***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Ağustos 2009 Pazar

OLUR BÖYLE VAKALAR TÜRK POLİSİ YAKALAR

Tekirdağ iline bağlı Çorluda 2001 yılında cinayet işleyen ve 14 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 30 yaşındaki Seçkin Topuz, internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebooka Gaye rumuzu ile giren ve kendisini kadın gibi tanıtan erkek polis memuru ile buluşmaya gidince yakalandı.
Sağlık Mahallesi'nde 2001 yılında İhsan Altıntop'u 7 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiası ile aranan Seçkin Topuz'un Çorluda olduğu ihbarını alan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Büro Amirliği Aranan Şahıslar Kısmı ekipleri, cadde ve sokaklarda aradıkları Topuz'u bulamayınca arkadaşlık siteleri ve sosyal paylaşım sitesi olan Facebookta aramaya başladı. Görevli erkek polis memuru, Facebook'ta kendisine Gaye rumuzu aldı ve site içinde arama yaptığı sırada Seçkin Topuz'a ulaştı. Fotoğrafı ile de teşhis edilen cinayet şüphelisini yakalayabilmek için Gaye rumuzlu polis memuru, Seçkin Topuz ile sanal alemde sohbet etmeye başladı. Bu sohbet daha sonra yine internetteki MSN' olarak bilinen chat programı ile devam etti. 3 gün boyunca MSN ile devam eden sanal sohbetin gerçek ortama taşınması fikrinin ortaya atılması üzerine polisler planın bozulmaması için yeni bir telefon hattı açtırdı ve bir kadın polis memurunu Gaye olarak Seçkin Topuz ile konuşturdu. Seçkin Topuz, kimliğini bilmediği kadın polisin buluşma teklifini kabul etti. Topuz karalaştırılan yere geldiğinde gözaltına alındı.
Polisleri görünce neye uğradığını şaşıran Topuz, arandığını bildiğini bu nedenle yerel seçimlerde oy kullanmaya bile gitmediğini söyledi. Topuz, Böyle bir oyunun sonunda yakalanmak istemezdim dediği belirtildi.
Polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Seçkin Topuz, tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne konuldu.
KAYNAK:www.habercorlu.com

KEŞAN FESTİVALİ TAMAMLANDI














27 Temmuz -02 Ağustos 2009 tarihlerinde yapılan 7.Uluslarası Keşan Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri coşku ile Ceza ve Sıla Konserleri ile sona erdi.Endonezya,Ukrayna, İspanya ve KKTC Folklor ekipleri büyük beğeni topladı. Ünlü yazarlarda Kitaplarını imzaladılar.
Etkinliklerde 31 Temmuz 2009 Cuma günü akşamı ilk olarak Balırköy Ezgi Folklor Araştırma Derneği ( BEFAD) ve İspanya Gruplarının nefis gösterileri izleyenlerin büyük beğenisini topladı.
Folklor gösterilerinin ardından 1. Dört Mevsim Keşan ve Saros Konulu Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından verildi.
Folklor gösterilerinin ardından Keşanlı TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Ayşe Engin Arslanca sahneye çıktı. Arslanca söylediği Türk Sanat Müziği şarkıları ile festival alanını dolduran onbinlerce kişiyi adeta mest etti.
Arslanca’nın konserinin ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, kendisine plaket takdim etti.
Arslanca, bir Keşanlı olarak Keşan Festivali’nde yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti ve bu nedenle Özcan’a teşekkür etti.
BALKAN TÜRKÜLERİ…
Daha sonra sahneye gelen Suzan Kardeş’de söylediği Balkan Türküleri ile adeta izleyenleri mest etti.
Özcan, Kardeş’e de konserinin ardından teşekkür ederek plaket sundu.
MİLLETVEKİLLEİR VE VALİ KATILDI
31 Temmuz’daki etkinlikleri Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne Milletvekilleri Necdet Budak ve Cemalettin Uslu da katıldı.
Özcan tarafından Vali Büyük ve Milletvekilleri Budak ve Uslu ile İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ve Meriç Belediye Başkanı Ero Dübek’e de plaket verildi.
Etkinliklere 1 Ağustos 2009 Cumartesi günü devam edildi.
Cumartesi günü ilk olarak Keşan Kültür Merkezi’nde saat 14.00’te Şiir ve Stand-Up Yarışması Finali ile devam edildi.
BEHRAMOĞLU JÜRİ ÜYESİ…
İlk olarak yapılan Stand-Up Yarışmasının finalinde jüri olarak Abdullah Şahin,Yaşar Gündem,Ataol Behramoğlu, Hüseyin Şen ve Tuncay Tezküser yer aldılar.
5 yarışmacının katıldığı finalde İstanbul’dan Cem İşçiler 1.olurken yine İstanbul’dan Uğur Altıntaş ve Keşan’dan Emre Anbarlı 3.oldu.
Daha sonra yapılan Şiir Yarışması Finali’nde de jüri olarak Ataol Behramoğlu, Yücel Dinçer, Figen Demirpençe,Dilek Salyam ve Eylem Tanrıverdi yer aldılar.
Şiir Yarışması’nda Deniz Rumuzlu Fatih Kök 1., Suskun Çığlık Rumuzlu Ümit Manay 2. ve Kaktüs Rumuzlu Seher Serap Dinçer 3.oldu.
YAZARLARIN İMZA GÜNÜ
Aynı gün saat 17.00’de Ortopedik Engelliler Çocuk Parkı’nda yapılan Yazarlar İmza Günü’ne de Hürriyet Gazetesi Yazarları Cüneyt Ülsever, Yalçın Bayer,Şair ve Cumhuriyet Gazatesi Yazarı Ataol Behramoğlu, Cezmi Ersöz ve Çetin İmer katıldılar.
Burada ilk olarak konuşan Bayer, Trakya’da çevresel açıdan Trakya’nın yağma edilmeye başlandığını belirterek “Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Trakya topraklarına göz dikiyor. Ergene Nehri geçmişteki Haliç’e dönüştü, Kontrolsüz ve denetimsiz sanayileşme Türkiye’nin Avrupa Yakasındaki 1.sınıf tarım alanlarını yeniden sanayileşmeye ve TOKİ eliyle konut alanlarına dönüştürülmek isteniyor. İstanbul Boğazı’nın üzerine kurulu iki köprü doğudan batıya Bağdat Caddesi’ne dönüşüyor. İstanbul ve Trakya ekonomisi imar rantı üzerine oturtulamaz. Gidiş çok tehlikedir” dedi.
SAROS İÇİN UYARI
Bayer, ayrıca bir dünya değeri olan Saros Körfezi’nin Turizm Koruma Alanı’na dönüşmesi sonucu bakanlığın bu yolda çaba göstermesini diledi ve trolle yapılan balık avcılığının yasaklanması konusunda gerektiğini belirtti.
Ormanlarını, nehirlerini, Ergene’yi ve Saros Körfezi’ni koruyamayan ülkelerin yarın birilerinin örneğin AB’nin gelip ellerinden bunun kontrollerini alabileceğini de vurguladı.
YAYLA’LI ÜLSEVER
Bayer’den sonra söz alan Ülsever’de , kendisinin yaz tatillerini Yayla Sahili’nde geçiren biri olarak artık Keşanlı olduğunu belirterek “Ben yıllardan bu yana tatillerimi çok sevdiğim Saros Körfezi’nde geçiriyorum. Bu festivalde de buraya davet edilmem beni çok mutlu etti. Sayın başkana böyle bir organinazyon için teşekkür ediyorum” dedi.
Ülsever’den sonra söz alan Cezmi Ersöz’de böyle bir organizasyona katılmaktan ve Keşanlılarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti.
UZUNKÖPRÜLÜ BİR YAZAR
Çetin İmer’de, kendisinin bir Uzunköprülü yazar olarak bu organizasyona davet edilmesinden mutlu olduğunu belirterek bu organizyonu sağlayan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür etti.
“TRAKYA’NIN YERİ BİR BAŞKADIR”
Ataol Behramoğlu’da, yaptığı konuşmada burada birçok bayanın yer aldığını görmesinden mutluluk duyduğunu belirterek “Bayanların olduğu yerde demokrasi ve cumhuriyete olan inanç daha fazladır. Bu nedenle kimse kusura bakmasın ama Trakya’nın yeri demokrasi ve Cumhuriyetçilik Atatürkçülük konusunda daha bir başkadır. Ben 1980 İhtilalinde tutuklandım cezaevine girdim. Bana bugün 1980 yılındaki gibi mi yoksa bugün Ergenekon’daki gibi mi cezaevine girmek istiyorsun deseler ben 1980 yılını tercih ederim. Çünkü o gün her şey belli ve açıktı karşındaki düşmanını veya senin yanında olmayanları biliyordun ama bugün bu hiç de böyle değil. Ergenekon’da insanların nasıl gözaltına alınıp tutulduğunu bir türlü çözemiyor. Ben de bu Ergenekon’u anlayamıyorum” dedi.
ÖZCAN VE BORAZAN’DAN PLAKET
Yazarların kitaplarını imzalamalarının ardından Keşan Kaymakamı Metin Borazan ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından kendilerine plaket takdim edildi.
Saat 18.30’da Şehitlik Parkı’nda İspanya ve KKTC ekipleri ve aynı saatte Atatürk Parkı’nda da BEFAD ve Ukrayna ekipleri ve yine aynı saatte Endonezya ve Keşan Halk Eğitim Merkezi ekipleri gösterilerini sundu.
Saat 18.30’da Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde çocuklar arasında Çuval,kaşıksız Yoğurt Yeme ve Halat Yarışması gerçekleştirildi.
SATIR ET GÖSTERİSİ
Keşan Kahveci Lokantacı ve Otelciler Odası tarafından Satır Et Gösterisi sunuldu ve katılan konuklara satır et ikram edildi.
Yerel Grup G&G konseri ile Mehmet gemici Cennet Bahçesi’ndeki gösteriler sona erdi.
FESTİVAL GRUPLARI
Saat 21.00’de festival alanında etkinliklere devam edildi.
İlk olarak Endonezya Grubu ve ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gönyeli Belediyesi Folklor Ekibi gösterilerini sundu.
KKTC Ekibi’nin gösterilerinin sonunda sahnede KKTC ve Türkiye Bayrağı’nın birlikte açmaları izleyenler tarafından ayakta dakikalarca alkışlandı.
Özcan, gösterilerin ardımndan KKTC ve Endonezya Grupları ile Endonezya Kültür Ateşesi’ne plaket sundu.
Özcan, burada yaptığı konuşmada festivalin barışa büyük bir katkı sağladığını belirterek katılan tüm konuklara teşekkür etti.
Folklor gösterilerinin ardından Şiir ve Stand-Up yarışmalarında dereceye girenlere ve Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Mustafa Esim’e ödülleri Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından takdim edildi.
Daha sonra Keşan Tarihi Kitabı’nın Yazarı Hilmi Dinçer ve Keşan Emniyet Müdürü Süleyman Sarpdağ, CIOOF (Dünya Folklor Festivalleri Birliği) Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul ve CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan’a teşekkür plaklet vererek “CIOFF Teşkilatı sizlere bu güzel grupları izlemenize vesile olan bir kuruluş. Biz de 3 yıldan bu yana festivallerimize CIOFF sayesinde sizlere çok kaliteli ekipleri izletme fırsatı buluyoruz” dedi.
Plaket törenin ardından yapılan havai fişek gösterileri de büyük ilgi ile izlendi.
Havai Fişek gösterilerinin ardından sahneye çıkan Ceza, yaklaşık 50 bin izleyici tarafından alkışlandı.
CEZA KEŞAN’I COŞTURDU
Ceza sahnede kaldığı yaklaşık 1.5 saat boyunca Keşanlı gençler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a Ceza’ya plaketini vererek Keşan’lılara yaşattığı müzik ziyafetinden dolayı kendisine teşekkür etti.
Ceza, Keşanlıların kendisine gösterdiği ilgi nedeniyle ve böyle bir toplulukla kendisini buluşturması nedeniyle Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür etti.
Keşanlı gençler gece boyunca Ceza’nın şarkıları eşliğinde coştular.
ERİKLİ’DEKİ PLAJ VOLEYBOLU
Ayrıca Festival etkinlikleri kapsamnınmda 5 günden bu yana devam eden Plaj Voleybolu Turnuvası’da 2 Ağustos 2009 Pazar günü yapılan final maçı ile sona erdi.
Birinciliği Tibet-Ömer, ikinciliği Kadir-Sadi ve üçüncülüğü Yasin-İsmail ikilisi kazandı.
Birinci ve ikinci olan takıma kupa ve madalyaları Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından verilirken, üçüncü olan takıma madalya ve kupaları CHP Keşan İlçe Başkanı A.Baki Topal tarafından verildi.
Turnuvada görev alan hakemlere de Keşan Belediye başkanı Mehmet Özcan tarafından plaketleri verildi.
SON GECE
Festivalin son gecesi de Bulgaristan Dimitrovgrad Belediyesi Caz Konseri ve Sıla Konseri büyük ilgi ile izlendi.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, festivalin son gecesini takip eden basın mensuplarına ve Dimitrovgrad Caz Ekibi ile Sıla’ya plaket takdim etti.
ETKİNLİKLERİ 1 HAFTA BOYUNCA 150 BİN KİŞİ İZLEDİ
27 Temmuz-02 Ağustos 2009 tarihleri arasında düzenlenen 7.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali etkinliklerini bir hafta boyunca yaklaşık 150 bin kişinin de izlediği de belirtildi.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Saray Kaymakamının Gaziantep İli Nizip İlçesine Tayini Çıktı


2005 Yılında Saray İlçesine Kaymakam olarak göreve başlayan Tekirdağ iline bağlı Saray İlçe Kaymakamı Yaşar KARADENİZ , 27.07.2009 tarihinde İçişleri Bakanlığı taradından yayınlanan Kaymakamlar atama kararnamesi ile Gaziantep ili Nizip ilçesine Kaymakam olarak atandı.

TEKİRDAĞ MİLLET VEKİLİ KEMALLETİN NALCIDAN TBMM YE HAVA ALANI İLE İLGİLİ SORULAR VE CEVAPLARI

SORULAR :
1. Çorlu Havaalanı Anadolu Jet ile beraber Çorlu-Ankara seferlerine başlamıştır. Şu anda bu seferler hangi sebeplerle sadece Pazartesi-Çarşamba-Cuma ve Pazar günleri yapılmaktadır?
2. Yine bu seferlerin hangi sebeplerle uçuş saatleri değişmiştir?
3. Çorlu-Ankara seferinin 16.25, Ankara – Çorlu seferinin 14.45’ te olması hava yolunu tercih eden kişiler için uygun saatler midir? Türk Hava Yolları’nda hangi seferlerin daha çok tercih edildiği konusunda bir istatistik bulunmakta mıdır?
4. Bölgede bulunan iş adamı ve sanayicilerin uçak seyahatleri açısından sabah ve akşam saatlerini tercih ettiği herkesçe bilinmektedir. Bu sebeple Çorlu Havaalanı farklı amaçlar için mi atıl duruma getirilmektedir?
5. İstanbul’a 3. havaalanı için ön etüt çalışmalarının yapıldığı bu günlerde uluslar arası havaalanı niteliğinde olan Çorlu Havaalanı İstanbul sınırları içerisine yapılması muhtemel 3. havaalanının yerini alamaz mı?
CEVAPLAR :
Anadolu Jet’in 27 Şubat 2009 tarihinde başlatılan Ankara-Çorlu-Ankara seferleri, Trakya Bölgesi’nin Ankara’ya ve Anadolu’nun bir çok noktasına ulaşımını kolaylaştırmayı hedeflemiştir. Bu nedenle ilk aşamada kalkış saatleri Çorlu-Ankara 07.00 ve Ankara-Çorlu 21.55 olarak planlanmıştır. Belirtilen saatlerde icra edilmeye başlayan seferlerle günübirlik iş seyahati yapan yolcularımızın taleplerini karşılamak hedeflenmiştir.
Söz konusu uçuş hattının uygulamaya konulmasında, nüfus yoğunluğu, yolcu potansiyeli, ekonomik gelişmişlik gibi faktörler de göz önüne alınmış ancak yapılan yoğun tanıtım çalışmaları ve promosyonlara rağmen seferlerde beklenen talep oluşmamıştır. Bu nedenle seferlere olan talebin yoğunlaştığı günler olan Cuma ve Pazar gününe ek olarak Pazartesi ve Çarşamba günleri de ilave edilmiş ve şu anda haftada 4 sefer olarak icra edilmeye devam etmektedir.
Anadolu Jet, Ankara-Çorlu-Ankara arasında yalnızca lokal yolcu taşımaktan ziyade İzmir, Antalya, Diyarbakır, Trabzon, Erzurum gibi diğer büyük ve uzak mesafedeki noktalara transit yolcu taşımayı ve optimum seviyede talebi karşılamayı hedeflemektedir. Bu nedenle sefer saatlerinin belirlenmesinde her iki yönde lokal yolcuların yanı sıra söz konusu diğer noktalara da ulaşımı hedefleyen transit yolcularımızın talepleri göz önüne alınmaktadır.
1998 yılında hizmete giren Tekirdağ-Çorlu Havaalanında her türlü sistem, cihaz ve teçhizatla donatılmış 2.145 m2’lik terminal binası, 3.000 X 45 m. Ebadında pist 564 X 150 ebadında 11 adet uçak kapasiteli apron ile 172 X 24 boyutunda taksirut bulunmaktadır. Havaalanında seyrüsefer hizmetleri meydan içinde 1 adet VOR, 1 adet DME ve 1 adet NDB ile verilmekte olup, bu haliyle söz konusu havaalanı uluslar arası hava trafiğine hizmet verebilecek şekilde açık tutulmaktadır.
Öte yandan, Tekirdağ-Çorlu Havaalanı Milli Savunma Bakanlığı envanterinde yer almakta olup, eklenen sivil tesislerle birlikte sivil hava ulaşım ihtiyacını karşılamaya yönelik işletilmektedir. Bu nedenle İstanbul’a yapılması düşünülen sivil, iç ve dış uçuşlara açık, iki pistli konvansiyonel boyutlarda planlanan 3. Havaalanının yerini alması mümkün görülmemektedir.

ATAKENT BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde kurulu bulunan Atakent sitesinde oturanlar büyük tehlike atlattı yol kenarına yanaşan kamyon etrafı çevrili çukuru görmeyince çukura saplandı tekerleğin doğal gaz borusuna değmesine az kaldı çevreden koşan vatandaşlar hemen muhtarlığı arayarak haber verdiler muhtarlık tarafından aranan belediye ekipleri ve Çordaş anında gelerek olaya müdahale ettiler.
Çordaş yetkilileri hemen gaz kontrolü yaptılar ancak tekerlek biraz daha derine inse boruyu patlatacak ve facia olabilirdi dediler kamyon Çordaş yetkililerinin kontrolünde vinç yardımı ile çıkarıldı böylece bir facia önlenmiş oldu. Çordaş ve Belediye ekiplerinin çalışmalarını tebrik eden Atakent sakinleri titizlikle yapılan çalışmayı takdir ettiklerini belirttiler.
Samet AKSOY

9.TARIM ALETLERİ EMTİA FESTİVALİ SPONSOR FİRMALAR İLE DESTEKLENECEK

Havsa Belediye Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek 9.Tarım Aletleri ve Emtia Festivali önceki yıllara oranla farklı boyutlar kazanıyor.
Bu yıl yapılacak olan festival etkinliklerine destek veren Edirne Tarım İl Müdürlüğü,Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği,S.S Alpulu Pancar Ekicileri Kooperatifi, destek vererek yapılacak bu organizasyona maddi manevi katkı sağlayacaklar.
Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin Makamında kabul ettiği S.S Alpulu Pancar Ekicileri Kooperatifi başkanı Ramiz Özgen, S.S Alpulu Pancar Ekicileri Kooperatifi müdürü Ercan Dikmen, Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanı Sami Aladağ, Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Teknik Şube müdürü Mehmet Kel katıldılar.Toplantı devam ederken Belediye meclis üyesi Osman Manavoğlu da toplantıya katıldı.
Yapılacak olan tüm etkinlikler üzerinde durulurken en önemli konu olarak yapılacak inek yarışması konusunda Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Teknik Şube müdürü Mehmet Kel detaylı bilgiler verdi verilen bilgilerden yola çıkarak toplantıda bulunanlar yapılacaklar ile ilgili görev taksimlerini yaptılar.Belediye Başkanı Oğuz Tekin Havsa Belediyesi, Edirne Tarım İl Müdürlüğü, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Alpulu Pancar Ekicileri Kooperatifi olarak ortaklaşa düzenlediğimiz Belediyemiz bünyesindeki her hafta cumartesi günü yapılan canlı hayvan pazarımızın yanı sıra her yıl düzenlenen Tarım Aletleri Hayvancılık, Emtia Festivalimize farklı bir etkinlik katmak, ilimiz ve ilçemiz hayvancılığını başta ilimiz dışından ve köylerimizden gelecek misafirlere tanıtmak, hayvancılıkla iştigal eden üreticilere yaptıkları işi zevkli hale getirmek, hayvancılıkla uğraşan gençlere hayvancılığı sevdirmek onları ve ailelerini köyde kalmaya teşvik ederek köyden kente göçü önlemek, gelecek misafirler için tanıtıcı broşürler hazırlayarak yarışma ile hayvancılıkta geldiğimiz yeri gösterirken, ilçemizi ve ilimizi turistik ve kültürel değerlerini tanıtarak her yıl gelişerek gerçekleştirmeyi düşündüğümüz sürdürülebilir bir etkinlik haline dönüştürülmesi amaç edinilerek planlanmış olan bu organizasyonda tüm halkımızı ve misafirlerimizi ilçemizde yapılan organizasyon içerisinde ağırlamak bizleri mutlu edecektir.

SİYAH ALACA DAMIZLIK İNEK YARIŞMASI

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin konu ile ilgili açıklamasında;
Havsa Belediyesi,Edirne Tarım İl Müdürlüğü, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Alpulu Pancar Ekicileri Kooperatifi olarak ortaklaşa düzenlediğimiz Belediyemiz bünyesindeki her hafta cumartesi günü yapılan canlı hayvan pazarımızın yanı sıra her yıl düzenlenen Tarım Aletleri Hayvancılık, Emtia Festivalimize farklı bir etkinlik katmak, ilimiz ve ilçemiz hayvancılığını başta ilimiz dışından ve köylerimizden gelecek misafirlere tanıtmak, hayvancılıkla iştigal eden üreticilere yaptıkları işi zevkli hale getirmek, hayvancılıkla uğraşan gençlere hayvancılığı sevdirmek onları ve ailelerini köyde kalmaya teşvik ederek köyden kente göçü önlemek, gelecek misafirler için tanıtıcı broşürler hazırlayarak yarışma ile hayvancılıkta geldiğimiz yeri gösterirken, ilçemizi ve ilimizi turistik ve kültürel değerlerini tanıtarak her yıl gelişerek gerçekleştirmeyi düşündüğümüz sürdürülebilir bir etkinlik haline dönüştürülmesi amaç edinilerek planlanmış olan bu organizasyona tüm halkımızı ilçemizde ağırlamak bizleri mutlu edecektir.

Pazardada artık satışlar veresiye defterine yazılmaya başladı.

Kırklareli ilinde yıllardır pazarcılık yapan Onur Kay, Müşterilerinden gelen talep üzerine veresiye defteri tutmaya başladığını birçok pazarcının da bakkallar gibi borç defteri tutmaya başladığını, artık pazarlarda veresiye satışların giderek arttığını söyledi. Vatandaşın borcunu ödeyememesi nedeniyle veresiye defterlerinin her geçen gün kabardığını ifade eden Kay, şöyle devam etti:
Esnaf, son 20 yılın en kötü dönemini geçiriyor. Çok zor durumdayız. Ekonomik kriz dolayısıyla vatandaşta nakit para yok. Genelde dar ve orta gelirli aileler, memur ve işçi aileleri borç yazdırıyor. Haftalık 15-25 TL arasında tutan pazar masrafını ay başında ödeme sözüyle deftere yazdırıyor. Benim bir yılda veresiye defterinde yaklaşık 10 bin TL alacağım birikti. Yaklaşık 200 kişiden alacağım bulunuyor.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...