***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Mart 2010 Çarşamba

Edirne Belediyesi'nden çevreci bir kampanya daha

31.08.2004 tarih ve 25569 sayılı Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği kapsamında; Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen atık pil toplama çalışmaları hızla devam ediyor.
Atık pil toplama çalışmaları kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce Edirne Merkezindeki tüm ilköğretim okullarının katılacağı “Edirne Merkez İlköğretim Okulları Atık Pil Toplama Kampanyası-3” düzenlenmiştir. 01 Mart 2010-30 Nisan 2010 tarihleri arasındaki kampanya ile; Atık pillerin geri dönüşümü ve bertarafı desteklenerek doğanın kirletilmesini azaltmak, doğal kaynakların korunması ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak, toplanan pillerin geri kazanılabilir nitelikte olanlarını geri kazanmak, diğerlerinin bertarafını sağlamak, pillerin evsel çöplerden, atıklardan ayrı olarak biriktirilmesini sağlamak, pil toplama işlemini öğrenciler aracılığı ile Edirne geneline yaygınlaştırmak, Edirne genelinde çevre bilincinin oluşmasını/arttırılmasını sağlamak amaçlanmaktadır.
Yarışma sonunda toplanan pil miktarının öğrenci sayısına oranı en çok olan 3 okuldan 1.’ye Masaüstü Bilgisayar, 2.’ye Masası ile birlikte Masa Tenisi seti, 3.’ye Çok Fonksiyonlu Yazıcı olmak üzere ödüller verilecektir.
Henüz vakit geçmeden, çevre adına atılacak her adımın geleceğin garantisi olacağını belirten yetkililer tüm öğrencilerin ve Edirne halkının Atık Pil Toplama Kampanyası–3’e duyarlı olacağını ve ümit ettiklerini belirttiler.
Edirne Merkez İlköğretim Okulları Atık Pil Toplama Kampanyası-3 hakkında bilgi almak/atık pil toplama kutusu temin etmek isteyenler Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün 0284 213 51 51 nolu telefonunu arayabilirler.
KAYNAK:EDİRNE BELEDİYE SİTESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...