***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Mart 2010 Çarşamba

Çelikbilekin Hüznü

Tekirdağ il Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek’in ablası vefat etti. Uzun süreden beridir mücadele ettiği kansere yenik düşerek hayatını kaybeden 62 yaşındaki Vildan Arzık Lüleburgaz’ın Sarıcaali köyünde toprağa verildi.
Tekirdağ il Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek’in Lüleburgaz’ın Sarıcaali köyünde yaşanan 62 yaşındaki ablası Vildan Arzık vefat etti.
Uzun süredir İstanbul Avcılar Hospital Hastanesi’nde kanser tedavisi gören Arzık’ın önceki gece yaşam savaşını kaybettiği öğrenildi. Hayatını kaybeden Arzık'ının cenazesi daha sonra Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesine bağlı Sarıcaali Köyü'ne, ardından da cenaze namazının kılınması için köy camine getirildi.
Tekirdağ Emniyet Müdürü Nejdet Çelikbilek ve diğer yakınları burada taziyeleri kabul etti.
Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Cumhuriyet başsavcısı Mustafa Demirdağ, 8. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, İstanbul Polis Başmüfettişi Reşat Atalay, Kırklareli Emniyet Müdür Vekili Abdurrahman Tosun, Tekirdağ İl Jandarma komutanı Albay Ali İnlek, Tekirdağ İlçe Kaymakamları, Emniyet Müdür yardımcıları Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Emir Bilget, Tekirdağ İlçe Emniyet Müdürleri, cenaze törenine katılarak Çelikbilek'e taziyelerini sundu. Arzık'ının cenazesi daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.
KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Kamu hastane birlikleri kimlere hizmet edecek?

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Sinan Aksu, Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulaması Kanun Tasarısı hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamada; “2007 yılından beri Mecliste bekletilen, 4 Mart Perşembe günü TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülecek olan Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulaması Hakkında Kanun Tasarısı ile Türkiye'de sağlıkta yönetim anlayışı köklü bir değişikliğe uğratılmak istenmektedir.
Genel hatlarıyla hastanelerin kamu yönetiminde olan kuruluşlardan idari ve mali açıdan özerk işletmelere dönüştürülmesini içeren bu tasarı incelendiğinde sağlık hizmetinin bir kamu hizmetinin olmaktan çıkartıldığı görülmektedir. Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulama Hakkında Yasa Tasarısı iktidarın bu hedefini gerçekleştirmek için amaç olarak görünse de özerkleştirmeden özelleştirmeye giden bir sürecin ilk adımı olacaktır. Devletin her kuruluşunu satmayı benimseyen iktidar artık gözünü kamu hastanelerine dikmiştir.
Tasarı yasalaşırsa hastanelerde ticari mantık egemen olacaktır. Sağlık hizmeti şifa yerine kar mantığıyla sunulacaktır. Hastane birlikleri için oluşturulacak yönetim kurulu içinde ticaret odasının temsilcinin yer alırken sağlık hizmetini yürüten çalışanların yönetim organlarına dahil edilmemesi bile olaya tamamen mali açıdan bakıldığının ve katılımcı yönetim anlayışının da bu çerçevede oluşturulduğunun bir göstergesidir.
Bu yasa yürürlüğe girdiği takdirde kamu hastane birliklerinde görev yapacak olan personelin iş güvencesinden yoksun bir şekilde sözleşmeli olarak çalıştırılacaktır. Hastanelerde siyasi müdahaleler daha da artacak kurumlar politize olacaktır. Artık hastanelerin madde ve insan gücünü merkezden talep etme yerine yerinden karşılamanın getirilmesi yerel bazda siyasi müdahalelere açık bir yapı oluşmasına sebep olacaktır.
Kısacası kamu hastane birlikleri oluşturmak birçok açıdan sakıncalı olan ve hastaneleri özelleştirilmesinin önünü açan bir uygulamadır. Bunun kamu yararı ile bağdaştığını düşünmek güçtür. Hastaneleri suiistimallere açık bir hale getiren ve yerel güçlerin eline devreden bir sistemin Türkiye'nin sağlık sisteminde geriye dönülmesi güç zararlar doğuracağı muhakkaktır. Bunun faturası yine Türk milletine çıkacaktır.
Türk Sağlık-Sen olarak kamu hastane birlikleri yasa tasarısının derhal TBMM gündeminden çıkarılmasını istiyoruz. Bu yasa tasarısına karşı her platformda mücadele edeceğiz. Bu yanlış uygulamaya dur demek için geç kalınmamalıdır. Yoksa Türkiye'nin sağlık sistemi ve kamu hastaneleri için artık vakit geçmiş olacaktır.
Herkes uyanmalı, bu birliklerinin sakıncalarına dikkat çekmelidir. Milletvekilliden sokaktaki vatandaşa kadar üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli, kamu hastanelerine sahip çıkmalıdır.” dedi.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Tarihi evlere 5 milyon 370 Bin TL

İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Tekirdağ’da 301 tarihi ev bulunduğunu belirterek, “ İl Özel İdaresi olarak onarım konusunda; tecrübelerimizi paylaşmaya, teknik yardım konusunda gereğini yapmaya hazırız. Tekirdağ turizmine kazandırmak amacıyla, 10 ev satın alma yoluna gideceğiz.” dedi.
İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Tarihi Evlerin yenilenmesi ve geliştirilmesi için belediyeler tarafından emlak vergilerinden kesilen yüzde 10 payların, İl Özel İdare bütçesi hesabında biriken miktarının 5 milyon 370 bin TL dolaylarında olduğunu söyledi.
İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, ‘’İl Özel İdaresi olarak tarihi evlerin ihyası konusunda; İlgileneceklerle tecrübelerimizi paylaşmaya, teknik yardım konusunda gereğini yapmaya hazırız’’dedi
Tekirdağ’ın önemli sorunlarından olan ve çözümü için çeşitli çalışmalar yapılan tarihi evlerle ilgili görüşlerini açıklayan Yel, Tekirdağ’da tescilli 301 tarihi evin bulunduğunu, bunların restorasyonuna katkı ve Tekirdağ Turizmine kazandırmak amacıyla 10 tanesini satın alma yoluna gittiğini söyledi.
Bu konuda ilgili kamu kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek odaları ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin benzer bir çaba içerisine girmelerinin önemine değinen Yel, ‘’Restore ettirecekleri tarihi binalar Tekirdağ turizmine ayrı bir ivme kazandıracaktır’’dedi.
Merkez İlçede, Ertuğrul Mahallesi’nde bulunan iki binanın satın alındığını, birinin aslına ve projesine uygun olarak gereken izin alındıktan sonra, ihale edilerek restore edildiğini söyleyen Yel, bina teslim alındıktan sonra ihalesinin yapılarak, Tekirdağ Baro Başkanlığına aylık bin 550 TL bedel ile kiraya verildiğini belirtti.
Yel, İl Özel İdaresince Taşınmaz Kültür Varlıklarına Katkı Payı hesabından bedeli karşılanmak üzere, Merkez İlçe, Ertuğrul Mahallesinde 7, Ortacami Mahallesinde 1 olmak üzere toplam 8 tarihi bina için Kamulaştırma Kanunu’na göre satın alma işlemleri yapıldığını, 3 binanın kamulaştırılmasının tamamlanarak mülkiyetlerinin İl Özel İdaresi’ne geçtiğini ifade etti. Kalan 5 binanın da kamulaştırılmasına itiraz edildiğini, konunun yargıya intikal ettiğini vurguladı.
Yel şunları kaydetti: ‘’Öncelikle mahkeme neticesine göre hareket edilecektir. Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne intikal eden binalar aslına uygun olarak restore edilerek, İlimiz tarihi ve kültürel zenginliğine kazandırılacaktır. Katkı payı hesabının izin verdiği oranda tarihi evlerin restorasyonuna İl Özel İdaresi tarafından devam edilecektir.’’
Edinilen bilgiye göre Tarihi Evlerin İhyası (yenilenmesi ve geliştirilmesi) için belediyeler tarafından emlak vergilerinden kesilen yüzde 10 payların, İl Özel İdare bütçesi hesabında biriken miktarının 5 milyon 370 bin TL dolaylarında olduğu bildirildi.
Öncelikle bu konuda yasalarla görevlendirilen kurumların bu meblağdan yararlanarak tarihi evlerin ihyasına katkı sağlamaları Tekirdağ halkınca bekleniyor.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

NKÜ-Ziraat Odası işbirliği güçleniyor

Tekirdağ ve bölgenin kalkınması için işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden NKÜ Rektörü Prof. Dr.Şenköylü, “NKÜ olarak çiftçilerin eğitilmesi de dâhil her konuda Tekirdağ Ziraat Odası’na destek olmaya hazırız’’ dedi.
Tekirdağ ve bölgenin kalkınması için işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden NKÜ Rektörü Prof Dr Nizamettin Şenköylü, ‘’NKÜ olarak çiftçilerin eğitilmesi de dâhil her konuda Tekirdağ Ziraat Odasına destek olmaya hazırız’’dedi.
Ziraat Odası Başkanı Şerif Baykut’u ziyaret eden Rektör Şenköylü, Yakın zaman içerisinde süt sağım sertifikası vermek üzere NKÜ Ziraat Fakültesi bünyesinde kurs açılacağını söyledi.
NKÜ Zootekni bölümünün süt üreticileriyle çalışmalarını sürdürdüğünü, ayrıca arıcılıkla ilgili Mart sonuna doğru bir toplantı yapmayı planladıklarını söyleyen Şenköylü, ‘’Bu konuda, yani hayvancılıkla ilgili olarak Vaizoğulları Şirketler Grubu ile bir protokol imzaladık’’diye konuştu.
Tekirdağ Ziraat Odası ile de bu ve benzeri konularda gerekirse protokol imzalayarak işbirliğini daha güçlü bir şekilde hayata geçirmenin önemine işaret eden Şenköylü, her konuda katkı sunmaya hazır olduklarını belirtti.
Şenköylü şunları kaydetti. ‘’Üniversite sizler için her yönden kaynaktır. Bu kaynağın değerlendirilmesi gerekir. Sizin taleplerinizi bizim araştırmalarımızla birleştirdiğimizde kısa sürede önemli başarılar kaydedeceğimize inanıyorum. Meraların, hayvancılığın gelişimi açısından çok büyük önemi var. Bu konuda devletimizde teşvik politikalarını bu yönde geliştirmelidir.’’
TRAKYA’DA DAMIZLIK HAYVAN ÜRETİM İSTEMİ OLUŞTURULABİLİR
Tekirdağ Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Baykut bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, birçok konuda NKÜ’ nün desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.
Özellikle üreticilerin eğitim konusunda üniversiteden destek alması gerektiğine değinen Baykut, ‘’Trakya’da damızlık hayvan üretim istemini oluşturabiliriz. Bilgi, beceri ve altyapı açısından Trakya buna hazır. Üniversitemizle bu konudaki eğitim aşamasında işbirliği yapmalıyız’’dedi.
Köylüyü, köyde doyuracak sistemin kurulması gerektiğine işaret eden Baykut, Üniversite desteğiyle köylerde toplu sağım yerleriyle birlikte toplu bakım yerleri de oluşturulması gerektiğini ifade etti.
Baykut, hayvancılığın geliştirilmesiyle bitkisel üretimin de gelişeceğini sözlerine ekledi.
Görüşme sonrası yapılan açıklamada; Namık Kemal Üniversitesi ile Tekirdağ Ziraat Odası arasında ki işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda fikir birliğine varıldığı kaydedildi.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ
.

Edirne Lisesi’nden mezunlar Dernek kuruluşunun 75. yılını kutladı

Türk Eğitiminin Ulu Çınarı Edirne Lisesi’nden mezun olan, Tekirdağ’da oturanlar, her yıl olduğu gibi, bu yıl da geleneksel yemeklerini yaptılar.
23 Şubat 2010 gecesi ELY Derneği Tekirdağ Temsilcisi Vural Bozkurt ile Yardımcısı Ecz. Tuğrul Ersöz’ün organize ettiği yemeğe, 1951 yılı mezunu Dr. Mehmet Bakkal, 1953 yılı mezunu Ayhan Özkan, 1961 yılı mezunlar: İrfan Tekin, Adnan Baykal, Ali Metin, 1969 yılı mezunu Şaban Uruç, 1970-1975 yılları arasında mezun olanlardan; Vural Bozkurt, Tuğrul Ersöz, Halim Taylan, Aydın Kurban, Hasan Bakın (Malk.), Recep Palabıyık katıldılar.
En yaşlı mezun Dr. Mehmet Bakkal ve Ayhan Özkan’ın okul anılarını anlattığı gece, çok neşeli geçti. Bu tür yemeklerin tekrarlanması dileğinde bulunulan gecede yemeğe katılanlar, Tekirdağ’daki katılmayan diğer mensuplarının da katılması ile önümüzdeki aylarda (daha kalabalık) yapılmasını kararlaştırdılar.
Bu arada 2010 Mart ayında yapılacak olan Derneğin 75. kuruluş yılı kutlamasında, dernek mensubu ve 1951 yılı mezunu Dr. Mehmet Bakkal’a “ONUR ÖDÜLÜ” verilmesi kararı alındı.
Öte yandan; Edirne Lisesi’nin 1970 yılı mezunları “ 23 NİSAN PİLAV GÜNÜ”nde mezuniyetlerinin 40. yılını kutlayacaklar. Bu kutlamada 1970 yılı mezunu ve Tekirdağ Temsilcisi Vural Bozkurt’a plaket verileceği bildirildi.
Mezunlar; “Tekirdağ’daki Edirne Lisesi mezunları olarak, 23 Nisan etkinlikleri ile plaket törenine, tutulacak bir otobüs ile katılma kararı alındı.
Nice kuruluş ve kutlama yıllarına ulaşılması dileği ile Edirne Lisesi mezunlarına esenlikler dileriz. HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

STK’lar Öğretim Birliği Yasası ile ilgili ortak açıklama yaptı“Akılcı ve bilimsel eğitim istiyoruz

Eğitim-İş Sendikası, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Tekirdağ Şubesi yetkilileri yaptıkları ortak açıklamada; “Araştıran, sorgulayan ve öğrendiklerini yaşamında uygulayan insanı yetiştiren, çağdaş ve evrensel ölçütlere uygun, laik ve bilimsel bir eğitim, “çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma” hedefine ulaşmanın tek yoludur.” dediler.
3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanunu (Öğretim Birliği Yasası) eğitimin ulusallaşmasını, çağdaşlaşmasını, laik ve demokratik bir yapıya kavuşmasını sağlayan en önemli devrim yasalarından biri olduğunu belirten sivil toplum örgütleri; Eğitim-İş Sendikası, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Tekirdağ Şubesi yetkilileri yaptıkları ortak açıklamada; “Devrim yasalarının çıkarılışının 86. yılında yaşadıklarımızla bunu çok daha iyi anlıyoruz.
Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun çıkarılmasıyla, farklı kurumlar tarafından beslenen ve yönetilen, çağının gereklerini karşılamayan eğitim kurumlarının varlığına son verilmiş, her türlü yönetim ve denetim Mili Eğitim Bakanlığı’na verilerek öğretim birliği sağlanmıştır.
Tevhid-i Tedrisat Kanunu çağdaş, laik Türkiye’nin kültür ve eğitim hayatında en önemli kazanımı sağlayan bir süreçtir.
Bu süreçte, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş kurumlarda, karma eğitimle ideallerini genişletip aralarında ulus bilinci oluşturularak laik, demokratik, akılcı, bilimsel değerler taşıyacak bir yapının oluşturulması sağlanmıştır. Böylece ulus devletin de temelleri atılmış ve yasa, önemi gereği anayasa tarafından da koruma altına alınmıştır.”
Sivil Toplum Örgüt yetkilileri, 1950’li yıllardan sonra, ülkeyi yöneten iktidarların, çağdışı bir anlayışla Öğretim Birliği Yasası’nı delerek başlangıcındaki hedef ve ruhundan uzaklaştırma girişimlerinde bulunduklarını, bunda da oldukça başarılı olduklarını, bu konuda en çarpıcı örneğin; Köy Enstitülerinin kapatılması olduğuna da işaret ederek, şu görüşlere yerverdiler:
“Günümüzde ise özelleştirme ve akıldışı hareketler artarak devam etmekte bunun sonucunda program geliştirme, öğretmenleri ve geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı yetiştirmede olması gerekenden saparak teslimiyetçi, akılcı olmayan, bilimsel düşünce ve çağdaş yaşamdan uzak, ulusal duyguyu bünyesinde barındırmayan, rejimle kavgalı, Atatürk karşıtı bir kuşak yetiştirilmeye çalışılmaktadır.
Ne yazık ki, eğitimimiz Cumhuriyetle kazandığı temel niteliklerden hızla uzaklaştırılmaktadır. Hazırlanan programlar, kitaplar akıl ve bilim dışıdır. Çağdaş ölçütlerden ve bilimsellikten yoksundur. Eğitim yönetimi kadroları da aynı özellikleri yansıtmaktadır. Cumhuriyet karşıtı bu kadrolarla ve bu kafalarla ancak tarikatlara, cemaatlere adam yetiştiren altyapılar oluşturulur. Yaşadığı dünyanın sorunlarını, çözüm yollarını kavramadan, hurafeler ile korkunun tuzaklarına düşürülmüş bir gençlik, olsa olsa tarikat şeyhlerine mürit olur. Egemen güçlerin de, erki elinde bulunduranların da, ülkemizi sömürgeleştirmek isteyen emperyalistlerin de istediği budur. Bilinçli, özgür düşünüp karar veren, haksızlığa ve zulme karşı duran, aklı ve yüreği ile bu ulusun geleceğine sahip çıkan bir gençliği istememektedirler.
Siyasi iktidarıyla birlikte, eğitimde “özelleştirme” ve “hurafeleştirme” hareketleri artarak devam etmektedir. Böylece eğitimimizde tarikat ve cemaatler daha etkin hale gelmektedir. Bunun sonucunda Türk Eğitim Sistemi, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı yetiştirmede oldukça yetersiz, teslimiyetçi, akıldışı, bilimsellikten ve çağdaşlıktan uzak, ulusal nitelikten yoksun, rejimle kavgalı, Atatürk karşıtı bir kuşak yetiştirme projesine dönüştürülmüştür. Bu gerici anlayışla okullarımız, üniversitelerimiz adeta medreseleştirilmektedir.
Bugün ülkemizde, inançlı, yoksul halkımızın çocuklarını gerici bir anlayışta yetiştiren binlerce vakıf, kurs, öğrenci yurdu, özel dershane, pansiyon, ev, radyo-televizyon, yerel gazete, dergi ve yayınevi bulunmaktadır. Kısaca denetim dışı faaliyet gösteren birçok kurum cumhuriyet düşmanı, gerici kuşaklar yetiştirmektedir.
Emperyalist güçler, Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim öğretim birliğini bozup ulus devlet modelini yıkmaya çalışmakta, böylece Ortadoğu, Kafkasya, Balkanlar’da yaşanan etnik ve mezhep çatışmalarının bir benzerinin ülkemizde de yaşanması için zemin hazırlamaktadırlar. Böylece üniter devlet yapımız yok edilmek istenmektedir.”
Ulusal eğitimin temel ilkelerine bağlı, nitelikli insan yetiştirilmesini ülkemizin geleceği için çok önemsediklerine de vurgu yapan sivil toplum örgütleri, yazılı açıklamalarını şöyle noktaladılar: “Araştıran, sorgulayan ve öğrendiklerini yaşamında uygulayan insanı yetiştiren, çağdaş ve evrensel ölçütlere uygun, laik ve bilimsel bir eğitim, “çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma” hedefine ulaşmanın tek yoludur. Ruhunu, aklını ve vicdanını başkasına emanet edenlerle, birilerine körü körüne boyun eğenlerle büyük hedeflere asla varılamaz. Ancak aklı ve vicdanı özgür olanlar, büyük işleri başarabilirler. Bunu, Cumhuriyetimizin “Öğretim Birliği Yasası”nın sağladığı ulusal eğitim anlayışıyla yetişmiş olan gençlerimiz başaracaklardır.
Bizler, bu gerçekler dahilinde, dinlenmemek üzere çıktığımız bu yolda, Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetimizin kazanımlarına, ülke bütünlüğüne, laik, bilimsel, demokratik, eşitlikçi ve parasız eğitime sahip çıkmaya devam edeceğiz, bu kararlılıktan asla vazgeçmeyeceğiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
” HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

ÇORLU TSO BAŞKANI ÖZLEM YEMİŞÇİ TÜSİAD BAŞKANI ÜMİT BOYNER İLEBİRARAYA GELDİ

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit BOYNER’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyaret kapsamında gerçekleşen görüşmede; TÜSİAD ve Çorlu TSO çalışmaları ve hedefleri hakkında görüşen Başkanlar, ülkemizde istihdamın artması, genç nüfusun istihdama kazandırılması için önem arz eden meslek okulları, eğitim ve kadının dünyada ve Türkiye’deki yeri hakkında bilgi alışverişinde bulundular.
Çorlu TSO Başkanı Özlem YEMİŞÇİ , TÜSİAD’ın, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası stratejik ortağı olmasından büyük memnuniyet duyacaklarını ileterek; başarılı çalışmalarını yakından takip ediyoruz.“ dedi.
TÜSİAD Başkanı Ümit BOYNER, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın stratejik ortağı olarak tüm projelerde ve çalışmalarda Odanın yanında yer alacaklarını belirterek ; “ Türkiye’de ilk Ticaret ve Sanayi Odası kadın Başkanı olarak şahsınızı tanımaktan ve ziyaretinizden memnun oldum” dedi.
Çorlu TSO Başkanı Özlem YEMİŞÇİ ziyareti anısına TÜSİAD Başkanı Ümit BOYNER’e bir plaket sundu.

KYİAD’ın yemeği yapıldı…

Merkezi İstanbul’da bulunan Keşanlı Yönetici ve İş Adamları Derneği’nin Çırağan’daki yemekli toplantısı 3 Mart 2010 Salı akşamı saat 19.30 da başladı.Öncelikle Keşan’dan geceye katılan KTSO ‘nun Genç Girişimciler Grubu bölgemizi anlatan bir sinevizyon gösterisini sundular.
Bunun akabide KEYIAD Başkanı Mehmet Ali Akpınar kendilerine teşekkür ettiler.
Saat 21.00’de 59ncu Hükümet TC. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve beraberindeki heyet toplantının yapıldığı Hotel’ e geldi.
Abdüllatif Şener, KEYIAD üyeleri ve Keşan’dan gelen misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini ve işsizliğin çok ciddi bir noktaya geldiğinin üzerine vurgu yaptı.Çalışabilir genç nüfusun işsizlik oranının %25 e geldiğini ve gerekli istihdama yönelik yatırımların artması gerektiğini anlattı.Ordu,Yargı ve Hükümet arasında yaşanan gerilimden Hükümet’in siyasal çıkarım yapmasının doğru olmadığına değindi.Ülkemizin özelleştirme politikalarının da çok ciddi gözden geçirilmesi noktasında da fikirlerini belirtti.Yemek sonunda KEYIAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Akpınar , Başkan Yardımcısı Ahmet Eler ve TRYIAD Başkanı Nail Alım kendisine plaket takdim etti, KTSO Genç Girişimciler Grubu adına da Olgaç Çelik bölgemizi anlatan bir adet CD ve dergiyi Abdüllatif Şener’e hediye etti.Gece geç saatlere kadar devam etti.

FREKANS GAZETESİ

SAYFAYI NET OKUMAK İÇİN ÜSTÜNE TIKLAYIN

FREKANS GAZETESİ

SAYFAYI NET OKUMAK İÇİN ÜSTÜNE TIKLAYIN

FREKANS GAZETESİ

SAYFAYI NET OKUMAK İÇİN ÜSTÜNE TIKLAYIN

FREKANS GAZETESİ

SAYFAYI NET OKUMAK İÇİN ÜSTÜNE TIKLAYIN

FREKANS GAZETESİ YENİ SAYISI

GAZETEYİ NET OKUMAK İÇİN SAYFANIN ÜSTÜNE TIKLAYIN

TEKİRDAĞ VALİLİĞİ İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

ÜLKEMİZ EKONOMİSİNİN GÜÇLENMESİNE VE ÜLKEDE REFAH DÜZEYİNİN ARTIRILMASINA KATKIDA BULUNMAK HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA; GİRİŞİMCİLİĞİ ENGELLEYEN FAKTÖRLERİ ORTADAN KALDIRMAK, GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEYEN KURUM VE KURULUŞLAR ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNİ ARTTIRMAK VE GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIRMAK AMAÇLARIYLA, ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ SORUNU OLAN İŞSİZLİĞİ AZALTMAK AMACIYLA KOSGEB BAŞKANLIĞI VE İŞKUR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA 18.09.2009 TARİHİNDE "UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROTOKOLÜ" İMZALANMIŞTIR.
BU PROTOKOL KAPSAMINDA İŞKUR VE KOSGEB İŞBİRLİĞİNDE İLİMİZDE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ DÜZENLENECEKTİR.
TOPLAM 72 SAATLİK EĞİTİM SÜRECİNDE GİRİŞİMCİLİK ÖZELLİKLERİ, İŞ FİKRİ GELİŞTİRME VE YARATICILIK, İŞ PLANI VE ÖGELERİ (PAZAR ARAŞTIRMA, ÜRETİM, PAZARLAMA VB), İŞ PLANI YAZILMASI GİBİ TEORİK VE ATÖLYE EĞİTİMLERİ VERİLECEKTİR.
GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNE KATILMAK İSTEYENLERİN;
18 YAŞINI TAMAMLAMIŞ VE İŞKUR' A KAYITLI İŞSİZ OLMALARI İLE EN AZ İLKÖĞRETİM OKULU MEZUNU VEYA İŞ KURMAK İSTENİLEN ALANDA GEÇERLİ BİR SERİFİKA YA DA BELGEYE SAHİP OLMALARI GEREKMEKTEDİR.
EĞİTİME KATILANLARA KATILIM BELGESİ VERİLECEK OLUP, İŞ PLANI KABUL EDİLEN GİRİŞİMCİLERE 4.000 TL HİBE, 40.000 TL İSE 1 YILI ÖDEMESİZ 3 YIL VADELİ VE FAİZSİZ, OLMAK ÜZERE 44.000 TL SERMAYE DESTEĞİ KOSGEB TARAFINDAN SAĞLANACAKTIR.
EĞİTİMLER, KATILIMCILARIN TALEPLERİNİN ALINMASINDAN KISA BİR SÜRE SONRA BAŞLAYACAK OLUP, BAŞVURULAR VE DETAYLI BİLGİLER İŞKUR TEKİRDAĞ İL MÜDÜRLÜĞÜ VE ÇERKEZKÖY ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE KOSGEB TEKİRDAĞ MÜDÜRLÜĞÜ (0 282 261 40 66), KOSGEB ÇORLU TEMSİLCİLİĞİ (0 282 653 32 35) İLE KOSGEB ÇERKEZKÖY TEMSİLCİLİĞİNDEN (0 282 726 88 88) AYRICA; İŞKUR’ UN 180 NUMARALI TELEFONLARINDAN ALINABİLECEKTİR.
KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.

Edirne Belediyesi'nden çevreci bir kampanya daha

31.08.2004 tarih ve 25569 sayılı Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği kapsamında; Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen atık pil toplama çalışmaları hızla devam ediyor.
Atık pil toplama çalışmaları kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce Edirne Merkezindeki tüm ilköğretim okullarının katılacağı “Edirne Merkez İlköğretim Okulları Atık Pil Toplama Kampanyası-3” düzenlenmiştir. 01 Mart 2010-30 Nisan 2010 tarihleri arasındaki kampanya ile; Atık pillerin geri dönüşümü ve bertarafı desteklenerek doğanın kirletilmesini azaltmak, doğal kaynakların korunması ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak, toplanan pillerin geri kazanılabilir nitelikte olanlarını geri kazanmak, diğerlerinin bertarafını sağlamak, pillerin evsel çöplerden, atıklardan ayrı olarak biriktirilmesini sağlamak, pil toplama işlemini öğrenciler aracılığı ile Edirne geneline yaygınlaştırmak, Edirne genelinde çevre bilincinin oluşmasını/arttırılmasını sağlamak amaçlanmaktadır.
Yarışma sonunda toplanan pil miktarının öğrenci sayısına oranı en çok olan 3 okuldan 1.’ye Masaüstü Bilgisayar, 2.’ye Masası ile birlikte Masa Tenisi seti, 3.’ye Çok Fonksiyonlu Yazıcı olmak üzere ödüller verilecektir.
Henüz vakit geçmeden, çevre adına atılacak her adımın geleceğin garantisi olacağını belirten yetkililer tüm öğrencilerin ve Edirne halkının Atık Pil Toplama Kampanyası–3’e duyarlı olacağını ve ümit ettiklerini belirttiler.
Edirne Merkez İlköğretim Okulları Atık Pil Toplama Kampanyası-3 hakkında bilgi almak/atık pil toplama kutusu temin etmek isteyenler Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün 0284 213 51 51 nolu telefonunu arayabilirler.
KAYNAK:EDİRNE BELEDİYE SİTESİ

Trakya Tarım Zirvesi Kırklareli’de yapılacak”

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu iade-i ziyaretleri kapsamında ziyarette bulunduğu Kırklareli Ticaret Borsası’nda yaptığı açıklamasında Mayıs ayı içerisinde Kırklareli’de “Trakya Tarım Zirvesi Toplantısı”nın düzenleneceğini belirtti.
Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu iadei- ziyaretleri kapsamında Kırklareli Ticaret Borsasını ziyaret etti. Ziyarete; Vali Yardımcıları İsmail Gültekin, Taceddin Özeren, Kırklareli İl Özel İdaresi Sekreteri Raif Kelep, Tarım İl Müdürü Erdinç Yazıcı, Çevre ve Orman Müdürü Fikri Erbaş ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Cengiz Şende hazır bulundu.Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşen Vali Aydoğdu, Kırklareli Ticaret Borsasına çok güvendiğini ve Ticaret Borsasından Kırklareli için orijinal fikirler beklediğini belirtti.Vali Aydoğdu, Ticaret Borsası ziyaretinde ayrıca, Mayıs Ayı içerisinde tüm Trakya Tarımını ilgilendiren bir Trakya Tarım Zirvesi Toplantısını Tarım ve Köyişleri Bakanının da katılımıyla Kırklarelinde yapılacağını, tarım bürokrasisinin Kırklarelinde olacağını ve pek çok tarım sorununun aktarılıp çözüm yolu bulunacak yerin Kırklareli olacağını belirtti.Ticaret Borsası ziyareti sırasında İl Tarım Müdürü Erdinç Yazıcıda, Kırklarelinde Meyvecilik Projeleri hakkında kısa bir brifing sunarak, Kırklarelinde yapılabilecek ve teşvik edilebilecek meyve yetiştiriciliği projeleri hakkında sayısal bilgilerde bulundu. Vali Aydoğdu, Kırklarelinde yapılacak olan meyvecilik projelerinin belki de mütevazi projeler olabileceğini, ancak bu projelerdeki amacın teşvik etme ve örnek bahçeler oluşturmak olduğunu belirtti
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Vize’deki engelliler bilgilendirildi “Engelli vatandaşlarımızı her zaman önemsiyoruz”

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi ile Çerkezköy Şubesi tarafından engellilerin bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz her zaman engelli vatandaşları önemsediklerini belirtti.
Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi ile Çerkezköy Şubesi tarafından 01 Mart 2010 Pazartesi günü Vize Belediye Kapalı Düğün Salonunda saat 13.00da engelli vatandaşlarımız için bilgilendirme toplantısı yapıldı. Vize Belediyesi ve Vize Kaymakamlığı katkılarıyla gerçekleştirilen toplantının; Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi ve Çerkezköy Şubesi tarafından sunumu gerçekleştirildi.Toplantıda; Sakat Maaş Alımı, Evde Bakım Maaşı, Akülü Araba, Tekerlekli Sandalye, İşitme Cihazı, Protez, Yürüme Cihazı Temini, Özürlü Aracı Alımı, Malulen Emeklilik İçin Gerekli Bilgiler konularında engelli kişiler bilgilendirildi.Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz; engelliler için her zaman yardımcı olunacağını belirterek; Karşılaştıkları her engeli aşmalarında destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. İlçemizin Atatürk Caddesinde mevcut olan kaldırımların düzenlenmesinde de görme engelli vatandaşlarımız düşünülerek kaldırımlar, yürüme ve yön bulma bandı tasarlanarak yapılmıştır. Ayrıca ilçemizde yaşayan engellilerimize akülü araba ve tekerlekli sandalye verilmektedir. Yapılan böyle projelerde engelli vatandaşlarımızı her zaman önemseyeceğiz dedi. Gerçekleştirilen toplantıdan memnun kaldığını belirten engelli yakınları; başta Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve Vize Kaymakamlığı olmak üzere sunumu gerçekleştiren yetkililere de teşekkür ettiler.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Edirne Belediye Başkanı'na 8 yıl 4 ay hapis

Hamdi Sedefçi daha önce de belediye spor sahası ihalesine fesat karıştırmaktan 4 yıl 2 ay ceza almıştı.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, şehir içi içme suyu şebekesi imtiyaz ihalesi ve ihaleye danışman alınmasına ait iki ayrı suçlamadan toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sedefçi daha önce de belediye spor sahası ihalesine fesat karıştırmaktan 4 yıl 2 ay ceza almıştı.
KAYNAK.OLAYHABER.COM

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kermes ve fotoğraf sergisi ile start aldı.

Keşan Belediyesi’nce düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri start aldı.
Saat 12.00’de Belediye Pasajı’nda gerçekleşen “Keşan Belediyesi Üretken Eller Kermesi” ve saatte “Kadın ve Yaşam” Konulu Fotoğraf Sergisi açılışı gerçekleştirildi.
Sunuculuğunu Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın’ın yaptığı programda konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, şunları söyledi.
“Keşan Belediyesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir tören hazırladık. Etkinliklerimizi birkaç güne yaydık. Umarım günün anlamı konusunda etkinliklerimiz biraz daha katkı sağlar. Bu etkinliklerimizde emeği geçen tüm ekiplerimi kutluyorum. Emeği geçen bütün kadınlarımızı kutluyorum. Kadınlarımız da hayatın bir parçasıdır. Toplumda modern demokrasilerin yerleştiği sürece kadınların hakları saygıları daha da artacaktır. Hedefimiz ülkemizde modern bir demokrasi hedefini oturtmak ve dolayısıyla kadın haklarını ön planda tutmaktır. O anlamda ben 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutlar ve parlamentolarda seçimle gelen yerlerde kadınlarımızın daha çok artmasını diliyorum”
Özcan’ın konuşmasının ardından Keşan Belediyesi Çağdaş Kadınlar Halk Oyunları Topluluğu bir gösteri sundu.
Gösterinin ardından sergi açılışı Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve iki kadınla birlikte gerçekleştirildi.
Sergi açılışına Keşan Kaymakamı metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Küçükkarakaş, Cemil Kılavuz ve Ali Toker, CHP Keşan İlçe Başkanı A.Baki Topal ile meclis üyeleri ve çok sayıda bayan katıldı.
Konuklar daha sonra kermesi ve fotoğraf sergisini gezdiler.
Keşan Belediyesi’nin Kadınlar Günü etkinliklerinde bugün (04.03.2010) de Cumhuriyet Gazetesi Şükran Soner, saat 14.00’te Köşk Düğün Salonu’nda “Kadın: Vitrindeki Siyaset “ konulu panele katılarak bir konuşma yapacak.

Keşanlı dizi oyuncusu Tuncay Tezküser “İçimdeki komedi canavarını ortaya çıkaracak projeleri bekliyorum “dedi.

Keşan’da 1988 yılında tiyatroya başlayan ve Keşan Belediyesi Evrim Tiyatro Grubu’nda yer alan Keşanlı dizi oyuncusu Tuncay Tezküser bu aralar oynadığı bir çok diziye rağmen kendisinin bir türlü komedi dizisinde oynamamasından yakınıyor.
Tezküser iki yıl önce Limon Ağacı dizisiyle başladığı kamera karşısı oyunculuğunda birçok vaadlere karşılık, vaadlerini yerine getirmeyen birçok sayıda ünlü ünsüz kişiye rağmen inatla bu işe devam ettiğini belirterek “sektör haline gelmiş dizi furyasında artık yoldan geçen simitçilerin bile oyuncuyum dediği bir ortamda dayısız tek başıma figürasyona karışmadan devam ettim. Azimle ve çok çalışarak tabi burada tiyatro oyuncusu olmamın da çok büyük rolü var,v Selena ve Bezbebek gibi küçük bölüm oyunculuklarının ardından yine bölüm oyunculuğu ancak artık karakterleri canlandırmaya başladım. Daha sonra çıkan karakter rolleri tabi bunlarda baştan onlarca hatta yüzlerce insan içinden oynanılan küçük senaryoları deneme çekimleri sonunda yönetmenlerin seyredip seçmesiyle kazanılan bölüm oyunculuklarına gitmeye başladım. Aşk Bir Hayalde Doktor Mehmet , Bu Kalp Seni Unuturmu da Doktor Fikret ,Kapalıçarşı da yine bir göz doktoru karakteri ve son olarak da bu cumartesi yayınlanacak Kavak Yelleri’nde Ömer karakterini, Küçük Kadınlarda bir başkomiser,Unutulmazda bir İtalyan işadamı,Adanalı da doçent doktor canlandırmaya başladım.Arka Sokaklarda Gökmen Öğretmen,Ece dizisinde başkomiser rolleri de bana ses getiren roller oldu” dedi.
Tezküser birkaç hafta önce Yaprak Dökümü’nde usta oyuncu Halil Ergün’ün üst kat komşusu Doğan bey karakterini, bir hafta önce Ezel dizisinde bir dedektifi canlandırdığını da vurgulayarak “ geçen yıl oynadığım Aşk-ı Memnu dizisi de dahil reytingi yüksek birçok dizide rol aldım ve bütün bunlar olurken yapımcılara-yönetmenlere sesimi duyurmaya çalıştım. Bir nokta vardı oda benim komedi yeteneğimin yüksek olduğu. Bunu ortaya çıkaramadığım için çok müteessirim, oynadığım bu kadar dizi içinde tek komedi dizisi Avrupa Yakası idi.O da dialogsuz bir roldü sadece mizansenler ve mimikler vardı.Benim en büyük hedefim bir SİTKOMDA yada herhangi bir komedi dizisinde oynayabilmek ve imkan verildiği takdirde piyasaya çok kahkaha attıran bir komedyen olarak adımı duyurmaktır. İçimdeki komedi canavarını ortaya çıkaracak projede bana verilecek fırsatı merakla bekliyorum. Bu konuda da gelecek güzel bir teklifi değerlendirerek komedi dünyasına yeni bir isim ve yeni bir soluk olarak ismimi kazımak istiyorum” şeklinde konuştu.

TDH’den Esnaf Ziyareti…

Haber: Metin KARAKUŞ-Erdoğan AYAŞLI
Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Babaeski İlçe Başkanlığı, çarşı esnafını gezerek, esnafın sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi.
TDH Kırklareli İl Başkanı Levent Çakırel, TDH Babaeski İlçe Başkanı Mustafa Soyhan, TDH Babaeski İlçe Kadın Kolları Başkanı Bahar Kula, İstanbul-Şişli Belediye Başkan Vekilleri Ömer Yazıcı, Halil Çakır ve Şişli İlçesine bağlı Kuştepe Mahallesi Muhtarı Çetin Akdeniz’in, de birlikte katıldığı çarşı esnafı ziyaretinde, esnafın sorunları yerinde dinlendi.
Yapılan ziyaretten sonra bir açıklama yapan TDH Babaeski İlçe Başkanı Mustafa Soyhan, “Türkiye Çaresiz değildir, çare halkın gücüdür.” dedi.
Soyhan, yaptığı açıklamada daha sonra şunları söyledi;
“İlçe esnafının sıkıntılarını ve sorunlarını dinledik. Öne çıkan sorunların başında “esnafın başkan çalışarak batıyoruz” söylemi çok dikkat çekici ve etkileyiciydi. İlçede işsizliğin had safhada olduğunu, asgari ücretle günümüz koşullarında geçimi temin etmenin, olağan üstü zor olduğunu ve ekonomik koşulların anlatıldığı gibi güllük gülistanlık olmadığını bir kez daha gezerek yerinde gördük. 7 Mart 2010 Pazar günü saat:13.00’te Tekirdağ-Cengiz Topel alanında yapılacak, Türkiye Değişim Hareketi İl binası açılışına katılacak olan Genel Başkanımız Sayın Mustafa Sarıgül’ün, kamuoyunu meşgul eden güncel sorunların ve yanı sıra ülkenin yine ekonomik, siyasi ve dış politikalar hususunda sizde değerli halkımıza çok önemli açıklamalarda bulunacaktır. Bu sebeple tüm İlçe halkımızın yapılacak olan mitinge tarafımdan ve özellikle de Genel Başkanımız Sayın Mustafa Sarıgül’ün nazik davetine iştirak edeceğinizi umuyor ve bekliyoruz. Mitinge gidecek olan araçlarımız tüm halkımıza ücretsiz olarak tahsis edilecek olup, 7 Mart 2010 Pazar günü saat: 09.00’da, Parti binamızın önünde, Büyük Cami Meydanı’nda oluşturulacak konvoyla Tekirdağ İline hareket edilecektir. Türkiye Değişim Hareketi, gülmeyen yüzleri güldüren, kutuplaşmayı sona erdiren, ekonomik ve sosyal sorunları çözme taahhüdünde bulunan, sevginin gücü ve hakka inanan, halka güvenen, çaresiz değilsiniz, çare sizsiniz diyen ve iktidarı hedefleyen bir parti olacaktır.”

UZAKTAN EĞİTİM YOLUYLA EMLAK DANIŞMANLIĞI SETİFİKASI İNTERNET ÜZERİNDEN VERİLECEK

HABER :Fırat ÇALIŞKANLüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Açıköğretim Okulu Müdürlüğü ile Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu işbirliği ile internet üzerinden Emlak danışmanlığı Sertifika programı ve Mortgage Brokerlığı sertifika programlarıyla belge alınabiliyor.
Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt, belge almak isteyenlerin müracaatlarını ne şekilde yapacaklarını anlattı.
Sertifika programlarına katılabilmek için, 18 yaşını doldurmuş olmak, en az lise mezunu olmak. Ancak Emlak Müşavirliği (Danışmanlık komisyonculuk) mesleğini bir fiil yürüttüğünü resmi olarak belgelendirenlerde bu şart aranmayacak.
Kayıt için gerekli belgeler; TC uyruklu olmak, kayıt sistemi için dilekçe, öğrenim belgesinin noterden onaylı fotokopisi, nüfus cüzdan fotokopisi, yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf, banka dekontlarının aslı.
Aday kursiyerler, kayırların yapılabilmesi için yukarıda belirtilen belgeleri eksiksiz olarak, Şeyhsinan mahallesi, Kantarcı sokak, Ataman Han No:l Kat:l Çorlu adresindeki Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneğine teslim edecekler.
Dernekçe evraklar Federasyon'a gönderilecek, federasyona ait emlak akademisi, kursiyerlere ders kitapçığı ve CD'lerini kargo ile adreslerine gönderecektir .Kursiyerler www.emlakakademisi.org adresinden, internet üzerinden derslerini takip edebilmeleri için şifreleri e- posta adresine gönderilecektir. Yine www.emlakakademisi.org adresinden kursiyerlerin İlk sınav tarihleri ve nerede sınava girecekleri açıklanacaktır. Sınav merkezleri ANKARA - İSTANBUL olup ( Anadolu ve Avrupa) yakası, kursiyer nerede sınava girmek istediğini dilekçesinde belirtecektir.
İlhan Kurt Emlak danışmalığı veya Mortgage Brokerlığı- eğitimi ücretlerinin ayrı ayrı total olarak 300 TL olduğunu, bu ücretin 35 TL sinin Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Mesleki ve Teknik açık öğretime sınav harcı olarak, bu ücretin içinden Federasyona yatırılacağını, bankaya yatırılacak ücretlerden Bankalarca havale masrafı alınmayacağını söyledi.
Kurt bu konuda daha geniş bilgi almak isteyenlerin adresini verdikleri derneğe müracaat edebilecekleri gibi, 0282 6544971 nolu telefondan daha geniş bilgi alınacağını belirtti.

Çocuk Çevre Koruma Birliği üyeleri HÜR FİKİR gazetesini ziyaret etti

Lüleburgaz Belediyesi Çocuk Çevre Koruma Birliği, LüleBurgaz ilçesinde günlük yayın yapan HÜR FİKİR GAZETEsini ziyaret etti.
Çocuk Çevre Koruma Birliği üyeleri gazetenin tesislerini gezerek hazırlık aşamasından basım aşamasına kadar geçen süreç hakkında gazetenin Yazı İşleri Müdürü Fırat Çalışkan’dan bilgiler aldılar.
Çalışkan’ı soru yağmuruna tutan Çevre Koruma Birliği üyeleri, özellikle kullanılan boyalar ve kâğıtların özellikleri hakkında geniş bilgiler aldılar.
Gazetenin baskı tesislerinde gazetenin baskı aşamasını da büyük bir ilgi ile izleyen çevre koruma birliği üyeleri daha sonra gazeteden ayrıldı.
Lüleburgaz Belediyesi Çocuk Çevre Koruma Birliği rehber öğretmeni Ferah Şirin Çevre Koruma Birliği ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada; “Lüleburgaz Belediyesi bünyesinde 2000 yılından itibaren faaliyet göstermekteyiz.
Gazetenize yaptığımız ziyarette bir gazetenin üretim esnasını öğrenmek ve çevreye olan zararları ve katkıları hakkında bilgi aldık. Bu konuda sizlere teşekkür ediyoruz.
Onursal Başkanımız Ömer Ermen eşliğinde yıllık çalışma programında belirlediğimiz etkinlikleri yönetim kurulu arkadaşlarımız Başkan Esra Gündüz, Başkan Yardımcısı Dilayda Güneş, Sekreter Oya Budak ile beraber yapıyoruz şuan 65 üyemiz bulunmaktadır.
İlerleyen etkinliklerimizde Kaymakamımızı, Belediye Başkanımızı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü ve 3K temizlik şirketini ziyaret ederek 23 Nisan hazırlıklarımız hızlandıracağız şuan üyelerimizle beraber yaşadığımız alanlardaki zamansız çöp çıkartımları ile ilgili takiplerde bulunuyoruz tespit ettiğimiz yerleri belediyemiz çevre müdürlüğü personeline bildirerek önlenmesi hususunda çalışmalar yürüteceğiz.” Dedi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN VALİ AYDOĞDU’YA BRİFİNG

Vali Coş “Eğitimin esası bizatihi insandır yani öğretmendir.”
HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’den brifing aldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda yapılan brifingde, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve il genelinde eğitim ve öğretim hakkında bilgiler verdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’in yaptığı bilgilendirmeler sonrasında konuşma yapan Vali Aydoğdu; “Milli eğitim konusu, bizim her zaman sıkıntılı bir konumuz olmuştur. Cumhuriyetin ilk yıllarında uzun yıllar müfredatı tartıştık.1961 yıllardan sonra imkânlar açısından yetişemedik. Çünkü Türkiye nüfusu çok hızlı arttı. Yani o dönemdeki ülkemizin ekonomik imkânlarındaki artışa paralel bir artış gerçekleşmedi. Çok hızlı bir nüfus artışı, buna ilaveten çok süratli bir şehirleşme yaşadık. Dünyada bizim kadar bu manada hızlı şehirleşen çok az ülke vardır, beklide yoktur. Tabi bunun anlamı şu; şuanda Cumhuriyetin ilk yıllarında yaptığımız okullardan, mesela 1930’da onu baren alsak veya 1940’ı başlangıç alsak, o günkü okul sayımız bu günkü eğitimin yüzde kaç ihtiyacını karşılıyor? Desek; elimize çıkacak rakam %2 veya 3‘tür. %95 gibi bir hem öğrenci sayısı hem eğitim alt yapısı az. Dolayısıyla biz milli eğitim konusunda, milli eğitimin hem milliliği konusunda, hem de eğitim konusunda, eğitimin kalitesi konusunda çok gayret göstermemiz gerekiyor.
Hepiniz ekmeğinizi bu işi yaparak kazanıyorsunuz. Yıllardır bu işle meşgulsünüz ve çok iyi biliyorsunuz ki, kendi şahsınızdan da biliyorsunuz, sizin için eğitimcilik sadece bir meslek değil. Çünkü muhatap olduğunuz kitle ve yaptığınız işin mahiyeti itibariyle eğitimcilik bir hayat tarzı. Çünkü sizin rahleyi terhisinizden geçen öğrenci yaşadığı sürece onunla karşılaştığınızda kendinizi eğitimci gibi hissedeceksiniz. Dolayısıyla sizler ölene kadar eğitimcisiniz.
Bizler öyle değil emekli olunca başka bir dünyaya gireriz. Yani mesleğimizin psikolojisinden haleti ruhiyesinden, şartlarından başka bir dünyaya gireriz. Yani bir mühendis, bir avukat. bir doktor veya herhangi bir kamu görevlisi hakim,savcı, kaymakam,vali… emekli oldu mu ayrı bir dünya ya geçer. Ama öğretmen emekli olsa da 10 yılda geçse emekliliğinden sonra 20 yılda geçse bir gün çarşıda, pazarda, bayramda, seyranda herhangi bir törende, kutlamada öğrencisiyle karşılaştığında, hocam diye elini öptüğü anda kendinizi eğitimci olarak hissedersiniz tekrar.
-Eğitimcilik çok önemli bir meslek-
Dolayısıyla eğitimcilik mesleği hakikaten bir hayat tarzıdır bir hayattır mezara kadar da devam eder. Bizim o açıdan eğitimin esası, ne okuldur, ne sıradır, ne tebeşirdir, ne tahtadır, ne kitaptır, ne kalemdir, ne müfredattır. Eğitimin esası bizatihi insandır yani öğretmendir. Eğitici ve öğretici olan öğretmendir. Eğitimin sermayesi de odur malzemesi de odur .Bütün imkanı odur. Eğitimle uğraşan arkadaşlarımız hepimizin istikbali ile uğraşıyor. Eğitimle uğraşan arkadaşlarımız görevlerini ihmal ettiği zaman, bunun bedelini hepimiz ödüyoruz ve gelecek nesiller ödüyor. Eğitimden herhangi bir konuda ihmal bir ülkenin geleceğini hırsızlamak geleceğinden çalmak. bunları niye anlatıyorum eğitimin sorunlarından konuşurken işin idealizm boyutunu sık sık birbirimize hatırlatmalıyız. Eğitimle uğraşan insanlar romantik olmalıdır. Ölene kadar romantik olmalı ölene kadar idealist olmalıdır. Bunu gerçeklerden uzaklaşalım bulutlarda gezelim ayağımız yerden kesilsin anlamında söylemiyorum elbette gerçekçi olacağız realiteden hiçbir zaman uzaklaşmayacağız ama işin o idealizm kısmını romantizm kısmını, hiç bırakmayacağız, çünkü bütün çocuklar romantiktir. Ve bütün çocuklar aristokrattır, her çocuk asilzadedir. Yani köylü çocuğu da olsa, valinin çocuğu da olsa çok zenginin çocuğu da olsa, kralın çocuğu da olsa, çocuksa dünyaya bakışı müthiş bir idealizm ve müthiş bir eşitlikçilik vardır. Biri köylü çocuğu, biri kralın çocuğu yan yana durduğunda onlara o ebeveynlerinin statüsünü veremezsiniz. Hepsi kral gibidir. Onun için sizin malzemeniz sizin muhatabı olduğunuz kitle romantiktir, idealisttir ve asalet sahibidir. Yani o akıl bari olana kadar toplumdaki gerçeklerle yüz yüze gelene kadar çocukları hepsi aristokrat ruhlu asil insanlardır. İnsan olmanın esası öğrenmekle mümkündür. Öğrenen varlığa insan deriz.
-Eğitimde çok iyiyiz-
Şu anda da ülkemizde, şimdi Kırklareli’nde övünüyoruz. Kırklareli eğitimde hakikaten veriler onu gösteriyor. Ben 6–7 aydır ilinizdeyim hepinizi tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Hakikaten eğitimde çok iyiyiz. Kırklarelililer burada, Kırklarelili anne babaların da elbette takiplerinde rolü var ama asıl rol asıl başarı sizlerin. Fakat işin bu yönünü de hiç ihmal etmeden, yani benim edebiyat öğretmeni bir arkadaşımın şöyle bir iddiası olmalı benden. Ders alan lise mezunu bir çocuk falan falan şairleri bilir, falan falan romancıları bilir en az ezberin de 3–5 büyük Türk şiiri vardır, bunlar bizi millet yapan şeylerdir. Öyle çocuklar öyle insanlar yetiştirmeliyiz ki dedi; bu ülke bir gün işgal edilse dahi, işgal altında da bir millet olarak yaşamasını bilen fertler yetiştirmeliyiz dedi. İşgal altında da bir millet olarak hayatiyetini, kültürünün canlılığını sürdürebilecek kabiliyette, direnebilecek kabiliyette çocuklar yetiştirebilmeliyiz diye bir söz söyledi. Yani eğitim böyle çok boyutlu bir konu.
Bugün milli eğitim teşkilatından brifing aldık Kırklareli eğitiminin bir panoramasını rakamlarla, daha çok hep birlikte bunlar rakamların ne anlama geldiğini siz bizzat içinde yaşayarak biliyorsunuz. Biz bu rakamları aldık ama sizler bu rakamların arkasındaki anlam dünyasının içinde yaşıyorsunuz.”dedi.
Toplantıya Vali Cengiz Aydoğdu, Vali Yardımcısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Öğretmenler ile Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri katıldı.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...