***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Mart 2010 Çarşamba

UZAKTAN EĞİTİM YOLUYLA EMLAK DANIŞMANLIĞI SETİFİKASI İNTERNET ÜZERİNDEN VERİLECEK

HABER :Fırat ÇALIŞKANLüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Açıköğretim Okulu Müdürlüğü ile Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu işbirliği ile internet üzerinden Emlak danışmanlığı Sertifika programı ve Mortgage Brokerlığı sertifika programlarıyla belge alınabiliyor.
Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt, belge almak isteyenlerin müracaatlarını ne şekilde yapacaklarını anlattı.
Sertifika programlarına katılabilmek için, 18 yaşını doldurmuş olmak, en az lise mezunu olmak. Ancak Emlak Müşavirliği (Danışmanlık komisyonculuk) mesleğini bir fiil yürüttüğünü resmi olarak belgelendirenlerde bu şart aranmayacak.
Kayıt için gerekli belgeler; TC uyruklu olmak, kayıt sistemi için dilekçe, öğrenim belgesinin noterden onaylı fotokopisi, nüfus cüzdan fotokopisi, yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf, banka dekontlarının aslı.
Aday kursiyerler, kayırların yapılabilmesi için yukarıda belirtilen belgeleri eksiksiz olarak, Şeyhsinan mahallesi, Kantarcı sokak, Ataman Han No:l Kat:l Çorlu adresindeki Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneğine teslim edecekler.
Dernekçe evraklar Federasyon'a gönderilecek, federasyona ait emlak akademisi, kursiyerlere ders kitapçığı ve CD'lerini kargo ile adreslerine gönderecektir .Kursiyerler www.emlakakademisi.org adresinden, internet üzerinden derslerini takip edebilmeleri için şifreleri e- posta adresine gönderilecektir. Yine www.emlakakademisi.org adresinden kursiyerlerin İlk sınav tarihleri ve nerede sınava girecekleri açıklanacaktır. Sınav merkezleri ANKARA - İSTANBUL olup ( Anadolu ve Avrupa) yakası, kursiyer nerede sınava girmek istediğini dilekçesinde belirtecektir.
İlhan Kurt Emlak danışmalığı veya Mortgage Brokerlığı- eğitimi ücretlerinin ayrı ayrı total olarak 300 TL olduğunu, bu ücretin 35 TL sinin Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Mesleki ve Teknik açık öğretime sınav harcı olarak, bu ücretin içinden Federasyona yatırılacağını, bankaya yatırılacak ücretlerden Bankalarca havale masrafı alınmayacağını söyledi.
Kurt bu konuda daha geniş bilgi almak isteyenlerin adresini verdikleri derneğe müracaat edebilecekleri gibi, 0282 6544971 nolu telefondan daha geniş bilgi alınacağını belirtti.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...