***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Ocak 2010 Salı

Çorlu Şifa Hastanesi 2010 yılı fiyatlandırma hakkında bilgi

Özel sağlık sektöründe SGK’lılardan alınan katkı payı ücretinin yükseltilmesi için uzun süreden beri Sağlık Bakanlığı ve SGK tarafından yapılan çalışmalar sonucu katkı payı oranı yüzde 30’dan, yüzde 70’e kadar çıkarıldı.
SGK(Sosyal Güvenlik Kurumu) bu işlemi yaparken hastaneleri, hizmet kalitesi, yatak kapasitesi, doktor sayısı, verdiği hizmetin çeşitliliği, hasta ve çalışan güvenliği gibi alanlarda puanlandırmıştır. Çorlu Şifa Hastanesi Genel Koordinatörü Yuşa Saldıray SALTOĞLU, yılbaşından sonra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından özel hastanelere kurumca belirlenen ücretin yüzde 70’i kadar fark ücreti almanın tanındığını ancak kendilerinin fiyatlarda bir değişikliğe gitmeyeceklerini ifade etmiştir. Yuşa Saldıray SALTOĞLU ; 2010 yılında da Çorlu Şifa Hastanesi olarak amaçlarının tüm bölge halkı için makul ücret politikasını değiştirmemek ve olabildiğince çok vatandaşımızın hastanemizden yararlanmasını sağlamak olarak açıklamıştır.

Trakyadada Kar kapıyı çaldı...

Havaların aniden soğumaya başlaması ile birlikte beklenen kar yağışıda başladı.
Gece geç saatlerde başlayan kar yağışı Tekirdağ, Çorlu, Malkara, Çerkezköy ve Hayrabolu’da etkisini gösterdi..
Kar yağışı ile ilgili olarak Karayolları, il özel idaresinin araçları ile belediyeler tedbirlerini de gözden geçiriyor.
Meteoroloji yetkilileri kar yağışının Trakya’nın diğer kesimlerinde de etkili olacağının duyurusunu yaptı.
HABER VE FOTO:Onur ŞEKER

9 ayda uzun bir yol aldık

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Velimeşe Belde Belediye Başkanı Rasim Yüksel çalışmalarını basınla paylaşarak destek veren herkese teşekür etti
“9 ayda uzun bir yol aldık”
Velimeşe’de 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde iş başına gelen CHP’li Rasim Yüksel 9 aylık çalışmalarını basınla paylaştı. Bu toplantıya belediye meclis üyelerinden, Mustafa Örnek, İbrahim Kahraman, Ahmet Bican, Recai Taşkın, Aydın Türker’de katıldı.
Başkan basın toplantısında önemli konulara tek tek değinirken, basın mensuplarının yönelttiği sorularıda yanıtladı.
“Milletimiz Bizden Hizmet Bekliyor
Belediyemizin içinde bulunduğu şartları bilerek göreve talip olduk. Milletimiz bizden hizmet bekliyor.’’
“ Değerli basın mensupları.
29 Mart 2009’da yapılan yerel seçimlerde halkımızın teveccühleriyle göreve geldik.
Bize inanan,bize güvenen halkımız bizden beklediği hizmetleri yerine getirmek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Planlarımız ve programımız hazır, hepsini tek tek yerine getireceğiz. Biz 30 Mart günü parti rozetimizi çıkararak, herkesin belediye başkanı olarak göreve başladık. Velimeşe Belediyesi olarak her işe insan ayrımı yapmadan bakıyoruz, herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. İlk icraat olarak “şeffaf belediyeciliği” hayata geçirerek , halkımızın belediye hizmetlerine daha kolay ulaşmasını sağladık. Velimeşe belediyesinde ilkleri gerçekleştirmenin, Velimeşe halkının hizmetine sunmanın haklı gururu ve sevinci bana ve çalışma arkadaşlarıma güç veriyor. Belediye bünyesinde kurulan “çözüm masası” sayesinde iş arayan yüzlerce insanımıza bölgemizdeki sanayicimiz ile işbirliği yaparak işe girmelerini sağladık. Dünyada ve Türkiye’de krizin en ağır şekilde yaşandığı 2009 yılında halkımıza yaptığımız bu hizmet bana göre diğer hizmetlerin yanında en anlamlısı. İşi olan insan mutlu insandır felsefesinden yola çıkarak insanımıza bundan böyle de bu konuda yardımcı olmaya devam edeceğiz. Seçimden önce işsiz olan herkesi işe sokacağız dedik, seçimlerde bu konuda çok eleştiri aldık. Ama bugün gelinen noktada rakiplerimiz yanında çalışıp ta işsiz kalan arkadaşları bile işe sokarak onları mahcup ettik.
2009 yılı çalışmalarımız!
Göreve gelir gelmez bütün imkansızlıklar içinde Velimeşe’nin tarihinde ilk kez düzenlenen, büyük bir ilgi ve katılımın yaşandığı, geleneksel hale getireceğimiz “1.Yağlı pehlivan güreşlerini” düzenledik. Çok güzel geçen bu organizasyonumuz başarısı ile bölgemizde ses getirmiştir. 2009 yılında Velimeşe halkına verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye çalıştık. Velimeşe’nin adına yaraşır bir organizasyon ile Velimeşe’de gene bir ilke imza atrak “1.Boza festivali” ve sünnet şöleni düzenledik. Bundan sonraki yıllarda Güreşler ve Boza festivalimiz geleneksel olarak devam edecektir.
Velimeşe Belediyesi olarak ihtiyaç duyulan mahallelerimizde kanal ve yol çalışmalarımız devam etmektedir. Sanayicimizden 1 kuruş talep etmeden sanayi bölgemizdeki yollarımızı iyileştirdik. Belediyemize yeni bir cenaze aracı ve sinek ilaçlama cihazı kazandırdık.
Mahallelerimizdeki parkları çocuklarımız faydalanacağı şekilde donattık. Parkımıza yaptırdığımız şelale ile parkımızı güzelleştirdik. Eski belediye binamızı restore ederek derneklerimiz bir çatı altında topladık, halkımız hizmetine sunduk.
Çocuklarımızın okuduğu okulların ihtiyaçlarını karşılamayı en temel görevlerimizden biri olarak kabul ederek yardımlarımızı esirgemedik, tüm ihtiyaçlarını karşıladık. 50 öğrenciye burs desteği kazandırdık. Hizmette olduğu gibi spor alanında da ses getirdik!
Velimeşe gençliği kötü alışkanlıklardan kurtarmak için spora yönlendirdik. Velimeşe Belediyespor’a belediyemiz binasının altında örnek bir lokal kazandırdık. Velimeşe Belediye Spor Tekirdağ bölgesinde 4 takım ile Velimeşe’yi başarılarıyla en iyi şekilde temsil etmektedir. Takımımız T ekirdağ Süper amatör liginin ilkyarısını 2.bitirerek başarısının tesadüf olmadığını gösterdi. 100’lerce gencimizin kulübümüzün çatısı altında spor yapabilme imkanını yarattık.
İşçilerimizi unutmayarak kasabamız içinde modern işçi bekleme kulübeleri yaptık. Pazar yerine modern bir tuvalet yaparak pazar esnafının ve halkımız kullanımına açtık.
Velimeşe Belediyesi’ndeki tüm meclis üyesi arkadaşlarım yapıcı katkılarından çok memnunum, uyum içinde Velimeşe’ye faydalı olmak için elbirliği içinde çalışıyoruz. Hepsine çok teşekkür ederim.
Geçmişe değil, geleceğe bakıyoruz!
“Sevgili basın mensupları, göreve gelenlerin içinde bulunduğu şartlardan şikayet etme hakkı yoktur. Bizde şikayet etmiyor, geçmişe bakmıyoruz. Yüzümüz geleceğe dönük. Velimeşe gelişiyor, Velimeşe kalkınıyor. Belediye olarak bu gelişime ayak uyduramaz, beklenen hizmetleri yerine getirmezsek Velimeşe’yi yaşanacak bir yer yapamayız, Velimeşe’yi Kurtaramayız Biz Velimeşe’yi Trakya’nın incisi yapmak için kolları sıvadık. Plan ve programımız hazır. 2009 yılındaki başarılı çalışmalarımız önümüzdeki yıllarda devam edecektir. Göreve geldiğimiz günden itibaren bizlere desteğini ve inancını yitirmeyen, değerli çalışma arkadaşlarıma, saygı değer Velimeşe halkımıza,
Çalışmalarımızı yakından takip ederek,bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan değerli basın mensuplarımıza, bu başarılı çalışmaları yerine getirmemizde bizlere destek olan herkese teşekkür ederim.Halkımızın güveni ve desteği ile Velimeşe beldemizi Trakya’nın incisi yapacağız”
Başkan 9 aylık görev süresi içinde yaptıklarını sıraladı.Ve önümüzdeki yıllarda yapacağı çalışmalarında programının yaptığını ve belli aralıklarla bunları yapacaklarını iddialı olarak anlattı.
HABER VE FOTO: Erdal ÖZCAN

TEKİRDAĞ BELEDİYESİNDE TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Tekirdağ Belediyesinde 453 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı.68 maddeden oluşan Toplu iş sözleşmesi taslağı Disk Genel İş sendikası Trakya Şube başkanı Aladdin Öztürk, Tekirdağ Belediyesi işyeri Baş temsilcisi Kenan Akkan,işyeri temsilcileri Nihat Çakal, Önder Mutlu, Hasan Kral,Ahmet Gökçe ve Kamil Demir tarafından Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç’a sunuldu.14.03.2010 ile 15.03.2012 tarihleri arasında 2 yıllık bir zamanı kapsayan toplu iş sözleşmesi taslağının gerekli bölümlerce inceleneceğini belirten belediye başkanı Adem Dalgıç ‘Disk Genel İş sendikasıyla işçilerin de hakları korunarak iyi bir sözleşme imzalayacağız.’dedi.
KAYNAK:TEKİRDAĞ BELEDİYE SİTESİ

TEKİRDAĞDA KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Tekirdağ Belediyesi yaşanan olumsuz hava şartlarına karşı önlemlerini aldı ve çalışmalara başladı. Şehir Merkezinde vatandaşların yoğun olarak kullandığı ana caddelerde ve kaldırımlarda belediye temizlik ekipleri tarafından kar temizleme çalışmaları titizlikle yapılıyor. Özellikle Cumhuriyet Meydanı, Hükümet Caddesi, Valilik önü, Tuğlalı Park, Kolordu Caddesi ve Köprübaşı mevkiinde kar temizleme çalışmaları yapıldı ve belirli aralıklarla yapılmaya devam ediyor. Tekirdağ Belediyesi olarak olumsuz hava şartlarına karşı hazır olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, “Kar temizleme çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Herhangi bir olumsuz duruma karşı diğer ekiplerimiz hazır durumda bekletiliyor. Halkımızın olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz” dedi
KAYNAK.TEKİRDAĞ BELEDİYE SİTESİ

ENERJİNİ BOŞA HARCAMA TOPLANTISI TEKİRDAĞDA YAPILDI

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla Enerjini Boşa Harcama toplantısı Belediye Kültür Merkezinde yapıldı. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla Enerjini Boşa Harcama toplantısı Vali Zübeyir KEMELEK, 8 nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı İsmail GÜMÜŞTEKİN, Belediye Başkanı Adem DALGIÇ, TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet ALDOĞAN, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve basın mensuplarının katılımıyla Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.
TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet ERDOĞAN toplantının açılışında yaptıkları konuşmalarında; Uzman arkadaşlarımız enerji verimliği ile ilgili olarak bilhassa öğrencilerimize yönelik gelecekte bizleri neler bekliyor, bugün ne yapmaları gerektiğine dair bir konferans ve gösteri sunumu yapacaklar.Ben sizlere kısaca TREDAŞ nedir ne yapıyor ondan bahsetmek istiyorum.TREDAŞ Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğünün sınırları Kınalıdan başlayan 20 bin kilometrekarelik bir coğrafi alanda faaliyet gösteren 3 tane il, 23 tane ilçe,60 tane belde ve 687 tane köy olmak üzere toplam 724 yerleşim merkezinde faaliyet göstermektedir. Bu yerleşim merkezlerinde 1,5 milyon kişi yaşamaktadır.1,5 milyon kişinin yaşadığı bir yerde bizler 1200 kişilik bir personelle günün 24 saatinde hizmet vermekteyiz.Mağlumunuz elektrik 24 saat kullananın emrinde olması lazım , aksi takdirde artık vatandaşımız abonelerimiz 5 dk lık dahi elektrik kesintisine tahammül edemiyorlar, bunun nedeni de hayatımıza tamamen ekmek, hava, su gibi elektrik girmiş durumda. Elektriği indirici merkezlerinden alarak , niyahi tüketiciye gidene kadar TREDAŞ personeli bütün hat boyunca ve , vatandaşların şikayetlerini dinleyerek eksikliklerini giderme çalışması yapıyor. Son yedi yılda TREDAŞ 250 trilyona varan bir tesis yatırımı yapmıştır. İllerimize, ilçelerimize 24 saat , köylere 18 saat kesintisiz hizmet vermekteyiz. Bu enerjiyi alıyoruz onun dışında ne yapıyoruz; TREDAŞ olarak şuan 800 bin abonemiz var ve toplamda 1.2 kattrilyonluk bir enerji satış bedeli var. Konusmalarinda yenilenebilir enerji kaynaklarınin önemine isaret eden Erdoan; katı yakıt fosil yakıtları dediğimiz petrol, doğalgaz ve kömür bir gün bitecek, bunların bitim süresi 80 yıl civarında hesap ediliyor. Rüzgar, güneş gibi enerjilere ülkemizin mutlaka ağırlık vermesi lazım. Dünyada 1,5 milyar insan elektriksiz yaşıyor. Ülkemizde ve dünyada toplumun ortak değerleri olan su ve elektriği herkes verimli kullanmak zorunda ve üzerimize düşen görevlerin ne olduğunu hiçbir zaman unutmamız lazım dedi.
Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK toplantida yaptikları konusmalarında; Biraz önce Genel Müdürümüz enerjinin boyutları ile ilgili güzel bilgiler sundu. EN – VER projesini de böyle karikatürlü ve resimli bir şekilde tanıma imkanı buldunuz. Aynı projeyi biz iki yıl önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde gördük. Bütün il Valilerimizi topladılar, buna benzer bir toplantıyla bize tanıtmışlardı. Değerli öğrencilerimiz Türkiye de ve dünyada kullanılan enerji kaynakları fosil kaynaklı olup bunlarında belli süreleri var belli süre sonra tükenmek üzere olduklarını hepiniz biliyorsunuz. Ülkemizde bu fosil kaynaklı enerjilerden de maalesef çok az sayıda kömürümüz var kalori değerleri çok yüksek, petrolümüz biliyorsunuz son derece az, doğalgaz yine sadece Trakya Bölgesinde çıkarılabiliyor ama oda ülke tüketimine baktığımız zaman son derece az miktarda doğalgaz kaynağımız var. Ama tüketimimiz hiç durmuyor ve sürekli artıyor. Biraz önce Erdoğan Bey söyledi 100 milyarlarca kw ta çıkmış durumda. Dolayısıyla ihtiyaçlar sınırsız ama kaynaklar sınırlı. Gelecekte ne olabilir rüzgar santrallerinden elektrik üretebiliriz, güneş enerjisiyle elektrik üretebiliriz ama bunlar su an için ekonomik değiller. Henüz daha onların ekonomik hale getirilmesi için çabalar sarf ediliyor. Ama yine yeni yeni enerji kaynakları ortaya çıkarılacak ve bunlardan bir tanesi de nükleer enerji. Ülkemize de nükleer enerji kaynakları getirilmeye çalışılıyor, daha doğrusu nükleer enerji üretimi için çalışmalar devam ediyor. Üretimde enerjiyi elektriği kısamayız. Fabrikalar elektrik tüketmesin daha az çalışsın diyemezsiniz. Enerjiden kısmanın tasarrufta bulunmanın tek yolu, biraz önce filmde gördünüz A sınıfı elektrikli ev aletlerini kullanmak lazım. Onlar daha az enerji tüketiyor daha az elektrik tüketen aletlere geçiş sürecindeyiz. Diğerleri fiyat olarak daha ucuz olabilir ama uzun süre elektriği hesapladığımız zaman A sınıfı beyaz eşya elektronik eşya almamızda büyük yarar var. Diğer taraftan akkor ampulden florasan ampulle doğru bir geçiş var bütün dünyada ülkemizde olduğu gibi sadece iki ampul değiştirmekle iki Keban Barajı kazanabiliyoruz. Değerli arkadaşlar bu çok önemli bir rakam iki tane Keban Barajı ki yıllarca biz öğündük. Türkiye Keban Barajı gibi çok güzel bir baraj yaptı ki elektrik üretiyoruz, sulama yapıyoruz ve vb. bir çok hikayeyi hepiniz duymuşsunuzdur. İki tane Keban Barajını sadece tüketimde alacağımız tedbirlerle kazanabiliyoruz. Lütfen buna hepimiz birlikte riayet etmemiz gerekiyor. Biz işyerlerimizde sizler evde veya okulda bu görevi üstlenmemiz gerekiyor ülkemizin geleceği ve istikbali için. Bu bilgiler burada kalmasın ülkemizi daha güçlü ve ileri bir ülke haline getirmenin yolunu hep beraber deneyelim ve gayret edelim dedi.
HABER VE FOTO:TEKİRDAĞ VALİLİK SİTESİ

Köpekleri Zehirledi.Boğaları Çaldı

TEKİRDAĞiline bağlı Çorlu İlçesi'nde bir çiftlikteki köpekleri zehirleyerek 7 boğayı çaldığı iddia edilen Mahmut T. gözaltına alındı.
İstanbul Yenibosna’dan çaldığı 34 TB 3196 plakalı kamyonet ile Çorlu Havalimanı yakınlarındaki E.E.’ye ait hayvan çiftliğine gelen Mahmut T. aracı 2 kilometre uzakta bıraktı. Çiftliğe yürüyerek giden Mahmut T. önce yanında getirdiği zehirli etleri çiftlikteki 4 çoban köpeğine attı. Zehirli etleri yiyen köpekler öldükten sonra Mahmut T., ahırdaki 7 boğayı çiftliğin önüne getirdiği kamyonete yükleyip kaçtı.Sabah gelen çiftlik sahibi E.E. durumu fark etmesi üzerine jandarmaya hırsızlığı ihbar etti. İhbarın ardından bölgede yol kontrollerine başlayarak jandarma ekipleri, Mahmut T.’yi çaldığı hayvanlarla birlikte TEM otoyolu Çorlu gişesi yakınlarında yakaladı. Gözaltına alındıktan sonra hırsızlık suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen Mahmut T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Çorlu Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
KAYNAK.ÇORLU GAZETESİ

TRAKYADA KAR ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

Balkanlar'dan yurda giriş yapan soğuk ve kar yağışlı hava önce Edirne'de etkili olmaya başladı. Akşam saatlerine doğru İstanbul da etkili olan kar yağışının bu gece daha da etkili olacağı tahmin ediliyor. Bu arada İstanbul - Çorlu - Edirne istikametinde yoğun kar yağışının yolları kapatmaması ve kazaların önüne geçmek için Karayolları ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışmalarına devam ediyor.

Kıvanç Kaytanlı TRT’ye Konuk Oldu

Lüleburgazlı gitarist Kıvanç Kaytanlı, TRT Ankara Radyosu’nun hazırladığı “Şehrin Nabzı” programının konuğu oldu.
HABER VE FOTO: Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Birçok sanatçı ve grubun stüdyo kayıtlarında gitar çalan ve aranjörlük de yapan Kıvanç Kaytanlı TRT Ankara Radyosu’nda konuk oldu. Fulya Akbuga’nın hazırlayıp sunduğu Şehrin Nabzı programında konuk olan Kıvanç Kaytanlı, müzik geçmişi ve projeleriyle ilgili sorulara yanıt verdi. “Türkiye’de müziğin ve müzisyenin durumu, prodüktörlük mesleği, İnternet’in sunduğu yeni imkanlar, gelişen kayıt teknolojileri” gibi birçok konunun konuşulduğu program kesintisiz 55 dakika sürdü. Program sırasında, Lüleburgaz Trockyablues’la ilgili de bilgiler veren Kaytanlı: “Lüleburgaz Trockyablues grubunun bir üyesiyim. Yerel temalardan yola çıkarak ufku açık bir müzikle uğraşıyoruz.. Önümüzdeki günlerde birkaç değişik çalışmamız olacak. Bunların kayıt edilmesi imkanlarını araştırıyoruz.” dedi.

Lüleburgaz yarın gece Kanal B’de

Kanal B’de her çarşamba saat 23.00’te yayımlanan “Sesle Gelen” programının yarın geceki konuğu “Lüleburgaz”
HABER.Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kanal B’de (Başkent Televizyonu) her Çarşamba yayınlanan “Sesle Gelen” programında yarın gece Lüleburgaz var. Geçen hafta Lüleburgaz’a gelen program yapımcısı ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Burak Sönmez ve Kameraman Hüseyin Fındık’ın Lüleburgaz ve çevresinde çektikleri “Sesle Gelen” programı yarın gece saat 23.00’te Kanal B’de yayımlanıyor. “Folklor-Müzik-Yerel Kültür” araştırmaları üzerine kurulu olan programda “Ali ve Meryem Molla, Düğüncübaşı Köyü ve Lüleburgaz Trockyablues” yer alıyor.
Programın tekrarı perşembe günü saat 15.00’te yayınlanacak.

MİNİK SEVGİYİ KAYBETTİK

TEKİRDAĞ Devlet Hastanesi'nde yatan ve daha iyi tedavi için İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nce kabul edilmeyi bekleyen ilköğretim okulu öğrencisi 12 yaşındaki Sevgi Sedef Asamaz, yaşamını yitirdi. Otobüs şoförü baba Hüseyin Asamaz, “02.00'de gelip kızımı gördüm. Bana son olarak iki kez ‘Baba’ diye seslendi. Bir daha sesini duyamadım. Sabah erken saatlerde arayıp vefat ettiğini söylediler” diye konuştu.
KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Muhammet’in Davası Başlıyor

Çorlu’da 14 Nisan’da ortadan kaybolan ve 26 Mayıs’ta tarlasını ilaçlamaya giden bir çiftçi tarafından kemikleri bulunan 6 yaşındaki Muhammet F.’nin öldürülmesiyle ilgili dava başlıyor. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan davada Cumhuriyet Savcısı Ayhan Altun tarafından hazırlanan 16 sayfalık iddianamede 6 yaşında ki Muhammet Fırtına’nın katil zanlısı anne Dilber F.(23), Fadime S.(38) ve Kemal E.’nin(41) de aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında “ağırlaştırılmış müebbet” hapis istendi. Ayrıca Fadime S. ve Kemal E. için fuhuş’a aracılık ve teşvik etmekten 4’er yıl ve baba Ümit F. içinde oğlunu dövmekten 11 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Muhammet’in, 43 gün boyunca televizyonlara çıkarak “Çocuğumuz kaçırıldı” yalanını ortaya atan anne Dilber F. ile ilişkiye girdiği Kemal E. tarafından 10 kaburgası kırılıncaya kadar dövülerek öldürüldüğü iddia ediliyor. Ayrıca; parası bittiği zamanlarda kontör almak için fuhuş yaptığı da iddia edilen anne Dilber F.’nin, ev kirasını ödemek için ev sahibi İ.G. ile ayda 10 kez ilişkiye girdiği de iddialar arasında... Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak olan davada sanıklar Dilber F., Kemal E. ve fuhşa aracılık ettiği iddia edilen komşu Fadime S. (38 )Muhammet’i tasarlayarak öldürdükleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacaklar.
Soruşturmada, oğlu Muhammet’i ‘yaramazlık yaptığı’ gerekçesiyle dövdüğü belirlenen baba Ümit F. hakkında da 11 yıla kadar hapis cezası istenmesi bekleniyor. Sanık baba Ümit F., 2009 yılında oğlu Muhammet’i yaramazlık yapması nedeniyle dövmek ve oğlunun ön iki dişini kırıp kemik kırığına neden olarak kasten yaralamakla suçlanıyor.Muhammet’in çürümüş cesedinin tarlada bulunmasının ardından anne Dilber F. ve baba Ümit F. ile komşuları Kader S., Fadime S., Kadir S., Sinan G. ve Kemal E. gözaltına alınmış; 4 gün boyunca sorgulanan şüphelilerden Ümit F. serbest kalırken Dilber F., Kemal E., Sinan G., Fadime S., Kader S. ve K.S. tutuklanmıştı. Muhammet cinayetinin diğer bir şüphelisinin 11 Temmuz 2009 tarihinde cezaevinde intihar etmesi şok etkisi yaratmıştı. Konuyu araştıran cumhuriyet savcısı Silivri cezaevinde intihar eden Sinan G.’nin cebinden çıkan notu da iddianameye ekledi. Silivri 7 no’lu L tipi kapalı ceza infaz kurumunda B6 koğuşu 3 no’lu odada tutuklu bulunan Sinan G.’nin 11 Temmuz 2009 günü saat 16:30’da kendisini asarak intihar ettiği belirtilen iddianamede cebinden çıkan nota da yer verildi. Kendisini asarak intihar eden Sinan G.’nin cebinden çıkan intihar notunda, “Sen ağabeyimle yakalandın. Pisliğinizi bana temizlettiniz. Ağabeyimde yanar sende. Götürdüğünüz araba Mustafa’nın Şahin aracı. Bu işe bizi katma, atan Abdullah. Dilber sakın beni bu işe karıştırma. Sonu kötü olur, çocuğu sen öldürdün. Ben tarlaya bıraktım. Bu hiç bilinmez. Bir tarlaya bıraktım. Sen cezaevine girsen ben bakarım. Ama sen bakmazsın” dedi. İntiharı araştıran savcılık intihar notunu aynı cezaevinde B6 koğuşu 5 no’lu tek kişilik odada kalan Mehmet G.’nin yazdığını belirledi. G.’nin alınan ifadesinde notu yazdığını kabul ederken Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının tarihsiz ifadesinde ise yazdığı notu reddetti. İntihar notundaki iddiaları araştıran savcılık, Sinan G.’nin Abdullah ve Mustafa adlı tanıdığı olmadığı, adı geçen ağabey diye hitap ettiği kişinin Fadime S.’nin ağabeyi O.Ö. olduğu, Dilber F.’nin ev sahibi İ.G.’ye göre Kemal E. olduğu ve Şahin marka aracının şüpheli K.’nin gayri resmi eşi E. D.’in olduğu, Sinan G.’nin notunda ki bildirimlerin gerçekliğinin tespitinin yapılamadığı kaydedildi.
KAYNAK:www.habercorlu.com

LüleBurgaz İlçesindeki ADD’de yeni dönem

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Lüleburgaz Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu, Halk Eğitimi Gençlik Merkezi’nde yapıldı.81 üyenin oy kullandığı Genel Kurul’un Divan Başkanlığı’nın Avukat Okan Mutlu yaptı. Tek liste halinde yapılan seçimler sonucunda ADD Lüleburgaz Şube Yönetimi şöyle oluştu:Ülkü Güvenç, Lütfü Ergin, Servet Şenyiğit, Simge Duygu Yurdatapan, Ali Gençer, İrfan Kızıltan, Nihal OrganDisiplin Kurulu: Kemal Benzer, Atillah Ercan, Alaattin GüncerDenetleme Kurulu: Zekayi Gürtekin, Necdet Özevin, Bülent Zafer SeberGöreve gelen şube yönetimi bugün görev dağılımı yaptıktan sonra, yarın yapılacak olan devir teslim töreni ile görevi devralacak.CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış’ın da katıldığı Genel Kurul’da Kurultay Delegesi olarak da Fikret Akalgan, Nejat Erbil, Turabi Kayan ve İsmail Yurdatapan seçldi.
KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

Kırklareli kara teslim

Kırklareli Merkez’de gece saat 02.00 sularında etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, gerek merkezde, gerekse birçok ilçe ve köylerde hayatı olumsuz yönde etkiliyor.
Sabah saatlerinde güne bembeyaz bir Kırklareli ile uyanan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Elbette bu duruma en çok sevinenler çocuklar oldu. Yoğun kar yağışına rağmen okulların tatil edilmediği Merkez ilçede, çocuklar okul bahçelerinde gönüllerince eğleniyor.
Kırklareli İlçelerinde son durum
Yağışın ardından Demirköy ilçesi ile Dereköy'de kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.
Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Kırklareli-Istanbul, Pehlivanköy, Demirköy, Dereköy yollarında tuzlama ve kar kazıma çalışmalarını sürdürüyor.
Il Özel Idaresi ekipleri de Dereköy ve Demirköy'de köy yollarının kapanmaması için çalışmalara başladı.
Kırklareli ilinin Birçok ilçe ve ilçelere bağlı köyler de kara teslim oldu. Edinilen son bilgilere göre Demirköy ve Kofçaz’a bağlı hemen hemen tüm köy yolları kapalı durumda. Ancak Köy Hizmetleri ekipleri hummalı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Demirköy’de ve Kofçaz’da okullar 1 gün süreli tatil edildi. Dereköy Gümrük Müdürlüğü’nden edindiğimiz bilgilere göre ise bu bölgede de yoğun kar yağışının etkili olduğu ve yolların kapalı olduğu, yetkililer tarafından çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
Kar yağışına rağmen hiçbir köyde elektrik kesintisi yaşanmadığı da belirtildi.
Kar yağışı etkisini sürdürecek
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre kar yağışı hafta boyunca etkisini sürdürecek. Perşembe günü gece -8 dereceye kadar düşecek olan hava sıcaklıkları hayatı olumsuz yönde etkileyecek. Cuma ve Cumartesi günü tekrar kar yağışının kendisini göstermesi bekleniyor.
KAYNAK.www.gazetetrakya.com

TEMA'dan Gönüllü Olun Çağrısı


Türkiye'nin çöl olmaması için herkesi TEMA gönüllüsü olmaya davet eden TEMA Çorlu Gönüllü Temsilcisi Ahmet Cömert, 17 yılda 370 bin gönüllüye ulaştıklarını söyledi.
Gönüllülüğün çok yüce bir kavram olduğunu belirten Cömert, "Bilgi, zaman, beceri ve deneyimlerinizi toplumsal sorumluluk anlayışıyla hiçbir çıkar gözetmeksizin yardım etmek isteğinizi kişi kurum veya bir sivil toplum kuruluşunun amacı doğrultusunda kullanır, insanlığa faydalı olmanın manevi huzurunu yaşarsınız. Bu manevi huzuru yaşamanın herkesin hakkı olduğuna inanan 370bini aşkın TEMA Gönüllüsü, halkımızı ülkemizin sahip olduğu doğal varlıkların korunması, doğru ve verimli kullanılarak sonraki nesillere aktarılması için gönüllü olmaya çağırıyor" dedi.
Türkiye'nin orman varlığının artmasına katkı sağladıklarını da kaydeden Cömert; “TEMA gönüllüleri toprak ve doğa sevdalısıdır. Toprağımızı, ormanlarımızı, suyumuzu, havamızı korur, kollar. Biz gönüllüler her yerdeyiz, biz her yerdeniz, biz Türkiye’yiz. Biz, ilgilenmeyi, bilgilenmeyi, başarmayı, paylaşmayı ilke edindik. Biz okuruz, çalışırız, organize eder, eşgüdüm sağlarız. Doğruları, güzellikleri destekler, koşar, zamanla yarışırız. Bilgilenir, bildiklerimizi paylaşır, proje üretiriz. Emeğimizin karşılığını yarını yakalayarak alacağımızı düşleyenlerdeniz. Ülkemizi nasıl görmek istiyorsak, gönüllü olmakla işte bu hayalimize yaklaşırız. Gönlümüzden karşılıksız veririz. Gönüllülük hayatımıza anlam kazandırır” diye konuştu.
Cömert sözlerini şöyle sürdürdü;”Halkımızı, ülkemizin sahip olduğu doğal varlıkların korunması, doğru ve verimli kullanarak gelecek nesillerimize aktarılması için TEMA Vakfına gönüllü olmaya çağırıyorum
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Bel ve boyun fıtıkları günümüzde en sık görülen rahatsızlıkların başında yer alıyor

Bel ve boyun fıtığı nasıl oluşur?
Omurga kemikleri arasında bulunan disk adı verilen kıkırdakımsı dokunun dejenerasyonu sonrasında bozularak omurilik ve omurilikten çıkan sinir köklerine bası yapması sonrasında bel ve boyun fıtıkları oluşmaktadır.
Bozularak fıtığa neden olan bu diskler, normalde omurgalar arasında darbe emici amörtisör görevi görerek, yürüme, oturma, yük kaldırma sırasında oluşan sarsıntıları emerek, omurların üzerine düşen yükü eşit olarak azaltır, ağırlığın dengeli biçimde alt seviyelere iletilmesini sağlarlar.
Diskin normal anatomisinde 2 kısımdan oluştuğu görülür. Yumuşak jölemsi kıvamdaki su içeriği fazla olan iç kısım yani nucleus pulposus, bu iç kısmı saran sağlam liflerle örülmüş olan nispeten daha esnek olan dış kısım yani anulus fibrozuz. Disklerin beslenmesi ilk yaşlarda damarsal yapılar ve çevre kemik dokudan difüzyon yoluyla olmasına rağmen ilerleyen yaşla beraber diskleri besleyen damarsal yapı kaybolur ve gerekli oksijen, glikoz gibi maddeleri çevre kemik dokusundan difüzyonla alır. Direkt kan akımıyla beslenemiyen disklerde dejenerasyon yani doku yaşlanması daha kolay olur ve daha erken başlar. Bu dejenarasyon 30lu yaşlardan sonra artma eğilimi gösterir. Dejenere olan disk zamanla elastikiyetini yitirir, su içeriği azalır, artık kuvvet aktarma ve kuvveti çevre dokulara dengeli bir biçimde yayma görevini yerine getiremez. Aşırı veya ani bir yük binmesi veya kişinin yanlış bir hareket yapması diskin içinde elastikiyetini yitirmiş, su içeriği azalmış dejenere yumuşak kısmın etrafındaki kapsülü yırtarak dışarı çıkmasına yani fıtıklaşmasına neden olur.
Uzun süreli mikrotravmalar, ani makratravmalar, boyun ve belde ani yapılan yanlış hareketler, boyun ve bel kaslarındaki zayıflık, yaşlanma, duruş bozuklukları, beslenme bozuklukları, aşırı kilo gibi nedenler disklerdeki dejenerasyonu hızlandırarak fıtıklaşmayı kolaylaştırırlar.
Bel ve boyun fıtığının en önemli belirtileri nelerdir?
Boyun fıtığının belirtileri;
Ensede ağrı, kas spazmı, boyun hareketlerinde kısıtlık
Enseden kol veya kollara, göğse ve sırta yayılabilen ağrı
Kollar veya ellerde uyuşma hissi
Baş dönmesi, kulak çınlaması, gözlerde sinek uçuşması, bulantı, konsantrasyon bozukluğu gibi semptomlar
Kol ve/veya ellerde kas gücü azalması
Ağrı özellikle gece uykuda aşırı derecede artar
Omuz ve kollarda ağrı, uyuşma ve iğne batar gibi olması
Bacak ve kollarda uyuşma veya güçsüzlük
Mesane kontrolü sorunlarıBacaklarda dengesizlik veya sertlik
Bel fıtığı belirtileri;
Belde ağrı, kas spazmı, bel hareketlerinde kısıtlık
Belden bacaklara yayılan ağrı
Bacaklardan ayak parmaklarına kadar uzanan uyuşma, karıncalanma hissi
Bacak, ayak ve ayak parmaklarında güçsüzlük
Yürümekle artan bacak ağrısı ve uyuşma
Her bel ağrısı bel fıtığı anlamına gelir mi?
Her bel ağrısı bel fıtığı anlamına gelmez. Zorlamalara veya ani hareketlere bağlı olarak bel kaslarımızda meydana gelen spazm en sık görülen bel ağrısı nedenlerinden birisidir. Yine yapılan ani hareketler sonucu omurların arasındaki faset eklem zorlamaları da bel ağrısı nedenleridir.
Bel fıtığı ağrısı ile diğer basit ağrıları nasıl ayırt edebiliriz?
Beldeki ağrı basit ağrı kesicilerle geçmiyor veya ağrı kesici bırakılınca tekrarlıyorsa, ağrı kalçaya ve bacaklara vuruyorsa, bacakta ve bel bölgesinde uyuşukluk varsa, her iki bacak veya kalça arasında his farkı varsa, bacaklarda çabuk yorulma ve veya güçsüzlük varsa bel fıtığı olasılığı artmaktadır.
Bel ve boyun fıtıklar kimlerde daha sık görülür?
35-50 yaş arasında her iki cinste de eşit olarak görülür. Omurga yapısı nedeniyle uzun boylularda ve uzun boylu yapısına sahip kişilerde daha sık görülür. Disk dejenerasyonunu kolaylaştırıcı işleri yapanlarda yani, ağır işlerde çalışanlar, ev hanımları, uzun süre oturmak zorunda kalan masabaşı çalışanları, şöförler, sürekli ayakta duran öğretmen, eczacı, garson gibi meslek sahipleri, yoğun stres altındaki yöneticiler bel ve boyun fıtığına yakalanma olasılığı en fazla olan kesimlerdir.
Bel ve boyun ağrılarında ne zaman doktora başvurulmalıdır?
Günlük hayatta karşılaşılan boyun ve bel ağrılarında yeni başlamışsa yapılacak ilk tedavi kişinin istirahat etmesidir. İstirahate rağmen devam eden ağrılarda sağlık kuruluşlarına başvurulabilir. Bel ve boyun ağrılarında kol ve bacaklarda ağrı ve uyuşma eşlik ediyorsa, kol ve bacaklarda güçsüzlük gelişmişse uzman hekim yardımı almak için beyin cerrahi veya fizik tedavi doktoruna başvurmak gerekir.
Bel ve boyun fıtığı teşhisi nasıl konulur?
Teşhiste ilk olarak hastanın tam bir nörolojik muayeneden geçirilmesi gerekir. Yapılan fiziki muayenede uzman hekim boyun veya bel fıtığından şüphelenirse boyun ve bel MRG çekimi isteyebilir. Daha önceleri myelografi veya tomografi teşhiste kullanılan yöntemler iken MRG nin yaygınlaşması sonrası altın standart MRG çekimi olmuştur. MRG çekimi sonrasında hekim tarafından gerekli görülürse elektromiyelografi denilen test ile de fıtık tarafından sıkıştırılmış sinir dokusunun ne kadar hasar gördüğü anlaşılabilir.
Bel ve boyun fıtığı fizik tedavi ile iyileşebilir mi?
Başlangıç seviyesi olan, kollarda ve bacaklarda güçsüzlük, aşırı uyuşma yapmayan zaman zaman ağrıya neden olan bel ve boyun fıtıkları cerrahi tedaviye gerek kalmadan fizik tedavi ile iyileşebilir. Bel ve boyun fıtığı nedeni ile opere edilmiş olan bazı grup hastalarda da ameliyat sonrası fizik tedavi gerekli olabilmektedir.
Bel ve boyun fıtıklarında ameliyat hangi aşamada tercih edilmelidir?
Radyolojik olaraka çekilen boyun ve bel MRGlarında bel fıtığı ve boyun fıtığı saptanmış olan hastalarda; boyun fıtığı olan hastalarda kollarda güç kaybı, kollarda aşırı uyuşma, artan gece ağrıları, bel fıtığı hastalarında bacaklarda güç kaybı, bacaklarda aşırı uyuşma, artan gece ağrıları, bel fıtığı hastalarında bacaklarda güç kaybı, bacaklarda aşırı uyuşma ve karıncalaşma, yürümekle artan uyuşma ve ağrı mevcut, idrar kaçırma veya tutamama durumu varsa
Her iki grupta da verilen ilaç tedavisine rağmen ağrıları devam ediyor, uygulanan fizik tedaviye rağmen ağrıları devam ediyor günlük yaşamlarını sürdürmekte zorlanırsalar ameliyat tercih edilmelidir.
Op.Dr.Necati KAPLAN
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı
KAYNAK:ÇORLU ŞİFA HASTANESİ SİTESİ

Şifa Hastanesi ve Radyo Gündem İşbirliği ile…

Sosyal sorumluluk bilinci ile kamuoyunu sağlık konusunda bilinçlendirmek amacı ile düzenlenen programlar devam ediyor. Çorlu Şifa Hastanesi ve Radyo Gündem işbirliği ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Bestami ÖZSOY Radyo Gündem de canlı yayın programına katılarak ‘’Adet düzensizlikleri ve polikistik over sendromu’’konusu ile ilgili bilgiler vermiştir. Canlı yayın esnasında; kadınlarda adet dönemi, yumurtlama bozukluğu, polikistik over nedir, teşhis ve tedavisi gibi konulardan bahseden Dr.ÖZSOY sorulan soruları da cevaplandırmıştır

Liseli Öğrencilerden Yaz Festivali

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri, Çorlu’da Gençlik Festivali düzenlemeye hazırlanıyor.
Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi, Çorlu’da Gençlik Festivali adı altında bir dizi etkinlik düzenlemek için çalışmalar yürütüyor. Gençlik Festivali kapsamında, bahar şenliği, konser, piknik organizasyonu ve kermes düzenlenmesi planlanıyor. Öğrencilerin kendi ürettikleri materyalleri sergileyerek satacakları kermesin gelirinin Sakatlar Derneği’ne bağışlanması hedefleniyor.
Gençlik Festivali projesini hazırlayan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrenci meclisi üyeleri, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı makamında ziyaret ederek destek istedi. Proje Başkanı Ogün Coşkun, Meclis Başkanı Cihan Karaca, Başkan Yardımcısı Öykü Mısırlıoğlu ve Meclis Üyesi Sami Alevcan, Başkan Baysan’a proje ve hedeflerini anlattılar. Öğrenci Meclisi üyelerine teşekkür eden Baysan, Çorlu’da gençler için yapılacak sosyal çalışmaları desteklemeye hazır olduklarını belirtti. Daha sonra toplu hatıra fotoğrafı çektirildi
HABER VEFOTO:RECEP KARAGÖZ

Lüleburgaz’da kar yağışı

HABER VE FOTO:Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz, karlar altında bir sabaha uyandı. Yoğun kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıkları da sıfırın altına düştü. Kar yağışının hafta boyunca sürmesi bekleniyor.
Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı hava, Lüleburgaz’da da kendini hissettirdi. Sabaha karşı yağmaya başlayan kar ile birlikte hava sıcaklığı da eksi 2 derece civarında oldu.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, kar yağışının hafta boyunca devam etmesi bekleniyor. Bugün hava sıcaklıklarının eksi 2 ila eksi 5 derece olacağı tahmin edilirken, yarın ise hava sıcaklığı en düşük eksi 8 en yüksek eksi 2 derece olacak. Yoğun kar yağışı Cuma ve cumartesi günleri de sürecek.

Çorlu Zabıtası’ndan Kapsamlı Denetim

Çorlu Zabıtası, dükkân ve işyerlerini gezerek denetim yapıyor. Zabıta ekipleri gittikleri iş yerlerinde işyeri açma ruhsatı ve hafta sonu çalışma ruhsatlarının olup olmadığını denetliyor. Yasa ve yönetmeliklere uymayan işyeri sahiplerini uyaran zabıta ekipleri binaların ön cephelerine asılan tabelalar için reklâm vergisi ödenim ödenmediğini kontrol ediyor. Ayrıca döner ve köfte satan lokantalar tek tek gezilerek ölçü aleti kullanmaları konusunda uyarılıyor.
Yapılan denetimleri değerlendiren Zabıta Müdürü Birol Uçar, “Personelimiz dükkân ve iş yerlerini gezerek dört ayrı konuda denetimler yapıyor. Yasal hüküm gereği işyeri açma ruhsatı olmadan işyeri çalıştırılmaması gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu konuya hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Ruhsatsız işyeri açan esnaf ve firma sahiplerine cezai müeyyide uygulanmaktadır,” diye konuştu.
İşyeri açma ruhsatının yanı sıra hafta sonu çalışan işyerlerinin, hafta tatili kanunu gereğince, hafta sonu çalışma ruhsatı alınması gerektiğini belirten Uçar, “Hafta sonu çalışmayan dükkân ve işyerlerinin bu izni almasına gerek yok. Ancak hafta sonu çalışanların hafta sonu çalışma ruhsatını mutlaka almaları gerekiyor. Bir yıllık süre için verilen hafta sonu çalışma ruhsatlarının her yıl yenilenmesi gerekiyor. Esnaf ve işyeri sahiplerinin Ocak ayı sonuna kadar belediyemizin ruhsat servisine müracaat ederek ruhsatlarını yenilemeleri gerekiyor,” dedi.
Zabıta ekiplerinin döner ve köfte satışı yapan işyerlerini gezdiğini söyleyen Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü. “Vatandaşların döner ve köfte satışı yapan yerlerle ilgili gramaj konusunda talepleri var. Bizler de bu sorunun çözümü konusunda çalışmalar yapıyoruz. Döner ve köfte satışı yapan işyerlerinin fiyat tarifelerini dükkânlarının duvarlarına vatandaşların görebileceği şekilde asmaları ve döner ve köfteleri tarifelerde belirtilen gramajda satmaları gerekiyor. Bu konudaki uyarılarımızı dikkate almayan esnaflar hakkında cezai işlem yapılacak.”
Ölçü ve tartı aletleri kullanım koşullarının da yasalar çerçevesinde belirlendiğini dile getiren Uçar, “3516 sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu’nun 21. maddesi gereğince ölçü aletleri bulunduran kişi ve kuruluşların Şubat ayı sonuna kadar beyan vermek zorundadırlar. Süresi içinde beyan vermeyenler hakkında ilgili kanunun 15. maddesi gereğince işlem yapılacaktır. İşyerleri sahiplerinin kanun ve yönetmeliklerde istenilen şartları taşımaları ve yasal olarak suçlu duruma düşmemeleri için gereken hassasiyeti göstermeleri gerekiyor.”
Yapılan denetimlerde işyerlerine ait reklâm ve tabelaların da kontrol edildiğini ifade eden Uçar, “Reklâm ve tabela mevzuatı gereği işyerlerinin duvarlara astıkları tabelalar için vergi ödemeleri gerekiyor. Gidilen işyerlerinde tabelaların vergisinin ödenip ödenmediği de kontrol ediliyor. Tabela vergisini ödemeyenlerin Ocak ayı sonuna kadar ödemeleri gerekiyor,” diyerek sözlerini bitirdi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

AĞRILARDAN KURTULMAK İÇİN BU YİYECEKLERİ TÜKETİN.....

İlaç kullanmadan dizlerinizdeki ağrıyı ve iltihabı azaltmak için bu yiyecekleri beslenmenize ekleyinReader's Digest dergisinde yayınlanan habere göre, milyonlarca insan osteoartritten kaynaklanan dizlerde ağrı ve tutulmadan şikayet ediyor. Araştırmalar, cerrahi müdahale, kilo verme gibi tedavilerin yanında daha lezzetli bir yolun dizağrısında işe yaradığını gösteriyor. İşte diz ağrınızı hafifletmeye yardımcı 3 yiyecek:Soya: Oklahama Eyalet Üniversitesi'nin araştırmasına göre, dizağrısı olanlar, 3 ay boyunca her gün soya yedikten sonra daha az ağrı tedavisi gördüklerini ve daha az huzursuzluk hissettiklerini belirttiler. Antiflamatuar özelliği bulanan soya, bol miktarda isoflavone konsantresi içeriyor. Araştırmacılar, soya sütü, edamame (haşlanmış ve tuzlanmış taze soya fasulyesi) ya da soya burgeri şeklinde tüketilirse de aynı etkiden faydalabileceğinizi açıklıyorlar.Meyve: 293 Avustralyalı yetişkinin katılıdığı araştırmada, bol miktarda meyve yiyenlerde kemik iliği lezyonu gelişme riskinin düştüğü görüldü. Dizağrısının dostu olan meyvelerin daha çok C vitamini içeren kivi, mango, greyfurt ve kavuna benzeyen papaya meyvesi olduğu açıklandı.Balık: Yapılan birçok araştıma, balık ve balık yağının eklem ağrısını ve romatoid artrit tutulmasını hafiflettiğini gösteriyor. Şimdilerde yeni yapılan bir araştırma ise, balıkta bulunan omega-3 yağ asitlerinin sadece osteoartrite yol açan kimyasalları engellemediğini, ayrıca diz kıkırdağını aşındırdığı bilinen proteinlerini de durdurduğunu ortaya çıkardı. Beslenme uzmanı, haftada 2 porsiyon yağlı balık (somon ya da uskumru gibi) yemenizi ya da her gün 1 gramlık omega-3 kapsüllerinden içmenizi öneriyor.
KAYNAK.Zamanhttp://www.haber10.com/haber/191459/

Yaban mersini hafızaya iyi geliyor

Üzümsü bir meyve türü olan yaban mersini hafızaya iyi geliyor. Bilim adamları, yılda yarım litre yaban mersini suyu tüketmenin dahi hafızayı güçlendirmeye yetebileceğini belirtti.İtalyan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre, ABD'deki Cincinnati Üniversitesinden bir grup bilim adamı, yaş ortalaması 76 olan 9 kişiden bir yıl boyunca günde 6 ila 9 mililitre yaban mersini suyu içmelerini istedi.Bu sürenin sonunda araştırmaya katılanların öğrenme kapasitelerinde ve sözel hafızalarında önemli gelişmeler gözlemleyen bilim adamları, yılda yarım litre yaban mersini suyu tüketmenin dahi hafızayı güçlendirmeye yetebileceğini belirtti.Yaban mersininin bazı depresyon belirtilerinin ortadan kalkmasına ve kandaki glikoz oranının düşmesine de yardımcı olduğu gözlemlendi.Bilim adamları, araştırmanın daha büyük bir grup üzerinde tekrarlanmasının elde edilen verilerin teyit edilmesi açısından önemine işaret etti.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...