***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

28 Ekim 2009 Çarşamba

Ve Mandalı serbest bırakıldı


İhaleye fesat karıştırmak suçlaması ile tutuklu bulunanTekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Kapaklı belediye Başkanı İrfan Mandalı bugün çıkarıldığı duruşmada serbest bırakıldı İhaleye fesat karıştırma iddiasıyla 4 Haziran'dan beri Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, 3'üncü duruşmalarında serbest bırakıldılar. Tahliye haberi, Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi önünü dolduran yakınlarını sevince boğarken, konvoy ve şölen talebini reddeden Başkan Mandalı, Silivri Cezaevi'nden çıkar çıkmaz Kapaklı'daki evinde istirahate çekildi2 Haziran tarihinde gözaltına alınıp, 4 Haziran'da tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
DURUŞMA 42 DAKİKA SÜRDÜ
Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3'üncü duruşmasına çıkan İrfan Mandalı ve Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, mahkeme kapısı önünde, kendisini bekleyen yüzlerce kişinin alkışlı desteğiyle karşılandı. Diğer ilk iki duruşmada olduğu gibi uzun bir yargılama süreci bekleyen Mandalı'nın yakınları, 42 dakika sonra duruşma salonundan gelen haberle büyük bir sevinç yaşadılar. Hem Mandalı'nın, hem de Abdullah Çakmak'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını öğrenen vatandaşlar sevinçlerini, İrfan Mandalı'nın eşi Fatma Mandalı, kızı Arzu Mandalı ve Belediye Başkan Vekili Ayhan Arslan ile paylaştılar.

135 GÜN SONRA SERBEST KALDILAR
Silivri Cezaevi'nde 135 gün tutuklu kaldıktan sonra, yeniden özgürlüğüne kavuşan İrfan Mandalı ve Abdullah Çakmak, duruşma salonundan son derece moralli çıkarken, kendisini bekleyenlerin sevgi gösterilerine el sallayarak, yanıt verdi. Mandalı ve Çakmak, tahliye işlemlerinin yapılması için yeniden cezaevi aracına bindirilerek, Silivri Cezaevi'ne götürülürken, mahkeme önünde bekleyen vatandaşlar da, Çorlu'dan Silivri'ye konvoy oluşturmak istedi. Ancak İrfan Mandalı'nın eşi Fatma Mandalı, İrfan Mandalı'nın 'konvoy yapılmasını' istemediğini söyleyip, herkese teşekkür etmesi, üzerine konvoy oluşturulmaktan vazgeçildi.

CEZAEVİNDEN GECE 21.30'DA ÇIKTI
Bu haberin ardından, mahkeme önünde bekleyenlerin büyük bir bölümü, yeniden Çerkezköy ve Kapaklı'ya dönerken, Mandalı'nın yakın çevresi de Silivri Cezaevi önüne giderek, işlemlerin bitmesini bekledi. Gece saat 21.30'da cezaevinden ayrılan İrfan Mandalı ve Abdullah Çakmak, kendisini bekleyen yakınları ile birlikte Kapaklı'ya döndüler.

KARŞILAMA İSTEMEDİ
Kapaklı'da karşılama yapılmasını da istemeyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, direkt evine geçerek, istirahate çekildi.

İDARE MAHKEMESİ'NE BAŞVURACAK
Yaklaşık 4 aydır Ayhan Arslan'ın vekalet ettiği Kapaklı Belediye Başkanlığı'na yeniden dönebilmek için 10 gün içinde Tekirdağ İdare Mahkemesi'ne başvuracak olan İrfan Mandalı'nın kısa sürede görevine döneceği tahmin ediliyor.

4'ÜNCÜ DURUŞMA ŞUBAT'TA
Bu arada, İrfan Mandalı ve Abdullah Çakmak'ın tutuksuz çıkacağı 4'üncü duruşma Şubat tarihinde gerçekleştirilecek.

KAYNAK.www.cerkezkoyhaber.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...