***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

26 Ağustos 2009 Çarşamba

Sibel Can üzüm bağlarının arasında klip çekti

Sibel Can albümünde ki hareketli şarkısı -Bütün aşklar alaturka- ve slow şarkısı -Benim adım aşk-a Tekirdağ-da üzüm bağları arasında klip çekti. Sulhi Aksütten sonra geleceği ile ilgili bilgileri astrolog Egemen Töreli-den alan Sibel Can klibini de yine astrolog Egemen Töreli isteği ile Tekirdağ da çekti. 1 gün süren çekimlerde Sibel Can ikram edilen şarabı ramazan dolayısı ile içmedi. Ayrıca Hüsnü Şenlendirici ile ilgili aşk dedi kodularının doğru olmadığını ve Sulhi Aksütten ayrıldıktan sonra hayatına kimsenin girmediği söylediği ifade edildi.
Tekirdağda ki klip çekimi için Bodrumdan uçakla İstanbul Havaalanına gelen Sibel Can peşinde ki gazetecileri atlattıktan sonra Jiipi ile klipin çekileceği TekirdağYağzır köyüne geçti. Sibel Can burada albümdeki hareketli olanBütün Aşklar Alaturka ve Benim Adım Aşk adlı slow şarkıya Erkan Nas yapımcılığında aynı günde yorucu bir çalışma ile klip çekti.
Son günlerde Eşi Sulhi Aksüt ile ayrılık aşamasında olan ve kendini işine sevenlerine veren ünlü şarkıcı bu zor günlerde Ünlülerin Astroloğu Egemen Töreliyi bir an olsun yanından ayırmıyor.Onun açılımları ile hareket eden Sibel Can gene astrolog Egemen Törelinin isteğidoğrultusunda Tekirdağ Yağzır Köyü bağlarında ve Umur bey Şarap üretim tesislerinde klip çekti.Erkan NAS yönetiminde çekilen klipte Sibel Canı teyzesi ve amcası modacısı Süleyman Demirel tıpatıp showdan Cengizhan ve astrolog Egemen Töreli yalnız bırakmadı.
Sabah saat 10:00da başlanan klip çekimleri aynı gün saat 23:00te sona erdi. Üzüm bağlarının içinde çekilen klipte bağ bozumu canlandıran Sibel Can gecede köylülerle birlikte bağ bozumu eğlencesi yaptı. Dansçı kızların rol aldığı klipte Sibel Can Benim Adım Aşk adlı şarkıyı cipi ile gün batımında ilerlerken ve ağlayarak çekti. Sulhi Aksütün O şok neymiş açıkla sorusunu cevapsız bırakan Sibel Can, Hüsnü Şenlendirici ile ilgili aşk dedikodularına ise hiç alakası yok diye cevaplandırdı.
KAYNAK:www.habercorlu.com

İş-Kur'dan TYÇP kapsamında 42 kişiye iş imkanı


Türkiye İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında; Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlüğü ve bağlı fakülte ve yüksek okullarda 1 Eylül ile 31 Aralık 2009 tarihleri arasında 4 ay süre ile 42 Yardımcı Personel (temizlikçi) istihdam edilecek.

İş-Kur Tekirdağ İl Müdürü Şerafettin Küçük, istihdam edilecek olan yardımcı personelin 18 yaşını bitirmiş ve en az ilkokul mezunu olması gerektiğini ve müracaat etmek isteyenlerin üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı, varsa sosyal güvenlik kartı ve öğrenim belgesi ile birlikte üniversite bünyesindeki hangi okulda çalışmak istiyor ise oraya başvurması gerektiğini vurguladı.
Marmara Ereğlisi, Şarköy, Malkara, Saray, Muratlı, Hayrabolu, Çorlu ve Çerkezköy Meslek Yüksek Okulları ile, Çorlu Mühendislik Fakültesi bünyesinde 2’şer kişinin, Tekirdağ/Merkez Rektörlük, fakülte ve yüksekokullarda ise 24 kişinin istihdam edileceğini vurgulayan Küçük, projeye katılmak isteyenlerin T.C.Kimlik No.’lu Nüfus Cüzdanı, SGK kartı (varsa) ve Öğrenim Belgesi ile birlikte belirtilen gün ve saatlerde, belirtilen yerlerde hazır bulunmaları gerektiğini söyledi.
Buna göre; Çerkezköy Meslek Yüksek Okulunda çalışmak isteyenlerin 26 Ağustos 2009 tarihinde saat 09:30’da Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonunda, Çorlu Mühendislik Fakültesi ile Meslek Yüksek Okulunda çalışmak isteyenlerin 26 Ağustos 2009 tarihinde saat 13:00’da Çorlu Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonunda, Marmara Ereğlisi Meslek Yüksek Okulunda çalışmak isteyenlerin 26 Ağustos 2009 tarihinde saat 15:30’da Marmara Ereğlisi Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonunda, Şarköy Meslek Yüksek Okulunda çalışmak isteyenlerin 27 Ağustos 2009 tarihinde saat 09:30’da Şarköy Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonunda, Malkara Meslek Yüksek Okulunda çalışmak isteyenlerin 27 Ağustos 2009 tarihinde saat 13:00’da Malkara Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonunda, Hayrabolu Meslek Yüksek Okulunda çalışmak isteyenlerin 27 Ağustos 2009 tarihinde saat 16:00’da Hayrabolu Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonunda, Saray Meslek Yüksek Okulunda çalışmak isteyenlerin 28 Ağustos 2009 tarihinde saat 09:30’da Saray Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonunda, Muratlı Meslek Yüksek Okulunda çalışmak isteyenlerin 28 Ağustos 2009 tarihinde saat 16:00’da Muratlı Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonunda ve Tekirdağ/Merkez Rektörlük, fakülte ve yüksekokullarda çalışmak isteyenlerin ise 31 Ağustos 2009 tarihinde saat 09:30’da İŞKUR İl Müdürlüğünde hazır bulunmaları gerekiyor.
Küçük, ihtiyaç fazlası müracaat olması halinde noter huzurunda kura çekimi yapılacağını belirterek, proje kapsamında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların İş-Kur’a şahsen müracaat edebileceğini yada ‘180’ numaralı telefonu arayarak bilgi edinebileceklerini söyledi.

ÇORLU BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN HİZMET ATAĞI








Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde Asfalt Şantiyesi’nin faaliyete geçmesinin ardından asfaltlandırma çalışmalarına başlayanÇorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yeni iş makinelerinin alınmasıyla asfaltlama çalışmalarına hız verdi.
Geçtiğimiz Temmuz ayında faaliyete geçen Asfalt Şantiyesinde günde 450 ton asfalt üretiliyor. Üretimde kullanılan mıcır taşı ve zift hammaddeleri yeni kurulan kantarda tartıldıktan sonra stok alanında biriktiriliyor. Üretim planlamaları doğrultusunda şantiyede işlenerek asfalt haline getiriliyor. Şantiyede üretilen asfaltlar kamyona yüklendikten sonra tartılıp asfalt serim ve yama ekiplerinin çalışma bölgelerine sevk ediliyor.
Asfalt Şantiyesi’nin çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Şantiye Şefi Ahmet Eroğlu, “Asfalt Şantiyesi 1994 yılında Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından kuruldu. Bu tarihten 10 yıldan uzun bir süre asfalt üretiminde kullanıldı. Önceki dönemde bakımı yaptırılmadığı için arızalandı. 2005 yılında faaliyetlerine son verilerek ihaleyle asfalt alımına başlandı. Ünal Baysan’ın tekrar Belediye Başkanlığı görevine gelmesinden sonra asfalt şantiyesinde bakım yaptırıldı ve bu sayede üretime yeniden başladık. Çorlu Belediyesi olarak asfaltı kendimiz üretmemiz maliyeti düşürdüğü gibi daha seri çalışmamızı sağlıyor. Özellikle asfaltlama çalışması yapılırken yollarda trafik yoğunluğunun az olduğu saatleri tercih ediyoruz. Asfalt üretimini bu doğrultuda yapıyoruz. Önümüzdeki yıl Asfalt Şantiyesine daha ileri teknolojiye sahip saatte 160 ton kapasiteli bir ünite daha ekleyerek üretim kapasitemizi yükseltmeyi planlıyoruz.”dedi. Yeni yol yapım projeleri hakkında da bilgiler veren Eroğlu, “Bülent Ecevit Bulvarı’nda çalışmalar sürüyor. Personelimiz iş makineleriyle bölgede zemin hazırlığı yapıyor. Dolgu malzemeleri serildikten sonra asfaltlanacak. Bulvarın 1. etabı olan Tekirdağ Yolu ile Cumhuriyet Parkı arasındaki bölgeyi 2010 yılına kadar tamamlamayıp hizmete açmayı hedefliyoruz. Bülent Ecevit Bulvarı’nın yanı sıra Dumlupınar Caddesiyle ilgili benzer bir projemiz var. Bu iki proje tamamlandığında Çorlu’da trafik sorunu çözülecektir.”diyerek sözlerini bitirdi.
Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı bir serim ekibi ve iki yama ekibi bulunuyor. Yama ekipleri Çorlu’nun çeşitli yerlerinde bozuk yollarda çalışırken serim ekibi yoların asfalt yüzeyini yeniliyor. Bu ekip Sağlık Mahallesinde başta Gündoğdu Caddesi olmak üzere birçok önemli caddeyi asfaltlandırdı. Doğalgaz altyapı çalışmalarında bozulan yollar greyder ile düzlendikten sonra temizlenip asfalt seriliyor. Vakumlu silindirle sıkıştırılarak zeminin yüzeyi düzleniyor.
Fen İşleri Müdürlüğü personeli Sabahattin Çiçekçi, Sağlık Mahallesi’ndeki asfaltlama çalışmalarını yerinde göstererek yapılan çalışmaları anlattı. “Yeni gelen ve 2010 yılında gelecek olan iş makinelerimizle, doğalgaz çalışmaları, altyapı durumu, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetleri de dikkate alınarak, planlı bir şekilde bir program dahilinde Çorlu’nun bütün mahallelerinde çok daha hızlı bir çalışma planlıyoruz. Sağlık Mahallesi’nde Caddelerin büyük bölümünü tamamladık. Çalışmaları hızlı bir şekilde yürütebilmek için Ana Caddelere ağırlık verdik. Ara sokaklar ve geçiş yollarını daha sonra tamamlayacağız. Aynı çalışmaları daha sonra Yeşiltepe Mahallesi’nde yapacağız. Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesi’nde bozuk yolları en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz.”diye konuştu.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Türkiye İş Bankası, Babaeski Şubesi 85'nci Kuruluş Yıldönümünü Kutladı


Haber: Metin KARAKUŞ
Türkiye İş Bankası Babaeski Şubesi çalışanları, 85’nci Kuruluş Yıldönümü Nedeniyle Atatürk Anıtına Çelenk Koydu.
Türkiye İş Bankası Babaeski Şubesi Müdürü Yeşim Ataün ve Banka Personeli, 85. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtına bir çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular.
Müdür Yeşim Ataün, yaptığı konuşmasında, "Türkiye İş Bankasının kuruluşunun 85’nci yıldönümü nedeniyle bir tören düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi;
“ Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankası olan İş Bankası büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün direktifleriyle İzmir birinci İktisat Kongresi’nde alınan kararlar doğrultusunda 26 Ağustos 1924 tarihinde kurulmuştur. Bugün 85’inci kuruluş yıldönümün kutladığımız İş Bankası’nın vizyonu, günümüz şartlarında lider, öncü ve güvenilir bir banka konumunu sürdürerek, müşterilerin, hissedarların ve çalışanların, Ülkemizde en çok tercih ettikleri bir banka olmaktır. Bizim amacımız her zaman, müşteri ihtiyaçlarını hızlı, etkin, kaliteli çözümlerle karşılamak, hissedarlarımıza yarattığımız değeri istikrarlı bir biçimde artırmak ve çalışanlarımızı işlerinde en yüksek performansı gösterebilmeleri için teşvik etmektir.”

Gençlik aşkıyla yıllar sonra

Epsilon Yayınevi’nin yeni yazarlara şans vermek amacıyla yarattığı yan kuruluşu Sepya kitapseverleri genç bir yazarla tanıştırıyor... Ramis Çınar'ın Söylenmemiş Sözler adlı kitabı serinin bir halkası olarak okura sunuluyor. Kitap, eski sevgilisiyle yıllar sonra tesadüfen karşılaşan başarılı bir reklamcının öyküsü üzerine kurulu.
"Sana söylemek isteyip de söyleyemediğim o kadar çok şey var ki; bunları anlatmaya kalksam nereden başlayacağımı bilemem…” cümlesiyle başlıyor kitap.
Hırslı ve başarılı bir reklamcı olan Sezgin bir sabah işe giderken kendisini yıllar önce terk eden ilk göz ağrısı Meltem’e rastlar. Aradan uzun yıllar geçmesine ve mutlu bir evlilik sürdürmesine rağmen onu unutamamıştır. Bu beklenmedik karşılaşmayı izleyen günlerde karşı koyamadığı bir istekle Meltem’i takip etmeye başlar. Bir süre sonra onun karşısına çıkma cesaretini gösterir.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEZUNU
Kitabın yazarı Ramis Çınar, 9 Ocak 1983'te Bulgaristan'ın Silistre iline bağlı Dulovo kasabasında doğdu. 1989 yılında gerçekleşen zorunlu göç sırasında ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç etti. İlk, orta ve lise öğrenimini Çorlu'da tamamladı. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde okuyan Çınar, mezuniyetinden bir yıl sonra Söylenmemiş Sözler adlı eserini kaleme aldı. Özel sektörde Halkla İlişkiler ve Satın Alma pozisyonlarında çalışan yazar, halen bir kamu kuruluşunda Basın ve Halkla İlişkiler görevlisi olarak çalışmakta ve yazın alanındaki çalışmalarını da sürdürüyor.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...