***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Mart 2010 Çarşamba

NKÜ-Ziraat Odası işbirliği güçleniyor

Tekirdağ ve bölgenin kalkınması için işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden NKÜ Rektörü Prof. Dr.Şenköylü, “NKÜ olarak çiftçilerin eğitilmesi de dâhil her konuda Tekirdağ Ziraat Odası’na destek olmaya hazırız’’ dedi.
Tekirdağ ve bölgenin kalkınması için işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden NKÜ Rektörü Prof Dr Nizamettin Şenköylü, ‘’NKÜ olarak çiftçilerin eğitilmesi de dâhil her konuda Tekirdağ Ziraat Odasına destek olmaya hazırız’’dedi.
Ziraat Odası Başkanı Şerif Baykut’u ziyaret eden Rektör Şenköylü, Yakın zaman içerisinde süt sağım sertifikası vermek üzere NKÜ Ziraat Fakültesi bünyesinde kurs açılacağını söyledi.
NKÜ Zootekni bölümünün süt üreticileriyle çalışmalarını sürdürdüğünü, ayrıca arıcılıkla ilgili Mart sonuna doğru bir toplantı yapmayı planladıklarını söyleyen Şenköylü, ‘’Bu konuda, yani hayvancılıkla ilgili olarak Vaizoğulları Şirketler Grubu ile bir protokol imzaladık’’diye konuştu.
Tekirdağ Ziraat Odası ile de bu ve benzeri konularda gerekirse protokol imzalayarak işbirliğini daha güçlü bir şekilde hayata geçirmenin önemine işaret eden Şenköylü, her konuda katkı sunmaya hazır olduklarını belirtti.
Şenköylü şunları kaydetti. ‘’Üniversite sizler için her yönden kaynaktır. Bu kaynağın değerlendirilmesi gerekir. Sizin taleplerinizi bizim araştırmalarımızla birleştirdiğimizde kısa sürede önemli başarılar kaydedeceğimize inanıyorum. Meraların, hayvancılığın gelişimi açısından çok büyük önemi var. Bu konuda devletimizde teşvik politikalarını bu yönde geliştirmelidir.’’
TRAKYA’DA DAMIZLIK HAYVAN ÜRETİM İSTEMİ OLUŞTURULABİLİR
Tekirdağ Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Baykut bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, birçok konuda NKÜ’ nün desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.
Özellikle üreticilerin eğitim konusunda üniversiteden destek alması gerektiğine değinen Baykut, ‘’Trakya’da damızlık hayvan üretim istemini oluşturabiliriz. Bilgi, beceri ve altyapı açısından Trakya buna hazır. Üniversitemizle bu konudaki eğitim aşamasında işbirliği yapmalıyız’’dedi.
Köylüyü, köyde doyuracak sistemin kurulması gerektiğine işaret eden Baykut, Üniversite desteğiyle köylerde toplu sağım yerleriyle birlikte toplu bakım yerleri de oluşturulması gerektiğini ifade etti.
Baykut, hayvancılığın geliştirilmesiyle bitkisel üretimin de gelişeceğini sözlerine ekledi.
Görüşme sonrası yapılan açıklamada; Namık Kemal Üniversitesi ile Tekirdağ Ziraat Odası arasında ki işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda fikir birliğine varıldığı kaydedildi.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ
.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...