***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

28 Ekim 2009 Çarşamba

GÜRSOYLAR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN 29 EKİM CUMHURİYET MESAJI





Cumhuriyetimizin ilanının 86. yılı, tüm yurtta olduğu gibi bölgemizde de törenlerle kutlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resmi Kutlamalarından bir gün önce, okullarında bir kutlama gerçekleştiren Özel GÜRSOYLAR KOLEJİ öğrencileri, günün anlam ve önemine uygun bir atmosferde yaptıkları gösterileriyle izleyenlerin beğenisini kazandılar.
Özel Gürsoylar Koleji öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan Gürsoylar Koleji 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı 28 Ekim 2009 Salı günü Gürsoylar Koleji Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi. Öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Semanur DOĞAN, konuşmasında; “Cumhuriyet Bayramının iki önemli anlamı vardır: Birincisi her taraftan düşman işgaline uğrayan Anadolu’nun işgalcilerden kurtulması, ikincisi ise demokratik ve laik bir Cumhuriyetin ilan edilmesidir. Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Cumhuriyet, bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerleyecek ve buna hiçbir güç engel olamayacaktır.” şeklinde düşüncelerini ifade etti. Konuşmadan sonra, hazırlanan slayt gösterisini izleyen öğrenci ve davetliler, Cumhuriyetin anlamını, nasıl kazanıldığını, Atatürk’ün Cumhuriyetle Türk Milletine kattığı kazanımları bir kez daha hatırlama fırsatını buldular.
Öğrencilerin şiirleriyle Cumhuriyet’e saygılarını ve sahiplenişlerini dile getirdikleri törende en büyük alkışı, Gürsoylar Koleji Sahne Sanatları Kulübü tarafından hazırlanmış olan oratoryo ve oratoryonun sonunda gençlerin hep bir yürekten ve ağızdan okudukları Gençliğin Ata’ya Cevabı aldı. Öğrencilerin büyük bir coşkuyla okudukları Cevabın oluşturduğu atmosfer, salondaki davetlilere de duygulu anlar yaşattı.
Özel Gürsoylar Koleji Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı, geleneksel Cumhuriyet Halayının çekilmesiyle son buldu.
Özel Gürsoylar Koleji
Kurumsal İletişim Birimi

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...