemizde 20 bin aboneye gaz verilmesi şansı var. Her şey hazır. Ana hatlar çekildi. Ana bağlantılar yapıldı. Apartmanlar tesisatlarını döşeyerek gazı alma şansına sahip olacaklar. Isı yalıtımı yapılan binalarda aylık fatura 250 bin civarında olacak. Edirnede yıllardan beri konuştuğumuz konu hava kirliliği. Hava kirliği kışın sokağa çıkıp nefes alamıyoruz şeklinde eleştiriler yapılıyor. Buyurun doğalgaz geldi hava kirliliğinden şikâyetçiysek doğalgazı kullanmak zorundayız. Doğalgaz kullanımda ısı yalıtımı yapılan binada tüp gaz yatıyoruz. Kalorifer yakıyoruz. Bunların toplam para tutarı doğal gazdan 150 metrekare bin lira tasarruf sağlanıyor. Bu şekilde insanlar hem tasarruf yapacak hem de havanın temizlenmesine katkı sağlayacak. Şimdi sıra sizde. Yıllardan beri hava kirli diye bağırdık. Doğalgaz kullanım imkânı sunuldu. Halkın doğalgaza yönelmesi gerekiyor. Kullandığımız takdirde şikayetler azalacaktır. Temiz bir kentte güzel bir hava olacaktır. açıklamasını yaptı.
GAZDAŞ Genel Müdürü Ertuğrul Altın ise, Edirnede bugüne kadar 12 bin metre çelik hat ve 130 bin metre polietilen şebeke hattının döşendiğini kaydetti. 21 bin binaya doğalgaz bağlantısını gerçekleştirdiklerini belirten Altın, yapılan alt yapı çalışmaları sonucunda Şükrüpaşa, Fatih, Kocasinan, I. Murat ve İstasyon mahallelerinin doğalgaza kavuştuğunu anlattı. Altın, 19 bin 600 aboneye doğalgaz verecek alt yapıyı bitirdiklerini ancak bugüne kadar GAZDAŞa bin 150 kişinin müracaat ettiğini dile getirdi.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Ve Mandalı serbest bırakıldı


İhaleye fesat karıştırmak suçlaması ile tutuklu bulunanTekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Kapaklı belediye Başkanı İrfan Mandalı bugün çıkarıldığı duruşmada serbest bırakıldı İhaleye fesat karıştırma iddiasıyla 4 Haziran'dan beri Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, 3'üncü duruşmalarında serbest bırakıldılar. Tahliye haberi, Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi önünü dolduran yakınlarını sevince boğarken, konvoy ve şölen talebini reddeden Başkan Mandalı, Silivri Cezaevi'nden çıkar çıkmaz Kapaklı'daki evinde istirahate çekildi2 Haziran tarihinde gözaltına alınıp, 4 Haziran'da tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
DURUŞMA 42 DAKİKA SÜRDÜ
Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3'üncü duruşmasına çıkan İrfan Mandalı ve Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, mahkeme kapısı önünde, kendisini bekleyen yüzlerce kişinin alkışlı desteğiyle karşılandı. Diğer ilk iki duruşmada olduğu gibi uzun bir yargılama süreci bekleyen Mandalı'nın yakınları, 42 dakika sonra duruşma salonundan gelen haberle büyük bir sevinç yaşadılar. Hem Mandalı'nın, hem de Abdullah Çakmak'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını öğrenen vatandaşlar sevinçlerini, İrfan Mandalı'nın eşi Fatma Mandalı, kızı Arzu Mandalı ve Belediye Başkan Vekili Ayhan Arslan ile paylaştılar.

135 GÜN SONRA SERBEST KALDILAR
Silivri Cezaevi'nde 135 gün tutuklu kaldıktan sonra, yeniden özgürlüğüne kavuşan İrfan Mandalı ve Abdullah Çakmak, duruşma salonundan son derece moralli çıkarken, kendisini bekleyenlerin sevgi gösterilerine el sallayarak, yanıt verdi. Mandalı ve Çakmak, tahliye işlemlerinin yapılması için yeniden cezaevi aracına bindirilerek, Silivri Cezaevi'ne götürülürken, mahkeme önünde bekleyen vatandaşlar da, Çorlu'dan Silivri'ye konvoy oluşturmak istedi. Ancak İrfan Mandalı'nın eşi Fatma Mandalı, İrfan Mandalı'nın 'konvoy yapılmasını' istemediğini söyleyip, herkese teşekkür etmesi, üzerine konvoy oluşturulmaktan vazgeçildi.

CEZAEVİNDEN GECE 21.30'DA ÇIKTI
Bu haberin ardından, mahkeme önünde bekleyenlerin büyük bir bölümü, yeniden Çerkezköy ve Kapaklı'ya dönerken, Mandalı'nın yakın çevresi de Silivri Cezaevi önüne giderek, işlemlerin bitmesini bekledi. Gece saat 21.30'da cezaevinden ayrılan İrfan Mandalı ve Abdullah Çakmak, kendisini bekleyen yakınları ile birlikte Kapaklı'ya döndüler.

KARŞILAMA İSTEMEDİ
Kapaklı'da karşılama yapılmasını da istemeyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, direkt evine geçerek, istirahate çekildi.

İDARE MAHKEMESİ'NE BAŞVURACAK
Yaklaşık 4 aydır Ayhan Arslan'ın vekalet ettiği Kapaklı Belediye Başkanlığı'na yeniden dönebilmek için 10 gün içinde Tekirdağ İdare Mahkemesi'ne başvuracak olan İrfan Mandalı'nın kısa sürede görevine döneceği tahmin ediliyor.

4'ÜNCÜ DURUŞMA ŞUBAT'TA
Bu arada, İrfan Mandalı ve Abdullah Çakmak'ın tutuksuz çıkacağı 4'üncü duruşma Şubat tarihinde gerçekleştirilecek.

KAYNAK.www.cerkezkoyhaber.com

Çorlu Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan otobüsler dezenfekte edildi.




Tekirdağ ilinin Çorlu Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan otobüsler dezenfekte edildi.
Başta Belediye personel taşımacılığı olmak üzere pek çok hizmette kullanılan otobüs ve minibüsler Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesindeki ekipler tarafından düzenli alarak her hafta dezenfekte ediliyor. Araçlarda biriken bakterin çoğalmasını önlemek ve mevsimsel hastalıkların önüne geçmek amacıyla anti bakteriyel özelliğe sahip ilaçlarlarla ilaçlanarak steril hale getiriliyor.
Çorlu Belediyesi’ne ait şantiyeye getirilen servis araçları özel elbiseler giyen Veteriner İşleri Müdürlüğü personeli tarafından ilaçlandı. Otobüsteki oturaklar, tutamaklar, bagaj bölümü ve personelin fiziksel temasta bulunduğu yerler özenli bir şekilde temizlendi.
Yapılan çalışmaları değerlendiren Veteriner İşleri Müdürü Nedim Testereci, “Belediyemize ait araçları her hafta dezenfekte ediyoruz. Bu araçlar çoğunlukla personel taşımacılığında, vatandaşlarımızın Belediye Hizmet Binası’na taşınmasında kullanılıyor. Otobüsleri insan sağlığını tehdit eden bakterilerden arıtmak için düzenli olarak ilaçlıyoruz. Kış mevsimi öncesinde olası mevsimsel salgınların önüne geçmek amacıyla bu araçları haftada iki kez dezenfekte ediyoruz. Mevsimsel salgınların etkilerini en aza indirmek amacıyla ilaçlama çalışmalarımızı arttıracağız.”diye konuştu.



HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı…


Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan yaptığı bir açıklama ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 86.yıldönümünü kutladı.
Özcan’ın açıklaması şöyle” Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti bugün 86.yılına erişmenin onur ve gururunu yaşıyor. Son günlerde artan terör olayları ve son günlerde ülke genelinde yaşanan gündem nedeniyle bu yılki Cumhuriyetimiz Bayramımızı ülke olarak daha coşkulu bir şekilde kutlamalıyız. Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin ortaya konması anlamında bu bayram Türk Milleti için çok büyük önem ifade etmektedir. Muasır Medeniyetler Seviyesine ulaşma uğrunda büyük mücadele veren Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni kollamak ve korumak her Türk vatandaşının en büyük görevlerindendir. Bu vesileyle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutlar. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimiz ve gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunar. Rahmetle anarım.”
Özcan, ayrıca Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tüm işyerlerinin bayram süresince kapanmasının bayramı daha coşkulu bir hale getireceğini ve esnafların da bu konuda duyarlılıklarını ortaya koyması gerektiğini ve tüm Keşanlıların evlerini ve işyerlerini bayraklar ile donatarak görsel şölene destek vermelerini de istedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Cumhuriyetimizin 86. yılı Kutlama mesajı.


Türk Ulusu’nun onur abidesi olan ve ulu önder Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet’imizin 86. kuruluş yıldönümünü, büyük bir sevinç ve mutluluk içinde, coşku ve heyecanla kutluyoruz.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan Kurtuluş Savaşı, millet olarak gerçekleştirilen mücadelelerin ardından kazanılmış ve Modern Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Ulusumuzun milli mücadelesi Cumhuriyet’imizin kuruluşuyla tarihin altın sayfalarında yerini almıştır. Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda çok sayıda devrim gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti örnek alınan bir ülke haline gelmiştir.
Ulusumuz, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlara minnet ve şükran duymaktadır. Türk insanı bugüne, bugünlere nasıl gelindiğini unutmayacak, aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. Cumhuriyeti korumak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir. Cumhuriyeti yüceltmenin, çağdaş ve ilerici bir toplum yaratmanın sorumluluğu hepimizin görevidir. Ortak paydamız Atatürk’ün en büyük eseri olan demokratik ve laik cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmaktır.
Bu anlamlı günde cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran duyguları ile anıyoruz.

Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK inCumhuriyet Bayramı Mesajı


Cumhuriyetimizin 86. yıl dönümünü, milletçe büyük bir sevinç ve çoşku içinde kutluyoruz.
29 Ekim 1923 tarihi, büyük Milletimizin şanlı geçmişinde en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Bundan tam seksen altı yıl önce filiz veren Cumhuriyet fidanı, her geçen yıl daha da gelişip güçlenerek günümüzde sağlam ve köklü bir çınar haline gelip, gelişmesini sürdürmektedir.
Bugün Türkiye Cumhuriyeti; dünyanın en saygın milletleri arasında yerini almış, Büyük Atatürk’ün yaktığı Cumhuriyet meşalesinin aydınlığında ilerleyen Türk Milleti, yine yüce önderin koymuş olduğu muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefini gerçekleştirmek yolunda çok önemli mesafeler kat etmiştir.
Şanlı tarihinde sınav niteliğinde pek çok güçlüğü başarı ile aşma başarısını gösteren Milletimizin, tüm engelleri aşarak önümüze konan muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine de ulaşacağından kuşku duyulmamalıdır.
Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde Milletimizin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet'in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.
Her 29 Ekim'de yenilenen azim, kararlılık ve enerjimizle; Cumhuriyetin 86. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, Tüm Tekirdağ Halkı'nın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

SARAY YUVALI KÖYÜ MUHTARI TUTUKLANDI

24.10.2009 günüTekirdağ iline bağlı Saray İlçe Jandarma Komutanlığı’na Yuvalı Köyü Muhtarı A.M. hakkında H.B. ismili şahıstan hayvanlarını meraya çıkarması, çiftliğine giden yolun açık bulundurulması hayvanların suya(dereye) gidebilmesi, köpeklerin rahatça salınabilmesi, hayvan gübrelerinin araziye boşaltılabilmesi, hayvan satış işlemlerinde ve Menşe-i Şahadatname verilmesinde kolaylık sağlayabileceği karşılığında 3.000 TL para istediği yönünde gelen bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerimiz, Saray Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda operasyon başlatmıştır.
Yapılan operasyon sonrasında Yuvalı Köyü Muhtarı A.M. seri numaraları alınmış 3.000 TL parayı H.B. den aldıktan sonra kendisine ait araç ile Saray istikametine hareket etmesi sonucu Büyükyoncalı Beldesinde araç durdurularak, Yuvalı Köy Muhtarı A.M. ve aracı aranmış olup, seri numaraları alınmış 3.000 TL para ele geçirilmiştir.
Konu hakkında Saray Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek, Yuvalı Köy Muhtarı A.M. hakkında irtikap(TCK.Mad.250) suçundan tahkikat yapılarak Saray Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş. Çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesince irtikap suçundan Saray Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.

GÜRSOYLAR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN 29 EKİM CUMHURİYET MESAJI





Cumhuriyetimizin ilanının 86. yılı, tüm yurtta olduğu gibi bölgemizde de törenlerle kutlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resmi Kutlamalarından bir gün önce, okullarında bir kutlama gerçekleştiren Özel GÜRSOYLAR KOLEJİ öğrencileri, günün anlam ve önemine uygun bir atmosferde yaptıkları gösterileriyle izleyenlerin beğenisini kazandılar.
Özel Gürsoylar Koleji öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan Gürsoylar Koleji 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı 28 Ekim 2009 Salı günü Gürsoylar Koleji Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi. Öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Semanur DOĞAN, konuşmasında; “Cumhuriyet Bayramının iki önemli anlamı vardır: Birincisi her taraftan düşman işgaline uğrayan Anadolu’nun işgalcilerden kurtulması, ikincisi ise demokratik ve laik bir Cumhuriyetin ilan edilmesidir. Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Cumhuriyet, bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerleyecek ve buna hiçbir güç engel olamayacaktır.” şeklinde düşüncelerini ifade etti. Konuşmadan sonra, hazırlanan slayt gösterisini izleyen öğrenci ve davetliler, Cumhuriyetin anlamını, nasıl kazanıldığını, Atatürk’ün Cumhuriyetle Türk Milletine kattığı kazanımları bir kez daha hatırlama fırsatını buldular.
Öğrencilerin şiirleriyle Cumhuriyet’e saygılarını ve sahiplenişlerini dile getirdikleri törende en büyük alkışı, Gürsoylar Koleji Sahne Sanatları Kulübü tarafından hazırlanmış olan oratoryo ve oratoryonun sonunda gençlerin hep bir yürekten ve ağızdan okudukları Gençliğin Ata’ya Cevabı aldı. Öğrencilerin büyük bir coşkuyla okudukları Cevabın oluşturduğu atmosfer, salondaki davetlilere de duygulu anlar yaşattı.
Özel Gürsoylar Koleji Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı, geleneksel Cumhuriyet Halayının çekilmesiyle son buldu.
Özel Gürsoylar Koleji
Kurumsal İletişim Birimi
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...