***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

21 Ocak 2010 Perşembe

Stratejik Plan ‘Birlik’te Hazırlanacak

Belediyelerin üniversitesi olarak bilinen Marmara Belediyeler Birliği tarafından 5 yıllık Stratejik Plan çalışması başlatıldı. Katılımcı bir yönetişim esası benimsediklerini ifade eden Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla, tüm birlik üyesi belediyelerimizin görüş ve önerilerini almak, stratejik planımızı hep birlikte hazırlamak istiyoruz” dedi.
HABER VE FOTO:Fırat Çalışkan
Lüleburgaz
Tarafsız, katılımcı, şeffaf ve her kesime hitap eden yerel yönetim misyonuyla ilerleyen Marmara Belediyeler Birliği, 2011-2015 yıllarını kapsayan 5 yıllık stratejik plan çalışması başlattı. Bu çalışma sürecinde Birlik üyesi belediyelerin de görüşleri alınarak, kapsayıcı bir sonuç hedeflenmekte olan Marmara Belediyeler Birliği yönetimi, Birlik üyesi belediyelerin talep ve istekleri doğrultusunda önümüzdeki senelerdeki çalışmalarına yön verecek. Yerel demokrasinin gelişmesindeki en önemli kavramları, kendine hedef olarak belirleyen Marmara Belediyeler Birliği, kendi içyapısını düzenlemede de tarafsız ve katılımcı bir politika yürütüyor. Şeffaf Belediyeciliğin en önemli gereklerinden olan Kent Konseyleri’ne verdiği önemi, yaptığı seminer ve eğitimlerle gösteren Birlik, katılımcı yönetim biçimine de büyük önem veriyor ve stratejik plan çalışmasını üyeleriyle birlikte hazırlıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Birliğimiz nasıl ki tüm Türkiye’de şeffaf ve katılımcı bir yerel yönetim hedefliyorsa, kendi içinde de aynı hedefi gütmektedir. Yönetişim yapımızı, katılımcı kalıplar içerisinde oluşturmaktayız. Bu bağlamda stratejik planımızı üyelerimizin istek ve görüşleri doğrultusunda şekillendireceğiz. Birlik üyesi belediyelerimize göndereceğimiz anket formlarının, belediyelerimizin üst düzey yöneticileri tarafından doldurulması ve bu doğrultuda 2011-2015 Stratejik Planı’nın sağlıklı bir şekilde hazırlanmasıyla, Birliğimiz daha da etkili ve kaliteli hizmet verecektir” diye konuştu.

“Biyogüvenlik Yasa Tasarısı, toplumsal uzlaşı ile çıkarılmalı”

HABER VE FOTO.Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
TEMA Lüleburgaz Gönüllüsü Hakan Dedeoğlu, Biyogüvenlik Yasa Tasarısı’nın, toplumun her kesimi tarafından tartışılarak ve ortak uzlaşmaya varılarak yasalaşması gerektiğini söyledi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Hakan Dedeoğlu: “Ülkemizin gıda güvenliğini yani geleceğini koruma altına alacak Ulusal Biyogüvenlik Yasa Tasarısı, sessiz sedasız Meclis Komisyonlarından geçirilerek yasalaştırılmaya çalışılmaktadır. Daha Ulusal Biyogüvenlik Yasa Tasarısı çıkarılmadan, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ile ilgili Yönetmeliğin çıkarılmak istenmesi ve söz konusu yasa tasarısı ve yönetmelikle ilgili içeriklerin kamuoyu ile paylaşılmaması güvensizlik ve endişe ortamı yaratmıştır” dedi.
TEMA Vakfı olarak; Hükümeti, Ulusal Biyogüvenlik Yasa Tasarısı’nı geri çekmeye çağırdıklarını belirten Dedeoğlu, medya ve kamuoyunu da, Biyogüvenlik Kanun Tasarısı’nın ulusal yararlar doğrultusunda geliştirilmesi çalışmalarına acilen destek vermeye davet etti.
“Ülkemizin 1992 yılında imzaladığı ve 1996 yılında da resmen taraf olduğu Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi gereği, Ulusal Biyogüvenlik Yasası’nın biran önce çıkarılması önemlidir. Ancak yasanın toplumun herkesimi tarafından tartışılarak ve ortak uzlaşıya varılarak yasalaşması en az bunun kadar önemlidir. TEMA Vakfı, Hükümeti Ulusal Biyogüvenlik Yasa Tasarısını geri çekerek doğal varlıkların ve toplum sağlığının korunmasını adına demokratik tartışma sürecinden geçirmeye davet etmektedir” diyen Dedeoğlu, TEMA Vakfın Ulusal Biyogüvenlik Yasa Tasarısı ile ilgili görüş ve önerilerinin şu şekilde olduğunu söyledi:
Tasarıda, Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi ve Cartegana Uluslararası Biyogüvenlik Protokolüne gerekli gönderme yapılmalı ve yapılan düzenlemenin felsefi temeli ortaya koyulmalıdır.
Tasarı yalnızca GDO ve ürünlerine odaklı bir “GDO Kanunu” özelliğinden çıkarılmalı ve biyogüvenlik kavramının gerektirdiği kapsamlı bir içeriğe kavuşturulmalıdır.
Tasarı ile oluşması öngörülen Biyogüvenlik Kurulu yapısı bürokratik nitelikten, demokratik özelliğe dönüştürülmeli, bu tür bir yapı sağlanmadan, Kurulun ileri sürüldüğü gibi “bağımsız ve özerk” karar alamayacağı bilinmelidir.
Tasarının en belirleyici unsurunu oluşturan “Başvuru-değerlendirme ve karar” süreci bir maddede değil, açıklık ve netlik kazandırılmış birkaç madde de açıklanmalıdır.
Tasarıda, ithal, pazarlama, tüketim dışında GDO ve ürünlerin “işlenmesi süreci de” yeterince açıklanmalıdır.
Kurul ile Bakanlık ilişkileri, hiyerarşik yaklaşım yerine, demokratik anlayışa oturtulmalıdır.
GDO ithali yapılacak ülkelerden, uluslararası geçerliliği bulunan referansların istenilmesi öngörülmelidir.
Çoğunluğu özel kuruluşlara bağlı gerçek ve tüzel kişilerden oluşacak olan GDO ilgililerini “risk yönetimi ve uygulama konusunda” yükümlü kılan anlayış yeniden tartışılmalıdır.
Tasarıya, antibiyotiklere dayanıklı gen içeren GDO ithalinin yasak olduğu açıkça yazılmalıdır.
Bakanlığın uygulayacağı belirtilen “kontrol ve denetimin” hangi süreçler kapsamında ne gibi yöntem ve araçlarla yerine getirileceği açıklanmalıdır.
TEMA Vakfı Bilim Kurulu’nun önerdiği gibi transgenik çalışmaların üniversitelerde ve/veya araştırma enstitülerinde geliştirilerek hayvanlarda deneneceği de, biyoçeşitliliğimizin korunması için, tasarıda yer almalıdır.
Kurul ve Bilimsel Komitelerin kararlarının “yerindelik ve hukuka uygunluk” bakımından idari yargı konusu olduğu, tasarıya eklenmelidir. İdari yaptırım ve ceza hükümleri sadeleştirilmelidir.

Araç dereye uçtu

HABER VE FOTO:Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz’da bir araç buzlanma nedeniyle kayarak Lüleburgaz deresine düştü.
Geçtiğimiz gün seç saatlerde, set boyunda ilerlemekte otomobil, buzlanma nedeniyle kayarak Lüleburgaz deresine düştü.
Gece boyunca derede kalan araç, sabah saatlerinde havanın aydınlanmasıyla, olay yerine gelen vinçle çıkarıldı.
Can kaybının yaşanmadığı kaza, maddi hasarla atlatıldı.

Köy yolları hızla açılıyor

HABER VE FOTO: Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli’nde kar yağışının etkisini artırmasıyla, ulaşıma kapanan köy yolları, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı ekipler tarafından hızla açılıyor.
Kırklareli Valiliğinden yalpan açıklamaya göre, İlimiz Merkez İlçeye bağlı 214 km’si kapalı 18 köy yolundan, 210 km açıldı. 4 km açılmayan köy yolu kaldı.
Açıklamada, “Demirköy İlçemize bağlı 13 Köy yolunun 148 km si kapanmış, 10 köy yolu ve 103 km’si açılmıştır. Kofçaz ilçemize bağlı 15 köy yolundan 154 km kapanmıştır.15 köy yolu ve 144 km’si açılmıştır.10 km açılmayan yol kalmıştır. Vize ilçesinde ise 11 Köy yolu ve 95 km’si kapanmıştır, bu kapanan köy yollarının 88 km’si açılmıştır. Toplam olarak 57 Köy ve 611 km kapalı köy yolu için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimizce kapalı bulunan 54 köy yolu ve 545 km kapalı köy yolu ulaşıma açılmıştır, karla mücadele ekipleri kapalı bulunan köy yollarımızın tamamının ulaşıma açılması için çalışmalar kesintisiz devam etmektedir” denildi.

HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ (HEPAR) Çorlu İlçeBaşkanlığı’ncaÖnerler Köyü’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi,

20 Ocak 2010 Çarşamba akşamı, HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ (HEPAR) Çorlu İlçe Başkanlığı’nca, İlçemiz sınırlarında bulunan Önerler Köyü’müzde bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir.Önerler Köy Kahvesi’nde 45 dakika konuşma yapan Çorlu İlçe Başkanı Hakan DEMİRKILIÇ, Ülkemizde, şans eseri yaşadığımızı, ekonomik, güvenlik, sosyal ve eğitim sorunlarının çığ gibi günden güne büyüdüğünü belirtti. Asgari ücretin, açlık sınırının neredeyse yarısı olduğunu, 200 TL’lik yaşlılık yardımı alabilmek için, 70 80 yaşında ninelerimizin ve dedelerimizin birbirlerini ezdikleri bir ülkede yaşadığımızı vurguladı. Gelecek nesillerin, dünyadaki kapitalist düzen tarafından ezilmesini ve köle olmasını istemiyorsak, dürüst, ahlaklı ve vatansever kişilerin siyaset yapmasını ve Lider yoksa, mücadelenin de olamayacağını vurguladı. Halk’ın, HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’ni Osman PAMUKOĞLU önderliğinde nasıl kurduğunu anlatan DEMİRKILIÇ, “Bizler, bu Parti’de, ayda verdiğimiz 10’ar lira aidatlarla siyaset yapıyoruz ama bizim yaptığımız siyaset, vatan aşkımızdan kaynaklanan siyasettir yoksa yalan söyleyebilme sanatı değildir.” dedi.
İlçe Başkanı konuşmasına şöyle devam etti.
Parti’miz, yeni kurulmasına ve maddi kaynağı olmamasına rağmen, kısa sürede 68 il, 320 ilçede örgütlenmesi tamamlayabilmiş bir partidir. Bu da, Türk insanlarının bu davaya ne kadar sıkı sarıldığının bir göstergesidir. Her il ve ilçede, halk, her tür masrafı yapıp bu partiyi teşkilatlandırmıştır
Hepimiz, ülkemizin içinde bulunduğu durumu ve sorunları görüyoruz. Ülkemiz, tertemiz, yüreği vatan aşkı ile yanan, iyi ahlaklı ve dürüst politikacılara ihtiyaç duymaktadır. Türkiye’de politikayı artık halkın ta kendisi yapmalıdır.
Şu ana kadar, parası olmayan siyaset yapamazdı ancak bu kural Hak ve Eşitlik Partisi’nde bozuldu. Bizler bu partide 10 TL olarak verilen üyelik aidatlarıyla siyaset yapıyoruz. Artık Türkiye’de siyaseti halkın ta kendisi yapıyor.
Partimiz, maddi manevi tüm desteğini Türk Milleti’nden almakta ve tüm çalışmalarını, Türk Milleti’nin daha iyi yaşayabilmesi için yapmaktadır. Bizler, siyaseti vatan aşkı olarak bilen ve böyle yetişen gençler olarak, bu yola baş koymuş bulunuyoruz.
Hak ve Eşitlik Partisi Kurucusu ve Genel Başkanı, Sayın Osman PAMUKOĞLU, emekli olduktan sonra, sefa içinde geçirebileceği bir yaşantıyı değil; cefalı bir yol olan, dürüst siyaseti seçmiştir. Türk Halkı’ndan gelen yoğun ve içten çağrıyı geri çevirmemiş, taşın altına elini değil, başını koymuştur. Ülkemizi, içinde bulunduğu kötü durumdan kurtarmak ve Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, özlediği ve arzuladığı yüksekliğe çıkarabilmek için, bu kötü gidişata ‘DUR’ demek için, ‘12 yıl boyunca aynı ceketi giyerim ancak bir gün bile vatansız yaşayamam’ diyerek, 4 Eylül 2008 tarihinde, Hak ve Eşitlik Partisi’ni kurmuştur.
Hep birlikte çalışacak, çalışacak ve çalışacağız ve hep birlikte başaracağız.
Bizim tek bir kazancımız olacaktır ki o da: Çocuklarımızın ve torunlarımızın, hak ettikleri bir ülkede, hak ettikleri şekilde yaşayabilmeleridir.
HEPAR Çorlu İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gençlik Kolları’nın yaklaşık 25 kişi katılımıyla ziyaret edilen Önerler Köyü sakinleri toplantıdan memnun kaldıklarını ve sık sık ziyarete beklediklerini belirttiler.
Konuşma bitiminde, vatandaşlarla sohbet edilmiş ve Parti’ye üye olmak isteyen kişilere tavsiyelerde bulunulmuştur.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Çorlu Belediyesi Okullara Akıllı Tahta Hediye Ediyor

Çorlu Belediyesi, 9 okula akıllı tahta seti hediye ediyor.
İlçemizde bulunan 9 ilköğretim okuluna 10 adet akıllı tahta seti hediye eden Çorlu Belediyesi, akıllı tahtaları tanıtmak amacıyla bir toplantı düzenledi. Çorlu Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, akıllı tahtaların teslim edildiği okulların müdürleri, öğretmenler ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.
Okullara yapılan yardımla ilgili açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Çorlu’daki ilköğretim okullarının, çağımızın teknolojik imkânlarından yararlanması amacıyla bu akıllı tahtalar hediye ediyoruz. Artık birçok okulda bu cihazlar kullanılıyor. Çorlu’nun da bu imkânlardan mahrum kalmasını istemedik. Özellikle teknoloji alanında muazzam bir gelişim var. Bizler de insana yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğu düşüncesiyle okullarımıza akıllı tahta yardımında bulunuyoruz. İlk aşamada 10 tane akıllı tahta aldık. Önümüzdeki aylarda 50 tane daha alıp diğer okullara teslim edeceğiz,” diye konuştu.
Akıllı tahta setini Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’dan teslim alan Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, “Çorlu Belediyesi’nin okullarımıza yaptığı yardımdan dolayı teşekkür ediyoruz. Akıllı tahtaların eğitim sistemimize çok önemli katkıları olacaktır. Bu akıllı tahtalar en kısa zamanda okullarımızda kullanılmaya başlanacaktır. Tabii bunların kullanımı ve bakımı da çok önemli. Akıllı tahtalar elektronik parçalara sahip olması nedeniyle arıza yapabiliyor. Bunların teknik servis hizmetlerinin sağlanmasında da fayda var,” dedi.
Daha sonra akıllı tahtaların satın alındığı firmanın yetkilileri ürünlerini tanıttılar. Akıllı tahtanın özelliklerini ve kullanım yöntemlerini uygulamalı olarak anlattılar. Set halinde satılan akıllı tahtalar, dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı, elektronik aparat ve yazı tahtasından oluşuyor. Satın alınan 10 adet akıllı tahta seti, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Çorlu İlköğretim, Mehmetçik İlköğretim, Gazi İlköğretim, 75. Yıl 1 Kasım İlköğretim, 75. Yıl Mustafa Kemal İlköğretim, Çıraklık Eğitim Merkezi, İstiklal İlköğretim, Yıldırım Bayezıd Han İlköğretim, Hanife Şefik İlköğretim okullarına hediye edildi.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Keşan Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu İpsala’da ziyaretlerde bulundu


Keşan Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu (21.01.2010) Tarihinde 11-14 Şubat 2010 tarihlerinde TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan EMİTT Fuarı için İpsala’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar, Turizm Çalışma Grubu üyeleri Mustafa İşçimen , Cüneyt Yüksekdağ ile Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir ve İpsala Kent Konseyi Üyesi Kadir Vardaroğlu ,saat 10.00’da İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü ziyaret ettiler.
Burada konuşan kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar ile Turizm Çalışma Grubu Başkanı Mustafa İşçimen, Keşan’ın 3 yıldan bu yana EMİTT Fuarı’na katıldığını belirterek “Biz sadece Keşan olarak değil komşu ilçelerimiz İpsala ve Enez’i de kendi standımızda tanıtıyoruz. Tabi bu standın ve standt kirasının da belli bir maliyeti var. Keşan Belediyesi, Enez Belediyesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Keşan Ticaret Borsası bu konuda gerekli maddi katkıları sağlıyorlar. Biz İpsala’dan da bu konuda katkı bekliyoruz” şeklinde konuştular.
İpsala Kaymakamı M.Ali Gürbüz’de, “Bu tür etkinlikler tanıtım açısından çok önemli. Gerçi İpsala olarak bizim Keşan ve Enez gibi turizme yönelik bir tanıtım malzememiz yok. Ama bizde burada Türkiye’deki % 30-40 pirinç üretimini yapılan pirincimizi tanıtabiliriz. Katkı konusunda da arkadaşlarımızla bir durum değerlendirmesi yapıp daha sonra size bilgi verebiliriz. Bu yıl EMİTT Fuarı’nda İpsala Pirincinden yapılan Pilavı dağıtmayı düşünüyoruz. Bu tanıtımında etkili ve iyi bir tanıtım olacağına inanıyorum” dedi.
Kent Konseyi Üyeleri daha sonra İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz’ü ziyaret ettiler.
Karagöz’de, Keşan’ın bu tür konularda belli bir deneyim kazanmış olduğunu belirterek “İpsala olarak bizim bu tür bir deneyimimiz yok. İlçemizin ayrıca tanıtımı anlamında pirincin dışında bir argümanımız yok. Keşan ve Enez’in bizim dışımızda turizm ve tarih olarak artıları fazla. Biz de İpsala olarak bu tür bir organizasyonun içinde yer almayı çok arzularız. Keşan 3 yıldan beri EMİTT Fuarı’nda İpsala’nın tanıtımını yapmakta. Ben İpsala Belediye Başkanı olarak İpsala’daki çeltik üreticileri ve fabrikatörlerimizle bir araya gelip bu konuyu değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.
Heyet son olarak İpsala Ticaret Borsası’na geçti. Burada Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Necmi Sezer ile görüştüler.
Sezer’de Borsa olarak geçen yıl EMİTT Fuarı’na destek verdiklerini belirterek “Bu yıl da fuara katılım konusunu yönetim kurulumuzda bu konuyu görüşüp karara bağlayacağız” dedi.
HABER VE FOTO.RAMADAN KARAGÖZ

YALÇIN MENTEŞ TİYATROSU “ YİYOZ, İÇİYOZ,ÖDEYEMİYOZ” ADLI OYUNU SERGİLEYECEK.

Keşan Belediye Başkanlığı kültür etkinlikleri çerçevesinde (22 Ocak 2010) Tarihinde Keşan’a gelecek olan Yalçın Menteş Tiyatrosu, “Yiyoz, İçiyoz, Ödeyemiyoz” adlı 2 Perdelik komedi oyunu sergileyecek.
2 perdeden oluşan oyun, günümüzde yaşanan kredi kartları ile ilgili olayları farklı bir mizah dili ve farklı bakış açısıyla irdeliyor.
Uğraş Güneş’in yazdığı, Serkan Budak’ın yönettiği ve müziklerini Murat Akbulut’un yaptığı oyunda ; Yalçın Menteş, Fatma Murat, Erman Okay, Ebru Kural, Serkan Budak, Kaan Taşaner, Duygu Paracıkoğlu ve Uğraş Güneş rol alıyor. İzleyenlerin sahnede kendilerini görecekleri ve kahkahalarla gülecekleri “Yiyoz, içiyoz, ödeyemiyoz” adlı oyun Saat 20.00’de Keşan Külktür Merkezi’nde başlayacak. Oyunun biletleri 5, 10 ve 15 TL bedelle Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Cem Market, Ceren Kitapevi, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, KİPA’da satışı devem ediyor.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...